hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

Benim yazdığım "Dünyaya gelen hangi varlık aç kalmış " kısmınaydı. Ve açlıktan ölen çocuklar evet çocuklar varken o çocuklar sizce dünyaya hangi rızıkla geldiler. Lotodan iflastan falan geçtim. Açlıktan ölmek diyorum. Yani en asgari ihtiyaç olan yemek yok.

Şimdi araştırdım bu konuda bir takım ayetler var. Günaha girmek istemem ama bu dünyada çocuklar açlıktan ölüyorsa rızkıyla doğmuştur belki ama kapitalist sistem onun orda ölmesine sebep oluyordur. Yani başka nasıl yorumlanır bilemedim.

Son düzenleme:
maddi sıkıntılar hiç bitmezki heleki bu devirde. mantıklı bir sebebin bile yok aldırmak için satıverin arabanızı bu zamana kadar arabamı vardı hayatınızda. bence biraz mantıklı düşünün

Tbi ki zorunda değil ama bu işin önelemi bebek olmadan önce korunmak,olduktan sonra onun hayatına son vermek değil,bunun büyük bir insanı öldürmekten hiç bir farkı.O bebek onun rahminde yaşıyor hatta evlat katili olur bence.
İlla ki güzel giydirmek mi,,oyuncak almak mı yani,evlat yetiştirmek evlat eğitmekten bahseden yok...
aa oldu aldırmadım kötü yetişecek diye çocuk aldırılır mı,kötü yetiştirmeyin efendim bu illa maddiyatla olmaz...

yeryüzünde başka hiç iş yokmu elalemin iki paralık işi için çocuğuna kıyacaksın nerden biliyorsun başka bir işe giremeyeceğini ömür billah kendini ada o zaman işine kardeşim

rızkı veren allahtır allah rezzaktır..Er Rezzak

Er Rezzak, rahman ve rahim olan yüce Allah’ın 99 ismi şerifinden bir tanesidir. Rahman ve rahim olan kudreti daima üstün gelen bütün gözlerin gördüğünün ve görmediği her varlığın tek sahibi olan Allah’ın bütün ismi şeriflerinde bilinen ve bilinmeyen sayısız hikmetler vardır. Er Rezzak ismi şerifinin anlamları ise rızıklandıran, her türlü varlığın rızkını ayrı ayrı veren ve bütün varlıkları rızıklandıran, rızka muhtaç olanları rızıklandıran anlamındadır. İslam dinini benimsemiş olan Allaha ve Allah’ın yarattıklarına inanıp iman eden kimselerin dili ve kalbi Allah celle celalühü’nün bütün ismi şeriflerini zikrettiklerinde kalpleri şifa bulur ve imanları açılıp genişler. Hiçbir kimse yoktur ki kalpten samimi duygular ile Allah’ı zikredip kalpleri temizlenmesin.

Er Rezzak ismi şerifinin zikir günü Cuma olup zikir sayısı 308 adettir. Özellikle borç içerisinde bulunan Müslümanların Er Rezzak ismini zikretmeleri halinde Allah celle celalühü ismi şerifini zikreden kullarını borçlarından kurtarır ve rızıklandırır. İçsel bunalımda olan kendilerini darda hisseden kullar Er Rezzak ismi şerifini zikrederler ise Allah onların içerisinde bulundukları sıkıntılarını giderir ve içlerine aydınlık ferahlık lütfeder.

Sabah namazından sonra bir kimse Allah’ın ismi şeriflerinden bir tanesi olan Er Rezzak ismini 308kere zikreder ise rahman ve rahim olan Allah o kulunun rızkını bollaştırır ve ummadığı beklemediği anlarda kendisini lütfu ile lütuflandırır. Sabah namazından önce kalkıp rahmanın Er Rezzak ismi şerifini zikredip evi ve geçimi için dilekte bulunanın Allah rızkını artırır. Bir kul yüce Allah’ın ismi şeriflerinden bir tanesi olan Er Rezzak’ı yemeklerden önce 21 gün süreyle zikreder ise o kulun zihni açılır ve hafızası kuvvetlenir.

Allah’ın varlığına ve birliğine inanıp iman eden bir kimse günde 315 defa Er Rezzak ismi şerifini zikreder ise ve bu zikrine 5 gün boyunca devam eder ise Allah okulunun maddi isteğini yerine getirir. Allaha inanan bir kul Er Rezzak ismi şerifinin zikreder ise o kulun maneviyatı da kuvvetlenir.

Rahman ve rahim Allah her şeye kadirdir ve yarattığı her şeyin tek sahibidir. Allah‘ın her isminde mucizeler gizlidir yeter ki kullar bunu bilip Allahtan başka hiş bir şeye ihtiyaçlarının olmadığını bilip uygulasınlar. Ğaybı bilen Allah tır kullarının öncesini ve sonrasını yine bilen Allah’tır kul hiçbir zaman sınav dünyasında olduğunu unutmamalı ve her dara düştüğünde samimi bir şekilde Allah demelidir. İşte o zaman rahman ve rahim olan Allah kendisine edilen duaları duyar ve kullarına sonsuz lütfundan lütuflar verir.

doğru herkes anne olmak zorunda değil.
ama bunu en başından düşüneceksin.çok afedersiniz çocuk yapmak zevk işidir
zevki(tabi ihtiyaçtır da) için ilişki yaşayıp.ben bu çocuğu istemiyorum diyemez kimse.

Allah tabiki rızkını verir.(haa belki inancınız farklıdır.saygı duyarım)
sizce anne karnında ki bebeği öldürmekle 3 yaşındaki 5 yaşında ki yada 30 yaşındaki bir canliyi öldürmekle ne fark var.soruyorum size.

iyi gunler,
size aldırın veya aldırmayın diyemem. bu sizin kararınız olmalı.
maddi zorluklarınızı anlıyorum ancak eşiniz bu durumu tolere edebilecegine inanıyorsa bu ihtimali goze alabilirsiniz bence,
gerekirse borclar icin arabayı satarsınız.
insanlar evlat sahibi olabilmek icin ne paralar harcıyorlar...
boyle dusundugunuzde 27 yaşında eliniz ayagınız tutuyorken tıbbı bir yola basvurmadan cocuk sahibi olmanız bir şans olarak da degerlendirilebilir

fakat bu alıntıladıgım yazı biraz kafa karıstırıcı.
şöyle ki cocuk sahibi olmaya karar verdiginizde zaten işsizligi goze almıs olacaksınız, oyleyse annem neden bakamaz diyorsunuz?
eger bir yandan calısabilecegin konusunda kesin bir görüşünüz varsa neden maddi gerekceleri öne sürüyorsunuz?
kafanız karısmıs anlıyorum ama su an veya daha sonra cocuk istediginizden emin misiniz once ona karar vermelisiniz bence.

eski konuları deşelemek hiç tarzım değil ama konu benimde çok istediğim bebek olunca biraz eskiye baktım.2 yıl önce bunu yazmışsın Raabim tüple uğraşmadan nasip etmiş kıymetini bil

arkadaşlar konu sahibi aç kalacağından falan değil rahata ermiş zaten rahata ermişken biraz sefasını süreyim diye kararsız.yoksa arabasını falan almışçok şükür durumları düzelmiş.sanki çocuğa yedirecek mama bulamayacak durumdaymış gibi yorumlar yapılmış.benim tavsiyem eğer bebek istiyorum ama birada rahata ermişken geziyim tozuyum derseniz doğurun bebişinizle gezin.ayrıca bebek büyütürken öyle amam aman bi bütçeye gerek yok bizler biraz abartıyoruz.en iyisi olsun diye çeşit çeşit aldığımız herşey bi köşede kalmıyormu yada bi kere giydirip küçülmüyormu.e bi mama bi bezde kendi giyimimizden dışarda yemeğimizden artılırıp alınıyor.okul desen ozamana hayat ne çıkarcak karşımıza bilemeyiz.artık okullardada eskisi gibi herşey şart koşulamıyor tablet vs.veriliyor.bizede biraz rahatımızdan feragat edip birazda ilgi sevgi iyi bi birey yetiştirmek kalıyor.zaten çocuklarda marka kıyafet değil sevgi istiyor.bunun içinmi yani bi cana kıymak.bu kadarda kötü bakmayalım hayata. şu an sahip olduklarım olmasada bigün kapının önündede kalsamda bisebebim var bu yetmezmi yaşamak için bi sebep ya.

10 yıldır çocuk arıyormussun güzelim.bu rabbimin bir imtihanı sakın o cana kıyma.3 kuruş eksik olsun sen doğum yaptığın an hayatının anlamı olacak o.o zaman kızacaksın kendine ben para için bu çocuğun canına kıyacaktım nerdeyse diye.Allah açtığı boğazı boş koymaz sen içini ferah tut.2 kilo alacağına 1 kilo alırsın.herşey para demek değil .bi işte orda yok.

insanlar açlıktan ölüyorlar evet bunu inkar etmiyorum herkesin rızkı yani bu anlatamıyorum sanırım o çocukların da rızkı bu kadar yani .tabiki desteğimizi asla esirgeyemeyiz daima yardım etmeliyiz .taa afrikaya da gitmeye gerek yok aslında geçenlerde insan bile diyemeyeceğim bir mahlukat yeni doğmuş bebeğini kanalizasyona attı o çocuk açlıktan ölebilirdi mesela ama çocuğun dünyadan nasibi rızkı varmış demekki yaşadı ve kurtardılar .rabbim bütün çocukları açlık sefalet ve özellikle savaşlardan korusun inşallah

cocuga iyi terbiye iyi ahlak verirsiniz bu maddiyatla alakalı degildir ama cocugun yasıtları kurslara gidiyorken paramız yok gonderemiyorum diyerek cocuga eziklik yasatmak maddiyatla alakalıdır. Su an bile ekmek aslanın agzında, isverenler insan ustu yetenek istiyor ise alımlar icin. Takdir edersiniz ki cocuk hep kucuk kalmayacak onu en azından bir meslek sahibi olacak donanımda yetistirmemek cok kotu degil mi? gecenlerde hastaneye gittim grip icin ilac verdi doktor, 2 kutu ilac icin eczaneye 30 lira verdim. Emekli sandıgı uyesi bir ailenin ogrenci cocuguyum, sosyal guvencem var ve buna ragmen temek bi iki ilac icin odeme yaptım. Saglık da maddiyatla alakalı anlayacagınız. Hatta kotusunu dusunun, cogu kanser ilacı sgk odeme kapsamında degil ve yuzlerce lira. O aile bu cocugun ilacını nasıl alacak? bir mama bir bez dunya kadar para zaten. Bunlar nasıl karsılanacak?

kelimelerimin tükendiği an valla diyecek söz bulamıyorum evet her kadın anne olmak zorun da değil ama bi kere o can karnına düşmüş bu kadar sudan sebebten ( bana göre) aldırmak ne demek ya bende başlığı okuyunca eşin seni aldatıyo yada gayrı meşru bi çocuk sandım çocuk 2 liralık oyuncaklada mutlu olur arkadaşım önemli olan o oyuncağı alıp önüne atmak değil oturup beraber oynamak belki büyüklerin karnını ve ruhunu böyle sevgiler doyurmuyor ama inanın çocuklarınkini doyuruyor sen bebegine hergün pirinç lapası yedir ama ona sevgini şefkatini ver belki çok klişe ama bu böyle yapmayın ya kalp atışlarını duymadın diye aldırmak günah değil yani öylemi

Rızık yoktur diyen arkadaşlar inancınız farklı ise kendimi yormama gerek yok ! Ne söylense siz zaten anlamayacaksınız o yüzden he evet diyip geçiyorum size

Konuyu açan arkadaşım annen destek olmuyor sana peki eşin seni boşadığında bu konu yüzünden annen seni yanına alıp bakacak mı destek olacak mı ?

Ona Allah insanın rızkını kestiği zaman canını alır diyoruz. Bu konuda ayetler var, her insana tayin edilmiş bir rızık var ve bitince ölüyoruz. Ayrıca evet sistemin birilerinin hakkına girdiği doğrudur ve bunun hesabını elbette verecekler. Ama Afrika falan bu konuda uç örnekler, biz şu an buradayız ve konu sahibinin anlattıkları üzerinden yorum yapıyoruz ki gördüğümüz çok da imkansızın içinde değiller, bunu izah etmeye çalışıyoruz

ben tüp bebek annesiyim tüplerim tıklaı ve kendiliğimden hamile kalmam imkansız.bugün baş dönmem var arkadaşlarım hamilesindir belki dedi, keşke ama imkansız dedim.ve oğlum henüz 1 yaşında.ilk tedavimizle tutmasına rağmen maddi olarak bizde zorlandık.yazın 2. denememiz şart menapozumda vra çünkü. çok çok zorlancam ama herşeye değer. neden mi anlattım o bi doğsun nasıl aldırmaı düşünmüşü diyeceksiniz.bereketiyle gelecek.ve senelerce olmamış beklnemiş bi çocuk.ben şahsıma dünyada mal varlığındansa ortalama ve muhtaç olmadığım bir hayatta anne olmayı yeğlerim.sizin yerinizde olmak isteyen çok insan var biliyosunuz.yanılmayın kıymayın.bu iş olmaz başka iş olur.ve inanınki çocuğunuz için harcadığınz her para daha zevkli gelecek varsın birikimin olmasın çocuğun olsun mutlu ol.

Allah yardımcınız olsun ve en doğru kararı vermenizi nasip etsin inşallah...Tek sebep maddiyat ise bende aldırmamanız yönünde düşünüyorum..

Kalp atısları bile olmayan bi kan pıhtısından bahsediyoruz, tıbben 10 haftalıga kadar alınması mumkun. Hukuken kisilik tam ve sag dogumla baslar zaten. Tıbbi ve hukuki bi sorun goremiyorum ben. Ayrıca aldırıp aldırmamak, korunmak korunmamak tamamen anne adayının tasarrufudur bana da size de bu konuda laf soylemek dusmez. Gunah boyutu da kisiyi ilgilendirir. Bunu baskı unsuru olarak kullanmayın lutfen. cocugu sefalet icinde buyutmek daha buyuk gunah bana gore

ve ayrıca plansız bir gebelik geçirdim ilk bebeklerimin kalpleri durdu kürtaj oldum.kürtajda dr hatasıyla tüplerim tıkandı.allah korusun bunuda yaşayabilirsiniz.ve hiç bi zman doğal yolla hamile kalma hayalinizde olamaz imkansıza sürüklenebilirsiniz.sakin kafayla düşünün doğrusunu seçin ki din kısmına giripte bilmişlik etmek istemiyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…