Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Çok üzücü bir durum bir çocuk için. Mutsuz bir evliliğe bile katlanirim ama kızımı bu pozisyona sokmaya katlanamam.

Tabi ki sorun anne babada, konu sahibinden tek beklenen merhamet. Üniversite mezunuyum diye övünüyor ama 12 yaşındaki bir çocuktan bahsederken kullandığı ifadeler korkunç

Konu sahibinin yazdıklarını okudunuz mu? Nefretle kinle bahsediyor. Kimse ona anne ol demedi o çocuğun bir annesi var. Ölmüş olsa bile annesi olur bir çocuğun başkasına anne demesine gerek yok. Kadın hamile olduğunu öğrenir öğrenmez telaş içine girmiş. Çocuklu biriyle evlenmişse evine girip çıkmasını kabul edecek. Zaten bu tarzda biri de sahip çıkmasın çocuğa. Çocuk için tehlikeli.

Ben de bir başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemem. O yüzden bekar bir adamla evlendim. Bunu siz tercih ettiniz. olacak olan herşeyi kabullenmek düşüyor size. Bu yavrunun bir annesi var ama bugün ölmeyeceğinin bir garantisi yok. Kadına birşey olsa, çocuk bizimle kalıcak diye düşünmediniz mi imzayı atarken? Siz de bir anne baba evladısınız. Babanız sizi "elin yedi kat yabancısı " için evine almak istemese buna hak verir miydiniz? Babam doğru olanı yaptı der miydiniz??

Hayatta insan biriktirmek önemli. Cennetin de cehennemin de yollarını kendi ellerimizle açıyoruz. Bunun farkında olarak hareket etmek bize kaybettirmez diye düşünüyorum. Benim çocuğum yok ama gördüğüm her çocuk benim çocuğum mesela öyle bakıyorum. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, bizden gördüklerini yapacak ve anlatacaklar ileride. Anne babaları kötü diye onlara kötü davranmamız gerekmez. Çocukları yok saymak da onlara kötü davranmaktır. İleride “ben böyle asla olmam, asla yapmam” demek Allahım beni sına demek, büyük konuşmamak lazım. Umarım kimse laflarıyla sınanmaz.

Kız, babasının evine gelmek istese adam hayır diyecek değil. Konu sahibi de o yüzden dara kalmış zaten. Baba başından atmış, cocuğunu eve almayacak olsa, burda bu konuyu açar mıydı?

Kız, babasının evine gelmek istese adam hayır diyecek değil. Konu sahibi de o yüzden dara kalmış zaten. Baba başından atmış, cocuğunu eve almayacak olsa, burda bu konuyu açar mıydı?
Kız istese nedemek
12 yaşında kız nerde kalmak istiyorsun diyemi sorulur? Hadi öyle bir seçenek var soruldu diyelim. Seçenek ya anne ya da baba olur. Babaanne olmaz. Bayağı bayağı atmışlar çocuğu işte başlarından.

Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi
Siz buradan eve gelmek istemeyenin kız olduğunu ve soru sahibi hanımefendinin kızı kapıda kırmızı halılarla karşılayacağını mı anlıyorsunuz?

Evet başlarındam atmışlar ama kız biraz diretse babası alıcak. Öyle olmasa bu konu niye açılsın ki? Baba hepten kızı yok gibi davranmıyor demek ki.

Siz buradan eve gelmek istemeyenin kız olduğunu ve soru sahibi hanımefendinin kızı kapıda kırmızı halılarla karşılayacağını mı anlıyorsunuz?
Sizin benim yorumumdan bunu anladığınızı anlıyorum yanlış anlaşıldım. Demek istediğim aslında şu; kız ısrarcı bi şekilde baba da kalmak istese, demek ki baba evine gidebilicek. Konu sahibi niye darda kaldı o zaman? Madem kızın babasının evine dönme ihtimali yok, niye burda akıl arasın? Bide babaanneni yanında kız kendini daha mutlu hissediyor da olabilir. Annemin komşusunun torunu var mesela. Kızı annesine hergün gidiyor. Torun orda her istediği olduğu için, anneanne hiçbir şeyine hayır demediği için orda kalmak istiyor. Kız okula başladı da kendi evinde geçti düşünün. Yani bu konudaki kıza sunulan şartları da bilmiyoruz değil mi? Konu sahibi dara kalmış diyorum, siz kırmızı halıyla karsılayacagini mi anladiniz diyosunuz. Evet, öyle anladım. Bize de hali markasi sormak icin konu açtı zaten

Çok masum geldiniz bana. Konu sahibinin dara girme sebebi eski eşten olan çocuğun eve gelebileceği korkusu. Siz de bu "gelebileceği" kısmını iyi bir şeymiş gibi anlamışsınız. Bu bir ihtimal olmamalı, biz de severdik dede anneanne her neyse ama ana baba hayattayken besleme gibi dıdısının dıdısının evinde kalmak çok da 12 yaş çocuğunun talebi gibi gelmiyor bana.

Size nasıl geldiğim de çok umurumdaydı. Konu sahibine hak verdiğim tek bir nokta yok. Ona yaptığım yorumu okuyabilirsiniz. Gerçi yazılanı anlayacak kapasiteniz olmadığı kanısındayım. Yani okusanız da bişey değişmez. Anlamayana anlatmayı sevmiyorum iyi günler

Kapasitem yazılanların altındaki metinleri de anlayabilecek durumda, siz de her şeyin en iyisini görmeye eğilmişsiniz. "Babası istese kız eve gelebilir, demek ki kız istemiyor" diye Pollyanna bile düşünmez, çocuk 12 yaşında. Çocuk yani hani kararı ona bırakmak çok ütopik bir dünyanın ürünü. Ne diyelim mutluluklar pamuk şekeri dünyanızda, beni kapasitemle bırakabilirsiniz.

Konu üniv mezuniyetine niye geldi ya?
Ne alaka yani?
Lise mezunu olsa normalmi olacaktı yada

ünv mezunu olabilirsin ama aklı başında olduğuna inanmıyorum,olsaydın zaten bu çocuğu hamile kaldıktan sonra dert etmezdin en başta ederdin.
Ön görü tahmin yeteneğinde mi yok ünv mezunu olarak :)

Malesef öyle bi yeteneğiniz yok. Size yalan söylemişler çok üzgünüm konu sahibi niye tırsıyo o zaman kız başıma kalır diye? Var mı bi cevabınız? Babanın almadığı çocuk, ikinci eşe nasıl kalıyor? Bi anlatın da aydınlatın pamuk şekeri dünyamı

Yok kendim söyledim onu, birinin bana söylemesiyle değil :) Babaya düşkün ama evde istenmeyen bir kız, kardeşi olunca eve gelir de huzur bozar diye tedirgin soru sahibi. Sizce neden kaygılı peki bu hanımefendi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…