Hamileyim ve is yerime soyleyemiyorum

hangi ulkedesiniz bilmiyorim.ama bazi.ulkelerde hamilelik sebebiyle ise alinmamayi bile ayrimcilik olarak goruyorlar. bence hemen soyleyin sonra olacakları izleyin sadece. hak kaybi yasayacaginizi dusunmuyorum. ha olaki yasarsaniz da gercekten hayirlisi buymus deyin..bebekle olmak cokndaha paha biçilemez. kucuk oglumda 8 aylik olana kadar ucretsiz izin aldim. buyugunde mecburiyetten hemen baslamistim..buyugumun bu hallerini hatirlayamiyorum.mesela. dogru duzgun ememedi.. cok icim sizliyor hatirladikca. is her zaman bulunur..

hamileyken cikarmak yasak aslinda..birnarstirin geriye donuk dava vs alabilirsiniz belki

hamileyken cikarmak yasak aslinda..birnarstirin geriye donuk dava vs alabilirsiniz belki
Evet yasakmış. Üstelik tazminat vermeleri gerekiyormuş onlar çıkardığı için ama uğraşamadım. Ozaman o kadar şey üst üste gelmişti ki.

Artık Allah a havale ettim.

Türkiye'de durum böyle olabilir fakat Avrupa'da kimse size niye bize baştan söylemedim diyemez suçtur. Bunu ima etmek bile suçtur. Hamilelik yüzunden ise alinmamayi nasil hakli gosterebiliyorsunuz

söyleme dogrunca herkeze süpriz olur...

yasalardan haberin yok sanirim?
yasalardan haberim var canım, bulundugum ülkede gebelik iznine ayrılmadan 1 ay önce haber vermen gerekiyor. ve yasal olarak hamilelik nedeniyle çalışana ayrımcılık yapmak yasak

yasalardan haberim var canım, bulundugum ülkede gebelik iznine ayrılmadan 1 ay önce haber vermen gerekiyor. ve yasal olarak hamilelik nedeniyle çalışana ayrımcılık yapmak yasak

Yine de bu aralar söylesen iyi olacak gibi.
İznini de niye kullanmayacakmışsın kullan
Bence anlayışla karşılanırsın
Sonuçta doğal bir durum bu.

Yine de bu aralar söylesen iyi olacak gibi.
İznini de niye kullanmayacakmışsın kullan
Bence anlayışla karşılanırsın
Sonuçta doğal bir durum bu.
burdaki insanlari kafa yapisi da genel olarak senin dusundugun gibi, bebege cok onem veriyorlar aslinda, ama Turkiyedeki gibi is veren ozel hayata mudahale etmeyi kendine hak gormuyor. Ama arada curuk elma cikabilir diye korkuyorum iste.
haftaya soylemeyi planliyorum, mudurumu cok seviyorum, beni aldigi icin pismanlik duyamasini istemiyorum.

Benimkiler sıkıntı yaptı
Hayırlı olsun falan dediler ama yine de işe başlamamı bekliyorlar doğum izninden sonra
Ama onlara bir sürprizim var, bütçemi ayarlayabilirsem 2 yıla kadar ücretsiz izin alıcam

ben 4 ay kadar sölemedim çocuğunuz sabirli olucak. :)

tabi canim, kadinlar calismasin evde otursun hatta. Soyledikleriniz tamamen ayrimcilik. Kadinlarin benim bulundugum ulkede hamileligi bildirme gibi bir zorunluluklari yok, sizden haric bir doktorun ve ya bir baskasinin bildirmesi bile suc olarak sayiliyor.Turkiyede de boyle sanirim fakat maalesef kanunlar topluma islemedigi icin bir anlami kalmiyor. Kanun boyleyken hangi etikden bahsediyorsunuz- Buranin etigi boyle

Ayrica gec kalmissin bile, normal sartlarda 3 aylik hamilelikte soylenir bu durum. Kaldi ki sen ise alindiginda hamileymissin, o yuzden o konuyada aciklik getirmen gerekebilir, bilmiyor olabilirsin o anda mesela. Sonrada 4 ayi bekledik dersin.

Katılıyorum. Hamile olmanın hiçbir ayıbı yok çalışan bir kadın için. Sizin hataız şu ki; işe başlarken söylemeliydiniz. Neden sakladınız ki?

Türkiye'de durum böyle olabilir fakat Avrupa'da kimse size niye bize baştan söylemedim diyemez suçtur. Bunu ima etmek bile suçtur. Hamilelik yüzunden ise alinmamayi nasil hakli gosterebiliyorsunuz

İkiniz de anlamamışsınız yazdığımı. Malesef daha basit anlatabilmemin mümkünatı yok. Kusura bakmayın artık.

Katılıyorum. Hamile olmanın hiçbir ayıbı yok çalışan bir kadın için. Sizin hataız şu ki; işe başlarken söylemeliydiniz. Neden sakladınız ki?
o donem cok yogun bir donemdi ise girdikten iki hafta sonra ogrendim- adet duzensizligim vardi. zaten beklemiyorduk boyle birsey

Benimkiler sıkıntı yaptı
Hayırlı olsun falan dediler ama yine de işe başlamamı bekliyorlar doğum izninden sonra
Ama onlara bir sürprizim var, bütçemi ayarlayabilirsem 2 yıla kadar ücretsiz izin alıcam
hahahah, hayirli olsun insallah butcenizi ayarlayabilirsiniz. ozel sektor mu? ben paradan ziyade kariyerimi ertelemek istemiyorum. planladigimiz gibi olursa babasi bakicak, ondan icin bir nebze rahat.

o donem cok yogun bir donemdi ise girdikten iki hafta sonra ogrendim- adet duzensizligim vardi. zaten beklemiyorduk boyle birsey

O zaman yeni öğrendim diye açıklama yaparsınız ama daha fazla beklemeyin hemen söyleyin derim. Plansızdı o nedenle zaten uzun süre şüphelenmedim ihtimal vermedim dersiniz.

Bi an once soyleyin.. riskli sure 3 ay deniyor. Gecirmissiniz durumu aciklayon

hahahah, hayirli olsun insallah butcenizi ayarlayabilirsiniz. ozel sektor mu? ben paradan ziyade kariyerimi ertelemek istemiyorum. planladigimiz gibi olursa babasi bakicak, ondan icin bir nebze rahat.

Kamudayım ama doktora yapıyorum, işyerim bir üniversite yani. Gelip çalışmazsam yükselmeme izin vermeyeceklerini söylediler ama doktoramı bitirerek dönmek niyetindeyim
türkiyede de aslında baba da kamu personeliyse o da 2 sene ücretsiz izin kullanabiliyor. Belki eşim bebekle kalır ben işe dönerim sizin gibi

tebrik ederim hem doktora egitiminiz hem de bebek icin, kendinizi hazir hissederseniz babaya birakmak mantikli. gerci boyle konusuyorum da bebek dogunca ben de ondan nasil ayrilicam bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…