hamileyim ve çaresizim. fikrinizi almak istiyorum.

Canım öncelikle geçmiş olsun yaşadıgın cidden zor bir durum. Gücüm yok demişsin haklısın ama bu adamı hayatına evlı yada sevgılı olarak alman belkıde hayatındakı en buyuk hata olucak yanı budan bakınca o şekilde görunuyor. Bebeği aldır aldırma bunun yorumu bana düşmez ama aldırsanda aldırmasanda ömur boyu unutmaycagın acısını yasayacagın kesin. Her hangı durumu secersen sec bence ama bu adamı kesınlıkle hayatına alma kagıt uzerındede olsa..

Haklısınız. Böyle bir insanı sevdiğime inanamıyorum. Ama nerden bilebilirdim ki! İyi zamanlarda herkes iyi zaten, bir insanın gerçek yüzü kötü zamanlarda ortaya çıkıyor. İnanıyorum ki bir gün iyi ki bebek doğmamış diyeceğim. Çok şükredeceğim. Tuvalete bile gidilmeyecek biriyle yol arkadaşı, hayat arkadaşı olmak istemişim. Allah her şeyi biliyor, belki koruyor beni. Çok acı bir tecrübe olacak ama bazen böyle acılar yaşanması gerekiyor. Geçecek. Şimdi daha iyi bir psikolojideyim. Ara ara yıkılıyorum, ağlama krizlerine giriyorum ama geçecek inşallah. Umut etmiyorum. Beni yıkan şey, 1 hafta içinde 2 kere bebeği aldırma diye bana yalvarıp sonra istemiyorum işte diye çemkirmesi oldu. İnsanı yaşatan da yıkan da umut. Geçecek biliyorum. Bir gün mutlaka, Allah'ın izniyle. Benim yaptığım en iyi şey bu adamı hayatımdan çıkarmak olacak. Allah gerçek yüzünü gösterdiği için şükrediyorum. Bu bir sınav, ben doğruyu yapmak ve onun da doğruya yönelmesi için elimden geleni yaptım. O nefsine uydu, genellikle olduğu gibi gene yanlışı seçti. Allah affetsin. Onu da bir gün affetsin. Dünyada bunun bedelini ödemesini ve bir gün affolunmasını dilerim. Bana da hayırlı bir eş nasip etsin, bütün bu olanlara şükredeceğim hayırlı bir eş, hayırlı evlatlar nasip etsin.

merhaba,
Öncelikle burda yazılan bazı yorumları okudukça sinir oldum.Kimisi senin yerinde olmazdım ben böyle bi hata yapmam evlilik dışı ilişkiye karşıyım falan demiş.Herşeyden önce büyük konuşmamak lazım diyorum o arkadaşa.Kimin başına ne geleceği belli olmaz.

Herneyse bu durumla ilgili karar verecek olan kişi sensin.Umarım allah hakkında doğru kararı vermen için yardımcı olur.Terapiye gitmen faydalı olacaktır.aynı yaştayız iyi bi işin olduğunu söylemişsin.Ailenin haberi yokmuş bebekden.Ailen öğrenirse tepkisi ne olur bilemiyorum ama sonuç olarak sen ve sevgilin birşeyler yaşamışsınız ve şuan hamilesin.Kürtaj olup bebeği aldırmak bu bedeli bebeğe ödetmektir bana göre hiç bi suçu olmadığı halde.Ben böyle mutsuzken ,böyle bi ortama bebeği getirmem doğru değil falan birkere bana göre doğru değil.Çünkü durumda bebeğin hiçbbir suçu yok.

Sevgilin bukadar kabalaşıp terbiyesizleştiyse ve sende nefret eder hale geldiysen evlenme sakın.İşte en büyük hata o olur.Tek başına bakmak zorundada değilsin. kusura bakma sen bu çocuğu doğurunca sevmek zorunda değil ama eşşek gibi bakmak zorunda.
Yok öyle ben bunu istemiyorum aldırıcaksın falan.Şimdi diceksinki babası sevmicek çocuğumu böyle mutsuz yaşamaya mahkum etmem doğrumu?Oda çocuğun kaderidir.Ve zamanın neler getireceğini bilemezsin.Onun adına karar verme hakkın yok bana göre.Daha doğrusu bu durumda olan herkes için konuşuyorum.Çocuğum ilerde mutsuz olacak diye aldıramazsınız yaşama hakkını elinden alamazsınız.Nerden biliyorsunuz çok güzel bir hayatı olmayacağını hep sorunlar yaşayacağını?Belki çok güçlü bir karakter olucak ve herşeyin üstesinden gelicek.Belki babası umrunda bile olmıcak.Sizin sevginizin ona yetmeyeceğini nerden biliyosunuz?Bu evlenmeden hamile kalıp,hayatına eskisi gibi devam etmek isteyen bunun için bebeği aldırmak isteyen bi yandanda vicdanını rahat ettirmek isteyenlerin uydurduğu bi bahane bana göre.

Bu arada benim annemde evlilik öncesi hamile kalmış ve babamda beni kabullenememiş ama evlenmişler.Annem evlilik konusunda hiçbir zaman mutlu olmadı ama beni aldırmamakla en doğru kararı verdiğini söyler(bu arada annemin dönemi ile şuanki dönem arasında oldukça fark var söylememe gerek yok sanırım).Yaşadığı tüm sıkıntılara değermiş.çok küçük yaştan beri annemin en yakın arkadaşıyım.Babama gelince bebekliğimde çok ilgilenmesede benimle bi süre sonra yaptığı yanlışın farkına vardı.Vee beni çok seviyorddu.Ve ben çocuk yaştan beri okadar güçlü bi karakterdimki halada öyleyimdir.Şuan 28 yaşımdayım.5,5 yıllık evliyim allaha şükür çooook güzel bir evliliğim var ve allah izin verirse 1 ay sonra bende anne olucam ve bir kızım olucak.

Şimdi karar senin....Evlenme ama çocuk için iyice düşün.Bakmak zorundaaaa.....Hayatım mahvolucak zor günler beni bekliyo olucak diyebilirsin ama yapacak bişiy yok.Birşey yaşadın ve sonucu bu.göğüslenen gerekir bana göre.

bu arada yanlış anlaşılmasın evlilik dışı birletelik yaşadın diye yargılamıyorum seni.Olabilir herkesin kendi kararı kendi hayatı.
Korunarak hamile kalınabiliyo burda yorum yapanlara söyleyeyim.Evli bir arkadaşım hap ile korunurken hamile kaldı.Evli bir teyzem var iki bebeğide korunduğu halde hamile kaldı.Yayor tıpkı yıllarca korunmadığı ve hiçbir sorun olmadığı halde hamile kalamayni Allah yazdıysa olacağı varsa oluan insanlar olduğu gibi.....

düşük bekliyorum şu anda. doktorla konuştum, sancılarım ve kanamam var.

fakat düşmezse kürtaj olacağım. fikirleriniz için teşekkür ediyorum. evlenme ama aldırma demesi evli insanlara kolay geliyor galiba. tüm evliler aynı şeyi söylüyor. ya da anneler... bilemiyorum. bana kolay değil. ailem yanımda olmaz. kimse yanımda olmaz. muhafazakar bir çevrem var. asla kimse kabullenmez. ben babasız, dedesiz, anneanne babannesiz, amcasız, halasız dayısız, teyzesiz... tek başıma bu çocuğu yetiştiremem. çalışmadığım dönemler bebeğimi de kendimi de doyuramam, kiramı ödeyemem, 1 ay çalışmazsam bile yeter aç kalmaya. ucu ucuna yaşıyorum. adamın neyini alacağım allahaşkına! neyi var ki neyini alayım! evlensek büyük ihtimalle ona da ben bakacaktım. aile desteği alırız diyordum. ilerde güzel günler olur mu? muhakkak olur. her şey geçer gider. ancak ben sağlıklı bir anne olacağıma inanmıyorum. 2 haftadır içtiğim günde 5 paket sigaradan sonra bebeğin sağlıklı olacağına hiç inanmıyorum. sonradan pişman olabilirim, büyük ihtimalle olacağım.

fakat inanın vicdanım rahat. bu bebeğin doğması benim elimde değil, adamı ikna etmek benim haddim değil. Allah kalbine merhamet vermiyorsa benim elimden bir şey gelmiyor. demek ki bunu yaşamak kaderde varmış, kürtajın günahı, benim vicdanım, ruhumun kanaması hepsi çok ağır zaten.. insanım ve bir yere kadar gücüm. bundan daha fazlası değil. oysa bu bebeği çok istemiştim. artık istemiyorum. isteyemiyorum.

Son düzenleme:
Anladım canım.Kolay olacağını söylemedim zaten.Özellikle ailenin desteği yok ise.Zaten bu durumun günahı Allah bilir tabi ama sadece senin değil.Bebeği istemeyen babası , sen ve çocuğu doğurmaya karar verirsen senin yanında olmayacağını düşündüğün ailen.Ailende diyorum çünkü ben inanıyorumki ailen bu durumunda yanında olsa aldırma düşüncen büyük ölçüde değişecektir.
Allah yardımcın olsun.

Ama şunu kesinlikle söylemek istiyorum bu bebeği aldırısan yada düşerse sonrasında bu adam tekrar seninle birlikte olmak isterse kesinlikle hayatına sokma.Çünkü hisettiğimi söylüyorum bebek hayatından çıktığında bu adam tekrar seninle olmak isteyecek.

herkes aynı şeyi düşünüyor. oysa ben kesinlikle bu adamın benden tiksindiğini düşünüyorum. bebeği kesin olarak istemediğini söyledikten sonra tiksinmesi için elimden geleni yaptım. yapışkan, kendini yamamaya çalışan kızı oynadım. saydım. sövdüm. çünkü biliyordum bana geri döneceğini. çok sevdiğim için kendime güvenemedim. gene de barışabilirdim. şimdi asla dönmez diye düşünüyorum.

aramasın, sormasın, içim yandı bir kere. bu acıyı tekrar tekrar hatırlamak istemiyorum. beni tüm sanal platformlardan engellemiş. ki bu da benim açımdan çok iyi oldu. durup durup bakmaktan kendimi alıkoyamazdım belki. şimdi umrumda değil. dönüş yolunu tamamen kapadığımı düşünüyorum.

bana öyle geliyr ki, iş işten geçtikten sonra senin peşine gelecek... 2 yıllık bir ilişki, seni bu kadar sevmiyor olamaz, onunda canından bir parça oysaki bebeğiniz. Allah senin için hayırlı olanı nasip etsin... acele etme. iyi düşün. zor kararlar bunlar

canım o miinnacık bebek için yıllarını verenler var sende seviyorsundur sevgilini evlen ve beebğini kaybetme demek kaderin buymuşş bebeğine sımsıkı sarıl...

canım peki nasıl böyle bi hata yaptın ( evlenmeden

Kk de okuduklarim bazen gercekten hayrete dusuruyor beni..

Allah hakkinizda hayirlisini versin..

Tabi öyledirde hani biraz daha tanısaydı keşke demezdi ama geriye bakmamalı artık ileriye bakıp karar vermeli.

insan tanıdığını düşünüyor. o kadar iyiydi ki aramız birlikteyken. planlar, hayaller, aşırı romantizm... bazen yüzüme bakınca gözleri dolardı. ciğerime sokmak istiyorum derdi.

ama ilk zorlukta çirkeflik yapıp, terbiyesizlik yapıp, beni yarı yolda bıraktı. insan öyle hemen tanınmıyormuş, zor durumlarda nasıl biri olduğu anlaşılıyormuş. acı tecrübe.

ben olsam cok ciddi çelişkiler gitgeller yaşar ne yapacagımı bılemezdim ama en sonunda da aldırmaya kıyamazdım.
sonucta dunya bır ımtıhan yeri. senın ımtıhanında bu.. ahirette evladım benden hesap sorsun istemem. minicik bir bebegı öldürmüş biri olarak Rabbimin karsısına cıkmak istemem.

bak sımdı kucagında yeni dogurdugun bebegını düşün. mınıcık elıyle parmagını sıkıca tutmuş. sana muhtaç.. pembecik minicik bebek. sana deseler ki al bu bebegı öldür! o minicik bebegı öldürebilirmisin? görsen yapamazsın, kucagındakı bebegı öldüremezsin bence...

şimdi fark sadece kucagına almamak mı? o içinde, senden beslenıyor... formalıteden bı nıkah kıyın, 3-5 ay neyse, ıstersenız sonra ayrılın.
ailene bu durumu acıklamak zorunda kalmazsın..

bebegını dogur, ayrıca belki babası da gorunce anlar hatasını, o da cok sever.. bilemezsinki..

face te bır resım gordum, tırtıl ve kelebek yanyana. tırtıl bugunku hali, kelebek yarın ki hali... yarının ne getırecegını bılemezsınız yazıyordu.. bilemeyız...

canım benim senin için en hayırlısı evlenmek kıyma bebeğine evlen en azından bebeğin doğsun anlaşamazsan bile ailen yanında olur bakar size..

sanıyorum kendimi izah edemedim.

adam evlenmiyor. istemiyor. annesi bile ikna edemedi. benden kurtulmaya çalışıyor. formaliteden nikah diyorsunuz ama istemiyor işte! kafasına silah mı dayayayım? sanki ben güle oynaya kürtaj yaptıracağım! mecbur olmayan hangi kadın kürtaj yaptırır!

sen kararını vermişsin niye ozaman konu açıyorsun..bizde fikir söylüyoruz saana

sen kararını vermişsin niye ozaman konu açıyorsun..bizde fikir söylüyoruz saana

konuyu açtığımda henüz karar vermemiştim. sevgilimle iletişim devam ediyordu, annesiyle de. son konuşmalar yapılmamıştı daha.

bu arada terapiye de gittim. kararımı bu süreçte verdim, vermek zorunda kaldım daha doğrusu. şimdi bunu sindirmeye çalışıyorum.

Her kelimesine katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…