hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

Tek sorunun maddiyat mi? Kendini anne olmaya hazir hissediyor musun? Mutlu, huzurlu bir evliligin var mi? Kocana sonuna kadar guveniyor musun? Bu sorulara tereddutsuz evet diyorsan maddiyati dusunme derim. Ama bu sorularda hayirlar birden fazlaysa maddiyat isin bahanesi gibi geliyor bana.
Benim inandigim dogru su ki, mutsuz biri mutlu bir birey yetistiremez. Bu cocuk seni mutlu etmeyecekse kimseye danismana gerek yok aklindakini yap. Insanlar bu dunyaya cocuk yapmak icin gelmiyor, herkesin yerine getirmesi gereken bir misyon gibi bakilacak kadar basit bir mevzu degil cocuk sahibi olmak. Sen kendini nasil daha huzurlu ve mutlu edeceksen onu yasa. Baskilari ve baskalarini rakma kafana.

arkadaşlar çocuğa sağlanacak imkanları baz alacaksak burda birçoğumuz çocuk sahibi olmamalıyız bu kadar mükemmelliyetçi olmayalım hangimiz süper koşullarda yetiştik bunlar biraz bahanesi gibi geliyor bana .elbetteki çocuklarımıza yeri geliyor istediği oyuncağu alamıyoruz yada istediği şeyi istediği anda elde edemiyor aslında herşeyi elde etmemelilerde doyumsuz bir nesil yetişiyor zaten farkındaysanız .Konu sahibi arkadaşım bu kadar yıldan sonra Rabbim sana sürpriz bir şekilde bu yavruyu nasip ettiyse vardır bir biliği inşaallah önüne çok güzel kapılar açılacak inşaallah sağlıcakla musmutlu kucağna da alırsın yavrunu

sakın aldırmayın.inanın üç yıl işsizlik çektik iki çocuğum üst üste oldu,aralarında onbeş ay var,RABBİM öyle güzel kapılar açtıki bize maddi olarak çok iyi yerdeyiz çok şükür.o sizin bir parçanız,ondan nasıl vaz geçersiniz?yapmayın ALLAHA sığının o sizi darda bırakmaz..

Sakın aldırma...
Şu an sadece hamilelik sebebiyle endişelisin.Her anne az veya çok değişik korkular yaşayabilir.
Nasıl olacak,nasıl geçineceğiz,nasıl idare edeceğiz gibi...
Herkesin hamilelik hormonları farklı etkiliyor.Sen de geçim konusuna takılmışsın.
Ne biliyorsun seni işten çıkaracaklarını ? Belki çıkarmayacaklar ?
Hem çıkarsalar bile kimse açlıktan ölmemiş,bir yolunu bulursunuz.
Eşini de daha fazla üzme ve geçim konusunu eşine bırak.Sen sadece sağlığını ve bebeğini düşün.

Lütfen konuya dini yorumlar yapmayınız, yasaktır.

Kesin kararını vermiş olsaydın buraya konu açmazdın sanırım.
haliyle burada hepimiz kendi hayat görüşlerimiz doğrultusunda cevap veriyoruz hernekadar seni anlamaya çalışsak ta.
İlk bebeğin olduğu için aldırma diyeceğim ben de.
O minik mucize beraberinde de pek çok hayır ve güzellik getirecektir size.
Bu bebeği aldırsan da birkaç sene içinde en fazla bebek sahibi olmak istemeyecekmisiniz.
Sonuçta 10 yıllık bir evlilik var ,yaşlarınız da belli bir yere gelmiş.
Endişelerinde haklısın.En önemli sorun maddi sıkıntılar,bunlara üzülmekte de haklısın.
Ama eşinle etraflıca bir düşünün,ani kararlar almayın.Maddi durumuzda ne kadarlık sürede bir düzelme olacak tartın.
Ailelerinizden yardım alma şansınız varsa değerlendirin.

" Hukuken kişilik tam ve sağ doğumla anne karnına düştüğü anda başlar " Biz böyle öğrenmiştik ama ..

Siz nerden ogrendiniz? Medeni kanun madde 28 der ki "kisilik cocugun sag olarak dogdugu anda baslar ve ölümle sona erer" anne rahmine dustugu anda baslayan sey hak ehliyetidir, yani allah korusun kocası vefat ederse hamile kadının bebek de mirascı olur. Ceninin menfaatini korumak icin yapılmıs bir duzenleme bu. İkisi farkı anlamlar tasıyor hukuken

10 yıl bebeğin olmadı. belki bu bir lutuftu size.. aldırırsan, istediğin zaman bebek sahibi olamayabilirsin, ki 10 yıl beklemişsin... ileriki yaşlarda tüp bebek gerekebilir, sizin tabirinizle ozaman daha çok paranız gider...

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum..annem le paylaşamıyorum ablam kardeşim olmadığı için kimseyle konuşamadığımdan bunaldım ..eşimle de geeçmiş dönemde çok iyi olmadığımdan onada güvenemiyorum.annem de en azından inanın bir halimi sorsa o bile yetecek bana zaten aileden arkadaşlarımdan uzaktayım...
eşim ister istemez doğumdan sonra çalışırsın ne var diyor dün daha kayınvalidem çalış ne var bunda diyor tabiki çalışmayı inanın bende canı yürekten istiyorum ama beni işten çıkaran insanlara yalvaramam ki ..eşim devlette çalıştığı için özel sektörü çalışma koşullarını bilmiyor...ne var niye çıkarsınlar diyor ama bakın ki ben yıllık izne dahi çıkamıyorum....2,5 sene oldu.kayınvalidem biraz sorunlu .öle evde oturmak yok oğlumun ekmeğini yedirmem sana diyip durur huzursuz bir kadın..ne evliliğimde ne üniversite hayatımda ne iş hayatımda hiç memnun olmadı hep dır dır etti.ağlattı ..benim bunlardna dolayı korkum var..

konu sahibi arkadaşım,sen ne düşünüyorsun bu kadar yorum yapıldı sen susuyorsun...
senden başka herkez konuşuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
yasalarımız doğuma 2 ay kalaya kadar çalışmanıza izin veriyor 2 ay doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra olmak üzere toplamda 4 ay rapor alıyorsunuz ve bu 4 ay sonunda size doğum parası adı altında ödeme yapılıyor az bir miktarda değil ssk primize bağlı oluyor 3-4 bin lira birşey oluyor en azından bu para sizi idare eder bir süre ve eğer ki bu işyerinde 600 gün ssklı çalıştıysanızda işsizlik sigortası alma hakkınız doğuyor onuda işyeri ile anlaşıp alabilirsiniz tabi bu ödemeyi devlet yapıyor işyerine hiçbir sıkıntısı yok...yada işten ayrılıp tazminatınızı alırsınız çocuk doğunca altındı paraydı vs takılanlar olur onlarla idare edersiniz yani bunların içinden hiçbirimi uymuyor size allah aşkına. anneniz gelmiyorsa kvniz gelsin bu hayatta herşey para değil onun kokusu anne deyişi dünyalara bedel tırnağına bi zarar gelse ölürüm oğlum için ben.... bizimde dünya borcumuz var ama ödeniyor bir şekilde kendime kıyafet almak yerine oğluma oyuncak kıyafet alıyorum çok şükür iyiki var hayatımda....
bence hemen bir dra gidip pıt pıt larını duyun ve ona sahip çıkın hayatınıza o kadar güzellikler katacak ki siz bile şaşıracaksınız...
inş iyi haberler alırız....

Peki en can alıcı ve sana 3 kere sorulmuş soru o zaman: Korundunuz mu?

doğuma 3 hafta kalaya kadar raporla çalışabiliyosun o kalan 5 haftayıda doğumdan sonraya erteletebiliyosun canım..ancak bu izin memuriyette var konu sahibi arkadaş özelde çalışıyo sanırım...özelde böyle bir izin yok...
ayrıca söylediğin diğer şeylere katılıyorum

Canımm kesinlikle aldırmamalısın o sana ben ce Allah ın bir lütfu 10 Yıl boyunca Rabbim sizi sınamış ve sonunda bir bebek lutfetmiş. Kaç kişi Hala bunun için yana yakıla dualar ediyor bilemezsin. Yaşlanıp geriye döndüğünüzde iki ihtiyar naptık ne ettik neyiömiz var dediğinizde bir eski araba biraz birikmiş para mı diyceksiniz kendinize yolsa tatlı evladınıza bakıp içinizin ısınmasını mı tercih ediyorsun hem doğumdan sonra tekrar calışabilirsin ben ce kesinlikle aldırmamalısın canım. insallah evladın ve kocanla mutlu huzurlu bir ömrünüz olur.

Hemen hemen hiçbirimiz çocuklarımıza dört dörtlük bir ortam sağlayamıyoruz ne yazık ki.
Ama ne yapıyoruz ,sevgimizi veriyoruz en önemlisi.
Saydığın sıkıntıları yaşamamış çalışan bir anne yok gibi birşey.
Birtakım zorluklar yaşayacağını peşinen kabul etmelisin.
Annelik çoğunlukla fedakarlık gerektirir hatta babadan da fazla.
Annelik içgüdüsüyle, yaşadığın küçük bir sorunu bile çok büyüteceksin yeri gelecek.
Yani ideal şartları yakalayabilen aile azınlıktadır,bunun bir kısmı maddiyatla ilgili olduğu gibi bir kısmı da ailelerle veya karı-koca arasındaki ilişkilerle
alakalıdır.
Kısacası, pireyi deve yapmadan gerçekçi bir şekilde tart durumunuzu.
Eşinle evliliğinde büyük sorunlar yok ise kayınvalideni filan es geç.
Allah aşkına kimin ailesi tam istediği gibi.
Ben bir oğlumu -bana göre zor şartlarda büyüttüm.Çünkü takıntılı bir insanım ve çalışırken oğluma yetemediğimi
hissettiğim çok zaman oldu.haliyle yıprandım.Ama evladım için keşke olmasaydı diyemem asla.
hertürlü haliyle evladım canımın parçasıdır,yaşama sebebimdir.
Bence sen de böyle hissedeceksin.Bütün zorluklarına rağmen bağrına bastığın evladının kokusu sana yetecektir.

Bildiğim kadarı ile yeni yasalar özel de çalışanları kapsıyor doğum izni,süt izni gibi yasalar sadece devlette değil özel de çalışan anne adayları için de geçerli.

Eşin bebeği aldırırsan bu iş biter demiş,
Bebeği aldırırsan boşanmayı da göze alman gerekir sanırım,
Zira bu tek başına verebileceğin bir karar değil
İş konusuna gelince , aynı yerde olmasa bile mutlaka başka yerde bir iş bulabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…