Bebeği derken sanki başkasının bebeğinden bahsediyor gibisiniz.
kimin bebeği acaba?
valla şuan kadınların toplumdaki yeri sizin gibi zihniyetler yüzünden. çocuğu doğur, adamın şiddetine boyun eğ. bu kadına yazık değil mi. kadınlara doğmamış bebeğe duyduğunuz kadar saygınız yok. görülen o ki kadına en büyük düşman yine kadın.Canim benim, bir cana kiymak buyuk gunah! Bu adamla evlenip bir denesen diyorum. Olmadi ayrilirsin, belki cocugununkucagina alinca farkli dusunur. Cocuguna bir baba lazim, tek basina cocuk buyutmek kolay mi? Madem anneside aldirma demis, aldirma ve evliligi dene! Bir cana kiyma! Gunah! Elinde seceneklerin belli, evlen dene, olmadi al cocugunu ayril bu adamdan...
canım Allah yardımcın olsun..üzülerek okudum yazdıklarını..bir ablan olarak tavsiyem sakın aldırma o masumu..bir yanlışı başka bir yanlışla kapatma..sonra vicdan azabı çekmeyecekmisin..o masum yavru rüyalarına girmeyecekmi..onun ne suçu varki..ufacık daha şu an belki kalbi bile atıyor...o şahısın istemiyorum demesiyle hiç bişey bitmiyor..oh ne ala..hatayı yapsın faturayı masum bi bebek ödesin..yok öyle bunun bedelini ödeyecek,ne derse desin..sakın geri adım atma..evet gerekiyorsa mecburen evlenecek..bu işten öylece kolayca sıyrılmak yok ona..yarın git evlerine enine boyuna onun ailesiyle birlikte konuşun..bir an önce evlilik için ne yapılıyorsa yapsınlar..geri adım atmayacağını kesin bir kararla söyle derim..Allah yardımcın olsun canım..Kaç gündür yapamadım istihare. Aklımda hep, rüya görmesem bile Allah kalbimi ferahlatıp doğru yola yönlendirir diyorum ama aklımı başıma toplayamıyorum. Nasip olmadı. Bu gece inşallah. Sürekli dua ediyor, sürekli beddua ediyorum. Ben böyle bir durumda nasıl kaldım inanamıyorum. Hamileliğimi öğrenince sevinir sanmıştım bi de! Nasıl aptalım! Nasıl kör oldum böyle!
senin için bende dua edeceğim sende paralama kendini daha fazla olmaz olmaz deme olmaz olmaz demişler rabbim yardımcın olsun inşallah
aldırırsan bu hayal kırıklığı geçer gider. dünyaya getirirsen hayatın boyunca mutsuzluğun bedelini ödersin. geçmişindeki bu adamdan kurtulup kendine yeni ve güzel bir yol çizebilirsin.Kalp atışları başlamamış. Geç döllenmeymiş. En erken bugün, yani Cumartesi başlarmış. Alınacak kadar da büyümemiş. Büyümeden alınmıyormuş. Ben de dünyaya mutsuz bir çocuk getirmek istemiyorum. Mutsuz anne/mutsuz çocuk/hayvan baba. Ne olacak ki! Ama hormonlarım çalışıyor. İçimde bir bebek var. Bıraksam bebek olacak, nefes alacak. Bırakamıyorum. Belki bir gün yeniden mutlu olabilirim. Karşıma iyi bir insan çıkar, bir şansım daha olabilir mutlu olmak için. Diyorum kendime sürekli. Ama şu ruh halinde kendime hiç inanmıyorum. Bir daha mutlu olamayacağım galiba. Yaşadığım şehri değiştireceğim mesela.ailemin yanına dönüp anneme sarılıp günlerce ağlamak, uyumak, uyanıp tekrar ağlamak istiyorum. Annemin şefkatini istiyorum. İşi gücü bırakıp hayata küsmek istiyorum. Yaşadığım hayal kırıklığının tarifi mümkün değil.
aldırırsan bu hayal kırıklığı geçer gider. dünyaya getirirsen hayatın boyunca mutsuzluğun bedelini ödersin. geçmişindeki bu adamdan kurtulup kendine yeni ve güzel bir yol çizebilirsin.
çoğu insanın başına büyük hayal kırıklıkları kalp kırıklıkları gelmiş ve geçmiştir. sonuçta hayat devam ediyor. her zaman yeniden başlamak mümkün. geç veya erken, orası kendini geçmişinden ne kadar kurtarabileceğine bağlı. mesela karşı tarafla veya annesiyle konuşman senin bu psikolojiden çıkmanı zorlaştırır. sana önerim şu andan itibaren de dahil olmak üzere ne tlfon ne yüzyüze ne de biri aracılığıyla iletişim kurma. ulaşılmaz yap kendini. elbet merak edecek meraktan ölecekler içten içe. için en çok böyle soğur. karşı tarafla uzlaşmaya çalışarak değil. set Çek geçmişine. onu ve ailesini yok say. bu şekilde daha çabuk iyileşirsin. yeni bir sayfa aç. duygularının seni yönlendirmesine izin verme çünkü bu durumda olmanın sebebi duyguların da aynı zamanda. kırgınlığınla değil mantığında davran. katı olmaya çalış. dirençli ve soğuk olmaya çalış. yıkılma. yarın yine kendinle başbaşa kalacaksın. kendine küsme güvenini kaybetme. senin geçtiğin yoldan geçen ve şuan tek başına veya ailesiyle mutlu olan binlerce insan var. umutlu ol. her şey düzelir. herkes yeniden başlayabilir. yeter ki umut et.Aldıracağım mecburen. Bu mecburiyetten nefret ediyorum. Belki geçer, belki geçmez. Şu an bununla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Hiç geçemeyecek gibi. Geçse bile ben bunu nasıl unutacağım! Unutulur mu? Nasıl unutulur! Unutmak isterdim. Eski Halime dönmek istiyorum, dönecek eski bir halimi bulamadım biliyor musunuz? Eskiden nasıldım hiç hatırlamıyorum.
bağırsak problemiymiş. ilaç emilimi olmuyormuş dedi doktor. ben o adama aşık olmasaydım şayet formaliteden nikah yapardım. yani o yapmazdı ama zorlardım. ama şimdi, -nefret etsem de- bu bebek için bi araya gelirsek... her sözü beni kahreder. kurşun gibi geliyor her sözü. nasıl gücüme gidiyor....
açıkçası ne istediğimi ben de bilmiyorum. annesini ne için aradım bilmiyorum. kaybedeceğim bir şey kalmadı, bana geri dönmesin diye mi -o an öyle düşündüm- yoksa bilinçaltımda bebeği kurtarmak için mi?
sevgilime dedim kaç kere bebeğim dedim, içimde can var dedim, merhamet dilendim. hem de hiç utanmadan. gururum incinmedi. bebeğim için merhamet dilendim. allah kimseyi bir kuldan merhamet dilenmek zorunda bırakmasın. çok kötü bişey. bebeğim dedikçe psikolojim bozuluyor.
başta tamam evlenelim dedi zaten. istemiyorum ama sen mutsuz olma dedi. belki bebekle mutlu oluruz dedi. 2-3 gün çok mutluydum. sonra birden ağzına geleni saydı. istemiyorum diye bağırdı çağırdı. iyi konuştum, kötü konuştum, mantıklı konuştum mantıksız konuştum, güldüm ağladım.... her yolu denedim. istemedi.
Ne yani 'beni de ikimizin beraberce yaptığı ve şu anda karnımda taşımakta olduğum bebeğimizi de' demesini mi istiyorsun? :S :S :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?