Neyse ki biz kocamla çirkiniz beklentilerim büyük değildi. Bizden de nurtopu gibi bir çocuk çıktı. Nasıl oldu ben de anlamadım asjssjd.
Haha benim oğlum da mongol lekeli.oyle bir sey olsa benim kizin heryerinin benek benek olmasi gerekirdi
gulde elledim zeytinde cilekte ziyaretede gittim
bahsettikleri leke moğol (mongol)lekesi
genellikle turk ve orta asya irki olan cocuklarda olur
kizimin belinde kucucuk var kaynanam inatla bunun arkasindan gelen erkek cocuk der ama ben saf kan türk benim kizim diyip gecistiriyorum zeytinle cilekle alakasi yok bacım
Haha benim oğlum da mongol lekeli.
Ardı yine erkekse yapmayalım çocuk biz.
Kız için yapacaz biz
Babama bakınca da "Şükür rabbime yine korumuş beni" diyorum bazen
Ya bu tesadüf müdür nedir bilmiyorum, şu gül olayını yaşadım ben oğlumda ya. :/
Anneannem, annem ve teyzemler; artık pisliğine mi can sıkıntısına mı, yoksa hakikaten bir miktar kafayı yediklerinden mi, hamileliğimde hurafe yüklemesi yaptılardı bana. Ama öyle böyle değil, ki bir süre sonra ben de manyağa bağlamıştım anlatılan hikayelerle birlikte:
"Nergis koklama nergis izi çıkar, mısır yeme mısır patlağı izi çıkar, güle dokunma gül çıkar, ona şeapma şey olur" vs vs. Baya hurafe kültürüm artmıştı o sıra.
Sonra ben de etkilendim ister istemez "Ya bu eskiler bilime dayalı mayalı değil ama, bunun bir mantığı mı var ki, nedir? Niye söylenmiştir?" diye düşünceler aldı. Hani şey gibi, gece tırnak kesme şeytanlar gelir derler ama işte o sıralarda evlerde elektrik-ışık ona göre, 2 odalı yerde yaşıyorlar misal, tırnak sıçrar ora bura yemeğe-yatağa diye söylenmiş bir şey. Hani dedim vardır bir mantığı, bir şeyden koruyordur devrin şartlarına göre.
Doktoruma bi panik sordum "Böyle böyle diyolla doktor bey, şunu yerse şöyle olur, bunu yerse böyle olur, şunu koklarsa şöyle, var mı bunun bilimsel bir dayanağı" ki üni. mezunu kadınım, doktorumun bana o dehşet ve "Yazık kızı ne hale getirmişler" bakışını unutamıyorum; adam da dediydi "Bizim oralarda da canının çektiğini yemezse onun izi çıkar derler. Şimdi yesen de yemesen de çocuğunun her yerinin iz dolması lazım" gibi bir şeyler söylediydi.
Halime de güldümdü.
Ama bu gül olayını denedim; "Bu elleme-koklama iz çıkar" olayı gül üzerinden çok anlatılıyor, ben bunu çocuğumda deneyeceğim ve açıklığa kavuşturacağım, sonra ileride ona göre kızları korkuturum dedim.
Babamın bahçeden kırmızı bir güle dokundum ve saçlarımın içinde kalacak şekilde (Gizli bir yer aradım), ensemden az yukarısına küçücük dokundum.
İşte tesadüf mü ne artık bilmiyorum, olacağı tuttu herhalde, oğlumun ense-saç yerinde (Kendimde dokunduğum yerde) belli belirsiz bir kırmızılık var; ağır bir doğum lekesi şeklinde değil, öyle yatırınca olan iz gibi (Ama yatırınca olmuyor ona da baktım) öyle minik bir doğum izi var.
İlginç. :/
Hakikaten ya ben de babama bakınca şükrediyorum bazen ajsjekeked.
Ya bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum. Eskilerin aslında bilimsel bir açıklaması olan ama hırafe başlığı altında dillendirilen bazı söylemleri olduğu konusunda sana katılıyorum. Ama doğum lekesi konusu da ne bileyim. Fazla saçma geliyor :)
Benim sıpanın sırtında sol tarafta leke var. Aynı yerde aynı şekilde benim de lekem var. Hatta şaşırmıştım nasıl oluyor da anasıyla aynı yerde aynı şekilde lekesi oluyor diye. Bu mantıkla annemle aynı gıda ürününü elleyip aynı yeri mi kaşımış oluyoruz :)
Benim kizin da benleri babasinin benleriyle ayni yerdeHakikaten ya ben de babama bakınca şükrediyorum bazen ajsjekeked.
Ya bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum. Eskilerin aslında bilimsel bir açıklaması olan ama hırafe başlığı altında dillendirilen bazı söylemleri olduğu konusunda sana katılıyorum. Ama doğum lekesi konusu da ne bileyim. Fazla saçma geliyor :)
Benim sıpanın sırtında sol tarafta leke var. Aynı yerde aynı şekilde benim de lekem var. Hatta şaşırmıştım nasıl oluyor da anasıyla aynı yerde aynı şekilde lekesi oluyor diye. Bu mantıkla annemle aynı gıda ürününü elleyip aynı yeri mi kaşımış oluyoruz :)
Ahahaha cehalete bak inanamıyorum ciddi ciddi tartışmışsınız bunu. Ban yememek için malum soruyu soramıyorummerhaba hanımlar ben 8 hftlık hamileym kafama takılan bırşey var hamıleyken zeytın gül ciger balık vs yenınce elınle bıryerını kasırsan bebekte leke oluyormuş ben gecen gun unuttum zeytıne dokundum yarım saat sonra gozumu ovusturdum sımdı cnm sıkıldı ya cocukta gozunde leke olur şa
Valla ben ne ciger ne zeytun ne bilmemne yedim bebegimin gozunde kirmizi leke var dogum lekesiymis cok canim sikiliyo ins gecer bide kiz cocugu yamerhaba hanımlar ben 8 hftlık hamileym kafama takılan bırşey var hamıleyken zeytın gül ciger balık vs yenınce elınle bıryerını kasırsan bebekte leke oluyormuş ben gecen gun unuttum zeytıne dokundum yarım saat sonra gozumu ovusturdum sımdı cnm sıkıldı ya cocukta gozunde leke olur şa
Benim kizin da benleri babasinin benleriyle ayni yerdeBende cok sasirmistim farkettigimde. Ayni kol, ayni bacak.. kizimin 4 tane beni var toplamda. 4ude babasiyla ayni
Ay ben bilirim valla garip mi ola bu?Yalnız adamın vücudunu nasıl incelediysen benlerinin yerine kadar biliyorsun bacım. Beyim gelince bakıcam benlerinin yerine. Kıllarını aralayıp bakıcam hepsine.
Ay ben bilirim valla garip mi ola bu?Ben ozellikle bir gun orurup bakmadim da yani insan bazi geceler inceliyor tabi şapakene
Los isikta kiz,ben cok karanlikta adapte olamiyom.Ahahjsjs ay üstüme iyilik sağlık aydınlıkta mı şaapıyorsunuz siz. Karanlıkta Görünmez çünkü ahsjsjjs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?