hamileyim ve çaresizim. fikrinizi almak istiyorum.

Bebeği derken sanki başkasının bebeğinden bahsediyor gibisiniz.
kimin bebeği acaba?

Ne yani 'beni de ikimizin beraberce yaptığı ve şu anda karnımda taşımakta olduğum bebeğimizi de' demesini mi istiyorsun? :S :S :S

valla şuan kadınların toplumdaki yeri sizin gibi zihniyetler yüzünden. çocuğu doğur, adamın şiddetine boyun eğ. bu kadına yazık değil mi. kadınlara doğmamış bebeğe duyduğunuz kadar saygınız yok. görülen o ki kadına en büyük düşman yine kadın.

canım Allah yardımcın olsun..üzülerek okudum yazdıklarını..bir ablan olarak tavsiyem sakın aldırma o masumu..bir yanlışı başka bir yanlışla kapatma..sonra vicdan azabı çekmeyecekmisin..o masum yavru rüyalarına girmeyecekmi..onun ne suçu varki..ufacık daha şu an belki kalbi bile atıyor...o şahısın istemiyorum demesiyle hiç bişey bitmiyor..oh ne ala..hatayı yapsın faturayı masum bi bebek ödesin..yok öyle bunun bedelini ödeyecek,ne derse desin..sakın geri adım atma..evet gerekiyorsa mecburen evlenecek..bu işten öylece kolayca sıyrılmak yok ona..yarın git evlerine enine boyuna onun ailesiyle birlikte konuşun..bir an önce evlilik için ne yapılıyorsa yapsınlar..geri adım atmayacağını kesin bir kararla söyle derim..Allah yardımcın olsun canım..

senin için bende dua edeceğim sende paralama kendini daha fazla olmaz olmaz deme olmaz olmaz demişler rabbim yardımcın olsun inşallah

Lütfen ama lütfen konuya dini yaklaşmayın ve polemiğe girmeyin.
Eleştirmekle aşağılamayı, yargılamayı birbirine karıştırmayın.

ben sizde hata görmüyorum. ama siz kendinize göre hatalısınız çünkü (kendinize göre)günahkarsınız. öncelikle zina, şimdi de kürtaj günahını işleyeceksiniz. bana göreyse tek hatalı bebeğin babası. çünkü ilişkiye giriyorsa her zaman bebek olma ihtimali vardır. madem istemiyor kendi de korunsaydı. ve siz bebeği doğurduğunuz taktirde bebeği reddetme gibi bir lüksü yok. kanunen de sorumluluklarını yerine getirmek zorunda. yani bu şartlar altında bebek konusunda ve ilişkiniz, size davranışları konusunda tamamen hatalı. sizi de bebeği dünyaya getirmek istemeniz konusunda hatalı buluyorum. çünkü bu şartlar altında doğacak bebeğin sizin de içinde bulunduğunuz ve zorluklar nedeniyle mutsuz bir yaşantısı olacağını düşünüyorum. eğer sizin psikolojinizi ve hayata bakışınızı farklı görseydim böyle konuşmazdım. ama sizde bu şartlar altında mutlu bir çocuk dünyaya getireceğinizi düşünmüyorum. dünyaya doğuştan şanssız bir bebek getirmeyin. adamdan bir an önce kurtulun. ileride mutlu bir yuvaya mutlu bir çocuk dünyaya getirin.

Son düzenleme:
Kalp atışları başlamamış. Geç döllenmeymiş. En erken bugün, yani Cumartesi başlarmış. Alınacak kadar da büyümemiş. Büyümeden alınmıyormuş. Ben de dünyaya mutsuz bir çocuk getirmek istemiyorum. Mutsuz anne/mutsuz çocuk/hayvan baba. Ne olacak ki! Ama hormonlarım çalışıyor. İçimde bir bebek var. Bıraksam bebek olacak, nefes alacak. Bırakamıyorum. Belki bir gün yeniden mutlu olabilirim. Karşıma iyi bir insan çıkar, bir şansım daha olabilir mutlu olmak için. Diyorum kendime sürekli. Ama şu ruh halinde kendime hiç inanmıyorum. Bir daha mutlu olamayacağım galiba. Yaşadığım şehri değiştireceğim mesela.ailemin yanına dönüp anneme sarılıp günlerce ağlamak, uyumak, uyanıp tekrar ağlamak istiyorum. Annemin şefkatini istiyorum. İşi gücü bırakıp hayata küsmek istiyorum. Yaşadığım hayal kırıklığının tarifi mümkün değil.

aldırırsan bu hayal kırıklığı geçer gider. dünyaya getirirsen hayatın boyunca mutsuzluğun bedelini ödersin. geçmişindeki bu adamdan kurtulup kendine yeni ve güzel bir yol çizebilirsin.

aldırırsan bu hayal kırıklığı geçer gider. dünyaya getirirsen hayatın boyunca mutsuzluğun bedelini ödersin. geçmişindeki bu adamdan kurtulup kendine yeni ve güzel bir yol çizebilirsin.

Aldıracağım mecburen. Bu mecburiyetten nefret ediyorum. Belki geçer, belki geçmez. Şu an bununla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Hiç geçemeyecek gibi. Geçse bile ben bunu nasıl unutacağım! Unutulur mu? Nasıl unutulur! Unutmak isterdim. Eski Halime dönmek istiyorum, dönecek eski bir halimi bulamadım biliyor musunuz? Eskiden nasıldım hiç hatırlamıyorum.

aldır yada aldırma demek olmaz bu durumda ama anladığım kadarıyla artık sende istemıyorsun bebeğin doğarsa bu adamdan arınamıycaksın ama aldırrsanda belki yıne bı ıkna yolu bulur giden cana yazık olur öncelikle tam manasıyla annelik sorumluluğuna hazırmısın bunu bi düşünün kımseyı zorla baba yapamaz kimse aynı şekilde zorla annede olunmaz siz bebeğin hem annesı hem babası olma sorumluluğunu kabul edebiliyorsanız doğurun bu arada belki size yenı mutlu bı hayatın kapısını bu bebek açıcak onuda bilemezsınız

Son düzenleme:
çoğu insanın başına büyük hayal kırıklıkları kalp kırıklıkları gelmiş ve geçmiştir. sonuçta hayat devam ediyor. her zaman yeniden başlamak mümkün. geç veya erken, orası kendini geçmişinden ne kadar kurtarabileceğine bağlı. mesela karşı tarafla veya annesiyle konuşman senin bu psikolojiden çıkmanı zorlaştırır. sana önerim şu andan itibaren de dahil olmak üzere ne tlfon ne yüzyüze ne de biri aracılığıyla iletişim kurma. ulaşılmaz yap kendini. elbet merak edecek meraktan ölecekler içten içe. için en çok böyle soğur. karşı tarafla uzlaşmaya çalışarak değil. set Çek geçmişine. onu ve ailesini yok say. bu şekilde daha çabuk iyileşirsin. yeni bir sayfa aç. duygularının seni yönlendirmesine izin verme çünkü bu durumda olmanın sebebi duyguların da aynı zamanda. kırgınlığınla değil mantığında davran. katı olmaya çalış. dirençli ve soğuk olmaya çalış. yıkılma. yarın yine kendinle başbaşa kalacaksın. kendine küsme güvenini kaybetme. senin geçtiğin yoldan geçen ve şuan tek başına veya ailesiyle mutlu olan binlerce insan var. umutlu ol. her şey düzelir. herkes yeniden başlayabilir. yeter ki umut et.

Bir buçuk yıldır bebek sahibi olmak için uğraşan bir insan olarak şunu söyleyebilirim..
Hap kullandığınız halde hamile kalmışsınız(ki ben inanmıyorum. Birlikte olmazdınız eğer gerçekten bebek istemeseydiniz. ) bu size Allahın bir sınavı, bir lütfu.. Aklı selim bir insan elbette aldırma diyecektir. Ama evlilik dışı ilişkilerde bebeklerin sonunu son zamanlarda maalesef çok sık gördüğümüz için, bu bebeğe sunacağınız hayatı düşünün, sahip çıkarsanız, ailenizden korkup da oraya buraya terketmeyecekseniz aldırmayın.. Ama aileniz kaldıramazsa, ben bu çocuğu ortada bırakırım diyorsanız, bebek henüz küçükse aldirin ki hayata geldiğinde, çekmesin acı.. Siz bunları anlatmadan bizden nasıl bir yardım bekliyorsunuz? Yerinizde olmak istediğim en son şeydir ama ben olsam herkesi karşıma alır, o bebeği dünyaya getirir sonuna kadar da sahip çıkardım.. Bu kadarını cesaret alamıyorsaniz aldirin ve artık bebeği evlilik için kullanma fikrinden de vazgeçin yok böyle bir hayat!!

Bak canımm artık olan olmuş bu saatten sonra bir karar vermen lazım. Sen aşık olduığum adamla formaliteden evlenemem diyorsun ama bu adamda sevgi aşk yok bunu kabullen önce eğer olsaydı sen demeden, annesini aramana gerek kalmasan o söylerdi evlenelim diye çocuğu aldırtmak sana bu acıyı yaşatmak istemezdi. Belli ki sende annesine söyleyip belki de o şekilde evlenebilirsiniz diye düşünmüşsün. Ama siz bir yuvada kursanız o yuva gerçek bir yuva olmayacak çocuk için seninle evlenmesi seni mutlu edecek mi. Belki de evet çocuk olunca düzelebilir bağlanabilir ama bu riski nasıl alacaksın. Yani ya aldıracaksın ki bunun günah olduğunu biliyorsun, ya ailene evlilik dışı gebe kaldığını söyleyecksin ya da ailene ertafa karşı formaliteden evlenip bir süre sonra boşanacaksın ve çocuğunu kendin büyüteceksin. Eğer hamile kalmasaydın sen bu adamla hala görüşmeye bu şekilde ilişkini sürdürmey devam edecekmişsin evlilik ufukta yok cinsellik var herşey var ne zaman ki gebe kalıyorsun işin rengi değişiyor ne belli seni alsdatmadığı başka biri olmadığı bu adam hiç evlilik istememiş zaten böyle gittiği kadar gitsin demiş annesi ne yapsın oğlu istemediktemn sonra ona göre yanlışta olsa zorla evlendiremez hadi evlendirdi, sizi mutlu etmeye onun gücü yetmez ona göre kararıızı verin.

Slm Cnm ne olur bebeğini aldirma çok büyük
bir günah onun canını sen vermedin tatlım
verende slanda allahtir ben bebeğini aldıran
insanlar gördüm ınan hiç mutlu değiller senin
bir işin mesleğin de varmış kimseye ihtiyacın yok
ben yeni anne oldum iki aylık bir kızım var....
Unan o dogdugu an herşey değişti ınan minicik
ellerini tuttuğunda o mis kokusunu içine çektiğinde
iyiki dogurmusum diycenbabasını sevmiyorsan
sakın bebeğin için birlesme bebeğini ayrı buyut

bu konudan bir suru olasilik cikabilir.simdi maddi durumunuz iyiyse ve tek basiniza bakabilecekseniz dogurun.bu devirde pek cok.bekar anne var.benim iki kuzenim babalarini tanimadan buyuduler.anne boslugu doldurdugu surece bir sey olmadi.yok yapamam diyorsan bakamam diyorsan o yavruya eziyet etme.benim annem bosandi ve beni atti basindan bebekken.cok aci bir sey.bunu ona yapma.ben omrumun sonuna kadar unutamam yasadiklarimi.ve anneme bana bunlari yasattigi icin cok kiziyorum.

Cok uzuldum yasadiklarina bir cocuk dusuncesine hazir olmadigi icin sevgilin bu sekilde tepki veriyor olabilir, hersey duzelebilirde biraz daha pozitif bakmak lazim. Ancak bu noktada su onemli sen sevgilinle bir omur gecirmek ister misin ? Onu seviyor musun ? Bunlari netlestir, bende sevgilimle kavga ettigimde ondan o an nefret ederdim ama duzelince aramiz onsuz yasayamacagimi hissederdim suan evliyiz ve cok mutluyuz. İnsan gelgitler yasayabiliyor. Bebeginiz dunyaya geldiginde o mutlaka cok degisecektir. Bir muzice cunku bu, sen sevgilini seviyorsan sabret ve yola devam et.

Sevgilim beni istemiyor. Bebeği de. Onu çok sevdim fakat maalesef kendimi zorla sevdiremem. İstemiyor. Annesi bile ikna edemedi. Tüm iletişimimiz koptu. Cuma günü bebeği aldıracağımı söyledim. Cumartesi (dün) kürtaj yapılacak dedim. Ne oldu nasılsın diye aramadı bile. İşim var fakat bebeğe bakacak maddi durumun yok. Tek başıma bebek büyütecek cesaretim de yok. O kadar güçlü biri değilim. Elimden bir şey gelmiyor. Yapabileceğim her şeyi yaptım. Hatta fazlasını. Daha yapacak bir şey kalmadı. Allah şahit olsun bana. Bu bir sınav, ama bu onun da sınavı. Belki de daha çok onun sınavı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…