Hamileyim :(

ben ve burada binlerce kişi bebek hasretiyle yanıyoruz...durum kötü görünsede o kadar şanslısınki bir bakıma ama ne yazıkki zor bir durum tabi.....ailenin normal karşılaması imkansızdı zaten ama madem bir tek nikah eksik diyorsun onuda kıyıverin artık olan olmuş kendini toplamalısın bundan sonrasını düşün o masum meleğini düşün ..hakkında hayırlısı olsun

Konu çok farklı yerlere gitmiş.. Konu sahibi ortalarda yok millet birbirini yemiş burada :44:

Nikahsız da yaşayabilirsin tabi ki sonuçta senin hayatın o kısmı bizi ilgilendirmez..

Resmi nikah olmadan dini nikah suçtur önce bunu bilmelisin, kaldı ki böyle bir dini nikahın kabul olduğunu da sanmıyorum.

İşine gelerek cevap yazdığını düşünüyorum çünkü konuda bahsetmediğin bir sürü detayı insanlar üstüne gelince anlattın..

Gelelim dert yandığın konuya..

Ben buradaki arkadaşlar kadar pembe gözlükle bakamayacağım kusura bakmasın kimse..

Türkiye de Avrupa daki rahat yaşam yok sanırım herkes bunu kabul eder burada. Sen kalkıp dizilerdeki gibi aman ben çok özgürüm, bebeğimin babasıyla evlenmem öyle yaşarım diyorsan.
Senin bahsettiğin Türkiyede hala tabu. Yok ben her şeyi göze alırım diyorsan sonuçlarına da katlanırsın; çocuğun toplumun ciddi çoğunluğu tarafından dışlanır.

Ayrıca hani evlenmemenin nedeni haklı bir sebep olur anlarım da altı üstü imza atmak kalmış. Nedir bu macera arayışın anlam veremedim.

Bir an önce nikah yapmalısın.

Yarın bir gün kalkıp bu adam seni terketse bu marjinalliğin pek bir faydasını görmezsin benden söylemesi, o yüzden elinde hukuki hakların olsun.

Bir de evlilerden farkımız yok demen ve eşin diye bahsetmen de ayrı bir mevzu. Zaten imza kıyılınca eşin oluyor yani evleniyorsunuz Evlilik yoksa o kişi sevgilindir. Eşim diye diye kendini hayali olgulara kaptırma

Son düzenleme:
Kanımı donduran yorumlar okudum.

Ülkemizde niçin kadın haklarının hala laftan ibaret olduğunu ... Beni koruyun diyen Güşah öğretmene, devletin erkek yetkililerinin "ölümden kaçılmaz" demesini daha iyi anlıyorum.

O tip insanları nasıl kadınların yetiştirdiğini daha iyi görüyorum. Çevremde asla rastlamayacağım fikirlere, insanlara burada rastlıyorum. Ülkemin hala niye ileri değilde geri gittiğini burada görüyorum.

(Şimdi nikahsız birliktelik ilerimi gitmek diyecekler, bende bu yazıdan anladığınız ancak bu kadardır, bu yazı sizlere değil ne yazıldığını anlayanadır diyeceğim)

Tecavüzü onaylayan suçu erkekte değil kadında bulan zihniyetle, Batman'da 15 yaşındaki kızı amca oğulları tarafından tecavüze uğradı diye öldürülen zihniyetin aynı kafalardan çıktığını, bu kafaların çevremizde hatta çok yakınımızda olduğunu ürpererek burada görüyorum.

YAZAR: HALİDE EDİP ADIVAR
KONUSU:Bir öğretmenin vatan ve gelecek nesiller için inançları ile hayatı pahasına gericilerle mücadelesi

ZAMAN:Kurtuluş Savaşı Yılları

YER:Anadolu’da Adı Verilmemiş Bir Köy

........ Camiden çıkan ahaliyi Hacı Fettah kışkırtıp “namahrem, yüzü gözü açık , bunları parçalamalı...” diye bağırıyordu.

Hadi eller google bir bakın bakalım Halide Edip bu kitabı ne zaman yazmış, şimdi yıl kaç ? Benzerlik mi, hiç değişmemişiz ki.

Son düzenleme:

Çok güzel betimlemişsiniz olayı tebrikler ama avrupadan daha medeniyiz sadece evlenince kadın eziliyor nidaları var ülkemizde yine ülkemizde ki kadınlar tarafından bu tabu ancak bizlerin dik duruşu ile yıkılabilir ama marjinal ve özgürlük diyoruz evliliğe gelince siz benim başıma ne geldi biliyormusunuz yada dini yorumlar başlıyor arkasından nikah kıydırılacak saf erkek ee kul hakkı ? Onu geçtim arkasında duramayanlar yaşamasın bari yaşayanlar kötü olmasın.

Muhtemelen çocuk dünyaya gelemeyecek okulu var daha ikisini idare etmesi zor bayağı çaba uğraş gerekir fedakarlık gerekir konu sahibinin yapabileceğine inanmıyorum.

Anne herşeye izin veriyor ama o adamla evlenemezsin bu kısım ilginç birlikte yaşayın eğlenin çocuk yapmayım bak evlenmenizede izin vermem diyebilir mi bi anne ?

görüyorumki burda yazdıklarımı anlama güçlüğü çeken birileri var..anlama kıtlığınız varsa yorum ypmayın...ben tecavüzü asla onaylamıyorum yazdıklarımdan bunu çıkaran bikaç bayan var burda aslında sizi kaile bile almıyorum sadece suçluluk duygusundan ne yapacaınızı bilemez durumdasınız ben sizin gibi zihniyetlere acırım asıl....neymiş ben tecavüzcü erkekleri yetiştiren annelerle aynı zihniyetteymişim hahh gülerim keşke sizde benle aynı zihniyette olsanız...yine söylüyorum ben asla tecavüzü onaylamm...fatmanur isimli bi üniv.öğrencisinin başına glenlere benden çok üzülen olmamıştır emini...yapanında tabiki belasını versin RABBİM...konuyu saptırmışsınız yok ben kısa etek giyememişimde içimde kalmış falan biride öyle yazmış aman ne büyük bir eksiklik kısa etek giyememek.. ben böylle bir ortamda kısa eteği cesaret edipte giyemem işt başıma geleceklerden korkarım haaaa sende kendine güveniyorsan giy ama sonra bana bunu yaptılar bana laf ettiler diye konuşma..benim zihniyetime acıyanlar olmuş siz kendinize acıyın öyle saldırgan tavırlarınızla kimseyi alt edemezsiniz laf konuşmak için yorum yapmayın..kadına şiddeti tabiki karşıyım biride lafı oraya getirmiş gülşah öğrenmene hetirmiş..yuh artık ben kadın dayak yemeyi hakeder ölmeyi hakedermi dedimç..bazı üyeler ne konuştuğunu bilmiyor bende size daha fazla yorum yapıp sizi kaile almıcam güzel vaktimi harcamıcam..yazdıklarımı doğru anlayanlar sizin gibisaldırmamış demekki sorun bende değil sizin suçluluk duygunuzda ..hadi eyvallah

devır ne halde,bı unıversıte ogrencısı nıkahsız bır erkekle bırlıkte olmus,hamıle kalmıs,bebek buyumus buyumus 4 aylık olmus bebegı ıstemıyormus evlenmeyıde dusunmuyormus.... evet sadece farkınız nıkah olmus,keske o da olsaymıs...arkadasım bebek bu kadar buyuyene kadar aklın nerde senın o cana kıyacakmısın sımdı,yada o cocuk babasız mı dunyaya gelecek sımdı,cok yazık olmus.... artı konular o kadar sapmıskı oku oku bıtıremedım... bır arkadasımız erkeklerın tahrık edılmesınden bahsetmıs ben haklı buldum soyle kı taksıme cıkan mını eteklı kızlar tahrık objesı tamam bu onların tacızını gerektırmez ama oraya o kadar erkegın ıcıne bu kadar oz guvenle cıkmamalılar,tecavuzu desteklemıyoruz ama keske edeplı vazıyette gıyınsek... bu ulke de ben ozgurum haklarım var dıye ıstedıgımı gıyer ıstedıgımı yaparsam basıma gelecekler de mustehak kusura bakmayın arkadasım... artık bu yataka odası hallerı de ayyuka edılır oldu Allah hepımızı ıslah etsın,bu dusunceyı normal gorenlerı de ıslah etsın yarın bırgun olup gıdecegız hesap verememek var,Allah o tecavuzculerden daha cok sorar bunun sucunu,bu sadıstlıktır... Ama arkadaslar yanı kısa kısa eteklerle kıvıra kıvıra gecıyorlar hanımlar o lafları duymaya fırsat tanıyorlar erkeklere sonra ben sunu duydum ben bunu duydum...nıye edebıyle gıyınen ınsana bısey demıyolar,onun bı yerı gorunmuyor mını etek yada acık gıyınmıs bır kadın kadar dıkkat cekmıyor... ısıne gelmeyen ıtıraz edıyor ısınıze gelsın kusura bakmayın bunlar dogrular

sonunda yazdıklarımı doğru anlayan biri çıktı...ama boşver arkadaşım biz geri zhniyyetliyiz onlar modern dünyada yaşıyorlarmış...

konu sahıbı de galıba yalan konusuyor,belkıde daha ınandırıcı olsun dıye gebelık takvımı falan koymus,cok normal konusuyor,mılletı burda kızıstırdı kendı kayboldu ama yınede arkadaslar bu benım fıkrım bu fıkırde olanları desteklıyorum karsı fıkırde olanları kosteklıyorum... olması gereken de budur,nıkahsız bırlıkte olmak bırlıkte yasamak ahlaksızlıktır edepsızlıktır namussuzluktur Allah bızı boylelerınden uzak tutsun onlarıda ıslah etsın,hakkımızda hayırlısı olsun dıyorum... Fazla konusmaya tartısmaya gerek yok sonucta bu herkesın kendı fıkrı sız ne soylersenız soyleyın benım zıhnıyetım bu sızın kı o,haa sız oyle dıyosunuz dıye ben dusundugumden sasacakmıyım hayır,ben edeplı gıyınenden yanayım,tecavuzu destekleyen bır cumle kurmadım Allah korusun ...

Bu ne ilk, ne de son. Her zaman böyle insanlar olacaktır. Bari olan bebeğe olmasa..

bı arkadas yazmıs alıntı yapamadım evdekı sevgılısını kocası sanıyor bu arkadas bebegı umrunda olmaz oyuncak yapar oynar sonucta bebek ne kı ıkı dakkalık zevkı ıcın yapılmıs basıt bır ınsan... boylelerı degılmı zaten tv lerde gordugumuz bebegını ıskenceyle bogan eden Allah akıl fıkır versın yaaa,cok sınır bozucu bır durum

arkeos burdakilern bi kısmı işine geleni konuşuyor dyorumya... işine gelenler iyi gelmeyenler kötü böyle bir dünyadalar

önceki yazılanları okumadım çeşitli düşünceye sahip birçok insan vardır ama çocuk yapmak, bakmak, büyütmek ..öyle senin gibi 'kafasına' göre takılanların yapacağı iş değil sen nasıl bir sorumluluğun altına gireceğinin farkındamısın? bebek çoluk çocuk oyuncağı değil arkadaşım, o çocuk doğacaksa nikah kıymak istemiyorum diyecek lüksünde yok, önce o çocuk sonra sen.. çocuk doğuracaksan önce bunu göze alacaksın o çocuğa düzgün normal bir hayat hazırlamaya sevgilinle önce evlenerek başlayacaksın sorumluluğunu bilen herkes bilirki çocuk doğduktan sonra bütün hayat onun etrafında döner hayatınıza dair bütün kurallar bütün planlar çocuğa göre şekillenir bunun bilincini bunun sorumluluğunu taşıyın ve ona göre davranın

arkeos burdakilern bi kısmı işine geleni konuşuyor dyorumya... işine gelenler iyi gelmeyenler kötü böyle bir dünyadalar

Herkesin kendi düşüncesi var ama başkasının düşüncesine saygısı yok. Sen belirtirsin kendince birinin işine gelmez yada başka durumu vardır her ne ise içinden cımbız ile laf seçer ya da söylemediğin bir sözü "Sen bunu demek istedin" edası ile kafasına göre yazar. Onlara cevap yetiştirmek gereksizdir bildiğinizi inandığınızı düşüncenizi belirtin yeterli kendinizce yok ise boş yere can sıkıntısı.

Keşke tartışmayı da bilsek...

eğer nikahsız çocuk doğurmayı düşünüyorsanız. Çocuğa üzülürüm. Olan çocuğa olur. Bu toplum böyle bir durumu kaldırmaz. O çocuğun hayata 1 -0 yenik başlar. Siz Ben çocuğumu ezdirmem deseniz de toplum ezer. En doğrusu nikahı yapmanız. Beatl doğduktan sonra isterseniz boşanın. Herkes kendi yoluna gitsin. Yoksa çocuğa yazık olur. Yazık günah. Bunların olacağını düşünemiyorsaniz çocuğu aldırın.

Nihaliciğim aynen senin yazdığın gibi..

Ya yaşadığının arkasında dursun insanlar ya da hiç yaşamasın.. Tabu olması da hem toplum açısından hem de yaşam standartları açısından maalesef.

Anneni düşünmekten vazgeç,bebeğini düşün.
Sen annenin evladısın ama bebeğin de senin evladın.

Annenin başka hesapları var gibi görünüyor.
Sen böyle bir anne olma.
Evladının geleceğini ve mutluluğunu düşünen bir anne ol.

Gidin sessiz sedasız basın nikahınızı.
Beraber yaşadığınızı annenden başka kimse bilmiyorsa,hamile kaldığını kimse bilmiyorsa,nikahı da kimse bilmesin madem.
Bunca şeyi kimseye sormadan,kimseden izin almadan yaşamışsın.Nikahı da yapıver.

Bazı arkadaşların yorumu gerçekten intihar sebebi . Rab bile affederken bir çok günahı , kusurları insanların yüzüne vurmayın derken , kınamayın derken müslümanlığın gerekçelerini sıralayanlara şaşıyorum Müslüman olup da intihar eden adam öldüren bir çok insan var , bir anlık gaflettir bu , Rabbe karşı eksikliktir bu hepimizde var tam anlamıyla müslümanım diyemez hiç kimse . Her neyse daha fazla dini konulara girmeyeceğim . Hepimiz insanız hatalar yaptık yapıcaz . Müslümanım diyen arkadaşlar müslüman bi kardeşimiz derdini bize anlatıyor evlenmek istemiyorum demiyor annesinden dolayı yakınıyor hata yapmış evet sen kötüsün zinacısın zevk düşkünüsün mü demek lazım ? Fikirlerimizi sunabilirdik onu aşağılayacağımıza destek olabilirdik bebeği konusunda . çok acımasızsınız . Onun yaptığı hatayı yüzüne vurmanız neyi değiştirir ? müslümanım zina günah demek size + sevap mı kazandırır ? sizin savunmadıklarınızı kimse savunmuyor ama sizin gibi dillendirmiyor da .. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten zormuş derdini paylaşmak yardım istemek . Hayırlı günler .

Konunun dışına çıkmak istemiyorum ama toplum denilen olgu ben sen o yani bizler ve bu olguya biz bu şekli veriyoruz sonrada yakınıyoruz. Tabu yıkılmaz çünki çoğunun işine geliyor maalesef bir yandan yalanlarına cila çünki..

Nur ilk yaptığın yorumları haklı bulmuştum ama bu senin dediğin parayı cüzdanda değilde elde taşımaya benziyor. Cüzdandaysa çalınmaz ama eldeki para görünüyorsa çalınır. Hırsızında suçu yoktur.. Bir kadın olarak nasıl böyle düşünürsün anlamadım. Hayretler içindeyim. Vücut bu ya. Bu hayatta gerçek anlamda bize ait tek şey. Bana sorarsan bir hayat kadını dahi tecavüzü haketmez. Bilemiyorum bu düşünceni yeniden gözden geçirmelisin bence çok üzüldüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…