Hamileyken uzun yolculuk!!! :(

hamileyken cok kez uzun yolculuk yaptim, birsey olmadi Allah'in izniyle ama tabi kimsenin zrouyla degil kendi istegimle oldugu icin stressiz ylculuklardi. simdi yol boyunca stress yapacakssan sen iyi olmayabilir belki.

canım daha bugün doktoruma sordum çünkü planladığım bir yolculuk vardı.gebeliğim normal sorunsuz gidiyor ama henüz plesentam yukarı çıkmamış.bazen uzun sürüyor bazende çıkmıyor yukarı sürekli yatmak ve takip gerektiriyor dedi.plesenta yukarı çıkana kadar uzun ve sarsan yollar yasak dedi.benim arkadaşım çok uzun mesafeye otobüsle gitti geldi sürekli(izmir-akçakoca)ben şaşırıyordum bişey olcak diye korkuyordum ama hiiiçte bişey olmadı doğurdu vallla çatır çatur.kendine güveniyorsan gidebilirsin.

Senin ailen nerede ki kayınvalidenden sonra bırakılacaksın.

ben hamileligimin ilk gununden 27inci haftaya dek ucakla uluslararasi uctum; hicbir sikinti yasamadim. sakin olun. psikolojik etki inanin ki fiziksel sikintilari yaratan tek unsur oluyor.

bir şey olmaz. 9-10 saat molalı şekilde sürer. araba da size ait ise istediğiniz yerde durursunuz. hatta size durulacak yerlerin sıralamasını da yapayım
muhtemelen feribot ile (ido) yenikapıdan veya pendikten / yalovaya geçersiniz 1 saat orada yırttınız deniz havası ala alka geçeceksiniz.
diğer alternatif Seferihisar dan arabalı feribota binseniz Yalova gene 1 saat deniz üstü yol.
yalovan bursa yoluna oradan bandırma Susurluk = yasa tesislerinde tost, cig börek ve ayran ve vişneli ekmek kadayıfı yiyin.
sonra aydın manina- izmir burada öyle durup voovv diyeceğiniz bir yer yok. Çine de köfte yieyeceksiniz.
sonra mugla zaten.
adını unuttum mugla girişinde sag taraftaki avm ye girip wc ihtiyacı ayaklarınızı acın sonra yola devam
sakardan gökovaya geldiniz mi aman allahım iyiki gelmişiz diyeceksiniz.
oradan sonra fethiye 1.5 saat. yol bitti geçmiş olsun.

yada afyon üzerinden Antalya Korkuteli üzrinden geleceksiniz. yol ve duraklama yerleri sevimli değil. aynı saatte fethiyeye ineceksiniz.

Uçakla gitmenizde bir sakınca yokdiyorsa doktorunuz siz uçakla gidin.

Biraz naz yapın yahu.

Aslında sık durulsa ve riskli gebelik değilse bir sıkıntı olmaz ama sizi düşünmeyen !dama kapris yapın :)

buulllldummm ohh takıldı kafama neydi adı diye bulldumm. mugla merkeze girmeden sağda ki avm CNS :d orada sabah güzel simit olur ama akşama kalmaz. sadece wc yapılır. giyim tarafı kalitesi az düşük ama ucuzdur.

rahat bir arabanız varsa neden olmasın uçak en iyisi ama otobüs olmadıktan sonra arabanızla dinlene dinlene gidersiniz önemli olan arabada sarsılmamanız eşiniz bozuk yollara ve hendeklere dikkat etsin ben doğurmaya başka şehire gittim 13 saatlik kendi arabamızla ön koltukta ayaklarım havada gittim.yolda doğururum diye korktum ama bebeğim beklendiği zamandan geç sezaryan ile doğdu ama yinede tercih sizin kimse bu konuda sorumluluk kabul etmez bizde doktora sorduk ama gidebilirsiniz diyemem dedi ama ben bünyeme güvendiğim için çıktım.iyi düşünün

Son düzenleme:
Günaydın , yolda ara ara mola verirsiniz sen de hava alırsın , madem ki doktoru da dinlemez , öyle yaparsınız siz de
Sonunda kvalidenin evden gittiğine sevindim , inşallah bi daha teeeeee 40 yıl sonra gelir
Hayırlı yolculuklar

riskli hamileliklerde doktorlar uzun yolculuğu yasaklıyorlar.
ilk hamileliğimde bir şey dememişti doktorum ama bu hamileliğimde uzun yolculuk yapma diye uyardı.
doktoruna danışmalısın o yüzden.

ben ilk hamileliğimde 6-7 aylıkken 7 saatlik yola gitmiştim, ertesi gün de dönmüştüm, sıkıntı yaşamamıştım, ama saat başı durduk yolda ve ben 5 dakikalık yürüyüş yaptım.

26 Haftalık hamileyken eşimle önce İzmir-İstanbul, İstanbul-Çeşme, Çeşme-Kuşadası , sonra dönüşte Kuşadası-İstanbul, İstabul-İzmir olmak üzere yolculuk yaptım. Tek sıkıntım sık sık tuvaletimin gelmesiydi. Rahat bir kıyafet ile oldukça rahat bir yolculuk yaptım.

bu yollarda hendek mendek yok ki kaymak gibi yoıllarr. arada yol yapıımı olur ama o da cok iğrenç yerler değil.

bol bol mola verin dinlenin ...
sürekli mola verirsen tek şoför ise adam cok yorulur. az öz ve gerekli molalar.
eger izmir yolu üzerinden inerlerse .o kadar güzel ki geçtikleri yerler baka baka göre göre nasıl izmire geldiklerini anlamazlar...

Kv panikatak ve cins biri uçağa binmem diye az önce anlatıyordu. Oysaki istabul dalaman şıkır şıkır işliyor
benim kayınvalidem de panik atak uçaksız yolculuk yapmıyor:)
Bu arada bende 31. haftamda istanbuldan bodruma araba ile gideceğim iki hafta sonra geri döneceğiz umarım bir sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…