- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.790
- 408
- Konu Sahibi Sirine_4553
-
merhaba sizlerden fikir almak istiyorum.
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
" Hukuken kişilik tam ve sağ doğumla anne karnına düştüğü anda başlar " Biz böyle öğrenmiştik ama ..
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum..annem le paylaşamıyorum ablam kardeşim olmadığı için kimseyle konuşamadığımdan bunaldım ..eşimle de geeçmiş dönemde çok iyi olmadığımdan onada güvenemiyorum.annem de en azından inanın bir halimi sorsa o bile yetecek bana zaten aileden arkadaşlarımdan uzaktayım...
eşim ister istemez doğumdan sonra çalışırsın ne var diyor dün daha kayınvalidem çalış ne var bunda diyor tabiki çalışmayı inanın bende canı yürekten istiyorum ama beni işten çıkaran insanlara yalvaramam ki ..eşim devlette çalıştığı için özel sektörü çalışma koşullarını bilmiyor...ne var niye çıkarsınlar diyor ama bakın ki ben yıllık izne dahi çıkamıyorum....2,5 sene oldu.kayınvalidem biraz sorunlu .öle evde oturmak yok oğlumun ekmeğini yedirmem sana diyip durur huzursuz bir kadın..ne evliliğimde ne üniversite hayatımda ne iş hayatımda hiç memnun olmadı hep dır dır etti.ağlattı ..benim bunlardna dolayı korkum var..
yasalarımız doğuma 2 ay kalaya kadar çalışmanıza izin veriyor 2 ay doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra olmak üzere toplamda 4 ay rapor alıyorsunuz ve bu 4 ay sonunda size doğum parası adı altında ödeme yapılıyor az bir miktarda değil ssk primize bağlı oluyor 3-4 bin lira birşey oluyor en azından bu para sizi idare eder bir süre ve eğer ki bu işyerinde 600 gün ssklı çalıştıysanızda işsizlik sigortası alma hakkınız doğuyor onuda işyeri ile anlaşıp alabilirsiniz tabi bu ödemeyi devlet yapıyor işyerine hiçbir sıkıntısı yok...yada işten ayrılıp tazminatınızı alırsınız çocuk doğunca altındı paraydı vs takılanlar olur onlarla idare edersiniz yani bunların içinden hiçbirimi uymuyor size allah aşkına. anneniz gelmiyorsa kvniz gelsin bu hayatta herşey para değil onun kokusu anne deyişi dünyalara bedel tırnağına bi zarar gelse ölürüm oğlum için ben.... bizimde dünya borcumuz var ama ödeniyor bir şekilde kendime kıyafet almak yerine oğluma oyuncak kıyafet alıyorum çok şükür iyiki var hayatımda....
bence hemen bir dra gidip pıt pıt larını duyun ve ona sahip çıkın hayatınıza o kadar güzellikler katacak ki siz bile şaşıracaksınız...
inş iyi haberler alırız....
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar coyunca alıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum..annem le paylaşamıyorum ablam kardeşim olmadığı için kimseyle konuşamadığımdan bunaldım ..eşimle de geeçmiş dönemde çok iyi olmadığımdan onada güvenemiyorum.annem de en azından inanın bir halimi sorsa o bile yetecek bana zaten aileden arkadaşlarımdan uzaktayım...
eşim ister istemez doğumdan sonra çalışırsın ne var diyor dün daha kayınvalidem çalış ne var bunda diyor tabiki çalışmayı inanın bende canı yürekten istiyorum ama beni işten çıkaran insanlara yalvaramam ki ..eşim devlette çalıştığı için özel sektörü çalışma koşullarını bilmiyor...ne var niye çıkarsınlar diyor ama bakın ki ben yıllık izne dahi çıkamıyorum....2,5 sene oldu.kayınvalidem biraz sorunlu .öle evde oturmak yok oğlumun ekmeğini yedirmem sana diyip durur huzursuz bir kadın..ne evliliğimde ne üniversite hayatımda ne iş hayatımda hiç memnun olmadı hep dır dır etti.ağlattı ..benim bunlardna dolayı korkum var..
doğuma 3 hafta kalaya kadar raporla çalışabiliyosun o kalan 5 haftayıda doğumdan sonraya erteletebiliyosun canım..ancak bu izin memuriyette var konu sahibi arkadaş özelde çalışıyo sanırım...özelde böyle bir izin yok...
ayrıca söylediğin diğer şeylere katılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?