- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
Hiç bir şey sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yapalım kararı bana sormana gerek bile yok diyor
iddet süresi dolmadan evlenemez.. Evlenebilmesi için gebelik olmadığına dair rapor alması gerek adli tıptan.Nesebin reddi davasında kim taraf olacak sanıyorsun eski eşin. Ciddiyim hemen evlen, evlenirsen erkek arkadaşının nesebine yazılır.
Evlenenler var, bazen gözden kaçabiliyor, zaten evlenebiliyorsan dedim. Evlenince de sakat sayılmıyor bu durumda kesin evlenme engeli olmadığı için.iddet süresi dolmadan evlenemez.. Evlenebilmesi için gebelik olmadığına dair rapor alması gerek adli tıptan.
iddet süresi dolmadan evlenemez.. Evlenebilmesi için gebelik olmadığına dair rapor alması gerek adli tıptan.
Siz hukukçuysanız tabi daha iyi bilirsiniz.. Ben şöyle anlatayım 2011 yılında boşandığımda boşanma davamdan 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim.. eşimden nefret ediyodum şiddet yüzünden boşanmıştım onla bi daha asla muhattap olmak istemiyodum.. Bebeği de doğurmak istiyodum yakın bi arkadaşım(gay) benimle evlenip bebeği nüfusuna almayı teklif etti.. Sonra bu prosedürleri araştırmak zorunda kaldım.. O zamanlar avukatlardan da öğrendiğim kadarıyla iddet süresi dolmadan evlenebilmem için gebe olmama şartının arandığını biliyorum.. bu da mümkün olmadığı için bebeğimi aldırmak zorunda kaldım.. Şu anda kanunlar değişti mi bana mı yanlış bilgi verildi bilemiyorum ama ben malesef böyle bi acı tecrübeyle öğrendiğim bilgilerimi aktardım sonuç itibariyle..Evlenenler var, bazen gözden kaçabiliyor, zaten evlenebiliyorsan dedim. Evlenince de sakat sayılmıyor bu durumda kesin evlenme engeli olmadığı için.
Çocuk 300gün içinde doğar ya da eski eşle evlenmek isterse evlenir rapora gerek kalmadan, işim bu benim sizden daha iyi biliyorum, bu yorum ne mana anlayamadım.
Siz hukukçuysanız tabi daha iyi bilirsiniz.. Ben şöyle anlatayım 2011 yılında boşandığımda boşanma davamdan 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim.. eşimden nefret ediyodum şiddet yüzünden boşanmıştım onla bi daha asla muhattap olmak istemiyodum.. Bebeği de doğurmak istiyodum yakın bi arkadaşım(gay) benimle evlenip bebeği nüfusuna almayı teklif etti.. Sonra bu prosedürleri araştırmak zorunda kaldım.. O zamanlar avukatlardan da öğrendiğim kadarıyla iddet süresi dolmadan evlenebilmem için gebe olmama şartının arandığını biliyorum.. bu da mümkün olmadığı için bebeğimi aldırmak zorunda kaldım.. Şu anda kanunlar değişti mi bana mı yanlış bilgi verildi bilemiyorum ama ben malesef böyle bi acı tecrübeyle öğrendiğim bilgilerimi aktardım sonuç itibariyle..
İddet süresi dolmadan evlenebilir. Bunu cok acı bir sekilde ögrendim, gectigimiz yıl cıkan hakimlik sınavı sorusuydu ve ben de sizin gibi düsünüyordum, yanlış sıkkı isaretledim.
C. Butlanı gerektirmeyen sebepler
I. Bekleme süresine uymama
Madde 154- Kadının bekleme süresi bitmeden evlenmesi, evlenmenin butlanını gerektirmez.
Yani evlenebilir, zaten evlendiğinde çocugun babası da kocası yani konu sahibinin sevgilisi olacak. Bu nesebin karısmaması icin getirilmis bir kural, ama zaten sevgilisi cocugun gercek babası oldugu icin herhangi bir sorun ckmaz.
boşanır boşanmaz maşallah yeni erkek arkdaş üstelık nılahsız yatıp kalmalar. madem öyle korun cokmu zorevet eskı eş konusu var bosandıgından cok ay gecmemıs ben 4 ay dıye bılıyordum yasal sureyı 120 gun
Teşekkürler.. Yeniden evlendim ama maalesef 2 kez hamile kalmama rağmen bebeklerim yaşamadı.. Belki de geçmişin bedelini ödüyorumdur bilemiyorum.. Allah'tan hayırlısı..(( içim parçalandı ya, tabı sızın kadar olamaz, öööffffff... allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?