• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim eşim hiç sevinmedi

Merhaba ben yeni evliyim henüz 3 ay oldu, bu ay hamileliğimi öğrendim 5+3'üm. evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz sadece ilk ay ben eşime "ilac kullansam mı acaba?" diye bir cümle kurmuştum o da "olabilir" dedi geçiştirdi ama çocuk isteğim hep vardı, allah biliyor. Ben doğal olarak eşim de korunmadığı için onun da sıcak baktığını düşünüyordum çocuğumuz olunca vs. gibi cümleler önceden de geçerdi ama açık açık konuşulmadı. Ben çok mutluyum rabbim nasip etti ama eşime söylediğim de hiç sevinmedi hatta "hani sen ilaç alıcaktın? 1 sene düşünmüyordum" falan dedi ben de "ayak üstü konuşulmuştu almadığımı biliyorsun korunmuyorsun da" dedim ve hiç abartmıyorum muhabbet burda kapandı çok bozuldu ben de konuyu açmıyorum eğer bana yok aldır vs. demeye kalkarsa geri dönüşü olmaz bu evlilik biter ondan cok soğurum. 1.5 hafta olacak konuyu hiç açmıyor ben de açmıyorum normal konusuyoruz gülüyoruz falan ama kendi içimde yaşıyorum resmen hamileliği.. onun ne düşündüğünü anlayamıyorum. napıcam hiç bilmiyorum kontrole gitmem gerekiyor surat asıp morelimi bozar bişey der gibi hissediyorum. Çok sıkıntılı bir durumdayım benim yaşadığım gibi eşi sevinmeyen donuk kalan oldu mu? bu duruma bakış açısı sonradan değişebilir mi? bu arada esimin 2. evliliği benim ilk. İlkinden bir cocugu var zaten.. keske evlenmeseydim bosanmıs biriyle cok pisman hissediyorum kendimi.
1 yıl beklesem güzel olurdu ama allah nasıp etmiş demekkı oda ıstemıs. Kafanı takma. Çocuk etkılenır. Hamışelegının keyfını cıkar

İstiyordum diyor zaten. Çocuk istemeyen tarafın korunma işini sıkı tutması lazım, mantıken. Kadının ilaç içtiğini bilmesine rağmen kullanmalıydı adam prezervatifi. Anlam veremiyorum erkeklerin bu inadına. Sanki radyoaktif madde koy diyoruz şeyine. Bi tane plastik ya. Bu kadar zor olmamalı.
Kadın Doğum kontrol hapları kadınlarda beyin kanamasından, inmeye, kalp krizine sebep olabiliyor. Ben buradaki "sen de korunaydın ya" yorumlarına anlam veremedim. Kadın zaten çocuk istiyor, neden böyle korkunç bir risk alsin ki?

Yok hayır hiç geçmedi maalesef bir de biz 2 senedir sevgiliydik sürekli beraber vakit geçiren tatil yapan insanlardık zaten evlilik cok bir şeyi değiştirmedi..
Cocuk düşünmüyorsa nasil korunmaz bi insan? Yani tedbir almadan bamgüm ilişki mi yaşanır, istemiyorsa bu neyin rahatlığı?

Ben hiç bilmiyorum ki bu işler nasıl olur açık açık konuşulur mu vs inanın bilmiyorum sadece eşim korunmadı hiç bi zaman ve konuyu da açmayınca ben karşılıklı olduğunu sanmıştım 😔
2 sene sevgili olduk, gezdik tatillere gittik yazdınız. O zaman siz ya da eşiniz korunuyor muydunuz?
evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz sadece ilk ay ben eşime "ilac kullansam mı acaba?" diye bir cümle kurmuştum o da "olabilir" dedi geçiştirdi
Siz acaba demişsiniz eşiniz de olabilir demiş. Böyle iletişim mi olur? Sizin ilk, eşinizin ikinci çocuğu. Olması gereken bu değil ama heyecanlanmaması az da olsa anlaşılabilir.

Kontrole gitmeye başlamanız lazım. Testler önemli. Benim zamanımda hamile kalınca folik asit veriyordu doktor, ama sonradan hamile kalmak isteyenlere verilmeye başlanmış. Bebeğin gelişimini takip etmek için her ay çağıracak sizi doktor. Her ay acaba sorsam mı gelir mi diye bekleyecek misiniz? Bu konuyu netleştirmeniz şart.

Merhaba ben yeni evliyim henüz 3 ay oldu, bu ay hamileliğimi öğrendim 5+3'üm. evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz sadece ilk ay ben eşime "ilac kullansam mı acaba?" diye bir cümle kurmuştum o da "olabilir" dedi geçiştirdi ama çocuk isteğim hep vardı, allah biliyor. Ben doğal olarak eşim de korunmadığı için onun da sıcak baktığını düşünüyordum çocuğumuz olunca vs. gibi cümleler önceden de geçerdi ama açık açık konuşulmadı. Ben çok mutluyum rabbim nasip etti ama eşime söylediğim de hiç sevinmedi hatta "hani sen ilaç alıcaktın? 1 sene düşünmüyordum" falan dedi ben de "ayak üstü konuşulmuştu almadığımı biliyorsun korunmuyorsun da" dedim ve hiç abartmıyorum muhabbet burda kapandı çok bozuldu ben de konuyu açmıyorum eğer bana yok aldır vs. demeye kalkarsa geri dönüşü olmaz bu evlilik biter ondan cok soğurum. 1.5 hafta olacak konuyu hiç açmıyor ben de açmıyorum normal konusuyoruz gülüyoruz falan ama kendi içimde yaşıyorum resmen hamileliği.. onun ne düşündüğünü anlayamıyorum. napıcam hiç bilmiyorum kontrole gitmem gerekiyor surat asıp morelimi bozar bişey der gibi hissediyorum. Çok sıkıntılı bir durumdayım benim yaşadığım gibi eşi sevinmeyen donuk kalan oldu mu? bu duruma bakış açısı sonradan değişebilir mi? bu arada esimin 2. evliliği benim ilk. İlkinden bir cocugu var zaten.. keske evlenmeseydim bosanmıs biriyle cok pisman hissediyorum kendimi.
Erkekler sorumluluğu hemen kabul edemiyor çocuğu masraf görüyorlar.Halbuki kadınlar gibi belli yaştan sonra erkeklerinde çocuk sahibi olma şansı azaliyor.

Ya şu korunma yoluyla ilgili bi ben mi konuyu anlamadım. Eşim bana ben vazektomi mi olsam dese ben de olabilir desem gidip olduğunu düşünürüm ekstra korunmam. Adamın kadının korunduğunu düşünmesi normal değil mi bu durumda? Ha evet hiçbir şey net konuşulmamış ama konuşulmuş bi şekilde yine de.

Eşin baya baya istememiş de bir sene istemiyorduysa eğer size niye söylememiş ki??? Korunduğunuzdan niye emin olmadan salmış tohumu ???? Siz niye bukadar acele ettiniz bi tanısaydınız bak öküz çıktı kocan ???

Ayy ne çabuk hamile kalıyorsunuz.yine kıskançlığım tuttu.benim gibi 1 buçuk swnde hamile kalan kadın lazimmiş ona.hamile kalamamak tam tersi avantaj oldu bu devirde.

Öncelikle hayırlı olsun.
fakat çok erken değil mi? bu devirde çocuk büyütmek ayrı meşakkatli bir durum.büyük ihtimalle eşiniz zaman geçirmeye evliliğin birlikteliğinizin keyfini çıkarmak istiyordu.
mutlaka kontrole birlikte gidin.

Ben sana formülü vereyim her gün aktivite 🤣
Maşallah.bu adamı bırakma.tepkisi çok yanlış ama belli ki diğer yönlerden çok iyi.gerekirse de aldır ne yapalim.çözümü olan şeyler gibi aslan gibi adamdan vazgeçmeye gerek yok.canini sikmaya da gerek yok.demirelin bir lafı vardı.meseleleri mesele yapmazsanız mesele kalmaz diye.hayat böyle yani.

Maşallah.bu adamı bırakma.tepkisi çok yanlış ama belli ki diğer yönlerden çok iyi.gerekirse de aldır ne yapalim.çözümü olan şeyler gibi aslan gibi adamdan vazgeçmeye gerek yok.
Kız konu sahibi ben değilim 😅 konu sahibi nasıl kaldı bilmiyorum 🤷🏼‍♀️ 🤣

Ya şu korunma yoluyla ilgili bi ben mi konuyu anlamadım. Eşim bana ben vazektomi mi olsam dese ben de olabilir desem gidip olduğunu düşünürüm ekstra korunmam. Adamın kadının korunduğunu düşünmesi normal değil mi bu durumda? Ha evet hiçbir şey net konuşulmamış ama konuşulmuş bi şekilde yine de.
Ama o da garip doğum kontrol hapını aldı mı hangi gün başladı ilk 10 günnzaten korumuyor
Her açıdan adam haksız

Evlendiğimizde eşimin yaşı büyüktü, benim yaşım küçük o nedenle eşim sen biraz büyü ondan donra çocuk düşünürüz demişti.
1 yıl korundu sonra hamile kaldım ama ilk bebeğim ölü doğdu.
Oğlumada 4 yıl sonra hamile kaldım eşimde bende istiyordum.
Hamile olduğumu öğrendiğim zaman sevinçten eşimi aradım, işte hamileyim falan
Aldığım cevap '' hı iyi ''
Ya böyle cevap mı olur?

Neyse çocuk doğdu, çocuğa alışamadı
Eeee ben korkarım, bu hep ağlıyor ( kolik bir bebekti )
Bunun gibi onlarca örnek verebilirim
O yüzden 2. çocuğu düşünemedim
Bu adama bir tane yeter diyerek
Sabah bile beni suçladı, sen oğluma kardeş istemedin diye

Yani demek istediğim benimkide sevinmedi
Şimdi ise oğlum oğlum

Ama o da garip doğum kontrol hapını aldı mı hangi gün başladı ilk 10 günnzaten korumuyor
Her açıdan adam haksız
Valla üzülerek ben doktor kontrolünde başlamadım prospektüste de reglin ilk gününde başlandıysa ekstra bi yönteme gerek yok yazıyordu çatır çutur seviştim. Bilemiyorum adamı haklı çıkarmak değil derdim ama benzer durumda olsaydık ben de korunuyor kadın diye düşünebilirdim🥲

Back
X