Hamileyim😩

5-7 hafta arasında kalp atışı duyuluyor, daha ne lazım canlı sayılması için? Kırk gün mevzusu çocukken bile saçma gelirdi bana. Can onlar ya... Acı çekiyorlar
Sperm ve yumurta da canlıdır. Yani canlı değil insan olarak sayılması için. Bu konular herkesin kafasında farklı. Bir yapıya ne zaman insan deriz. Belki Bilinci oluştuğu vakit. Beyin korteksi mesela o ne zaman oluşuyor. Gerçekten bu konular üzücü. Bence yorum yapmak için tıbbi bilgimiz yeterli değil. Biraz daha araştırma yapmak lazım.benim de yapmam lazım.

Hele bekar bir kadın kesinlikle korunmalı. Adama bırakmamalı kaderini.
Tabi niyetiniz evlilik için hamile kalmak fln gibi saçma bir şeyse bilemem.
Ama bir insan bu kadar da gamsız olmamakı ya. Adamlar tabii korunmak istemez, kürtajı yaşayacak kadın. Siz korunmaya önem vereceksiniz
Evlenmek en son düşündüğüm şey kendime güvendiğim için ve bir tehlike olsa önlem alacağım için takmıyorum

Aynı durumdayız canım 3. Çocuğa hamileyim oğlum 5 kızım 3 yaşında ve karnimda 4 haftalık bir bebek 😖 kalp atışı yoktu geçen hafta dua ettim allahım olmasin aldırayım diye ama bugün gittim var hayırlısı olsun dedim hep napalim kısmeti varsa gelir 😕
Ya bu beğenmeyenler neye göre kime göre beğenmeyip kızıyor
Kendi başlarına gelirse doğursunlar
Herkes onlar gibi düşünmek zorunda mı

Spiral taktırdınız mı?
Bence taktırmadınız.
Demek ki tüm yöntemleri bilmiyormuşsunuz.
Amacım 4.gebelik olmasın diyeydi.
Burada yazanları yapıcı elestri olarak alın.
Ben olsam öyle alırdım.

Yoksa bu gidişle 4. Gebelik de olacak..
Iki kez taktirdim ikisindede bunyem kabul etmedi spral iki ay oldu cikartirdim kayma oldu denemedim degil

Valla preyi son anda takmak ya da geri çekilmek korunma yöntemi değil
Ha en baştan sona kadar taktığı halde olduysa pre şirketine dava açın çocuğun ömürlük masrafı kadar tazminat alın
Nasıl ispatlayacagız öyle taktıgımızı 😂

Ben çok şaşırıyorum.aynı dinden bahsediyorsunuz ama Herkes farklı dine inanıyor sanki.
ben bu konuyu merak ettiğim için zamanında araştırmıştım. Hangi kaynağa baksam kürtajın islamda serbest olduğunu okumuştum. Modernist kaynaklar değil okuduklarım. Baya eski bilinen hocaların yazıları. Daha doğrusu serbest olduğu günler , durumlar var. Mesela ilk 40 gün kuralı.
yani bilemiyorum ben doğruyum demiyorum ama şaşırıyorum. Nasıl bu kadar farklı bilgi olabiliyor.

cinayet kısmına gelince. Çoğu kişi tam bir insan yapısı olmadığı için ilk haftalarda cinayet olarak görmüyor. Yani bir olaya tek başımıza bu kadar ağır bir itham yüklemek doğru değil.

kendi görüşüme gelince ben biraz fazla üzülüyorum sanırım. Hem anneye hem birgün insana dönüşecek olan O yapıya . Bu konularda kafam karışık. Kesin olan asla kürtaj yasaklanmamalı. Çok büyük bir insan hakları ihlali olur. Kadın sağlığı için mecburi. Sadece bedensel değil Akıl sağlığını da unutmayın.
Bu dünya çok kötü biryer eğer çocuğa iyi bir hayat veremeyecekseniz ne diyebilirim ki. O çocuğu dünyaya getirin bir ömür sıkıntı çeksin mi. O yüzden anne karar versin .
Kesinlikle Yazdıklarınıza saygı duyuyorum.. 40 günden önce kürtaj olmak caizmi değilmi tam belli değil bazı alimler caiz bulurken bazıları da caiz bulmuyor.. Ben de caiz bulmayanlardanim bu benim kendi fikrim... Kürtaj bazı durumlarda yasak değil zaten.. Bana göre bu durumlardan bir tek annenin hayati tehlikesi olma durumunda alınmalı.. Bebekte engel soz konusu olsa dahi ben alma karsıtıyım tekrar belirteyim bu benim kendi şahsi fikrim ve düşüncem..

Son düzenleme:
Evlenmek en son düşündüğüm şey kendime güvendiğim için ve bir tehlike olsa önlem alacağım için takmıyorum

Tehlikeyi dediğiniz yöntemde anlamanız mümkün değil anca 4 haftalık haberini alırsınız.
Kürtajda sandığınız kadar güllük gülistanlık değil.
Cinsellik yaşamak da sorumluluk meselesidir

Şu maddeleri çerçeveletip asalım bu tarz konulara karşı.
Bu forumda korunduğum halde oldu diyenlerin %99 u tam koruma yapmıyor.

Valla asasım var da hala burada "Benim sevgilim geri çekiliyür ama hamile kalmadım ehe ehe" yazanı var. Kendisi şimdilik hamile kalmadı diye hep kalmayacağının garantisi var sanıyor herhalde artı hamilelik için sadece boşalmaya gerek olmadığı, ilişki esnasında erkekten gelen sıvının içinde olan binlerce spermin varlığından da bihaber. Ondan sonra burada konu açıp ağlıyorlar. Adama göre bir şey yok kadın hamile kalsa, olan kadına oluyor. Bu konuda sorumluluğu partnere atmak tamamiyle bilinçsizliktir, kimse kusura bakmasın. Cinsellikte herkes kendini koruyacak. Kadın da kendini koruyacak, erkek de. Sırf çocuk için değil, cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de aynı şey geçerli.

Tehlikeyi dediğiniz yöntemde anlamanız mümkün değil anca 4 haftalık haberini alırsınız.
Kürtajda sandığınız kadar güllük gülistanlık değil.
Cinsellik yaşamak da sorumluluk meselesidir
Ama o eğitimli, geri çekilmenin bir korunma yöntemi olduğunu öğrenmiş eğitimde. Bense bunu bilmiyordum, çünkü cahilim.:KK42:

Hanımlar,
rica ediyorum lütfen, inandıklarınız aşkına dini içerikli yorumlar yazmayınız yasak, bu sitede birçok dinden üye var, hiçbiri kendi dini öğretilerine göre yazmıyor, sizde yazmayın istirham ediyorum, sonra konular sırf bu dini tartışmalar yüzünden hiç olup kapanıyor.

Ayrıca kürtaja karşısınızdır veya değilsinizdir ama lütfen kürtaj karşıtı söylemlerinizde veya kürtaj hakkından bahsederken üsluplarınıza dikkat edin.

Bu topikte oldu mu bilmem ama kürtaj topiklerinde sıkça denk geldiğim için ikaz etmek istiyorum kürtaj videoları, kürtajın nasıl yapıldığına dair paylaşımlar yapmayınız çünkü gebeliği komplikasyonlar sebebiyle kürtaj yoluyla sonlandırmak zorunda kalan kadınlar da var ve üzüntüleri daha da katlanıyor bu tip görüntülerle.

Kesinlikle Yazdıklarınıza saygı duyuyorum.. 40 günden önce kürtaj olmak caizmi değilmi tam belli değil bazı alimler caiz bulurken bazıları da caiz bulmuyor.. Ben de caiz bulmayanlardanim bu benim kendi fikrim... Kürtaj bazı durumlarda yasak değil zaten.. Bana göre bu durumlardan bir tek annenin hayati tehlikesi olma durumunda alınmalı.. Bebekte engel soz konusu olsa dahi ben alma karsıtıyım tekrar belirteyim bu benim kendi şahsi fikrim ve düşüncem..
Ben de görüşlerinize saygı duyuyorum. paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bebek hasta doğarsa çok çok acılar çekecek . Sadece kendimizi değil çocuğu da düşünmeliyiz bu durumda. O yüzden bilemiyorum. ( çok acı çektiren engeller var çocuğu bu acıya hapsetmek bilemiyorum. )
annenin hayati tehlikesi dışında ağır başka hastalıklar da düşünülmeli. ( öldürmese bile kronik hastalıklarla yaşamak çok zor mesela kalp rahatsızlığı ) bir de söylemeye dilim varmıyor tecavüz durumları. Bu Korkunç durumda da annenin akıl Sağlığı tehlikede.
yani annenin sağlığını tehtid eden çok durum olabiliyor. Kadınların hayatı çok çabuk hiçe sayılır atılır bu dünyada. Kadından yana düşünmek de önemli o yüzden. Kadın sağlığı için mecburi durumlar var. o yüzden yasaklanamaz. Kadının isteği doğrultusunda karar alınmalı. Kadın ben ölmeye göze alırım hastalıkları göze alırım derse onun kararı uygulanmalı. Hastalanmak , hastalık riskine girmek İstemiyorum derse yine kadın dinlenmeli. Burda kadının kararı önemli.
Döllenmiş yapı İlk başlarda sadece hücre kitlesi. Duyguları düşünceleri yok. O yüzden hafta ayarlanması çok önemli. Yumurta ve spermin birleşmiş haline ne zaman insan diyeceğiz. Beyin ne zaman oluşuyor.
Buarada hayati tehlike bile olsa , karnındaki yapıyı bekleyip insana dönüşmesini sağlayıp sonra doğurup
kadının ölmesi gerektiğini düşünen çok kişi var. Bunların çok büyük çoğunluğu erkek tahmin edersiniz. maalesef bunu bile savunanı gördüm.
bu tür konular araştırılırken tek bir görüş okunmamalı. Ne kadar işimize gelmese bile karşı görüşleri de okumalıyız. Ben öyle yapmaya başlayınca ufkum genişledi.
çünkü tek bir taraf görüşünü savunurken haliyle hatalı taraflarını açık etmiyor. Bu yüzden hem kürtaj karşıtlarının yazılarını hem de kürtajı destekleyenleri okuyorum. Özellikle yabAncı kaynakları okuyorum. Bu yöntem Militanlık yapmadan daha sağlıklı düşünmemi sağlıyor.
aslında her konu için geçerli bu. Bu devir insanları taraf tutmaya çok fazla sevkediyor . Her zaman madalyonun öbür yüzü vardır.
Sadece bu konuyla ilgili değil her konuyla ilgili araştırma yaptığınızda farklı görüşleri okumanızı herkese öneririm.
Son söyleyeceğim şey kürtaj kadın sağlığı için mecburidir.

Allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin artık ne diyelim . Ama geri çekilme bir korunma yöntemi değildir aklinizda bulunsun

Ben de görüşlerinize saygı duyuyorum. paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bebek hasta doğarsa çok çok acılar çekecek . Sadece kendimizi değil çocuğu da düşünmeliyiz bu durumda. O yüzden bilemiyorum. ( çok acı çektiren engeller var çocuğu bu acıya hapsetmek bilemiyorum. )
annenin hayati tehlikesi dışında ağır başka hastalıklar da düşünülmeli. ( öldürmese bile kronik hastalıklarla yaşamak çok zor mesela kalp rahatsızlığı ) bir de söylemeye dilim varmıyor tecavüz durumları. Bu Korkunç durumda da annenin akıl Sağlığı tehlikede.
yani annenin sağlığını tehtid eden çok durum olabiliyor. Kadınların hayatı çok çabuk hiçe sayılır atılır bu dünyada. Kadından yana düşünmek de önemli o yüzden. Kadın sağlığı için mecburi durumlar var. o yüzden yasaklanamaz. Kadının isteği doğrultusunda karar alınmalı. Kadın ben ölmeye göze alırım hastalıkları göze alırım derse onun kararı uygulanmalı. Hastalanmak , hastalık riskine girmek İstemiyorum derse yine kadın dinlenmeli. Burda kadının kararı önemli.
Döllenmiş yapı İlk başlarda sadece hücre kitlesi. Duyguları düşünceleri yok. O yüzden hafta ayarlanması çok önemli. Yumurta ve spermin birleşmiş haline ne zaman insan diyeceğiz. Beyin ne zaman oluşuyor.
Buarada hayati tehlike bile olsa , karnındaki yapıyı bekleyip insana dönüşmesini sağlayıp sonra doğurup
kadının ölmesi gerektiğini düşünen çok kişi var. Bunların çok büyük çoğunluğu erkek tahmin edersiniz. maalesef bunu bile savunanı gördüm.
bu tür konular araştırılırken tek bir görüş okunmamalı. Ne kadar işimize gelmese bile karşı görüşleri de okumalıyız. Ben öyle yapmaya başlayınca ufkum genişledi.
çünkü tek bir taraf görüşünü savunurken haliyle hatalı taraflarını açık etmiyor. Bu yüzden hem kürtaj karşıtlarının yazılarını hem de kürtajı destekleyenleri okuyorum. Özellikle yabAncı kaynakları okuyorum. Bu yöntem Militanlık yapmadan daha sağlıklı düşünmemi sağlıyor.
aslında her konu için geçerli bu. Bu devir insanları taraf tutmaya çok fazla sevkediyor . Her zaman madalyonun öbür yüzü vardır.
Sadece bu konuyla ilgili değil her konuyla ilgili araştırma yaptığınızda farklı görüşleri okumanızı herkese öneririm.
Son söyleyeceğim şey kürtaj kadın sağlığı için mecburidir.
Kesinlikle bu yazdıklarınızın hepsine katılıyorum cevabınızı yazdıktan sonra bile düşündüm engel soz konusu olup acı cekilecekse kesinlikle alınması taraftarıyım... Annenin karari olma düşünceniz çok yerinde..
Benim yazmak istediğim hiç Bir engel yoksa doğru bulmuyorum..
Yoksa akıl var mantık var ben şuan hamileyim doktor bana hamileliğini sonlandirmasan şu hastalığın olacak veya hayatı tehliken var dese kesinlikle araştırıp benim için hangisi iyi olacaksa onu yaparım.. Anne olucam diye oğlumu öksüz bırakmam veya benim ona bakamayacak duruma gelmem söz konusu olacaksa önceliğim onu düşünmek olacak.. Anne olmak için bukadar ugrasmisken bile bunları düşünüyorum..

Çekenlere allah yardım etsin biz de sokağa atmadık hanımefendi hazır olmadığımiz bir zamanda oldu ona karşı görüşümüzü söylüyoruz sizi kıracak çocuk sahibi olamayanlari incitecek tek bir söz yok benim yazdığım da gerekli hassasiyeti sabah beri gosteriyorum burda sizin gibi yazanlara ama yeter anneligimi sizin sorgulamak ne haddinize hak veriyorum allah inşallah evlat sahibi olmanızı nasip eder ama acınızı bize çemkirerek azaltamazsiniz!!!!
Ah o evlat hasretini bir cekseniz böyle dusunurmusunuz acaba bir evladım olsun diye yapmadigim şey kalmadı ve burda aynı durumda olan çok arkadaş var tüp bebek yaptırdik sonuç bekliyorum şuan ezan okunuyor Rabbim ezanların hurmetine kucagimizidoldursun bizimde.

Bu kızgın emoji koyanlar nedir yani demek ki bakacak durumunuz gücünüz yok doğurmak zorunda değilsiniz
Pardon size soralım doğurup dogurmayacagimizi cocuk benim.cocugum seni alakadar etmez bence zaten isteyerek olmadi ha olmuş madem zaten çöpe atmadık!!!

Ne şekilde korunuyordunuz ?
Ay böyle duyunca korkuyorum , 2 gebeliğimde planlıydı öyle oldu . İstemediğimde olmadı. Ama böyle konular görünce korkuyorum ya hap mı prezervatif mi ne ? Ben zira 3 istemiyorum.

Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir hanımefendi. Karnınızdaki bebek ölsün diye dua edeceğinize nasıl korunacağınızı öğrenseydiniz adamakıllı da bu hallere düşmeseydiniz keşke. Bi de dalga geçer gibi gülüyorsunuz aman da ne komik.
Karnımdaki bebek dediginiz benim.cocugum kimse ölsün diye dua etmedi haddinizi bilin öyle konuşun kalp atışı zaten yoktu bende olmazsa aldırmayı düşündüm hazır olmadığı. Bir zamana denk geldi geri çekilmenin bir korunma yöntemi olmadığını biliyorum aklinizi kendinize saklayın benim diğer iki çocuğuma siz bakmadınız!!!!!! Gülerim gülmem buda seni bağlamaz çok ısine gelmediyse cevap vermezsin sırf iki kelime yapacam diye herşeye maydanozsunuz herkes anneliğini sorgulasın doğurup bakamayanlari ekmeğe muhtacim yazanları çok gördük burda

Back
X