- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.550
- 448
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Boğazım yanardı benim acı acı. Doktorunuza sorun , gaviscon çok iyi geliyor. A grubudur. Gebelikte tamamen guvenlidirMide yanması dedikleri agızdaki iğrenc tat mıoluyor? Çok afedersiniz bna su falan gelmiyor
Ben 2 de uyurum 10da kalkarım ve oglende 1 saat gibi uyurum doktorum buna çok dedi iste bende anlamadım gelişimi yavasliyormusNe kadar uyumak mesela. Benim kocamın çıkaracak zamanı yok ki zavallı o da benden beter. İzinsiz her gece çalışıyor
Benim kızım var, bir kez bile hamilelik boyunca bulantı duymadım. Tüm hamileliğimde bir kez bile kusmadım. Sadece uykum geliyordu. Bence genelleme yapmamak lazımMoralinizi bozmak gibi olmasın ama benim iki hamileliğimde de doğurana kadar ağzımdaki acılık ve bulantım geçmedi. Sezeryanda sırasında bile kustum o kadar vahimdi yani durumum.tabi ilk 4 aydaki kadar şiddetli değildi ama. Benim drum kız bebeklerin anneyi daha çok yıprattığını söylemişti. Ne kadar doğru bilmem ama kız bebekteki östrojen ve annedeki öströjen birleşince vucutta fazla östrojene bağlı olarak bulantılar falan daha çok oluyormuş.
Ahh canım ben de burada benzer bir konu açmıştım bakabilirsin konuma.
Şu an 18. haftamdayım. Çok çok hafifledi daha 10 gün önce.
Hala dışarı çıkamıyorum. Alışmış gibiyim ev hayatına. Bir korku geldi, çıkamıyorum...
4 ay tam 4 ay hergün yattım. Sabahtan gece yatana kadar... Koltuktan tuvalete bile kalkamıyordum. 1 bardak su alamıyordum, zaten su bile midemi bulandırıyordu. Kahvaltım galeta, akşam yemeğim peynir ekmekti. Öğlen bazen meyve... Tvde deniz, su falan görsem çıldırıyordum, çünkü deli gibi susamışım ama su içemiyorum.
Serum, ilaç herşeyi denedim ama kar etmedi. İnan ağlıyordum hergün, yerimde duramıyordum sinirimden.
O ağzımdaki tat beni bitirdi zaten. O tadı unutmak için meyve yiyordum ara ara... Meyve bastırıyor o iğrenç tadı...
Doktora gitmesem banyo bile yapmayacak durumdaydım. İnsan içine çıkacağım, doktora vs. ayıp olur diye yıkanıyordum ama öğürme ve çıkarma eşliğinde. Bir yandan çıkartıyordum bir yandan yıkanıyordum...
Bir de üstüne düşük riski dendi bana, iyice tırlatmıştım. Ve Allah affetsin o psikolojiyle ya bebek giderse, yeniden hamile kalırsam mide bulantım başa dönecek, çektiklerim boşa gidecek diyordum. Gün saydığım için başa dönmek fikri beni deli ediyordu, bebeğin gitmesi değil yani... Tövbee...
16 haftadan sonra hafifleyecek emin ol. Böyle yazacağım aklıma gelmezdi, hiç bitmeyecek sanıyordum ama hafifliyor.
Allah yardım etsin, tez vakitte sağlık versin...
Ben de 7 hft lik olana kadar diğer hamile arkadaşlara hava atardim, çok rahatim hiç hamile olduğumu hissetmiyorum vs. taa ki 8 hftlik olana kadar .. O gün bugündür evimden bile tiksinir oldum,sürekli bi mide bulantisi, burnuma pis ağir kokularin gelmesi( ki evim sirf bu yüzden artik daha fazla temizdir) ama yine de nafile.
Eşime de taktim her gün duş almasina rağmen sanki aylarca yikanmamiş gibi kokuyor onun da psikolojisini bozdum vallahi billahi kokmuyorum diyip duruyor:)
Tek ümidim Allah in izniyle sayili günlerin oldugu, bebişlerimiz sağ salim doğsun da bunlar da bize biraktiği hatira olarak kalsin:)
Allah baska dert vermesin.Kızlar Allahıma sonsuz şükür bende hamileyim.. Ama öyle zor hamilelik yaşıyorm ki hayatımdan soğudum desem yeridir. Önce aşırı mide bulantısı çektim dışarı evde yemek asla yapılmadı sadece meyve ile beslendim. Şimdi sanki azcık azaldı bu defa da agız acılıgı başladı ne yapsam çare bulamıyorum ağzımda sürekli acılık tadı su bile içemiyorum. Dışarı cıkmak içimden gelmiyor uzun zamandır dışarı cıkmadm sürekli evde olmak yanlız olmak istiyorum zaten eşim bu olaylardan dolayı aşırı yogun çalışıyor onu günde iki üç saat görüyorum. Hep yalnızım uyuyorum akşama kadar sabaha kadar da oturmak tabii. Acaba depresyona falan mı girdim insan içine cıkınca sanki yine midem bulunacak mutsuz olacak gibiyim zaten halsizlik üst seviyede kızlar ne olur bana birşeyler söyleyin inanın doktor a bile gitmek istemiyorum. Bu süreç geçicimi neler yapmalıym. Çok mutsuzum. Ben hamileliği cok bambaska birşey sanardm şimdi ise yemek yiyemeyen su içemeyen dışarı çıkamayan oturduğu yerden kalmayan bir kadın oldum
Bilmiyorum kızlar herşeye bin şükür ama sanki mutsuz gibiyim. Eşim hiç destek olmuyor. Çünkü aşırı yogun çalısıp cok yorgun tüm işler ona kaldı evi falan toplanıyom sanırım onun için. Sigara kokusu öldürüyor beni hala içiyor. Çok yalnızım. Her gece yanlıızm. Saçma sapan rüyalar görüp uyandım şu saatte ve aglıyorm
Sizin gibi hatta hastaneye acil yatırılacak kadar berbat bir hamilelik geçirdim üstelik Hergun 1 saatlik dağ yolu gidip gelecek bir iste çalışarak. İsim gereği hep ayaktaydım. Orda istifra etmeyeyim diye her sabah 10 dk daha erken kalkar banyoda o ağza acılık veren mide öz suyumu zorla çıkartırdım afedersiniz. İlk 5 ay 5 kilo falan verdim yiyememekten. Tüm bunları evlenir evlenmez plansız bir hamilelikle yasadım. Esimin o zamanki isi evliliğimizi etkileyecek kadar stresliydi. Ama tüm bunlara rağmen sizin kadar karamsar değildim. Bence dışarı cikin, insan içine cikin, hamileliğinizi hayatınızın tek odak noktası yapmayın.Hayatinizi düzene koyun ne bileyim düzenli uyanıp yatın. Bunlar iyi gelecektir diye düşünüyorum.Kızlar Allahıma sonsuz şükür bende hamileyim.. Ama öyle zor hamilelik yaşıyorm ki hayatımdan soğudum desem yeridir. Önce aşırı mide bulantısı çektim dışarı evde yemek asla yapılmadı sadece meyve ile beslendim. Şimdi sanki azcık azaldı bu defa da agız acılıgı başladı ne yapsam çare bulamıyorum ağzımda sürekli acılık tadı su bile içemiyorum. Dışarı cıkmak içimden gelmiyor uzun zamandır dışarı cıkmadm sürekli evde olmak yanlız olmak istiyorum zaten eşim bu olaylardan dolayı aşırı yogun çalışıyor onu günde iki üç saat görüyorum. Hep yalnızım uyuyorum akşama kadar sabaha kadar da oturmak tabii. Acaba depresyona falan mı girdim insan içine cıkınca sanki yine midem bulunacak mutsuz olacak gibiyim zaten halsizlik üst seviyede kızlar ne olur bana birşeyler söyleyin inanın doktor a bile gitmek istemiyorum. Bu süreç geçicimi neler yapmalıym. Çok mutsuzum. Ben hamileliği cok bambaska birşey sanardm şimdi ise yemek yiyemeyen su içemeyen dışarı çıkamayan oturduğu yerden kalmayan bir kadın oldum
Sizin gibi hatta hastaneye acil yatırılacak kadar berbat bir hamilelik geçirdim üstelik Hergun 1 saatlik dağ yolu gidip gelecek bir iste çalışarak. İsim gereği hep ayaktaydım. Orda istifra etmeyeyim diye her sabah 10 dk daha erken kalkar banyoda o ağza acılık veren mide öz suyumu zorla çıkartırdım afedersiniz. İlk 5 ay 5 kilo falan verdim yiyememekten. Tüm bunları evlenir evlenmez plansız bir hamilelikle yasadım. Esimin o zamanki isi evliliğimizi etkileyecek kadar stresliydi. Ama tüm bunlara rağmen sizin kadar karamsar değildim. Bence dışarı cikin, insan içine cikin, hamileliğinizi hayatınızın tek odak noktası yapmayın.Hayatinizi düzene koyun ne bileyim düzenli uyanıp yatın. Bunlar iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Benim eşim felaket kokuyor üstelik sigara içiyor balkonda içsede koku siniyor.. Kokuyorsun diyince veryansın çıkarıyor hamile olan benim trip atan o. Onun davranışlarıda beni cok yordu. Dilerim diyorum inşaallah o da gececi önemsiz bir hastalığa yakalanp konulardan nefret etsin anlasın beni. Git yıkan diyince ortalığı yıkıyor dayanamıyorm şuan bile gözlerim doldu
Esler ne yazik ki bu konuda bizim kadar ince düşünemiyolar, hiç böyle bi şey yaşamadiklri için algilayamiyolar. Hatta belki içten içe abarttiğimizi falan bile düşünüyolardir bence.Benim eşim felaket kokuyor üstelik sigara içiyor balkonda içsede koku siniyor.. Kokuyorsun diyince veryansın çıkarıyor hamile olan benim trip atan o. Onun davranışlarıda beni cok yordu. Dilerim diyorum inşaallah o da gececi önemsiz bir hastalığa yakalanp konulardan nefret etsin anlasın beni. Git yıkan diyince ortalığı yıkıyor dayanamıyorm şuan bile gözlerim doldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?