- 24 Ocak 2015
- 675
- 702
- 103
tttuuuuuum bunlari dokt. sorMerhaba arkadaşlar. 29 haftalık hamileyim. Hergun kan sulandırıcı clexane 0.4 luk iğne kullanıyorum. Bastan beri görmekten vuruluyorum. Bebeğim iğneyi vurunca tepki veriyor artık ona denk gelme ihtimali var mi bazen hafif te olsa kanıyor. Korkuyorum artık. Koldan ve bacaktan hic vurulmadigim icn kullanmıyorum oralara. Kullanan varsa yardımcı olsun lütfen. Ve doktorum iğne normal doğuma engel değil dedi doğuma 1 hafta kala bırakacaksın dedi. Bırakınca bebeğim e zararı olmaz mı. Kafamda bir ton soru. Beni aydınlatın litfen arkadaşlar
ayy İnşAllah ya. Ben yarin bacaktan denicem ilk defa. Bakayım ağrı olmazsa.fazla devam edrim. Senin doktor da normal doğum olabilirsin dedi değil mi. Bide iğneyi kesecek misin doğumdan önceBende oluyorum bu igneyi. Karnim mosmor oldu,benimde kaniyor ,çürüyor oralar resmen. Ama Allaha sukur boyle bir igne var ki bu aya kadar geldik, ben dayanacam ve gobekten olmaya devam edecem bunca ay dayandim,hatta karnim hep beze olmasina ragmen artik canimda aciyor igne bazen girmiyor. Bebegimde igneyi yapsrken hep hareketleniyor bende farkettim bunu. İnsallah sag saglim kucagimiza aliriz. İnsallah sorunsuz bir normal dogum yaparim
sağlıkla kucağına al İnşAllah canım yavrunu. Doktorum normal doğuma engel değil dedi. Bakalım artik. Rabbim herkese kolay ve hayırlı doğumlar nasip etsin.Canim bu igneyi kullanirken aspirinde kullaniyordum. Nisan ayinda aspirini biraktirdik. Artik kontrollerim iki haftaya bir periyotlarla olacakmis doktorum soyledi ayin 1 inde randevum var. Simdiye kadar hic dogumla alakali bilgi vermedi bana ama duydugum kadariyla bu aylarda çatı muayenesi filan yapip dogumla alakali konusuyorlarmis. Belki doktorum beni de muayene eder soyler, bende gittigimde bu konu hakkinda talebim oldugunu normal dogum istedigimi soyleyecegim. Bazi doktorlar igne kullanan gebelerin normal dogum yapmasini onermiyormus internette okumustum kanama olurmus falan filan. Ama bence bu tamamen kendine guvenemeyen bir doktorun bahanesi olabilir. Eger doktor kendine guvenen tecrubeli bir hekimse basarili saglikli bir dogum gerceklestirebilir. Ayrica igneyi ne zaman kestirecegini bilmiyorum, en uygun zamani doktor bilir galiba. Ben guveniyorum doktoruma
Ben gebeliğimin başından beri kullanıyorum ben kesinlikle kullan derim bacakların için değil de bebek için cünkü bu cok önemli bu iğneyi tüp bebek yaptıranlara ne olur ne olmaz diye bile kullandırıyorlar yani bir sakıncası olmaz kafan rahat olur en azından yada coraspirin veriyorlar...sen doktorunu dinle bence vardır bir hayır bunda...bebeğe kan akışını güzel olması önemliCici anneler Merhaba; 23 haftalık gebeyim ve 10.haftadan itibaren ayaklarım şişiyordu ancak son haftalarda şişler dahada arttı ve bir ayak bileğim diğerinden çok şişiyordu damarlarıma bakıldı ve çok şişen ayağımdaki kan dolaşımı çok yavaş ve damarın çok yoğun olduğu söylendi.Dr'um kan cıvıltıcı özelliği nedeniyle CLEXANE iğne önerdi ama öncesinde kalp ve damar cerrahına gözükmemi söyledi.Bugün gittim ancak kalp ve damar cerrahıda bu durumda iğne kullanmaktansa varis çorabı kullanmamın yeterli olacağını söyledi.Benim gibi 6.aydan sonra bu iğneyi kullanan varmı tereddütte kaldım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?