hamileyken sigaradan vazgecemeyen annelerr..

şu anda kötü birşeyler yazmamak için dişlerimi sıkıyorum 2 senelik evliyim çocuk gelişim uzmanıyım 2 defa bebeğimi kaybettim hamileyken midem bulana bulana kusa kusa süt bardakları elimde dolaşıyordum ağzıma aldığım her lokmayı çıkartıyordum ardından yeni bir lokma daha alıyordum onuda çıkarıyordum buna rağmen belki bir gramı bebeğime ulaşırda faydası olur diye uğraşıyordum ama hayat işte insanoğlu hiçbirzaman elindekinin kıymetini bilmezki ne güzel hamilesiniz ve elinizdekinin kıymetini bilmiyorsunuz acaba o çocuk ona verdiğiniz zararı bilseydi size hakkını helal edebilirmiydi acaba yazık gerçekten çok yazık ... şimdi bunları okuyupta bana kızanlarda olacaktır içinizde istiyorum ama bırakamıyorum diyenlerede zerre kadar inanmıyorum ben nelerden vazgeçtim be 2 senedir anam ağladı bebeğim içimde birgün daha tutunsun diye canımdan can gitti ama anlamanız mümkün değil belkide bende sizi anlamıyorumdur ama şu anda damarlarımdaki bütün kanımı son damlasına kadar verebilseydimde keşke bebeğim içimde kalabilseydi diyorum ama işte hayat ................

Son düzenleme:
kızlar fazla abarttım sanırım bir anlık sinirdi kusura bakmayın ama çocuğunuza verdiğiniz zararı düşünün eğerki doğduğunda sigaradan dolayı bir sıkıntısı olsa kendinizi nasıl affedeceksiniz ayrıca izlediğim bir tv programında bir uzman bir insanın kendi kendisine yapabileceği en büyük kötülük sigarayı yavaş yavaş bırakmaya çalışmak demişti aklınızın bir ucunda bulunsun

Son düzenleme:
kızlar fazla abarttım sanırım bir anlık sinirdi kusura bakmayın ama çocuğunuza verdiğiniz zararı düşünün eğerki doğduğunda sigaradan dolayı bir sıkıntısı olsa kendinizi nasıl affedeceksiniz ayrıca izlediğim bir tv programında bir uzman bir insanın kendi kendisine yapabileceği en büyük kötülük sigarayı yavaş yavaş bırakmaya çalışmak demişti aklınızın bir ucunda bulunsun

bu topiğe hamile kalmaya çalışırken de bişeyler yazmıştım. o zamanlar azaltarak bırakmaya çalışıyordum ama adet olunca tekrar başlıyordum falan... hamileliğimi öğrendiğimde birden bıraktım. zaten testin sonucuna göre beynimi buna hazırlamıştım. ilk zamanlar yemekten sonra arandım bi tuhaf oldum, hemen su içtim sakız çiğnedim, başka şeylerle oyalandım. sonra kokusundan bile tiksindim, kusasım gelmeye başladı. şimdi yaklaşık 5 aylık oldum midem bulanmıyor canım tekrar çekmeye başladı. rüyalarımda sigara içiyorum. çok sinirlendiğim günler de oldu ama 1 tane bile yakmadım, çünkü herşey 1 taneyle başlar. canım istiyor, inat ediyorum ve kazanıyorum. çok şükür içim çok rahat. tavsiyem beyninizde bitirin, ve beyninize 1 tane kaçamağa bile yer olmadığını emredin. Allah hepimizi tiksindirsin şu illetten ve sağlıcakla evlatlarımızı kucağımıza almamızı nasip etsin.

şunları da eklemek istiyorum. kola, kahve ve sigara benim hayatımın üçlüsüydü. sigarayı ağzıma sürmedim, kola ve kahve ayda yılda bir içiyorum. içmezsem ölürüm dediğim şeyleri unuttum gitti. ama doğurayım acısını çıkarıcam :1:

şunları da eklemek istiyorum. kola, kahve ve sigara benim hayatımın üçlüsüydü. sigarayı ağzıma sürmedim, kola ve kahve ayda yılda bir içiyorum. içmezsem ölürüm dediğim şeyleri unuttum gitti. ama doğurayım acısını çıkarıcam :1:

canım ya Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah hayırlısıylada büyütürsün bebişini seni gerçekten tebrik ediyorum Allah gönlüne göre versin..

arkadaşlar zaten konuyu açan arkadaş vicdan azabı çektiği için bu topiği açmış siz yardımcı olmuyorsunuz yargılıyorsunuz:19::19:

benim annem bana hamileyken sigara içermiş ve ben hep bu durumdan dolayı ona çok öfkelendim bir dönem sigara içtim annemi suçladım :52::52: çünkü beni annemin çocukken alıştırdığını düşünüyordum :55: şuan sigara içmiyorum ( 2 senelik gayretlerle) bebek düşünüyorum inşallah :49::49:

ama bırakma konusunda tavsiyelerim şu: sana sigarayı hatırlatan bazı şeyler vardır çay kahve hatta devamlı birlikte sigara içtiğin arkadaşın biraz uzak dur onlardan yada arkadaşın yanında asla sigara içmesin kocan da olabilir kesinlikle görmemen lazım hatta kokusunu dahi hissetmemen çok önemli

ve ben en çok sigara içtikten sonraki pişmanlığım aklıma geliyo:25: sende aklına bebeğini doğurup sağlıklı bir şekilde eline aldığını hayal edbirsin:71::71: inşallah Allahın izniylede öyle olacak da ve birde 3 gün hiç içmemeye çalış gerçekten isteklerin azalacak günde 2 3 olmaz hiç içme daha sonra o çabalar seni sigaradan soğutacak:66::66: sadece amacımız sağlıklı nesiller ve bu bizim elimizde :71::71: lütfen sadece bir kez dene sigarayı bırakmayı:65::65:

[lıst=1]
[/lıst]
şunları da eklemek istiyorum. Kola, kahve ve sigara benim hayatımın üçlüsüydü. Sigarayı ağzıma sürmedim, kola ve kahve ayda yılda bir içiyorum. Içmezsem ölürüm dediğim şeyleri unuttum gitti. Ama doğurayım acısını çıkarıcam :1:

çıkaramazsın bence o zaman da emziriyo olacaksın.bunları istesen de içemeyeceksin.gaz yapacak,bebek hasta olacak vs.
Bence o zararalıları şimdiden hayatından silmeye bak.:)

yürüyen baca gibi gezen ve konuyu açan arkadaşa diyeceğim şu ki
el-insafffffffffffff
bir insanda bu kadar mı vicdan olur bebeğine karşı??

Hayretler içerisinde kaldım

Ben hiç garipsemiyorum sigara içen anne adaylarını. Onların tercihi de boyle diyorum. Zaten herkes herşeyin dogrusunu yapsa bu dunya cennet olurdu. Yanlış yapanlar olmasa herkes mukemmel olur dunyada dert tasa kalmazdı.
bu arada ben de sigara içiyordum ama cocuk istiyorum dediğim anda bıraktım sigarayı. ilk 3 gun sonrasında ilk 3 hafta zor gecti ama annelik istegi o kadar guclu birşey ki cok rahat bıraktım.henuz cocugum yok ama istiyorum ki bebegim zerre kadar etkilenmesin benim hatamdan. bu yuzden bedenimi ne kadar temizlersem o kdar iyi.

sigarayı her içişinizde bebeginize verdiginiz zararları dusunun o bile yeter. sizin bedeniniz belki 20 sene sigara içmeyi kaldırabilir öldürmez ama daha dogmamış bebek nasıl kaldırsın?????

son birşey daha ben bırakırken faydası oldu.

sigarayı bıraktıktan sonra kafanızda şu gun, şu kadar zaman sonra içicem diye bir tarih yada zaman koymayın. sigaranın sizin için artık bittiğini dusunun. "İÇMİYORUM artık sigara diye birşey yok benim için" diye dusunun hep. cunku sigara içmek icin ileri bir tarih koyarsanız kafanıza, sigara aklınızdan hiç çıkmaz ve devamlı o tarihi bekler bulursunuz kendinizi. ve sanki bırakmanızın ilk gunuymuş gibi zorlanırsınız. nikotin bağımlılığı geçince inanın daha kolay oluyor. o da zaten 3 gun bilemedin bir hafta sonra geciyor.

kesinlikle katılıyorum canım sana herkesin kendi seçimi ayrıca herkes herşeyi doğru yapmak zorunda değil bu konudada sana katılıyorum ama hatanın kaldırılabileceği noktalar vardır kaldırılamayacağı noktalar vardır ne olursa olsun bu konudaki düşüncelerim hiçbir zaman değişmeyecek hamile iken sigara içen her kadının vicdanından ve anneliğinden şüphe ederim ben ..

tam bir tirkaykim hamile kalmadan önce ve evde de içrdik pöfür pöfür
hamile kalınca en cok sigaradan soğudum
sigara içilen ortama bile giremiyordum midem bulanıyordu 5. aydan sonra canım istemeye basladı tatile gidecektik doktor kendini kasma
ne kadar zorlarsan okadar cok içmek istersin dedi..ben ben sigara yaktım 2 fırt cektim içemedim..
bana sadece 30 kg ya yakın bir fazlalığa mal oldu o kadar..
emzirirkende içmedim sayırır cok nadir içtim..
yani isteyince oluyor.. en azından hiç bırakamazsanız günde 1 yada yarım

Back
X