• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim eşim hiç sevinmedi

Küçükken doktorculuk oynardık, bunlar da evcilik oynuyorlar ama tek fark yaşları büyük ama olsun akıl yaşta değil baştadır!! Yahu konuşmadan çocuk mu yapılır herşeyin farkında olunmaz mi? Biri korunmaz, biri de herşeyin farkında ama "bilerek" korunmaZ...

Nasıl ya hamileyim dedin konu öylece kapandı mı? Hiç doktordan bebekten falan söz etmedi mi bi daha? Çok saçma hem korunmamış hem de ben bir sene daha düşünmüyordum diyor bebek nasıl oluyor haberi mi yok. Bu adamdan nasıl Bi baba olabilir en fazla acaba. İlk çocuğuna karşı nasıl ne sıklıkta görüşüyor maddi olarak neler yapıyor?

Bu soylediginizi genellikle ya cocuk sahibi olan ya da mantigiyla karar veren kadinlar biliyor. Konu sahibi gibi davranan(cogunluk) kocalarinin cocuk haberine sevinecegini, havaya ucacagini saniyor. Bekledigi reaksiyon gelmeyince boyle husrana ugruyolar
Fazla dizi, film izlemekten oluyor herhalde. Kucağına alıp döndürüp, baba oluyorum diye bağıracak mı sanıyorlar acaba :olamaz:

Benim gördüğüm, bazı kadınların da çok umrunda değil. Bazıları "Yaşım geldi, iyi kötü bi adam buldum yapayım çocuğu sonra nereye giderse gitsin." diye bakabiliyor olaya. Biliyorsun böyle tuhaf tuhaf herifleri baba yapmak için neler neler yapıyorlar. Az düzgün adam olsa kimsenin umrunda olmaz. 😂
Doğru kendine o. diyen kocadan cocuk yapmak isteyip,başka koca mi var, çocuk bana da dert ortağı olur diyenleri de okuduk burada. Çocuğu onlarda umursamiyor.

İnşallah öyle değildir amin 😭
Bence böyle. Öteki türlü olsa yaaa ben sevinirsin sanmıştım. Ben çok istiyorum. Doktora gitmem lazım vs demezdi. Ya da hiç sevinmedin diye üzülüp, trip atmaz mi?
Adam birşey diyecek diye ödü kopuyor. Doktora gidelim bile diyemiyor. Doktora gelir misin diyecekmis. Adam tatil planı yapıyor hamilelikte nasıl olur vs hiçbirini diyemiyor. Amaannn adam elinden kaçmasın da.

Merhaba ben yeni evliyim henüz 3 ay oldu, bu ay hamileliğimi öğrendim 5+3'üm. evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz sadece ilk ay ben eşime "ilac kullansam mı acaba?" diye bir cümle kurmuştum o da "olabilir" dedi geçiştirdi ama çocuk isteğim hep vardı, allah biliyor. Ben doğal olarak eşim de korunmadığı için onun da sıcak baktığını düşünüyordum çocuğumuz olunca vs. gibi cümleler önceden de geçerdi ama açık açık konuşulmadı. Ben çok mutluyum rabbim nasip etti ama eşime söylediğim de hiç sevinmedi hatta "hani sen ilaç alıcaktın? 1 sene düşünmüyordum" falan dedi ben de "ayak üstü konuşulmuştu almadığımı biliyorsun korunmuyorsun da" dedim ve hiç abartmıyorum muhabbet burda kapandı çok bozuldu ben de konuyu açmıyorum eğer bana yok aldır vs. demeye kalkarsa geri dönüşü olmaz bu evlilik biter ondan cok soğurum. 1.5 hafta olacak konuyu hiç açmıyor ben de açmıyorum normal konusuyoruz gülüyoruz falan ama kendi içimde yaşıyorum resmen hamileliği.. onun ne düşündüğünü anlayamıyorum. napıcam hiç bilmiyorum kontrole gitmem gerekiyor surat asıp morelimi bozar bişey der gibi hissediyorum. Çok sıkıntılı bir durumdayım benim yaşadığım gibi eşi sevinmeyen donuk kalan oldu mu? bu duruma bakış açısı sonradan değişebilir mi? bu arada esimin 2. evliliği benim ilk. İlkinden bir cocugu var zaten.. keske evlenmeseydim bosanmıs biriyle cok pisman hissediyorum kendimi.
Basbayagi kendi kendine yapmissin cocugu. O da korunuyor diye sanip sana güvenmis. Neyse olan olmus artik yapacak bisi yok alin karsisina konusun acik ve net..

Evliliğinizde ciddi bir iletişim sorunu var. Eşinizin çocuk isteyip istemediğini bilmiyorsunuz, hamilesiniz oturup ciddi ciddi konuşmuyorsunuz. Daha 3 aydır evlisiniz çocuk için çok erken. Eşinizle bu konuda ortak bir karara varmamışsınız ki varsayımda bulunmuşsunuz. Genelde bu konular evlenmeden önce konuşulur hatta sizde hiç konuşulmamış ve hala konuşulmuyor olması gerçekten ilginç. Bu konunun ayaküstü konuşulduğunu hayatımda ilk kez duyuyorum

Yok hayır hiç geçmedi maalesef bir de biz 2 senedir sevgiliydik sürekli beraber vakit geçiren tatil yapan insanlardık zaten evlilik cok bir şeyi değiştirmedi..

Daha önce nasıl korunuyordunuz peki?
Ha sevgililik döneminde cinsellik olmadıysa erken bir hamilelik gerçekten. Çocuk ilişkiyi de cinsel hayatı da çok etkileyecek. Belki eşin bunu henüz istemiyor. Keşke çocuk meselesini açık bir şekilde konuşsaydınız.

Merhaba ben yeni evliyim henüz 3 ay oldu, bu ay hamileliğimi öğrendim 5+3'üm. evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz sadece ilk ay ben eşime "ilac kullansam mı acaba?" diye bir cümle kurmuştum o da "olabilir" dedi geçiştirdi ama çocuk isteğim hep vardı, allah biliyor. Ben doğal olarak eşim de korunmadığı için onun da sıcak baktığını düşünüyordum çocuğumuz olunca vs. gibi cümleler önceden de geçerdi ama açık açık konuşulmadı. Ben çok mutluyum rabbim nasip etti ama eşime söylediğim de hiç sevinmedi hatta "hani sen ilaç alıcaktın? 1 sene düşünmüyordum" falan dedi ben de "ayak üstü konuşulmuştu almadığımı biliyorsun korunmuyorsun da" dedim ve hiç abartmıyorum muhabbet burda kapandı çok bozuldu ben de konuyu açmıyorum eğer bana yok aldır vs. demeye kalkarsa geri dönüşü olmaz bu evlilik biter ondan cok soğurum. 1.5 hafta olacak konuyu hiç açmıyor ben de açmıyorum normal konusuyoruz gülüyoruz falan ama kendi içimde yaşıyorum resmen hamileliği.. onun ne düşündüğünü anlayamıyorum. napıcam hiç bilmiyorum kontrole gitmem gerekiyor surat asıp morelimi bozar bişey der gibi hissediyorum. Çok sıkıntılı bir durumdayım benim yaşadığım gibi eşi sevinmeyen donuk kalan oldu mu? bu duruma bakış açısı sonradan değişebilir mi? bu arada esimin 2. evliliği benim ilk. İlkinden bir cocugu var zaten.. keske evlenmeseydim bosanmıs biriyle cok pisman hissediyorum kendimi.
Adamın zaten çocuğu var 2. Ye hazır değilmiş, siz de bunu bile bile ( bence farkındaydınız gayet) adam bu evliliğe daha fazla bağlansın diye pat çocuk yapmışsınız, belli ki bu çocuk işinde yanlız olacaksınız, adamın huyu suyunu bile öğrenmeden hamile kalmak iyi cesaret millet 20 yıllık kocasını tanıyamıyor, kusura bakmayın ama güya uyanıklık yapmışsınız ama elinizde patlamış, plansız gebelik sizin isteğinizle olmuş eşinizin değil...

ilk ay ben eşime "ilac kullansam mı acaba?" diye bir cümle kurmuştum o da "olabilir" dedi
"hani sen ilaç alıcaktın? 1 sene düşünmüyordum"
Madem kullanmayacaktınız niye sordunuz? Adam belliki sizin kullandığınızı düşünüyordu. Ne bu sorumsuzluk bu ne iletişimsizlik evlilik çok şeyi değiştirmedi diyecek kadar yakınsınız insan karşısındakinin çocuk istemediğini bilmez mi? Hamile kalmak istemiş ve kalmışsınız. Karşınızdakinin ne düşündüğünü umursamayarak.

Konu sahibinin konusmalarinda da enteresanlik var. Ben hap alacağım dedi adam da kadın korunuyor diye umursamadı. Kadın bence adamın istemeyecegini içten içe biliyordu. Konuyu ustelemeden hamile kaldı. Şimdi bir posta 27 yaşında, çalışan bir kadının bu konuları konuşulur mu ki hiç bilmiyorum demesi absurd değil mi? Bence gayette hamile kalmak için yaptı, adamın istemediğini de biliyordu, sadece hamile kalıp söylediginde bu kadar duyarsız davranacağını kestiremedi. İsterseniz fesat diyin bence böyle.

Bence de böyle öteki türlüsü çok saçma

O hak etmiyor ben cok istiyorum kafamda senaryolar dönmeye basladı simdiden bekar anne olma fikriyle ilgili. hormonların da etkisi sanırım bütün kötü senaryoları düşünüyorum
Bence bir geçiş dönemi olabilir 2.kez baba olmaya hazır değilmiş davar....ama sizinde hevesinizi kırmaya hakkı yok sen kendinide bebeginide üzme belki daha yeni olduğu için böyle düşünuyor olabilir diye kendini teskin et hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallahhhh 🧿🥰

Benim esimde ilk duydugunda komsuya der gibi hayirli olsun dedi. Bir hafta durgundu.ben zaten gec ogrenmistim 6.inci haftada. O hafta bebek dustu.bu kezde ben uzulmedim o kendini yataklara yerlere atti niye dustu diye. Erkekler boyle bazilarinda beyin mantik aramayacaksin.

Bana konu eksik geldi ya.
Siz korunsam mı demişsiniz o da olabilir demiş burda konuşma bitmiş mi yani?
O sizi korunuyor sanmış siz de korunmamı istemiyor sanmışsınız o zaman olabilir lafına.
Ki olabilir lafı istiyora çıkmıyor. Sizin de korunsam mı lafınız istiyoruma çıkmıyor mesela.
Birbirinizi hep böyle mi anlarsınız?
Ki hani korunuyordun bir sene olmayacaktı diye çok emin gibi sormuş,o bir sene lafını hangi cümleden çıkarmış o zaman?
Aklımda deli sorular.
Bana siz de az değilsiniz gibi geldi hadi hayırlısı

Öncelikle hayırlı olsun. Bence hiç konuşmamışsınız ki başta söyleseymiş ortak karar alınsaymış. Bence de 1 -2 yıl çocuk yapılmamalı evlilik oturana kadar derim hep şartlara göre değişir de. Aranız da iletişim de büyük boşluklar var.

Ben varım canım benim.
Donuk olmasını geçtim, ilk bebek 19. Haftada düştü. Yıkıldım. Hiç beni teselli etmedi bilmiyorum belkide o acıyla söyledi duymadım. Hatırlamıyorum. Bana " ben çocuk istemiyorum" demedi hiç.

Ben çok istedim hep. Sonra bir bebeğimiz oldu ama nasıl kolik. Her gece 20:00 da başlıyor 23:00 a kadar ağlıyor. Ben sezeryanla doğum yaptım. Ağrılarım var. Bana bağırıyor SUSTUR ŞU ÇOCUĞU diye. Büyük zorluklarla sadece ben emek vererek iki çocuğa baktım.

Hep tepkili davrandı. En son aklı başına gelmiş 3. Çocuktan bahsediyor.

Hatta konum var burda. Herkes saçmalama dedi. Bende vazgeçtim. Velhasıl eğer istemiyorsa daha önceden haber verecekti. İpleri onun eline vermeyin. Hatta gerekiyorsa çıkın gidin aklı başına gelsin. 2. Defa boşanmayı göze alamaz diye düşünüyorum.

Bence siz korunayim mi dediğinizde eşiniz en azından bir sene korunalim demiş,siz katakulli yapmışsınız gibi geldi anlattıklarınizdan.Sizde ki de cahil cehaleti sanırım.

Yok hayır hiç geçmedi maalesef bir de biz 2 senedir sevgiliydik sürekli beraber vakit geçiren tatil yapan insanlardık zaten evlilik cok bir şeyi değiştirmedi..
Tepkisi normal ilk kez baba olmuyor adam .Bebek senin rahminde hisler sende o ancak kucagina alınca bağlanacak ayrıca cocuk dunyadaki en büyük sorumluluk istemiyor da olabilir sizin için razı olmuştur.

Back
X