Hamileyim:(

Ya siz 19 yaşında mısınız neden cevap vermiyorsunuz.
13 yaşındayken bir zahmet anne olmayın zaten .
Bir de bu hanım, erkek kardeşinin kız arkadaşına ödeyecekleri 15 binz tl lik başlık parasına acımazken, bebeğin emeceği 200 cc sütü çok görüyor.

Ya o söyler bundan rahatsız olup olmadığını siz niye katılıyorsunuz atlıyorsunuz bunu anlamadım ben istediğimi söyledim zaten her aldıran kadın bunu düşünmüştür sen düşünme bunları bunun için konu kapanırsa artık ne diyim ben her açıdan söyledim diğer yorumları mı da okuduysan şayet

Sorsanız en anlayışlı, merhametli kendileridir ama.
Henüz evli değilim, hiç hamilelik ya da kürtaj yaşamadım, 3 ay sonra evleneceğim. Nişanlım ilk üç sene istemem diyor. Annelik iç güdüsü oldukça yüksek bir mizacım var. Üstelik söz konusu inanışsa aynı inanışa mensubuz büyük ihtimalle yani konu bu değil. Sadece insanların neler hissettiğini bilemeyiz. Biz kadınlar özellikle birbirimize destek olmalıyız. Bu açıdan diyorum.

Doğurdunuz mu peki

Evet anladım ben :) İnanç açısından anlayışlı olmaları beklenirken insanlara ne kadar ağır saldırıyorlar, kim bilir kalbini nasıl kırıyorlar bunu düşünmüyorlar hiç.

Bu konuda hicbir zaman dogur rizki gelircilerden olmadim hersey bir yana burda yorum yapan kimse o ailenin icinden de degil hangimiz bakicak maddi manevi kimse hatta dogursa bakamasa bakamiycaksan niye yaotin denir bu sebeple en dogru karari siz vericeksiniz bakabilcekmisiniz maddi manevi yetebilcekmisiniz cunku dunyaya cocuk getirmek hadi bakilir bakilir diye verilcek basit bir karar degil 4.5 aylik bebegim egzamasi bile evde konusulan tek konu yani herseyinizi maddi manevi bagliyorsunuz 300 lira alerji uzmani icin muayne iyi bir doktora yani bebek geldikten sonra hersey tozpembe falan olmuyor hem.manevi acidan hem.maddi acidan vermeniz gerekiyor hazir degilseniz kendinizide bebegide yormaniz daha buyuk gunah iyi dusunun bakicak olan tasiycak olan sizsiniz

Doğurdunuz mu peki
doğurdum, üstelik büyük bebeğim iki yaşında bile değildi, maddi olarakta pek iyi değildik, şimdi daha iyiyiz gerçi. Ama ne zaman yüzüne baksam iyiki senden vazgeçebileceğim bir zamanda değildim diyorum, bebeğime sahip olduğum ve onu tanıdığım için çok mutluyum.Ben karnımda dört aylık olana kadar hamile olduğumu bile anlamamıştım :) Ama siz kendi kararınızı kendiniz verin genede.İyice düşünün mutlaka.Umarım mutlu olacağınız bir karar olur.

800 milyon küsür kişi de rızkıyla gelememiş ki aç yaşıyorlar

gelir onlarınki belki yoldadır derler şimdi
yahu dünyada her yıl açlıktan, beslenme yetersizliğinden ölen milyonlarca bebek neden rızkıyla gelmiyor?
bizim komşu yengelerin başına gelir ancak böyle mucizevi hikayeler, ama samsundaki kübra bebek açlıktan ölürken kimse bunun rızkı nerdeymiş demez.

bi de kürtaj cinayetmiş, fetusun normal insandan ne farkı varmış,
bunu diyenler düşük yapanlara helva kavurup başsağlığına gidiyor mu cidden?
cenaze kaldırıp mezar mı yapıyorlar?
5 haftalık fetusle 5 yaşında çocuğu kıyaslamak nasıl bir mantığın ürünüdür, ben iptal...

Biz bulamıyoruzcular mı ?

Öyle bir yorum yazmayacaktım ama insanların duygularını ve acılarını hafife almak ne kadar kolay dimi ?

Bulamıyoruzcular kıymetını bil aldırma biz paralar döküp ulaşamıyoruz yarın öburgun olmazsa cok üzülürsün demeye geliyoruz.

Aslında kimse sınanmadığı acı hakkında konuşmasa keşke...

Yada biz çevremiz bu kadar insanların hayatlarına laylaylom bakarken acımızı beklentimizi paylaşmasak dimi

Toplumsal mesaji ne sekilde verecegime mudahale etmeyin isterseniz. Konu sahibine bir faydaniz olsun yorum yazanlara sarmayin.

Sizin konu sahibine ne faydanız oldu? Konu sahibi eğer sizin tahmin ettiğiniz şekilde hamile kaldıysa bile zaten anlamıştır hata yaptığını.

Siz de olmuş bitmiş birşey için canı burnundaki insanlara sarmayın.

Farkındaysanız bir tek ben değilim yorumunuzu eleştiren.

Ben kimsenin konu sahibini sert şekilde eleştirdiği uzdugunu hiç okumadım.usenMedim baştan beri okudum. Bende yorumumu yaptım.

Neden iki taraflı düşünce özgürlüğü yok anlamıyorum . Herkes düşüncesini belirtiyor bu kadar

Son paragrafa katılıyorum. Herkesin acısı, sıkıntısı kendine.

Konu sahibi sizin durumunuza göre karar vermemeli. Çocuğu doğup da yedirecek lokma bulamazsa sizden yardım isteyemeyecek sonuçta.

Katil ve cinayet kelimeleri geçerken de sert eleştirilmedi aslında dimi?

Daha fazlası tokken ölüyor.

ölüyor evet ben de onu diyorum,
herkes rızkıyla gelmiyor, ondan bu dünyada açlık da var sefalet de,
biraz gerçekçi olmak lazım.
bir kadına sen doğur allah rızkını verir derken bir düşünmek lazım, orta afrikadaki kadınlara neden rızkını vermiyor de bizim tiyatral e versin diye.

Sorsanız en anlayışlı, merhametli kendileridir ama.
Ben böyle birşey demedim merhametliyim vs diye durumun farkına varmasını istedim size herşey kolay bir çocuk kolay gelmiyor evet ama ileride hiç olmazsa bu ne olacak ben bir bebeğe veya doğmamış bir çocuğun hayatına nasıl kast edilir şuan gündemdeki konulardan bir farkı yok ne olursa olsun masum bir çocuğa yapılan harekette ne derlerse desinler sonuna kadar savunurum ve buna kimse karışamazzzzzz

Son paragrafa katılıyorum. Herkesin acısı, sıkıntısı kendine.

Konu sahibi sizin durumunuza göre karar vermemeli. Çocuğu doğup da yedirecek lokma bulamazsa sizden yardım isteyemeyecek sonuçta.
Farkındamısın ben konu sahibine doğur demedım herkesin kendi aklı fikri özgür iradesi var. Ben sadece o kurdugun cümle ye yazdım.

Tam olarak söylemek istediklerim işte

Doğur diyenler konu sahibine bizzat yardım mı edecek bebeğine bakarken? Başkalarının hayatları üstünde kendimizi nasıl bu kadar söz sahibi görebiliriz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…