Hamileyim eşim benden ayrılmak istiyor

Teşekkür ederim ben de aldırma kararındayım
Önce can, sonra canan demisler
Ucak düserken bile ne diye anons yapıyorlar
“Lütfen önce kendi oksijen maskenizi, sonra çocuğunuzun takın, kendinizinkini takmadan cocugunuzunkini takarsanız ona ulasana kadar panikle hem kendinizi hem cocugunuzu kaybedersiniz”
O yüzden önce siz yasınız sanırım 24 müş
Daha cook küçüksünüz.
Bu isten kız gibi cıkın gidin.
Kürtajdan sonra 2 gün aglar, 1 sene sonra baskasına asık olur herseyi unutursunuz
Ama o cocuk doğarsa o zamanlardan asla cıkamayacaksınız
Bir cocugun babası ölebilir bu normal, ama yasadıfı halde istenmeyen bi cocuk olmak cok cok ağır
Ve atlatacaksınız. Suan Ayagınızın altından herseyi cekip almıslar gibi hissettiğinizi biliyorum ama değil, geçecek

Bir de nedense herkesin de tanıdığı bir kadın bu durumlara düşmüş ve sonradan hayatı süper olmuş. Bu kadına da o garantiyi veriyorlar mı merak ediyorum. Konu sahibinin de şiddet problemi var, kocasıyla karşılıklı üst baş yırtıp surat tırnaklayıp geri barışıyorlarmış. Olsun o çocuk doğsun, dayak mı yer anne baba kavga ederken o da mı nasibini alır, ilgisiz bakımsız sevgisiz mi büyür önemli değil. Önemli olan uzaktan ahkam kesip günah, cana kıyma, öldürme ne olursa olsun doğur, rızkıyla gelir, ileride sana destek olur... demek. Nasıl olsa kimse gelip de, ya sen doğur dedin ama bakamıyorum al bak demeyecek.

Kadın bir nefes alsın, belki uzun terapi tedavi görecek iyileşecek, hatalarını fark edip düzeltmeye çalışacak, maddi manevi tekrar güçlenecek, sağlıklı bir ilişki yaşayıp öyle anne olacak. Ama yok, bu çocuğu doğursun da gerisinden bize ne.
Teşekkür ederim evlendiğim günden beri hakaret yiyorum terapiste gittim anlattıklarım karşısında bana denilen eşin sana defolu mal muamelesi yapıyor . Eşim çok manipülatif ağzında yalan laf çevirme var söylediklerinin arkasında durmuyor ve kendini sadece benden değil insanlardan üstün görüyor . Öyle jest mimikler yapıyor ki sabır taşı olsa patlar . Bende hiçbir kusur istemezken kendi kusurlu hareketler yapıyor en ufak kusurumda bana hakaretler ediyor aklıma beynime aileme . Ben de haksızım biliyorum ama en sonunda saldırmaya başladım canını yakmak istedim . Terapi aldım düzeldim aylardır kendi sinir krizleri geçirmesine rağmen bir kere ona hakaret etmedim veya vurmadım fakat kendi yaptı . Bi hamileliğimde sesimi yükselttim diye anası ve kendi bir oldu bir de bebeğim umurlarında olmadı ben de ölmesine razı geldiği için gelip bana bir ton hakaret edip ayrılmak istediği için ona karlı gözüm yine döndü ve yüzüne vurdum . Haklı tarafım yok biliyorum ama çıldırdım gerçekten benim yaşadığımda çok zor

şu anda bir bebekten ziyade bir hücreler grubu taşıyorsunuz. beş haftalık bebek, yaklaşık bir susam tanesine denk gelen 2 mm boyutundadır ve anneden beslenmesine yarayan böbek bağından uzanan damarlardan başka hiçbir şeye sahip değildir.
ağrı, acı gibi sinir iletilerini ulaştırmasına yarayan sinir hücreleri dahi 8. hafta itibariyle oluşmaya başlar. öte yandan hücreler henüz birbiri ile bağlantılı olmadığı için ağrı ya da acı hissetmesi mümkün değildir. dolayısıyla 6. hafta itibariyle oluşmaya başlayan beyin hücreleri henüz fonksiyon gösteremez. 20. hafta itibariyle oluşmaya başlayan miyelin kılıf ile hissetmeye başlayacaktır.
28. hafta itibariyle yüzü tam olarak oluşmuştur ve dokunma, koklama, duyma gibi duyuları da bu haftada çalışmaya başlayacaktır.

burada defaaftle bebek ya da cana kıymak gibi aşırı romantik tabirler kullanan hanımların tahsili tam olarak nedir çok merak ediyorum. zira bunlar lise müfredatında vardı bu konular. hal böyle iken yanlış olan bir şeyde ısrar edilmesini gerçekten anlamak mümkün değil.

burada çeşitli motivasyonlarla kürtaj karşıtlığı yapılıyor ve bebeğin hayatı savunuluyor ama yalnız bir anne olarak bir çocuğa hayatını adamak zorunda kalacak olan kadının hayatını düşünen ya da savunan kadınların sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. bu gerçekten üzücü.
yalnız bir anne olmanın yükünden öyle ya da böyle bahsetmişsiniz ve sonra da "rızkı veren Allah" türküsüne bağlamış herkes. henüz 20'li yaşlarının başında olan bir kadın asla ama asla böyle bir yükün altına girmemeli. henüz yaşaması, öğrenmesi ve hayattan alması gereken acı ya da tatlı onca şey varken hayata bu denli dezavantajlı başlamanın hiçbir manası yok.
ben doğurmaması gerektiğini düşünüyorum.

Çok aciz bı kadinin satırları gibi okudum, ama işi gücü olan bir kadınmışsiniz. Böyle pislik herif sevilir mi? Sizi istemiyormuş dahası var mı? Bırakın sakin seni seviyorum,yapma etme demeyin. Böyle saygisz, seviyesiz insanla işim olmaz bende boşanmak istiyorum diyin
Neden aciz gördünüz anlamadım

Kardeşim insan ne kadar anlaşamayan da hatta sevgi de azalsa araya hamilelik girdiğinde eşler
Her sart da cocugu dogurup dogurmamak kadinin verecegi karar. Konu da tek sorunlu kisi konu sahibinin esi degil, konu sahibi de siddet uygulamis. Bastan böyle bir evlilikte 2-3 ay iyidik diye ham çaile kalmak hata, ama olan olmuş. Cocuk aldirmak da öyle basit bir karar degil. Bir cok kadin aslinda istemedigi halde aldirip sonra da psikolojik sorunlar yasiyor. Etraflica düsünülmesi lazim dediginiz gibi. Türkiyede nasil bilmiyorum, ama Almanyada (almanyada yasiyorum) bu yüzden kürtajdan önce psikolojik görüsme de yapilmasi sart kosuluyor. Kadinlar ona göre kararlarini veriyor. Konu sahibinin de psikolojik destek almasi taraftariyim. Hem bebek konusunda hem iliskisinde yasandigi siddetten dolayi. Maksadim sizi kirmak degildi. Öyle algilandiysa özür dilerim. Internetten yüz yüze konusmak gibi olmuyor malesef.
Estağfurullah.Ben de yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.😇🌸 Evet çok dediniz.Psikoloğ eşliğinde verilirse bu karar daha iyi olur.Malum seans ücretleri çok pahalı ama konu sahibi çalıştığı için sorun olacağını düşünmüyorum.

Önce can, sonra canan demisler
Ucak düserken bile ne diye anons yapıyorlar
“Lütfen önce kendi oksijen maskenizi, sonra çocuğunuzun takın, kendinizinkini takmadan cocugunuzunkini takarsanız ona ulasana kadar panikle hem kendinizi hem cocugunuzu kaybedersiniz”
O yüzden önce siz yasınız sanırım 24 müş
Daha cook küçüksünüz.
Bu isten kız gibi cıkın gidin.
Kürtajdan sonra 2 gün aglar, 1 sene sonra baskasına asık olur herseyi unutursunuz
Ama o cocuk doğarsa o zamanlardan asla cıkamayacaksınız
Bir cocugun babası ölebilir bu normal, ama yasadıfı halde istenmeyen bi cocuk olmak cok cok ağır
Ve atlatacaksınız. Suan Ayagınızın altından herseyi cekip almıslar gibi hissettiğinizi biliyorum ama değil, geçecek
Sadece onca hakaret ve laflara karşı keşle sakin kalabilcek bir yağım olsaydı şiddet göstermeseydik birbirimize . Herkes burda da benı bu konuda eleştirdi keşke eşim bana kötü muamelede bulunurken ben sessizce gidebilseydi M keşke şiddetle büyümüş ve bu konuda travmaları olan biri olmasaydım . Evlendikten sonra terapi aldım ama keşke önceden bilseydim bu problemi mi eşimle evlenmeden önce şiddet belirtim yoktu sadece kolay alınan öfkelenen biriydim . Gerçekten benı çok manipüle etti çok hakaret aileme bana akrabalarıma yanı şuan diyorum ben ne yaşamışım

Her sart da cocugu dogurup dogurmamak kadinin verecegi karar. Konu da tek sorunlu kisi konu sahibinin esi degil, konu sahibi de siddet uygulamis. Bastan böyle bir evlilikte 2-3 ay iyidik diye hamile kalmak hata, ama olan olmuş. Cocuk aldirmak da öyle basit bir karar degil. Bir cok kadin aslinda istemedigi halde aldirip sonra da psikolojik sorunlar yasiyor. Etraflica düsünülmesi lazim dediginiz gibi. Türkiyede nasil bilmiyorum, ama Almanyada (almanyada yasiyorum) bu yüzden kürtajdan önce psikolojik görüsme de yapilmasi sart kosuluyor. Kadinlar ona göre kararlarini veriyor. Konu sahibinin de psikolojik destek almasi taraftariyim. Hem bebek konusunda hem iliskisinde yasandigi siddetten dolayi. Maksadim sizi kirmak degildi. Öyle algilandiysa özür dilerim. Internetten yüz yüze konusmak gibi olmuyor malesef.
Öyle mi? Ben şiddet olduğunu bilmiyordum.Önceki konusunu okumadım.

Arkadaşlar eskiden de burda konu açmıştım eşimle kavgalarımızı vs eşimle evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüp böyle bir durum yaşadık ve hamile kaldım

Eşim ilk ay duygusallığım ve en ufak bi gerginliğimi çekemedi ve benden ayrılmak istediğini çocuğu aldırmamı istedi

Diyeceksiniz bu kadar kötüydünüz neden çocuk yaptınız evet kavgalarımız oluyordu ama birbirimize hep sıkı sarılıp affediyorduk ve 2-3 ay çok iyi olduğumuz için böyle bi karar almıştık .
Şimdi moralim çok bozuk soyuma sopuma şahsıma hakaret iftira yalan dolan konuşuyor ben bağırdım diye de annesi ve kendi bana edepsiz dedi

Şimdi ben küretajdan maddi manevi çok korkuyorum ayrılık zaten nası olcak bilmiyorum onu seviyorum ama illa beni istemiyor

Çocuk varken neden böyle yaptı bilmiyorum

Lütfen bana ağır eleştiri de bulunmadan çünkü hamileyim ve çok hassasım ağlıyorum günlerdir yardımcı olabilir misiniz ?

Şuan ailemin yanındayım ailem arkamda ve memurum
Ben sizin yerinizde olsam bebeğimi dogurmazdim.
Doğduğunda babası olmayacak, hep bir tarafı eksik olacak, belki baba tarafından kötü söz, hakaret vs görecek. Belki çok acı ama ben seni zaten istememiştim annen istedi ondan oldun denecek. Bu söz üzerine travmalar yaşayacak. Yetişkin olduğunda bile insanlara güvensizliği, özgüven sorunları, travmaları olacak. Sizin yerinizde olsam bunların vebalini alacağıma doğmaması daha iyi olur diye düşünürdüm. Belki doğmazsa pişman olursunuz, belki olmazsınız. Ama çocuk doğmazsa pişman olsanız da bu olay tek sizi etkiler. Ama çocuk doğarsa bu acıları veya mislini yaşadığında çocuğunuz etkilenecek. Hem siz hem o ayrı ayrı acı çekeceksiniz. Bir de belki kardeşleri olacak, baba tarafı ayırım yapacak bunların hepsini görecek. Değer mi bence değmez. Yaşınız daha 24, çok gençsiniz. Allah büyük, çok sevilip seveceğiniz, kadrinizi kıymetinizi bilecek biriyle evlilik yapma ihtimaliniz var. O çocuğun hakkına girmeyin. Bazen bazı kişiler için var olmamak daha hayırlıdır. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Kardeşim insan ne kadar anlaşamayan da hatta sevgi de azalsa araya hamilelik girdiğinde eşler

Estağfurullah.Ben de yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.😇🌸 Evet çok dediniz.Psikoloğ eşliğinde verilirse bu karar daha iyi olur.Malum seans ücretleri çok pahalı ama konu sahibi çalıştığı için sorun olacağını düşünmüyorum.
Psikoloğa gidiyorum 3-4 aydır ve zaten çok değişimim olmuştu ama eşim komşularla kavga ediyor sinirlendiğinde üstünü başını parçalıyor beni ittiriyor hakaret küfür herşey ben onu idare ettim iyi olduğum halde ama o benı hamilelikte bi ses yükselmemi idare edemedi . Bebeğimin öleceğini düşünmek aylar sonra benı tetikleyen bir konu oldu ve onun umursamaz ve aynı zaman da hakaretli tavırlarına dayanamadım vurdum . Biliyorum haksızım ama yapamadım

İşte herkes sana diyor ki hakaret işitiyorsan kötü muamele görüyorsan neden günlerce aylarca adamın yanındasın?
İşin var gücün var ailen arkanda ee daha nolsun, adamın yanında durman için bir sebep göster?

Hayır bu forumda da konu açmışsın önce orada sana çocuk yapma etme kesin yazılmıştır.
Çünkü ben laf işitince bağırıyordum sinirleniyordum kendimi haksız çıkarıyordum sonra olayı bi şekilde manipüle edip benim üstüme yüklüyordu ben de kendimi çok eleştirip suçluyordum . Terapi aldıktan sonra çok düzeldim bu kez bana seni kıskanıyorum sen niye iyisin ben niye böyleyim diyip ilaç kullanmaya başladı yine bana bağırdı çağırdı etti duvarları yumrukladı üstünü başını yırttı ama o ilaç kullandığı için destek olmak yanında olmak istedim ona hakaret ermedim bana ettiği gibi ben ilaç kullanırken benle dalga geçiyor kötü muamelede bulunuyordu . Dedim yanında olayım yine de iyilikleri de vardı bana karlı . Bu sürecin sonunda bir hamilelikte gerildim diye bi ton hakaret yedim elini bana doğru uzatıp konuşuyordu sürekli ben de elini ittim indir dedim diye bana öyle hakaretler etti ki ben dondan bilerek çocuk yapmışım sahtekarmışım felan ben de bağırdın çağırdım olaylar böyle bu akışta oldu yani . Aylardır toparlamıştım hatta psikoloğuma kendi de geld ve asla kendi suçlarını kabul etmiyormuş sadece kusurlu benı buluyormuş hayatta hep bende küsur bulan biri ama hep kendi yaptıklarını öyle bi anlatıyor ki dünyadaki en iyi adam sanki

Estagfurullah sagolun 🤗

Sadece onca hakaret ve laflara karşı keşle sakin kalabilcek bir yağım olsaydı şiddet göstermeseydik birbirimize . Herkes burda da benı bu konuda eleştirdi keşke eşim bana kötü muamelede bulunurken ben sessizce gidebilseydi M keşke şiddetle büyümüş ve bu konuda travmaları olan biri olmasaydım . Evlendikten sonra terapi aldım ama keşke önceden bilseydim bu problemi mi eşimle evlenmeden önce şiddet belirtim yoktu sadece kolay alınan öfkelenen biriydim . Gerçekten benı çok manipüle etti çok hakaret aileme bana akrabalarıma yanı şuan diyorum ben ne yaşamışım
Biten hic bi evlilikte hata tek taraflı değildir siz burada konu acıp tek hatalıyı esi gösterenlere aldırmayın, hic biri dürüst değil
Hic bi zaman tek taraflı hata yoktur.
Ama olan olmus kendinizi suclamayın
Kürtaj bi ameliyat değildir korktugunuzu yazmıssınız
1 cm bile değil suan bikac mm bi kan pıhtısı
Vakumla cekiliyor
10 dk uyuyırsunuz uyandığınızda regliden daha hafif bi ağrı oluyor
1 saat sonra araba bile kullanabilirsiniz

" Ve senin de etrafında böyle olan insanlar, ufacık çocuğuyla bebesiyle boşanan insanlar vardır. Git konuş bakayım hiçbiri evlat için keşke doğurmasaydım diyor mu ? Ben eşinden ayrıldı diye çocuğum keşke olmasaydı diyen kimseyi tanımadım. Kimi gördüysem iyi ki diyor. Senin de belkide bu kötü evlilikte pişman olmayacağın tek şeyin evladın olacak. Evlat güzeldir kuzum"

Ben size katılmıyorum. Ülke gerçeklerinden çok uzaksınız. Bir çocuğun olmasına sorunca "iyi ki" demekle annelik sorumluluğunu alabilecek olgunlukta ve yeterlilikte olmak farklı şeyler. Konu sahibinin yaşadıklarında utanılacak bir yön yok, aileden bir şeyleri yanlış kodlamış fakat hepsi bir uzmandan destek almakla, farkındalıkla ve yaşla düzeltebileceği şeyler. İşi var, aile desteği var. Kendini toplayıp, ileri de çocuk için gerekli aile ortamı oluştuğunda anne olsun, iyi ki desin.
Benim çok yakınımda bir kaç örnek var, onları geçin akşam haberlerini izleyin, müge anlı izleyin. Bol bol kaldıramayacağı annelik sorumluluğunun altına düşünmeden cahilce girmiş kadın görürsünüz. Böyle ezbere konuşmalar kimseye bir şey katmıyor.
Bana sorunlarıma bu kadar naif yaklaşan bir siz oldunuz dünden beri herkes beni anlatmadan bilmeden bi ton laf etti . Benım sinir problemim vardı evet ama şiddet hayatımda bilmezdim eşimle evlenip biton hakaretten sonra tetiklendim tedavimi aldım alıyorum da terapiye gidiyorum aylardır bi bağırtım bile yokken eşim ilaca başladı çok kötüydü her kötüleştiğinde onu hiç eleştirmeden yanında oldum bana karşı utandı ben sana böyle olamamıştım diye duvarları yumrukladı konşularla kavga etti benı itti kendi kazaklarını yırttı ama bir kere bile kötü laf etmedim . Yanında oldum . Ve en son bi hamileyken gerildim diye yine benı arkamdan vurdu . Arayıp anneme taaa eski meselelerimizi anlatmış benim halkında kendi annesine de kötüleşmelerde bulunuyor . Ben ona hem maddi hem manevi çok destek oldun ana onun dediği şu ben senin sorunların varken seni bırakmadım ailen seni bu hale getirmiş ben seni toparladım sen kimdin ki tarzında . Ve bana hakaret etse de bağırınca kızınca ben haksız oluyorum . Sanki hayattaki Herşeyi o bana yaptı ben ona hiçbir şey yapmadım

Biten hic bi evlilikte hata tek taraflı değildir siz burada konu acıp tek hatalıyı esi gösterenlere aldırmayın, hic biri dürüst değil
Hic bi zaman tek taraflı hata yoktur.
Ama olan olmus kendinizi suclamayın
Kürtaj bi ameliyat değildir korktugunuzu yazmıssınız
1 cm bile değil suan bikac mm bi kan pıhtısı
Vakumla cekiliyor
10 dk uyuyırsunuz uyandığınızda regliden daha hafif bi ağrı oluyor
1 saat sonra araba bile kullanabilirsiniz
Zaten ben tek taraflı eşim suçlu veya ben suçluyum demiyorum problem şu ben suçlarımı biliyorum ama eşim asla kendinde kusur görmüyor . Naptıysa hallettim olarak görüyor . İki terapiste gittik beraber ikisinde kendisiyle görüşmek istemedi çünkü sadece sorunlu olan karşıdaki insan gibi konuşuyormuş . Kendimde de şu var ben de şurda hatalıyım diye bir cümle yok

Bana diyor ki tek hamile sen misin yer yüzünde yok işte öğrendikten sonra duygusaldın öğrenmeden önce neden değildin duygusalsın diye bana gergin mi konuşcan sen bunların arkasına sığınıyorsun sen hamile bile sayılmazsın felan
Dedi uzman jinekolog 😂 Kaç doğum yapmış abimiz?

Denedik almayı eşim sürekli terapilerde benı suçladığı kendinde suç bulmadı için 2 terapistte kendisiyle görüşmek istemedi .

Maalesef bir cok evlilik terapide görülen birsey. Bu aslinda esinizin degisime hazir olmadigini ve sorunlu oldugunu gösterir. Bir evliligi kurtarmak sadece iki kisinin cabasi ile olabilir ancak.

Dedi uzman jinekolog 😂 Kaç doğum yapmış abimiz?
Yok ben üniversitede çocuk sağlığı gördüm yok sadece ilk hafta gerginlik olur sen 1 aylıksın ne gerginliği bilmem ne . Bir de gerginsin dediği gün covit varyanttım 3-4 gündür evdeydim ağrıdan duramıyordum bile . Ben onun onca problemli davranışına rağmen bir kere kötü muamele yapmadım(terapi aldıktan sonra ) ama o bu kadar iyiliğime sen bana sadece 2 ay iyidin sen aynısın yalan davranışlar sergileyip sahtekarlık yaptın benden çocuk yapmak için dedi

Maalesef bir cok evlilik terapide görülen birsey. Bu aslinda esinizin degisime hazir olmadigini ve sorunlu oldugunu gösterir. Bir evliligi kurtarmak sadece iki kisinin cabasi ile olabilir ancak.
İşte evet ben düzeldikçe bu kez yine onun sorunlu davranışları benı tetiklese de sabretmeye çalıştım onun bana yaptığını ona yapmak istemedim ama keşke yapsaymışım nerden bileyim yine bana böyle yapacak bi sorunumda ağzıma edecek

Back
X