hamileymişim

Bizimki 1 buçuk aylik. 4 yasindakini aliyorum yuzmeye goturuyorum, alisverise gidiyoruz,parka gidiyoruz. Annem de sagdigim sutleri bebise veriyor. Yaz da gelsin cumbus halinde gezeriz ins.daha evde durmam:) Yani her zaman rahat ve ozgur hayat bitiyor diyemez içini ferah tut

Esim degil. Beraber oldugum kisi. Esim olsa evet israrci olabilirdim. Ama bu durumda kendimde o hakki görmüyorum.

Ben de ilk bebeğime evlendikten bi ay sonra hamile kaldığımı öğrendim dünyam başıma yıkılmıştı çok üzülmüştüm.
9 ay boyunca ben nasıl anne olcam nasıl çocuk bakıcam diye geçirdim günlerimi.
Şimdi diyorum iyik i de olmuş dünyanın en güzel sevgisini yaşadım oğlumla.
Hayatımdaki en büyük sevgiyi aşkı onda gördüm.
Eğer oğlum sürpriz olmasa daha yıllarca cesaret edemeyebilirdim.
Sonra o kadar çok bağlandım ki ona bi kardeş daha düşünürken oğluma yine hamile olduğumu öğrendim.
Anne olunca çok farklı düşüneceksin bence sende.
Annelik o kadar güzel bir duygu ki Rabbim her isteyen kadına yaşatsın inşallah.
Arkadaşlarla gezmek dolaşmak falan oğlumun boynuma sarılıp seni çok seviyorum dediğindeki mutluluğu asla vermiyormuş bana anne olunca anlıyor insan. Onun sevgisi onun verdiği mutlululk hiçbir şeyle kıyaslanamaz benim için.

Özgürlüğünüz elinizden gitti diye düşünmeyin, artık iki kişilik bir özgürlüğünüz var, bebeğinizle çocuğunuzla da istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Eskidendi o eve kapanıp sadece bebek büyütmek. Hem çocuk büyütüp hem akademik kariyer yapan çok da başarılı bir sürü insan var.
Bir de olumsuz duygularınızı bebeğiniz hissediyor minicik de olsa istenmediği bilinç altına işlemesin...

merhaba öncelikle hayırlı olsun bebısın. inş sağlıklı sıhatlı yavrunu kucagına alırsın.Öncelikle cok sanslısın bır evladın oluyor.Beklenmedık zaman da olmus ama ınan o doğunca dıyeceksin ki neden bız cocugu daha önce yapmadık .geçirdiğimiz tüm zamanlar anlamsız ve sıkıcıymış diyeceksin eminim. Rahat ol öyle özgürlük falan kısıtlanmıyor valla ben nereye yavrum oraya :) allah sağlık sıhat versin yavrularımıza.

Canım öncelikle hayırlı olsun. Ben planlı gebe kaldım ama inan öğrendikten sonra aynı şeyleri hissettim senle korktum hazır mıyım dedim. Sanırım bebek planlıda olsa sürpriz de olsa her kadın yaşıyor bunu. İçimizde hareketini hissetmeye başlayınca bence hazır olacağız:)

Kabullenmissin olay bitmistir
Hayirli olsun mucize gozuyle bak resmen hazir tedavisiz gelmis hep boyle sorunsuz gecsin hayati.

Hangi burcmus

Inanmiyorum resmen kandirilmissin mune gozunu iyi acmamissin acemiligine getirmis esin
Cocuklar sorarya anne ben nasil oldum cok mu istediniz beni diye buna cevap yok sizde :)

Merhaba canim öncelikle hayırlı olsun...
Ben evliligimin 3. Ayinda 4 haftalik hamile olduğumu öğrendim... O kadar çok ağlamıştım ki anlatamam sana eşim de bende bebek istemiyorduk korunuyorduk da nasıl oldu hic bilemedik... Aldırmayi düşündüm ilk zamanlar doktora gittik ulrasonda kalp atışlarini gördüğümde eşim de bende ağladık, eşim aldirma taraftari olmadi bu bi mucize dedi nasibi var demek ki dedi haklıymış.
12. Haftaya kadar hep düşecek diye bekledim ara kanamalar sancılar filan derken 35 haftalik oldu ve 1 haftadir farkinda olmadan suyum geliyormuş cok afedersin tuvalete gidince idrar gibi akiyor ayaga kalkinca hic birsey yok neyse şuphelenip kadir gecesi hic unutmuyorun iftara davetliydik tatliyi bile beklemedeb doktor yolu tuttum dalga gecti hastanedekiler benimle öyle su gelmez yanlış biliyorsun git sabah gel dediler eşim de doktor kadin doğumcuyu taniyordu aradi çağırdı sagolsun geldi baktı ve bebegimin suyu bitmis dedi. Başımdan asagi kaynar sular döküldü erken dogum olacak dedi sezeryan olman lazim ameliyat hane tadilatta burda yapamam dedi ve biz gece saat 24 de yola düştük Erzurum'a yol boyu dualar ettim kuzuma bisey olmasın diye... ilk zamanlar kurtaji bile düşünen ben elim karnimda dualar ede ede gittim Erzurum'a orda da fetal disstres denildi bebegim ölmek üzereyken ameliyata alindim sabaha karsi saat 3 de ve kuvozde kaldi kuzum. Simdi 8 aylik ve inan tirnagini dünyaya degismem iyi ki geldin diyorum ogluma iyi ki gitmedin iyi ki terk etmedin bizi... sen de öyle olacaksin emin ol tamam özgürlügun baltalanmis olabilir ama inan bana en güzel esaretmiş evlat...

Hayırlı olsun. Anneliğe çok uzağım, neden çünkü bekarım henüz, kesinlikle bir çocuk bakabilecek durumum yok bunlar benim için ileride olursa olur, olmasa da şu an benim için sorun değil diyebiliyorum. Yani burada bir sürü anne varken bana laf düşmez, anlamam da zaten ama bebekler çok tatlı. Kardeşimin bebekliğine gitti benim de aklım, ne kadar çok sevmiştim onu. Daha annemin karnındayken bile seviyordum, şakalaşıyordum ben onunla (9 yaşındaydım) Bebekler tatlı ve çok komik. Psikolojiniz de zamanla düzelir muhtemelen, hayırlı olsun. Bir açıdan konunuz ve bakış açınız hoşuma gitti çünkü "aman rızkıyla gelir" diyenlerden değilsiniz, ince düşünüyorsunuz. Bence bunlar çok önemli. Gerçekten güzelce yetiştirebilecek kişilerin anne ve baba olması toplum açısından daha faydalı diye düşünüyorum. @elvanelvan88 sizin de hayırlı olsun, bence siz de gayet iyi bir anne olacaksınız. :)

O tarif edilmez duygu her insanda olusuyor.

Bende ilk ogrendigimde havalara ucmamistim.

Korunmayi isteyerek biraktigim halde hemde.

Hatta dogdugu ilk zamanlar bile hala acaba eski hayatima donebilecek miyim diye dusunuyordum.

Ama simdi oglum 1 yasinda ve onun o sevgi dolu bakislari gordukce o zamanki dusuncelerimden utaniyorum.

Artik uykulari duzene girdi ve cocuklu yasamaya ve cocuk varken plan yapmaya alistim.

Simdi o yokken hayat ne bosmus diyorum.

Inanin sizde oyle dusuneceksiniz.

Hayirli ugurlu olsun bebeginiz. Saglikli sihatli dogumlar gecirin insallah.

Azili pko hastasi olur tedavisiz hamile kaldiniz.Resmen icime su serpildi simdiden daha evlenmeden.Hayirlisi olsun.

Pko degilim ama bana da doktorlar
Yuksek ihtimal cocugun tedavisiz olmaz dedi.

Tedavisiz cocugum oldu.

Icinize bir su daha serpilsin.

Bir arkadasimin tuplerinden biri tikaliydi doktor tup bebek olmazsa cocugunuz olmaz dedi. Tup bebek icin para birimtirirken normal yolla hamile kaldi.

korunmuyoduk evet ama doktor bana senin normal yollarla hamile kalman imkansız demişti.istediğiniz zaman karar verin gelin aşılamayla denicez demişti.hayret ettim valla hala inanamıyorum.
Canım eşin nasıl tepki verdi.?
Bi de her şey benim de aynı seninle
Çocuk istemiyordum. Tedaviyle çocuğum olabilirdi pko vardı. Korunmuyordum bu yüzden. Bebeğim 16 aylık oldu. Onun için ölüyorum o kadar çok seviyorum ki. ama çok ağladım çok.. o kadar üzülmüştüm ki ogrenince. Doğum oldu gene bir şey hissetmedim. Ama aylar geçince bir baktım gittikce çok seviyorum onu. Katlandikca katlanıyor sevgim. Ahh dedim sen daha önce nerdeydin.

hadi bakalım bende senin gibiyim darısı basımaa :)))

Hayırlı olsun:) Yaşınızı merak ettim,çok mu gençsiniz?

Doğumdan sonra yeniden yapılanıyorsunuz :)..ciddiyim...bambaşka bir insan oluyorsunuz tuhaf bir şekilde...

Dönüp ben bunları nasıl yapabiliyorum diye soruyorsunuz kendinize...

Birde sadece bende mi oldu bilmiyorum ama ben çocuksuz halimi hatırlamıyorum :)
Çok garip bir şekilde ...ordaki benliği kaybettim...

Bende yogun duygularla anne olmadim ilk ogrenince agladim sanki hayatim ayagimdan cekiliuor gibi geldi ama hiellik sureci bu alismayi sagladi. Simdi 1 yasinda diyorum ki niye daha once yapmadim nasil boyle bir guzellikten uzak kaldim. Hayat onceden benim icin hizli bir tempodaydi. Simdi biraz daha sakinledi ama sakin bir nefes alip etrafi dinlemenin tadida bir harika.. sukurler olsun ki var ve benimle canim oglum. Hayatta yaptigim en iyi sey diyorum. ( tabi diger anneler gibi agucuk gugucuk degilim oyle cocuk icin ölüp biten pinpirikli annelerden degilim. Mesela dogum izni bitip ise basladigim ilk gun geneli vicdan azabi cekerken ben oh hayat vermis deyip derin bir nefes almistim. Kulaklikla muzik dinelemenin leyfine varmistim. Simdi iyice alistim annelige.. senin icinde hayirlisi olsun. Cok guzel zamanlar sizi bekliyor olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…