Hamileyim ve is yerime soyleyemiyorum

tebrik ederim hem doktora egitiminiz hem de bebek icin, kendinizi hazir hissederseniz babaya birakmak mantikli. gerci boyle konusuyorum da bebek dogunca ben de ondan nasil ayrilicam bilmiyorum.

Valla ben de bırakırım giderim vs diyordum da 3,5 aylıkken doğum izni bitiyor ufacık bir şey olacak daha
Nasıl bırakılır bilmiyorum. Umarım sizin için de en iyisi olur

Benimkiler sıkıntı yaptı
Hayırlı olsun falan dediler ama yine de işe başlamamı bekliyorlar doğum izninden sonra
Ama onlara bir sürprizim var, bütçemi ayarlayabilirsem 2 yıla kadar ücretsiz izin alıcam

2 yıla kadar alacaksan eğer devlet memurusun o zaman? Ne hakla sıkıntı yaptılar acaba

Ekleme: akademisyenmişsin. Evet onlar sıkıntı yapıyorlar ne yazık ki. Haksız hukuksuz ama takan mı var? Bence 3.5 aylıkken çok erken olur ya, ilk 6 ayını tamamlayabilsen süper olur.

Güya gidip okulda asistanlık yapmazsam kadro da beklemeye hakkım olmazmış
Kadromu cebinden çıkarıyo sanki
Napiyim bekletirler de umrumda değil

Güya gidip okulda asistanlık yapmazsam kadro da beklemeye hakkım olmazmış
Kadromu cebinden çıkarıyo sanki
Napiyim bekletirler de umrumda değil

Bölümünü bilmiyorum ama çok uyuzlar cidden ki bu mobbing yani... Ama yapan da var biliyorum. Bi tanıdık kadro alamadı da özele gitti kadrosunu aldıktan bir süre sonra geri döndü..

merhaba, insan kaynaklariyla konustum simdi. gercekten cok uzgunum. 1 ay kadar izin kullanicagimi soyledim.mudurme birazdan soyliyecgeim. gercekten ayip mi oldu bilmiyorum.

Ben 4 aylık hamile idim çalışmaya başladığımda. Iş görüşmesinde 3 aylık. Biraz korktum almayacaklar beni diye ama yine de söyledim. Eğer hamile birini ise almayız deselerdi orada çalışmak istermiydim emin değilim, bunun hastalığı var sağlığı var, siz de göreceksiniz ya hamilelik ilerlerken Bebek herşeyden önce gelmeye başlıyor. Iş nasılsa bulursunuz. Söyleyin hamileliginizi, eğer size destek olmuyorlarsa bosverin gitsin, destek oluyorlarsa ne ala.

dogru haklisiniz, esimde aynisini demisti. bunun icin seni istemiyorlarsa , sen ayril zaten demisti

dogru haklisiniz, esimde aynisini demisti. bunun icin seni istemiyorlarsa , sen ayril zaten demisti
Ilk aylarda düşük tehlikesi yüksek, geç öğrendiğinizi ve riskli dönemi atlatmak için beklediginizi,o yüzden şimdi söylediğinizi söyleyin. Bize söylediğiniz gibi orada uzun vadeli çalışmak istediğinizi, işi sevdiğinizi anlatirsaniz ve Avrupada iseniz ben anlayacaklarini düşünüyorum. Ama en kısa zamanda söylemeniz gerekir

Bende işe girdiğimde hamilemişim ama haberim olmadığından hatta iş görüşmesinde bebek düşünmüyoruz demiştim. Ve bebek 1,5 aylık olana kadar hissetmedim bir değişiklik, öğrendiğimde hemen söyledim beklediğimiz bir şey değildi, hatta rahatsızlığım olduğunu da dile getirdim. Hiç bir şey söylemediler, 1,5 ay oldu olmadı iş görüşmesi için aradı bir kaç kişi şaşırdım ama üstüme alınmadım baştan, sonra bir gün normal bir iş gününde, günün sonunda aniden hesabımı kestiler açıkçası gerekçe olarak ise ''performans düşüklüğü '' olduğunu asla hamilelikle ilgisi olmadığını (normalde hamile olarak işten çıkarım kanunlara aykırı ya) söylediler. Ama performans düşüklüğü yoktu ki, rahat bir hamilelik geçirdim ayırca olsa bile yine hamilelikten! kaynaklandığını yani normal bir durum olduğunu unuttular.

Yani siz gizlemiş olduğunuz için ne düşünürler bilemiyorum? Sorun olursa sadece sakladığınız için olabilir yoksa zira Türkiye de yaşamadığınız eşinizin izne ayrılmasından belli oluyor.

Eğer işe girerken hamile olduğunu gizlemeseydi evet.
Baştan zaten iş etiğine aykırı.
Deneme süresi diye birşey var.
Gayette bunu gizlediği için çıkarırlar.
Hamile diye kimse işten çıkarılmaz.Hamileligi işe girerken söylemedi diyede kimse çıkarılamaz. Kanunda böyle birşey yok

mudurumle konustum. ilerleyen zamanlarda neler oldugunu haber verecegim.

Bazı sirketler hoş karşılamıyor. Deneme süresindeysrniz hemen çıkartabilirler sizi. İşverenler maalesef farklı düşünüyorlar. Ben olsam amirimle konuşurdum gerçekten memnunsa tutar beni orda

Kendi bilmiyomuski zaten, enazindan ole soluyo

2 aydır çalışıyorum 4.5 aylık hamileyim diyor bilmemesine imkan var mı? 2.5 aylık hamileymiş girdiğinde nasıl bilmez? işe girmek için saklamış ve hala devam ediyor baştan deseydi alırlar ya da almazlardı. Şimdi karnı da çıkacak insanlar hamileliğini saklayan birini çalıştırmak ister mi yani. Nereye kadar saklayacak

Adetim duzensizdi bilmiyodum diyor ben ona gore yorum yapiyorum. Is verenini buna inandirmasi lazim.. inandirici olmazsa zaten simdi degilsede dogumdan sonra muhtemelen cikisini verirler

İyi de kandırmışsınız zaten hamile olarak girmissiniz ise. Söyleyince kovulcaksınız yüksek ihtimalle boşuna plan yapmadan bi an önce söyleyin derim işler iyice cirkinlesmesin

işe girdiğinizde hamileymişsiniz. hemde deneme süresi var. büyük ihtimal işten çıkarılacaksınız. ama sizi sevdiyseler belki yine başvurursanız alırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…