hamileyken bebeğin vucüduna leke gelmesı

aslında bende bunlara inanmak istemiyrm ama illaki bir örnekle karşılaşıyorum. tanıdığımız hafta sonu kızını banyo yaptırdı kızın bacağın 1 tane zeytin büyüklüğünde siyah leke var. sordum hamileyken zeytin yedim bacağım kaşınınca da hemen kaşıyıverdim izi çıktı dedi. amcamla halamın backlarında da resmen bir balık izi var babaannemde balk yerken dokunmuş. anneannemin konşusunun torunu oldu sağ yanağında resmen bir gül vardı annesi güle dokunup yüze elini sürmüş iyiki o kızın lekesi geçti gerçekten komikti yanakta kocaman bir gül :)) vs vs ben içimi ferah tutmaya çalışıyorum ama yine de dikkat edeyim inşallah bir sıkıntı olmaz. şuan midem fena bir de bunula uğraşıyorum..

bebeğiniz doğmuş çok olmuş forum açılalı bebeğiniz nasıl bende hamileyim evham yapıyorum

Zeytin gözlü olur; yeşil zeytine dokunduysanız yeşil gözlü olur, siyah zeytine dokunduysanız kara kaşlı, kara gözlüm olur; her iki durumda da güzel / yakışıklı olur ama sakın karpuza dokunayım deme. Hurafelere de inanma.

O değil de güzellik takıntılı bir öğretmen arkadaşım vardı. Kendisi mavi gözlü, sarışın bir kadındı. Çirkin çocukları sevmez, benim kesin çok güzel bir çocuğum olacak derdi. Hamileliği boyunca renkli gözlü çocuk fotoğraflarına baktı. İnancına göre bakarsa mavi gözlü olacaktı çocuk. Lakin ortada bir terslik vardı. Kendisi İbrahim tatlısese benzeyen bir adamla evliydi. Velhasılı doğurdu. Çocuk İbrahim tatlısese benziyor. Bıyığı yok sadece ki hafif uç vermeye başlamış 6 aydan itibaren. Söyleyeceklerim bu kadar.

Ben inanmiyorum boyle seylere
Oglumun ayaginda turk bayragina benzer bir leke var
Aynisi babasindada var
Kizimin sirtinda kipkirmizi bir leke var
e Babasindada var
Yani benler lekeler genetik olabiliyor
Mesela bende ben pek yoktur
et benindende nefret ederim
Babamin ve babaannemin boynunda var kocaman bendede cikmaya basladi ayni yerde kucucuk var artik
Yemeyle ellemeyle alakasi yok inanmayin yani

Ben ve esim renkli goz beyaz tenliyiz
Gorenler hep cocugunuz cok guzel olur derdi
Oglum ela goz kumral
Kizimda kara goz kara sac
Cok sacma bence bu dusunceler
Annesi babasi esmer olupta mavi gozlu sari sacli bebeklerde gordum yani

Elinizi yıkamadan bedeninize dokunmayin zaten,özellikle etle(ciğer)uğraştıysanız,üstelik hamile olmanıza bile gerek yok,olması gereken bu.
Zeytinde yedim,dokundumda zira marketten ben alıp yıkayıp kahvaltı tabağına koyuyorum onu ama iki çocuğumda da leke yok.
Hurafe bunlar.
Hijyeninize dikkat edin sadece siz.

Mendel mezarında ters döndü afshjjkj

Oglum ela goz kumral

Neyse ki biz kocamla çirkiniz beklentilerim büyük değildi. Bizden de nurtopu gibi bir çocuk çıktı. Nasıl oldu ben de anlamadım asjssjd.

Mendel mezarında ters döndü afshjjkj

Ahsjsjs adamın mütemadiyen kemikleri sızlıyordur bizim toplumumuz sayesinde zaten. Ciddi ciddi buna inanan çok insan tanıdım. Mavi gözlü çocuklara bakarsan çocuğun mavi gözlü olur, çirkine bakarsan çirkin olur, engelliye bakma çocuğun engelli olur ki bu son inanç oldukça çirkin.

Yorumları hayretle okudum. Hala bu saçmalıklara inanan var mıymış? Hani 100 yıl önce falan bilginin zor ulaşıldığı dönemlerde falan olsak neyse Senin bi yerini kaşımanla karnındaki çocuğun lekesinin ne alakası var ya

Oglum ela goz kumral
Genler oldukça karmaşık bir yapıya sahip. Bize öğretilen mendel çarprazlamaları da tam anlamıyla doğru değilmiş. Mendele göre çocuğunuzun da açık tenli ve renkli gözlü olması gerekiyordu ama işte o kadar basit değil genleri açıklamak.
her şey mümkün. Mutasyona uğramış genlerle siyahi bebek bile doğurabilirsiniz

bence zamanında insanlar bunları ellerini yıkamadan bi yerlerini kaşımasınlar diye uydurmuşlar, öyle sürmüş gitmiş. bir iki de tutan olduysa tamamdır benim bile inanasım geldi yazılanları okuyunca : )

Aklıma ne geldi yazmadan duramayacağım.

Benim boy kısa 153 cm . Bizim oğlan doğdu 49 cm .
Bebekken en kısa o, Okulda en kısa o vs. derken birgün dr. gittik cilte sıkıntılar vardı.
Bizim ki gene kısa dr. güldü bende sıkıntımı anlattım.
Bu çocuk bana çekmiş civciv gibi geziyor ortalıkta (sarışın bir bebek ve çocuktu)

Doktor hanım eşimin boyunu sordu . Baba 1.70 üstü..
Sonrasında 10 yıl sonra bir konuşalım. Babasını bile gececek sizin civciv demişti.

Şimdi babasını da geçti. Şükür aslında sağlıklı olsunlar. Canları sağolsun.

Bazen anneler bende dahil cahillik yapabiliyor maalesef.

Herkesin evladı kendine güzeldir aslında.

oyle bir sey olsa benim kizin heryerinin benek benek olmasi gerekirdi
gulde elledim zeytinde cilekte ziyaretede gittim
bahsettikleri leke moğol (mongol)lekesi
genellikle turk ve orta asya irki olan cocuklarda olur
kizimin belinde kucucuk var kaynanam inatla bunun arkasindan gelen erkek cocuk der ama ben saf kan türk benim kizim diyip gecistiriyorum zeytinle cilekle alakasi yok bacım

izinsiz alındığın da eğer bir yerine dokunursan oluşur diye biliyorum çünkü bende ve kuzenim de var. Benimkisi alnımda çiçek şeklinde kabarcıklı bir şey kuzenimin ise iki elinde de kırmızı erik lekesi var. Benim annem birinin bahçesinden çiçek koparıp kulak arkası yapmış yengem ise yol kenarından erik koparıp yemiş ellerini yıkamadan ovuşturmuş. Tabi ne kadar doğru bilemiyorum

Bilimsel olun biraz lütfen anne olacaksınız artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…