Hamileyim ve is yerime soyleyemiyorum

beyazciko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2018
24
42
3
35
Merhaba kizlar,
2 ay once ise basladim. Bu benim ilk isim, is yerimi ve is arkadaslarimi gercekten cok seviyorum Bugun toplantida mudurum, benden cok memnun olduklarini isi 1,5- 2 ay gibi kisa bir surede isi ogrenmeme cok mutlu olduklarini soyledi. Deneme suresinin bitmesine 1 ay var. Fakat suan 4,5 aylik hamileyim. Bunu nasil is yerine soyliyecegimi bilmiyorum. 10 kilo aldigim icin tombik olarak duruyorum, bol gomleklerle hamileligim henuz belli degil. Bulundugum ulkede 1 senelik cocuk bakim iznini baba da alabiliyor. Esimle konustuk, kendisi 1 sene izne ayrilacak, benim is konusunda deneyim kazanmami kariyerimi engellememesini o da istiyor. Dogum izni ise 140 gun(4,5 ay ) ,1 yildan ayri olarak. Ben hepsini kullanmayi dusunmuyorum. Cunku cok kolay bir hamilelik geciriyorum.36-37. haftaya kadar ise gidebildigim kadar gitmek istiyorum sadece 1,5 ay max 2 ay izne ihtiyacim olacak. Tereddut ediyorum cunku sireket yillik 30 gunluk izni bile bir anda vermek istemiyor is yeri yogun oldugu icin. Is yerim flexible evden calisma yapilabiliyor. Ama cok yeniyim, bunu soylemeye istemeye cekiniyorum. Bu hafta soylemek istiyorum, cunku kandirmis gibi olmak da istemiyorum.Nasil soyliyecegimi bilmiyorum, kotu bir tepkiyle karsilasmaktan korkuyorum

Ilk once mudurune anlatman gerekiyor. Bu ayip degil gunah degil. Genc ve evli bir kadini ise alan her sirket anne olabilme ihtimalini goz onunde bulundurur, bos yere kendini sikintiya sokma yani. Mudurune anlattiktan sonra genel toplanti gununuzde toplantinin sonundada toplu olarak tum is arkadaslarina soylersin olur biter. Avrupa'daysan budur bunu soyleme sekli.

evet acilen söylemlisiniz, iş etiğine aykırı şuanki durumunuz. size göre planlama yapıyorlar sonuçta.

ancak yasal izninizden vazgeçmeyin, o kadar yüklenmeyin kendinize kolay hamilelik geçiriyorum diye, kolay bile geçse her hamilelik kadını yıpratıyor. Verilen dinlenme süresini kullanın. Hiç bir şirket bir çalışanı 4 ay izin kullandı diye batmaz.

Ayrica gec kalmissin bile, normal sartlarda 3 aylik hamilelikte soylenir bu durum. Kaldi ki sen ise alindiginda hamileymissin, o yuzden o konuyada aciklik getirmen gerekebilir, bilmiyor olabilirsin o anda mesela. Sonrada 4 ayi bekledik dersin.

Bi an önce söyleyin. Saklamaniz hoş karşılanmaz sonrası için size olan güveni yitirirler.

Çıkartacaklarsada yaptığınız çok yanlış. Belki o işe daha ihtiyacı olan biri vardı ona sebep oldunuz

E işe başvururken neden söylemediniz ? Bilmediğimden soruyorum işe mi almayacaklardı ?

İş yeri amirinizi hemen haberdar edin...

Gerekirse uzaktan evden çalışma imkanını kullanin..

Doğum izninin bence tamamını kullanın, bebeğinize haksızlık etmeyin, bu bebeği bir daha doğurmayacaksiniz, bir daha bebekliğine dönemeyeceksiniz....

İs tekrar bulunur...

Ayrıca işte performasınız begenildiyse sizi kaybetmek istemezler, uzaktan çalışma isteğiniz kabul görebilir...

Zaten başladıgında iki buçuk aylık hamileymiş muhtemelen saklamış işe alınmak için,şimdi de söyleyemiyor,yahu bebek bu saklanılır mı..

Ama sanırım ise girerken hamile olduğunuzu biliyordunuz ? Kandırmış gibi olmamışsınız bayağı kandırmışsınız bu durumda :/ 2 aylık hamileyken çok güzel bir is teklifi almistim bende ama is yerine söyledim ve tabiki beni almadılar. Doğrusu budur. Ise alsalar, deneme süresini de atlatsan ne olurki is arkadaşlarının ve müdürlerinin gözün de güveninizi kaybettikten sonra. İleride referanslarınız olabilir bu insanlar sizin. Tüm bunları saklamış olduğunuzu sanarak söylüyorum. Sizde girerken bilmiyorsanız dediklerim geçersiz. Acilen durumunuzu bildirin bana kalırsa

Hamileliği bilerek işe girdiyseniz zaten kandırmışsınız onları. Şimdi yapacağınız şey bir an önce haber vermek.

Şimdi konuya duygusal bakanlar olacaktır. "Hamilelik benim özelim, ister söylerim ister söylemem. Hamileysem işe girme hakkım yok mu" vs vs. Buna şimdiden bir cevap vereyim. Hiç bir işveren, 3-5 ay çalışıp aylarca izin kullanacak, bir daha dönüp geleceği belli olmayan bir çalışana yatırım yapmak istemez. Yeni çalışanı eğitmek için harcayacağı kaynakları, iş yerine hatrı sayılır bir süre katkısı olacak işçi için kullanır. Aksi işveren için kayıptır, zaman kaybı, para kaybı, enerji kaybı. Bunun mantığı budur yani.

Is etigi nedir ya. Hamile oldugunu duyunca ise almamak veya isten cikarmak mi. Hamile olmasi veya olmamasi demekki yaptigi isi zerre etkilemiyor. Belki dusuk tehlikesi vardi soylemek istemedi kime ne. Is etigi begendiklerini soyleyip hamile oldugunuzu duyunca isinize son verilmemesidir. Eger bu oluyorsa ayrimciliktir. Bu da suctur.

Benim bulunduğum ülkede gebeliğini en geç doğumdan 15 hafta önce bildirmen gerekiyor. 40-15= 25. Hafta yani en geç. Kendi yaşadığın ülke için mutlaka kanundan bak, o günü ne olursa olsun geçirme.

Aynen bu şekilde düşünüp söylemiştim. Henüz 2 aylık bile değildi. Haftasına yerime birini bulup beni işten çıkardılar.
Hemde çalışmam gerektiğini söylememe rağmen.İşe girdiğimde hamile değildim 6 aydır çalışıyordum.

Işe ihtiyacım var ve kaybetmekten korkuyorsun değil mi ?

Müdürünle Konuş durumu Arkadaşların da dediği gibi ayıp değiş günah değil inş anlayışla karşılarlar .

Hemen soyleyın zaten ıse gırerken beyan etmenız gerekıyodu 4.5aylıkmıssınız artı yasal ızın hakkınız bende anlamadım dıyıp acıklayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…