- 22 Kasım 2010
- 11.227
- 19.955
- 498
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Toplumsal mesaji ne sekilde verecegime mudahale etmeyin isterseniz. Konu sahibine bir faydaniz olsun yorum yazanlara sarmayin.Allah aşkına kendinizi haklı çıkarmak için konu sahibine söylemekten çekinme demeyin.
Cımbızla laf çeken sizsiniz. Konu sahibi korunma yöntemini sorgulamamış. Hamile artık, buna yorum istiyor...
Eğer siz toplumsal mesaj vermek istiyorsanız; varsayımla konu sahibine bilinçsiz korunuyorsunuz ithamında bulunmak yerine, kendi konunuzu açıp “ Geri çekilme, bir korunma yöntemi değildir” deyin rahat rahat.
sen benım kıme basımı cerrdıgımı nerden bılıyorsun benı tanıyormusun da elimden geldıgınce yaptıgım yardımlara şahıt mısın de benım adıma bunu soyleyebılıyorsun. Sığ kafalıkık tam anlamıyla işte bu. iyilikler soylenmez fakat soylettırmeyenlere soylenmez.... daha organızma diyorsanız kendi yaradılışınza bır bakın derım arastırınHiçbir acı çekmeyecek hatta haberi bile olmayacak bir organizma o. Size göre bebek rızkıyla geliyordur ama dünyada aç kalan, kıyafeti olmayan bebekleri görünce başınızı çevirirsiniz. Okula bile gidemeyen, mutsuz çocuklar sizin için bir fetüsten daha güzeldir. Kahkaha atacak bir şey göremiyorum durumda ama sizin tercihiniz
Sanki seni asıl düşündüren maddiyat değil de eşinden alamadığın destek gibi geldi bana.Ben ne kadar ağladım biliyor musunuz. Neden çünkü hamile olmama sevinemedim direk şartları düşündüm. Sizi de anlıyorum. Inşallah rabbim size de en kısa zaman da bi evlat nasip eder .bu söylediklerinizi tasarımlarınıza veriyorum. Ağır ithamlarda bulunmussunuz çünkü
Bu kadar dert olucaktı çocuk için harcanan para size çok gelecekti keşke hiç tedaviyle çocuk yapmaya uğraşmasaydınızKesinlikle aldırın derim.çocuk masrafıyla gelir.Biz tedaviyle olduk.yalnız.şimdiden bütçesi o kadar korkutuyor ki bizi biz 6 yıl hazırlığı yapmamıza rağmen kesinlikle rızıkmızık diyenleri dinlemeyin.İstenmeyen gebeliklerin tek çözümü aldırmakta
siz de biraz daha fazla kur'an açın okuyun Alalh yardım etsin iyi akşamlarSizi duyan dünyada mükemmel bir adalet var sanır da, dünyada en zengin ailelerin tek tük çocukları olur ve en güzel okullarda en mükemmel şartlarda büyürler. Durumu olmayanlar da düzinelerce çocuk yapar -düzgün korunamadıkları için belki de- ve o çocuklardan şanslı olanları kurtulur şanssız olanlarının hayatı mahvolur. Biraz gerçekçi olun hayatta
Genelde korunurken olan bebekler en hayırlı evlat oluyor.
Konu sahibi sen maddi durumun iyi olmadığı için korunmuşsun ama bebek olmuş artık. Bebeği sana veren Allah'ın kitabında
"Öyleyse artık yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de doyurup rızıklandıran biziz. Şüphe yok ki onları öldürmek pek büyük bir suçtur." yazıyor. Bu ayeti belki bakış açınız değişir diye yazdım. Hayat zaten planladığımız gibi gitmiyor ki. Umarım en doğru kararı verirsiniz.
Keşke acele etmeseydin.Tüp bebek planlı oluyor beklediğimiz bir bebek planlı oluyor tabi
Dünyadaki gerçekleri okumayı tercih ediyorum teşekkürler size de.siz de biraz daha fazla kur'an açın okuyun Alalh yardım etsin iyi akşamlar
Sizin mantığınıza binaen söylüyorum, hiçbir yöntem yüzde yüz koruma sağlamadığına ve saydığınız yöntemlerle hamile kalan pek çok kişi olduğuna göre demek ki risklerin oranı aynı. Bu durumda ya sizin bahsettikleriniz koruma yöntemi değil, ya da geri çekilme korunma yöntemi. Zaten mevzu bu değil. Konu sahibi yeterince üzgün. Zor durumda. Eğer geri çekilmeyle korunduysa yorumlarınızı okudukça üzülüyor. O yüzden o ilk sorgulamayı yapmasaydınız keşke. Her neyse bence bu bahsi kapatmamız lazım.Korunma yontemi degil zaten. Bu tum doktorlar tarafindan da ifade edilen bir sey. Tartismaya acik bir durum degil. Zevk suyunun dahi sperm icerme ihtimali var. Dusuk de olsa gebe kalma riski var. Bence siz bu konuyu daha detayli arastirin.
Düşüncenize saygı duyuyorum ancak lütfen siz de benim düşünceme saygı duyun. Henüz beyni dahi gelişmemiş ve hiçbir şekilde acı çekmeyecek bir organizmayı aldırmanın neresi cinayetle eş değer oluyor çok afedersiniz ama? Bana kalırsa eşiniz ve siz de hazır değilseniz ve korunduysanız vicdanınız rahat bir şekilde aldırın derim. Çünkü "Allah rızkını bir şekilde verir" diyen insandan geçilmiyor çevre ama çocuğuma bakamam diyip çöpe, sağa sola atan insandan da geçilmiyor ortalık en çok da bu kadar "dindar geçinen" bir ülkede. Kürtaj cinayet değildir evet çok matah bir şey de değildir, ancak 2 kendini hazır hissetmeyen ve maddi durumu çocuk yetiştirmeye elverişsiz ebeveyndense kürtaj daha mantıklı görünüyor.
bazen göz acmak için sert konusmak gerekır. aldırınca tekrar cocugu olamayan nıce ınsan varken bunu da düşünmek gerekirBen ne kadar ağladım biliyor musunuz. Neden çünkü hamile olmama sevinemedim direk şartları düşündüm. Sizi de anlıyorum. Inşallah rabbim size de en kısa zaman da bi evlat nasip eder .bu söylediklerinizi yasadiklariniza veriyorum. Ağır ithamlarda bulunmussunuz çünkü
Ya nasıl dağılırız diyorsunuz çalışırsınız hatta size çocuk için para bile vermeleri gerek çalışma saatleri uygun oluyor ama aldırma düşünme bile bu sizin için bir mucize senin karnında sen onun annesisin dağılmazsınız rabbim yardım eder olan olmuş bir kereB
ben istiyorum ama maddi yönünu düşününce olmaz diyorum dağılırız
Ama daha yeni girdim bi haftalık elemanımYa nasıl dağılırız diyorsunuz çalışırsınız hatta size çocuk için para bile vermeleri gerek çalışma saatleri uygun oluyor ama aldırma düşünme bile bu sizin için bir mucize senin karnında sen onun annesisin dağılmazsınız rabbim yardım eder olan olmuş bir kere
Diğer konularda size katılıyorum ancak döllenmeden sonra nöronal ağlar ilk 3-4 haftada oluşmaya başlar. 4-6 haftada kalp atımı başlayacağı için onu komut vermek durumundalar. Dolayısıyla acı çeker mi bilemiyorum ama evet kürtajda tamamen hissiz değildir embriyo.
Kadın şimdi intihar edecek siz onun katili olacaksınız. Allah aşkına ya dini ve vicdani baskı yapmayın. Bunları o zaten düşünüyor. Bizim faydacı yorumlar yapmamızı, durumu analiz etmemizi bekliyorSakına sakına herkes nasibiyle gelir rabbim sana nasip etmiş sen onun canına nasıl koyacaksın bunu cinayetten bir farkı yok rabbim verir bir kolaylığını bende 9 aylık evliyim biz istiyoruz bizim de olmuyor düşünsene ileride istediğinde rabbim hiç vermezse bir tane vermiş sen maddiyat için aldırıyorsun çocuğunun katili olacaksın
Deme öyle nasıl bir yer çalıştığın olsun rabbim sana bunu nasip etmiş az yersin ona birşey alırsın annelik babalık bunu gerektirmiyor muAma daha yeni girdim bi haftalık elemanım
Bence de keşke acele etmeseydi tüp bebeğe çaba gösteriyor hamile kalıyor ama hamile olan başka bir kadına aldır şöyle masraf böyle bilmem ne bin pişman...Keşke acele etmeseydin.
Madden zorlamış seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?