- 28 Kasım 2014
- 334
- 227
- 43
- 36
- Konu Sahibi Loresima89
-
Arkadaşlar merhaba,benim yaşım 26 seneye bu zamanlar evlenmeyi planlıyoruz sözlümle..Sorun şu ki ben şuan ünide 3.sınıf ögrencisiyim..seneye son sınıf bölüm derslerimin yanına bir de formasyon dersleri eklenecek..bi yandan da bebek sahibi olmayı çok istiyoruz ikimiz de..zaten istediğin an hamile kalamadığın için korunmayı da düşünmüyorum..ama ya olursa karnı burnunda okula gidilir mi tuhaf bakarlar mı ne tür zorlukları olur diye düşünüyorum..daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? sizce ertelemeli miyim..okul bittiğinde 27 yaşım bitmiş olacak geç mi olur ne düşünüyosunuz
Bu ne acele?
Önce evliliğine bir bak yürüyor mu yürümüyor mu?
Evlilikle, çıkmak, sözlülük, nişanlılık, sevgililik arasında dağlarca fark var.
Önce bi mezun ol, mesleğini eline al
eskidendi o "26-27 geç mi değil mi"
30 da geç değil
önce bi tart - biç
istediğin an hamile kalamamak herkes için geçerli değil
evliliğini tartmadan bebek yapar da mutsuz olursan çocuğa yazık edersin
Bu ne acele?
Önce evliliğine bir bak yürüyor mu yürümüyor mu?
Evlilikle, çıkmak, sözlülük, nişanlılık, sevgililik arasında dağlarca fark var.
Önce bi mezun ol, mesleğini eline al
eskidendi o "26-27 geç mi değil mi"
30 da geç değil
önce bi tart - biç
istediğin an hamile kalamamak herkes için geçerli değil
evliliğini tartmadan bebek yapar da mutsuz olursan çocuğa yazık edersin
Evlenmeyi düşündüğüm insanı 5 senedir tanıyorum..haklı olabilirsiniz tabii aynı evde yaşamak farklıdır ama benim için nikah formalite..zaten evli kabul ediyorum kendimi..yine de görüşleriniz için teşekkürler
Evlenmeyi düşündüğüm insanı 5 senedir tanıyorum..haklı olabilirsiniz tabii aynı evde yaşamak farklıdır ama benim için nikah formalite..zaten evli kabul ediyorum kendimi..yine de görüşleriniz için teşekkürler
Canım aynı evde yaşıyorsanız, zaten birlikteliğiniz varsa, nikah sadece çocuk için istediğiniz bir şeyse tamam. O zaman bir şey demem. Haklısın, siz zaten birbirinizi tanımışsınız.
Ama her şey nikahtan sonraya kaldıysa, ilk defa beraber olacaksanız, ilk defa aynı evde yaşayacaksanız, o zaman yanılıyorsun. Çok büyük konuşuyorsun. Evlilik, aynı evde yaşamak, hele ki bir erkekle yaşamak çok farklı bir durum. Evlendiğinde anlarsın.
Ayrıca evliliğin ilk ayları, yılları birbirinizi her anlamda tanımanız gereken bir dönem. Daha kocana doyamadan, rahat rahat gezip eğlenemeden, hamile mi kalacaksın?
evet aynı evde yaşadık ama bahsedilen durumlar tartışmalar olmadı bilemiyorum belki nikahın bağlayıcılığı farklıdır..ona güvenmesem tanımasam tabiki tanıma süresi verecektim..değerli yorumunuz için teşekkürler
Aynı evde ne kadar zaman yaşadınız :)
Ben senden 2 yaş küçüğüm. Nişanlıyım. Çok uzun yıllardır birlikteyiz bizde. Bebek için deliriyoruz, nasip olursa çok istiyoruz. Ama ilk 2 yıl düşünmüyorum ben. Düşünemiyorum. Evliliğimin oturması, birbirimize adapte olmamız açısından ve doyasıya gezip eğlenmek istiyorum. Bebek olduğunda ister istemez, uzun bir süre sadece ona yoğunlaşacaksınız. Eşinle daha evliliğin tadına varamadan, neden bu kadar erkenden bebek istiyorsunuz?
Evliliğin ilk yılında hemen çocuk sahibi olmak, çiftleri olumsuz etkileyebiliyor. Bunları lütfen göz önünde bulundur.
Kısa bi dönem yaşadık öğrenci evinde..Ben de 2 sene önce öyle diyordum ama bizim biyolojik saatimiz işliyor bildiğiniz üzere..İnsan hayatında 1 sene bile çok şey değiştiriyor..Ve ben okulu bitirince atamasıdır şu bu derken iş sahibi olmam senelerimi de alabilir..Sizin 2 yıl beklemeniz normal ama ben 30uma gelirim o kadar beklersem :) ailede erken menopoz durumu da var açıkçası..herkes sert yorumlar yapıyor ama mantıklı çok sebebim var bana göre.bu yüzden direkt olarak okulda nasıl olur diye sordum..ben bu adamdan cocuk sahibi olmak istiyorum hepsi bu..insanlar yıllarca iyi geçinip bebeğe karar verip sonra ayrılabiliyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?