Aynen bu şekilde düşünüp söylemiştim. Henüz 2 aylık bile değildi. Haftasına yerime birini bulup beni işten çıkardılar.
Hemde çalışmam gerektiğini söylememe rağmen.İşe girdiğimde hamile değildim 6 aydır çalışıyordum.
Evet yasakmış. Üstelik tazminat vermeleri gerekiyormuş onlar çıkardığı için ama uğraşamadım. Ozaman o kadar şey üst üste gelmişti ki.hamileyken cikarmak yasak aslinda..birnarstirin geriye donuk dava vs alabilirsiniz belki
Türkiye'de durum böyle olabilir fakat Avrupa'da kimse size niye bize baştan söylemedim diyemez suçtur. Bunu ima etmek bile suçtur. Hamilelik yüzunden ise alinmamayi nasil hakli gosterebiliyorsunuzHamileliği bilerek işe girdiyseniz zaten kandırmışsınız onları. Şimdi yapacağınız şey bir an önce haber vermek.
Şimdi konuya duygusal bakanlar olacaktır. "Hamilelik benim özelim, ister söylerim ister söylemem. Hamileysem işe girme hakkım yok mu" vs vs. Buna şimdiden bir cevap vereyim. Hiç bir işveren, 3-5 ay çalışıp aylarca izin kullanacak, bir daha dönüp geleceği belli olmayan bir çalışana yatırım yapmak istemez. Yeni çalışanı eğitmek için harcayacağı kaynakları, iş yerine hatrı sayılır bir süre katkısı olacak işçi için kullanır. Aksi işveren için kayıptır, zaman kaybı, para kaybı, enerji kaybı. Bunun mantığı budur yani.
yasalardan haberim var canım, bulundugum ülkede gebelik iznine ayrılmadan 1 ay önce haber vermen gerekiyor. ve yasal olarak hamilelik nedeniyle çalışana ayrımcılık yapmak yasaksöyleme dogrunca herkeze süpriz olur...
yasalardan haberin yok sanirim?
yasalardan haberim var canım, bulundugum ülkede gebelik iznine ayrılmadan 1 ay önce haber vermen gerekiyor. ve yasal olarak hamilelik nedeniyle çalışana ayrımcılık yapmak yasak
burdaki insanlari kafa yapisi da genel olarak senin dusundugun gibi, bebege cok onem veriyorlar aslinda, ama Turkiyedeki gibi is veren ozel hayata mudahale etmeyi kendine hak gormuyor. Ama arada curuk elma cikabilir diye korkuyorum iste.Yine de bu aralar söylesen iyi olacak gibi.
İznini de niye kullanmayacakmışsın kullan
Bence anlayışla karşılanırsın
Sonuçta doğal bir durum bu.
burdaki insanlari kafa yapisi da genel olarak senin dusundugun gibi, bebege cok onem veriyorlar aslinda, ama Turkiyedeki gibi is veren ozel hayata mudahale etmeyi kendine hak gormuyor. Ama arada curuk elma cikabilir diye korkuyorum iste.
haftaya soylemeyi planliyorum, mudurumu cok seviyorum, beni aldigi icin pismanlik duyamasini istemiyorum.
ben 4 ay kadar sölemedimMerhaba kizlar,
2 ay once ise basladim. Bu benim ilk isim, is yerimi ve is arkadaslarimi gercekten cok seviyorum Bugun toplantida mudurum, benden cok memnun olduklarini isi 1,5- 2 ay gibi kisa bir surede isi ogrenmeme cok mutlu olduklarini soyledi. Deneme suresinin bitmesine 1 ay var. Fakat suan 4,5 aylik hamileyim. Bunu nasil is yerine soyliyecegimi bilmiyorum. 10 kilo aldigim icin tombik olarak duruyorum, bol gomleklerle hamileligim henuz belli degil. Bulundugum ulkede 1 senelik cocuk bakim iznini baba da alabiliyor. Esimle konustuk, kendisi 1 sene izne ayrilacak, benim is konusunda deneyim kazanmami kariyerimi engellememesini o da istiyor. Dogum izni ise 140 gun(4,5 ay ) ,1 yildan ayri olarak. Ben hepsini kullanmayi dusunmuyorum. Cunku cok kolay bir hamilelik geciriyorum.36-37. haftaya kadar ise gidebildigim kadar gitmek istiyorum sadece 1,5 ay max 2 ay izne ihtiyacim olacak. Tereddut ediyorum cunku sireket yillik 30 gunluk izni bile bir anda vermek istemiyor is yeri yogun oldugu icin. Is yerim flexible evden calisma yapilabiliyor. Ama cok yeniyim, bunu soylemeye istemeye cekiniyorum. Bu hafta soylemek istiyorum, cunku kandirmis gibi olmak da istemiyorum.Nasil soyliyecegimi bilmiyorum, kotu bir tepkiyle karsilasmaktan korkuyorum
tabi canim, kadinlar calismasin evde otursun hatta. Soyledikleriniz tamamen ayrimcilik. Kadinlarin benim bulundugum ulkede hamileligi bildirme gibi bir zorunluluklari yok, sizden haric bir doktorun ve ya bir baskasinin bildirmesi bile suc olarak sayiliyor.Turkiyede de boyle sanirim fakat maalesef kanunlar topluma islemedigi icin bir anlami kalmiyor. Kanun boyleyken hangi etikden bahsediyorsunuz- Buranin etigi boyleHamileliği bilerek işe girdiyseniz zaten kandırmışsınız onları. Şimdi yapacağınız şey bir an önce haber vermek.
Şimdi konuya duygusal bakanlar olacaktır. "Hamilelik benim özelim, ister söylerim ister söylemem. Hamileysem işe girme hakkım yok mu" vs vs. Buna şimdiden bir cevap vereyim. Hiç bir işveren, 3-5 ay çalışıp aylarca izin kullanacak, bir daha dönüp geleceği belli olmayan bir çalışana yatırım yapmak istemez. Yeni çalışanı eğitmek için harcayacağı kaynakları, iş yerine hatrı sayılır bir süre katkısı olacak işçi için kullanır. Aksi işveren için kayıptır, zaman kaybı, para kaybı, enerji kaybı. Bunun mantığı budur yani.
hahah ilahiben 4 ay kadar sölemedimçocuğunuz sabirli olucak. :)
Ayrica gec kalmissin bile, normal sartlarda 3 aylik hamilelikte soylenir bu durum. Kaldi ki sen ise alindiginda hamileymissin, o yuzden o konuyada aciklik getirmen gerekebilir, bilmiyor olabilirsin o anda mesela. Sonrada 4 ayi bekledik dersin.
Türkiye'de durum böyle olabilir fakat Avrupa'da kimse size niye bize baştan söylemedim diyemez suçtur. Bunu ima etmek bile suçtur. Hamilelik yüzunden ise alinmamayi nasil hakli gosterebiliyorsunuz
tabi canim, kadinlar calismasin evde otursun hatta. Soyledikleriniz tamamen ayrimcilik. Kadinlarin benim bulundugum ulkede hamileligi bildirme gibi bir zorunluluklari yok, sizden haric bir doktorun ve ya bir baskasinin bildirmesi bile suc olarak sayiliyor.Turkiyede de boyle sanirim fakat maalesef kanunlar topluma islemedigi icin bir anlami kalmiyor. Kanun boyleyken hangi etikden bahsediyorsunuz- Buranin etigi boyle
o donem cok yogun bir donemdi ise girdikten iki hafta sonra ogrendim- adet duzensizligim vardi. zaten beklemiyorduk boyle birseyKatılıyorum. Hamile olmanın hiçbir ayıbı yok çalışan bir kadın için. Sizin hataız şu ki; işe başlarken söylemeliydiniz. Neden sakladınız ki?
hahahah, hayirli olsun insallah butcenizi ayarlayabilirsiniz. ozel sektor mu? ben paradan ziyade kariyerimi ertelemek istemiyorum. planladigimiz gibi olursa babasi bakicak, ondan icin bir nebze rahat.Benimkiler sıkıntı yaptı
Hayırlı olsun falan dediler ama yine de işe başlamamı bekliyorlar doğum izninden sonra
Ama onlara bir sürprizim var, bütçemi ayarlayabilirsem 2 yıla kadar ücretsiz izin alıcam
Hamile biri isten cikarilamazTazminatsız bile kovulabilirsiniz. İş etiğine aykırı. 2 aydan sonra döylemeliydiniz
o donem cok yogun bir donemdi ise girdikten iki hafta sonra ogrendim- adet duzensizligim vardi. zaten beklemiyorduk boyle birsey
hahahah, hayirli olsun insallah butcenizi ayarlayabilirsiniz. ozel sektor mu? ben paradan ziyade kariyerimi ertelemek istemiyorum. planladigimiz gibi olursa babasi bakicak, ondan icin bir nebze rahat.
tebrik ederim hem doktora egitiminiz hem de bebek icin, kendinizi hazir hissederseniz babaya birakmak mantikli. gerci boyle konusuyorum da bebek dogunca ben de ondan nasil ayrilicam bilmiyorum.Kamudayım ama doktora yapıyorum, işyerim bir üniversite yani. Gelip çalışmazsam yükselmeme izin vermeyeceklerini söylediler ama doktoramı bitirerek dönmek niyetindeyim
türkiyede de aslında baba da kamu personeliyse o da 2 sene ücretsiz izin kullanabiliyor. Belki eşim bebekle kalır ben işe dönerim sizin gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?