• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim eşim terk etti boşanıyoruz

Çok üzüldüm yaşadıklarına. Sonuçta hormonlarının değiştiği duygusal hassas bir dönemdesin. Eşin de bu değişime empati yapmamış olabilir. Dayak kabul edilemez. Fakat bu durumda mantıklı düşünemediğin bir gerçek. Onun seni anlamadığı kesin, senin de kendini doğru ifade edemediğin kesin. Dayağı görmemezlikten gelemezsin. Affetmek zorunda da değilsin. Bence eş terapisi falan bu tarz şeyleri denemelisiniz. Eşin şiddet kullanarak kendini ifade edemez. Üstelik hamilesin. Bebeğin olacak diye boşan diyemiyorum. Bu durumda bunu kaldıramazsın. Bu da çok normal. İletişiminizi yavaşlatın, boşanmayı doğumdan sonraya bırakın mantıklı karar veremezsin çünkü ve bir psikologdan destek alın iletişiminizi kurtarmak adına derim. Sen de en azından bunları ifade edebilirsin eşine. Yani üzüntülerini kırgınlıklarını suçlamadan onu karşılıklı yanlışlar yaptığınızı gibi gibi. Bınları yaparak bir şans ver ikincide kabul etme şiddeti. Ya aslında hMilesin bi de yapmaması lazım ama kıyamıyorum böyle hemen bu durumda ayrılık da olmaz.

Konularıma göz gezdirin bosanmayin o halde hemen bosanin demiyorum ama en azından konularıma bakın geleceğinizi görün her gün daha çok dibe batacaksiniz anlık mutluluklar yaşayacaksınız size tavsiyem maddi gucunuzu ve manevi gücünüzü kasanip adamı boşalmaniz bu süreçte delil toplayın ses kaydı ve rapor olabilir ilerde boşanırken sorun çıkarmasını anlaşmalı boşanmaya razı olsun diye tecrübe sonuçları tavsiyelerim bu kadar Allah yastdimcyiz olsun

Ne olur sa olsun bu adamı haklı çıkarmaz yaomayin böyle saçma yorumlar
Adam haklı değil de hamile kadın tüm hormonlar tavan çok duygusal bir dönemi şu dönemde boşanma mahkeme karşılıklı suçlamalar dayanamaz bence hamilelik bitene kadar beklesin ikinci bir şans versin eş terapisine, psikoloğa gitse kocası , adam şiddetle kendini ifade ediyor bunu değiştirebilir, hamile birine hem de eşi öküz işte de belki diyorum ha benim de çok inancım yok da kız bu dönemi buna inanarak biraz olumlu düşünerek atlatsın işte

Ben sadece buraya derdimi yazdım kimsenin hakaret etmesine gerek yok hamile olanlar yada geçirmiş olanlar hassas olduğunu bilirler böyle bir dönemede bu kadar ahır kimseyle konuşulmamalı evet güzel dille uyaranlardan Allah razı olsun
Hakaret edip kanayanlar umarım kınadıklarını yaşamaz

eski konumu söyledim ders olsun benim durumumda olanlara başta neyse sonunda o oluyor

Bak kuzum belli ki "İmtihanımdır, kaderdir, çocuğumun babası olacaktır, millet ne der" vb. diyerek darp raporu almayacak ve boşanmayacaksın. Buradaki insanlar sana neden bağırıyorlar canhıraş biliyor musun; buna git gide daha da alışacaksın. Hayatı, evliliği böyle bir şey zannedecek; üstelik çocuğuna da, çocuğunun çocuğuna kadar bu "Alışma-normalleştirme-kendini sevmeme" halini bulaştıracaksın, yaşamış gibi yapıp yaşamadan, seni hak etmeyen bir adamın ekseninde elalem bkuna çileni doldurup gideceksin diye bağırıyor.
Ne kınarım, ne yerden yere vururum; bana ne hayat senin, konuna da sana yorum yapmaya değil; bir başka üyenin bir sorgusu dikkatimi çektiği için salt o kısıma cevap vermeye geldim gidiyordum ki şu yorumunu gördüm. Sadece evlilik nasıl bir şeydir, kiminin imtihanı sabretmek yerine niçin "Bırakmak"tır; şöyle bir sohbet var; buyur bunu baştan sona bi dinle bi düşün üzerine diye ilave ediyorum. Bu kadından çok hazzetmem ama bazı konularda taşı gediğine çok güzel koyar, bi dinle:
Yalnız kalmak, bazı evlilikleri yaşamaktan çok daha iyidir:

Daha balayı evrelerinde boğazınızı sıkan adamın ilerde neler yapabileceğini hiç mi kestiremediniz? Birde çocuk yapmışsınız o masuma yazık değil mi? Hadi onu da geçin, adam gelse özür dilese direk affedecek gibi bir tutum sergiliyorsunuz. Artık şu kocalar için yaşamayı bırakın, elalem ne der diye takılmayın gidin ailenize herşeyi anlatın, boşanma davası açıp yolunuza bakın.

Bu adamdan niye çocuk yaptınız ki ilk şiddette terk edicektiniz maalesef bana barışıcaksınız gibi geldi .Bu adamın bi gün sizi öldürebilceğinden değilde yalnız kalmaktan mı korkuyorsunuz ilginç

Adam haklı değil de hamile kadın tüm hormonlar tavan çok duygusal bir dönemi şu dönemde boşanma mahkeme karşılıklı suçlamalar dayanamaz bence hamilelik bitene kadar beklesin ikinci bir şans versin eş terapisine, psikoloğa gitse kocası , adam şiddetle kendini ifade ediyor bunu değiştirebilir, hamile birine hem de eşi öküz işte de belki diyorum ha benim de çok inancım yok da kız bu dönemi buna inanarak biraz olumlu düşünerek atlatsın işte

allah aşkına biri şiddet gösteriyorsa karşısındakini insan yerine koymuyordur hatta şiddet uygulayanın şeytandan farkı yok gözümde lütfen şiddeti normalleştirmeyin artık bu forumda kaç kere hamileyken aldatılan dayak yiyen kadın konu açtı dimdik şekilde boşandı şiddetin bi üst modeli üçüncü sayfa kadın cinayeti çıkarmayın artık şu adamları tepemize tamam kadınız naifiz ama erkeklerden güçlüyüz isteyince herşeyi yaparız biraz kendinimizi sevelim ve cesaret edelim konu sahibinin bu adamdan çocuk yapması bile hata

allah aşkına biri şiddet gösteriyorsa karşısındakini insan yerine koymuyordur hatta şiddet uygulayanın şeytandan farkı yok gözümde lütfen şiddeti normalleştirmeyin artık bu forumda kaç kere hamileyken aldatılan dayak yiyen kadın konu açtı dimdik şekilde boşandı şiddetin bi üst modeli üçüncü sayfa kadın cinayeti çıkarmayın artık şu adamları tepemize tamam kadınız naifiz ama erkeklerden güçlüyüz isteyince herşeyi yaparız biraz kendinimizi sevelim ve cesaret edelim konu sahibinin bu adamdan çocuk yapması bile hata
Yok hic normalleştirmiyorum. Bana iftira atma. Zaten şiddet uygulayan bir ailede yetişmedim. Normal de görmüyorum. Yalnız boşanmaya hazır olmayan bir insan boşanamaz. Kendisini hazırlaması lazim. Şu an da mantıklı düşünmeyebilir. Herkes aynı güçte değil. Bilinçlenmesi kazım. Terapiste gidin dedim zaten. Psikolojik baskı da şiddettir. Empati yapmamiz lazim. Kiz hazir degil ne diyeyim yani. Zamanla ayrilmanin dogru secim oldugunu gorecektir.

Yok hic normalleştirmiyorum. Bana iftira atma. Zaten şiddet uygulayan bir ailede yetişmedim. Normal de görmüyorum. Yalnız boşanmaya hazır olmayan bir insan boşanamaz. Kendisini hazırlaması lazim. Şu an da mantıklı düşünmeyebilir. Herkes aynı güçte değil. Bilinçlenmesi kazım. Terapiste gidin dedim zaten. Psikolojik baskı da şiddettir. Empati yapmamiz lazim. Kiz hazir degil ne diyeyim yani. Zamanla ayrilmanin dogru secim oldugunu gorecektir.

Öylede canım bu adam ilerleyen hamilelik dönemlerinde kim bilir neler yapar üzüldüm açıkçası kusura bakma çok kızıyorum bu şiddet olaylarına sana kötü birşey demedim inşallah konu sahibinin ailesi sahip çıkar ya da maddi gücü vardır allah yardımcısı olsun ve en kısa zamanda bu insan müsveddesinden kurtulur

Bir de soylemek var soylemek var bu karari veremiyor diye suclu degil. Suclu adam. Insan psikolojisi bagimlilik gelistirmis olabilir.

Öylede canım bu adam ilerleyen hamilelik dönemlerinde kim bilir neler yapar üzüldüm açıkçası kusura bakma çok kızıyorum bu şiddet olaylarına sana kötü birşey demedim inşallah konu sahibinin ailesi sahip çıkar ya da maddi gücü vardır allah yardımcısı olsun ve en kısa zamanda bu insan müsveddesinden kurtulur
İnsallah gercegi gorecektir keske boyle seyler yasanmasa

11 aylık evli ve 12 haftalık hamileyim geçen hafta eşim başıma ve belime yumrukla vurdu kolumu Sıtkı çok zoruma gitti defalarca o gün özür diledi ama kabul etmedim sonrada kendi annem gile gidip verdiği saate gelmedim diye konuşmadı bi hafta benimle bende onunla dün mesaj attım canımı yakıtının kadar canın yansın dedima o da senden tiksiniyorum falan filan diye küfürlü mesaj attı bende yazdım bende yüzünü görmeye tahammül edemiyorum oda bitirelim dedi ben avukata sordum anlaşması olursa hemen boşanırız dedi tmm dedim akşam işten geldim oda geldi kılık kıyafetlerini topladı hakkımı helal etmiyorum dedi anahtarları evin arabanın bıraktı gitti sesini duymak yüzünü görmek istemiyorum dedi bende dedim biliyorsun salı günü ikili tarama testine gireceğim beni tek bırakıyorsun dedim bebeğin arkasına sığınma dedi bu gece sabah olmadı bana ömrümde ilk kez tek kaldım korkardım hep kalmaktan yavruma sığındım o var diye tek hissetmemeye çalıştım yaşım küçük değil 30 ama korkuyorum buzdolabının çalışma sesinden bile sabaha kadar ağlamaya çalıştım ama şimdi kötü hissediyorum ev sessiz haber kanalları açık degil aileme söylemedim daha nasıl söyleyeceğim bilmiyorum kimseye bana vurdu diyemem zaten konuşmayacaksın dedi anlaşamadık diyeceksin dedi.ben ne yapacağım bilmiyorum çoçuguma hem anne hem baba olurum ama ama kontrollere giderken tek gitmek zoruma gidecek dışarda bi çift gördüm mü zoruma gidecek .bu ilk değil aslında balayından geldik Boğaz’ımı sıktı sonra iki defa daha sıktı sıkmasını beni kendinden uzaklaştırmak için O an bana zarar vermemek için yaptığını söylüyor .Ben aciz bi kulum Allah var benim hakkımı döktüğüm göz yaşlarımı Allah sorsun beni bu günlerimde tek bırakmayı Allah sorsun
Şiddet gördüğün evlilikte niye korunmuyosun da hamile kalıyosun???kusura bakma böyle bir durumda anca bunu söyleyebilirim sen şiddet görmüşsün ilk günden. Böyle bir evlilikte çocuk nasıl büyütülür? Azıcık aklınızı kullanamıyorsunuz.

İnsallah gercegi gorecektir keske boyle seyler yasanmasa
Bir de madem bu konular sürekli dönüp dolaşıyor sürekli birbirimizden destek istiyoruz konu sahibi icin ve ezilen ses cikaramayan diger kadinlar icin diyeyim; arkadaslar kendinizi gelistirin. Bunun da en basit,en ucuz yolu açin internetten farkli kulturlere ait filmler izleyin örneğin. Avrupa sineması, Iran sinemasi, biraz bakin. Kadin hikayeleri insan hikayelerini goreceksiniz. Atiyorum human diye bir belgesel var acin bi izleyin dunya kadinlarinin sorunlari, aclik, susuzluk, cocuklara islenen suclar ve dunyanin tepkisi ve sevginin gucunu gorun.Ya da acin bilgisayari unlu bir ressamin hayatini, tablolarini arastirin. Bu adam o resimleri yaparken nelerden etkilenmis, ne anlatmak istemis. Dunya erkek uzerine donmuyor. Ve sanat bakis acinizi fazlasiyla degistirecektir. Kadina karsi daha merhametli, daha anlayisli ancak biz kadinlar olursak dunya degisir. Kendinizi yetistirin. Inanin bakis aciniz degistikce ne komsunuzun, ne kayin validenuzin, ne gorumcelerinizin laflari sizi etkilemeyedek. Daha buyuk dusuneceksiniz. Nacizsane tavsiyemdir. Bir insani boyle yonlendirebilirsem ne mutlu bana.

Şunu da eklemek istiyorum hadi adam size saygı duymuyor karnınızda ki bebeğe hiç duymuyor ki bu döneminizde bile size şiddet uyguluyor düşük tehlikesi bile olabilir

Bile bile ateşe yürümüşsünüz. Yetişkin olduktan sonra insan ilişkilerinde yaşadıklarımız kader değil, bizim seçimlerimiz oluyor. Seçiminin sonucu sizi bu noktaya getirmiş. Hala hatalarınız devam ediyor. Dibi görmek için bu kadar uğraşmanız şaşırtıcı açıkçası.

A
11 aylık evli ve 12 haftalık hamileyim geçen hafta eşim başıma ve belime yumrukla vurdu kolumu Sıtkı çok zoruma gitti defalarca o gün özür diledi ama kabul etmedim sonrada kendi annem gile gidip verdiği saate gelmedim diye konuşmadı bi hafta benimle bende onunla dün mesaj attım canımı yakıtının kadar canın yansın dedima o da senden tiksiniyorum falan filan diye küfürlü mesaj attı bende yazdım bende yüzünü görmeye tahammül edemiyorum oda bitirelim dedi ben avukata sordum anlaşması olursa hemen boşanırız dedi tmm dedim akşam işten geldim oda geldi kılık kıyafetlerini topladı hakkımı helal etmiyorum dedi anahtarları evin arabanın bıraktı gitti sesini duymak yüzünü görmek istemiyorum dedi bende dedim biliyorsun salı günü ikili tarama testine gireceğim beni tek bırakıyorsun dedim bebeğin arkasına sığınma dedi bu gece sabah olmadı bana ömrümde ilk kez tek kaldım korkardım hep kalmaktan yavruma sığındım o var diye tek hissetmemeye çalıştım yaşım küçük değil 30 ama korkuyorum buzdolabının çalışma sesinden bile sabaha kadar ağlamaya çalıştım ama şimdi kötü hissediyorum ev sessiz haber kanalları açık degil aileme söylemedim daha nasıl söyleyeceğim bilmiyorum kimseye bana vurdu diyemem zaten konuşmayacaksın dedi anlaşamadık diyeceksin dedi.ben ne yapacağım bilmiyorum çoçuguma hem anne hem baba olurum ama ama kontrollere giderken tek gitmek zoruma gidecek dışarda bi çift gördüm mü zoruma gidecek .bu ilk değil aslında balayından geldik Boğaz’ımı sıktı sonra iki defa daha sıktı sıkmasını beni kendinden uzaklaştırmak için O an bana zarar vermemek için yaptığını söylüyor .Ben aciz bi kulum Allah var benim hakkımı döktüğüm göz yaşlarımı Allah sorsun beni bu günlerimde tek bırakmayı Allah sorsun
dadam bogazini sikiyor ve bunu sana zarar vermemek icin yaptigini soyluyor. Sen de kontrole yalniz gidicem falan filan sebebine mi actin konuyu? Cunlu iki cumlenden biri bu, ya ölmek mi istkyorsun

Bence bu adam seni komple yalnız bıraksın, bir bu günlerinde değil. Adamın ne hayrı var sana? Hamileyken de gelip oranı buranı morartsın hatta elinin ayarı kaçsın canını alsın diye mi yanında olsun istiyorsun?
Kardeş bu adam seni bildiğin dövüyor üstüne sövüyor, sal iplerini imkanın varsa hala geç değilse al darp raporunu nafakanı al mis gibi çoçuğunu büyüt

Back
X