tebrik ederim hem doktora egitiminiz hem de bebek icin, kendinizi hazir hissederseniz babaya birakmak mantikli. gerci boyle konusuyorum da bebek dogunca ben de ondan nasil ayrilicam bilmiyorum.
Benimkiler sıkıntı yaptı
Hayırlı olsun falan dediler ama yine de işe başlamamı bekliyorlar doğum izninden sonra
Ama onlara bir sürprizim var, bütçemi ayarlayabilirsem 2 yıla kadar ücretsiz izin alıcam
2 yıla kadar alacaksan eğer devlet memurusun o zaman? Ne hakla sıkıntı yaptılar acaba
Ekleme: akademisyenmişsin. Evet onlar sıkıntı yapıyorlar ne yazık ki. Haksız hukuksuz ama takan mı var? Bence 3.5 aylıkken çok erken olur ya, ilk 6 ayını tamamlayabilsen süper olur.
Güya gidip okulda asistanlık yapmazsam kadro da beklemeye hakkım olmazmış
Kadromu cebinden çıkarıyo sanki
Napiyim bekletirler de umrumda değil
Ben 4 aylık hamile idim çalışmaya başladığımda. Iş görüşmesinde 3 aylık. Biraz korktum almayacaklar beni diye ama yine de söyledim. Eğer hamile birini ise almayız deselerdi orada çalışmak istermiydim emin değilim, bunun hastalığı var sağlığı var, siz de göreceksiniz ya hamilelik ilerlerken Bebek herşeyden önce gelmeye başlıyor. Iş nasılsa bulursunuz. Söyleyin hamileliginizi, eğer size destek olmuyorlarsa bosverin gitsin, destek oluyorlarsa ne ala.Merhaba kizlar,
2 ay once ise basladim. Bu benim ilk isim, is yerimi ve is arkadaslarimi gercekten cok seviyorum Bugun toplantida mudurum, benden cok memnun olduklarini isi 1,5- 2 ay gibi kisa bir surede isi ogrenmeme cok mutlu olduklarini soyledi. Deneme suresinin bitmesine 1 ay var. Fakat suan 4,5 aylik hamileyim. Bunu nasil is yerine soyliyecegimi bilmiyorum. 10 kilo aldigim icin tombik olarak duruyorum, bol gomleklerle hamileligim henuz belli degil. Bulundugum ulkede 1 senelik cocuk bakim iznini baba da alabiliyor. Esimle konustuk, kendisi 1 sene izne ayrilacak, benim is konusunda deneyim kazanmami kariyerimi engellememesini o da istiyor. Dogum izni ise 140 gun(4,5 ay ) ,1 yildan ayri olarak. Ben hepsini kullanmayi dusunmuyorum. Cunku cok kolay bir hamilelik geciriyorum.36-37. haftaya kadar ise gidebildigim kadar gitmek istiyorum sadece 1,5 ay max 2 ay izne ihtiyacim olacak. Tereddut ediyorum cunku sireket yillik 30 gunluk izni bile bir anda vermek istemiyor is yeri yogun oldugu icin. Is yerim flexible evden calisma yapilabiliyor. Ama cok yeniyim, bunu soylemeye istemeye cekiniyorum. Bu hafta soylemek istiyorum, cunku kandirmis gibi olmak da istemiyorum.Nasil soyliyecegimi bilmiyorum, kotu bir tepkiyle karsilasmaktan korkuyorum
dogru haklisiniz, esimde aynisini demisti. bunun icin seni istemiyorlarsa , sen ayril zaten demistiBen 4 aylık hamile idim çalışmaya başladığımda. Iş görüşmesinde 3 aylık. Biraz korktum almayacaklar beni diye ama yine de söyledim. Eğer hamile birini ise almayız deselerdi orada çalışmak istermiydim emin değilim, bunun hastalığı var sağlığı var, siz de göreceksiniz ya hamilelik ilerlerken Bebek herşeyden önce gelmeye başlıyor. Iş nasılsa bulursunuz. Söyleyin hamileliginizi, eğer size destek olmuyorlarsa bosverin gitsin, destek oluyorlarsa ne ala.
Ilk aylarda düşük tehlikesi yüksek, geç öğrendiğinizi ve riskli dönemi atlatmak için beklediginizi,o yüzden şimdi söylediğinizi söyleyin. Bize söylediğiniz gibi orada uzun vadeli çalışmak istediğinizi, işi sevdiğinizi anlatirsaniz ve Avrupada iseniz ben anlayacaklarini düşünüyorum. Ama en kısa zamanda söylemeniz gerekirdogru haklisiniz, esimde aynisini demisti. bunun icin seni istemiyorlarsa , sen ayril zaten demisti
Konuştunuz mu müdürünüzlemerhaba, insan kaynaklariyla konustum simdi. gercekten cok uzgunum. 1 ay kadar izin kullanicagimi soyledim.mudurme birazdan soyliyecgeim. gercekten ayip mi oldu bilmiyorum.
Hamile biri isten cikarilamaz
Kendi bilmiyomuski zaten, enazindan ole soluyoEğer işe girerken hamile olduğunu gizlemeseydi evet.
Baştan zaten iş etiğine aykırı.
Deneme süresi diye birşey var.
Gayette bunu gizlediği için çıkarırlar.
Hamile diye kimse işten çıkarılmaz.Hamileligi işe girerken söylemedi diyede kimse çıkarılamaz. Kanunda böyle birşey yokEğer işe girerken hamile olduğunu gizlemeseydi evet.
Baştan zaten iş etiğine aykırı.
Deneme süresi diye birşey var.
Gayette bunu gizlediği için çıkarırlar.
Kendi bilmiyomuski zaten, enazindan ole soluyo
Adetim duzensizdi bilmiyodum diyor ben ona gore yorum yapiyorum. Is verenini buna inandirmasi lazim.. inandirici olmazsa zaten simdi degilsede dogumdan sonra muhtemelen cikisini verirler2 aydır çalışıyorum 4.5 aylık hamileyim diyor bilmemesine imkan var mı? 2.5 aylık hamileymiş girdiğinde nasıl bilmez? işe girmek için saklamış ve hala devam ediyor baştan deseydi alırlar ya da almazlardı. Şimdi karnı da çıkacak insanlar hamileliğini saklayan birini çalıştırmak ister mi yani. Nereye kadar saklayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?