- 8 Kasım 2014
- 4.866
- 10.582
- 408
- Konu Sahibi Son Edebiyat
-
Aksam aksam icim buruldu. Cok uzgunum su an. Insanlar nasil boyle zalim olabiliyor anlamiyorum. Melek o ya... Bir daha gorursen bizim icin de saril o melege. En guzel dileklerimi sunuyorum ona ve onun gibi annesiz, korumaya muhtac yavrulara.
Konu sahibinin boyle tiynette bir insan oldugunu bilmiyordum. Ciddi bir sebebi olmaksizin evladini birakmayi dusunebilen kisiler canavar bence. Insan olamazlar. Cocuk yaninda kalsa da kim bilir nasil davranir? Ufff.
İnan senden daha çok anne ruhuna sahibimdirTatlım mı
Git Allahına isyan etmeye devam et sen
Anneliğimi sorgulamak daha anne bile olamamış birine mi kaldı
aminn ccanimmHamileyim ve hayretle konuyu uzaktan takip ettim ilk üzüldüm durumuna konu sahibinin ama suan bebeğe içim. Acıdı sadece doğuştan insanda şans olucak ne bahtsiz bebek ki böyle bu anneye düşmüş yazık çok yazık Rabbim boyleleri ne değil yana yakıla arayip bulamayanlara versin evlat
Allah isteyen herkese versin inş kalbinizi bozmayın öyle düşünüpEvlat Hasretinden o kadar insanın canı yanıyor ki . ister istemez insan diyor yani konu çocuk oldumu kendimi tutamiyorum
kız kardeşim anasınıfı öğretmeni. sınıfında bi çocuk var, ben de gidip vakit geçirdim geçenlerde biraz o çocukla.
çocuk, engelli demeyeyim de zeka geriliği var, yaşıtlarına göre çok geride.
konuşamıyor, her söylediğini anlamıyor, çok az kısmını anlayıp uyguluyor, sadece ''anne'' diyebiliyor, onu da okulda öğrenmiş zaten.
ve bu çocuğun annesiyle babası ayrıymış, annesi başkasıyla, babası başkasıyla evlenmiş hayat kurmuşlar.
ikisi de çocuğu istememiş, yanlarına almamış. çocuğa şuan dedeyle babanesi bakıyor.
çocuğun annesi çocuğu bırakıp gitmiş ama çocuğun tek söyleyebildiği kelime ''anne''.
ben o gün çocuğu ilk kez gördüm, yemek saatinde pek bi şey de yediremedik, yemiyor, bir kase yoğurtla bir parça ekmeği zor yedirdik. ve o gün tüm gün aklım onda kaldı, ''sonradan yedi mi? o yoğurtla nasıl doyacak? acıksa söyleyemez bile''...
hala da aklımdan çıkmıyor.
konu sahibi sana söyleyeceğim tek şey: ister boşan, ister barış, ister çek git, ister kal, ama yavrunu bir an bile yanından ayırma. o sadece sana muhtaç, babasına ya da başkasına değil.
Kesinlikle iyi egitim ve ilgi alaka cok cok buyuk degisim yaratiyor boyle cocuklarda. Ben sahidim buna. Benim tanidigim cocuklar var bu sekilde. Yardim almaksizin markete gidip alisveris yapabiliyorlar, sakalasiyorlar, hobi edinebiliyorlar. Zekalarinin bizden geri olmasi bir sey basaramayacaklari anlamina gelmiyor kesinlikle. Sadece bizden biraz daha farklilar. Yardima, sabra, ilgiye ihtiyaclari var. Bunlar saglandiginda cok sey basarabiliyorlar.çocuk anne den başka kelime söyleyemediği için herkese anne diyor. kız kardeşime öğretmenim demek yerine anne diyor. o gün bana da bi şey uzatıp anne dedi. çocukların psikolojisinin bozulacağını düşünmesem orda ona sarılıp ağlardım. çok üzüldüm gerçekten. zeka geriliği var ama geldiğinden beri birazcıkta olsa yol katetmiş, mesela kağıdı önüne koyup ''bunu çöpe at'' dedim, aldı ve çöpün yanına gitti, çöp kutusunu açamadı ama oraya gitmesi gerektiğini anladı. bence sabırla ve iyi eğitimle baya yol katedebilir.
Kadina siddete karsiyim hemde cok ama rahat batan otu oku bahane edip ilginin iyisi kotusu olmaz diyip bu tarz seyler soyleyen kadini kara ıncir sopasiyla kovalayasim geliyor. Rahat mi batti totona birak ya birak cocugu babasina birak sende yellen dur ilgi gostericek birileri muhakkak cikar ama sana degil o masuma!!!Boşanmak istiyorum
Bebeğide babasına bırakıp kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum
Nefret ediyorum eşimden
Anneligin yasi olmaz daha kucuksunuz sanirim ondan boyle dusunuyorsunuz diyen olmus. ben doğum yaptığım da 19 yaşındaydım ve şimdi 21 yaşındayım en iyi anne benim diyenlere taş cikartirim. cocugumu tek basima büyüttüm ilk aylarında itibaren internet sayesinde büyüttüm allaha şükür . her sorumlulugu benim üzerimde. elin memleketlerine tedaviye bile götürüyorum elimde valiz bir başıma.Son Edebiyat inanır misin ben senden kat kat fazlasını çektim benim esim de aileci. Dayakta yiyorum aileme hakarette bir kaynana var allah dusmanima vermesin korkudan cope gidemiyorum bana parke taslariyla saldiriyor. Herseye ragmen evladuma sariliyorum cunku onun benden baska sahip cikan kimsesi yok ve yasama sebebim. aklını başına al dua et evladinin sevgisi herkesinkine bedel gelir Kocanı takmassin bile haa hala ben yapamam diyorsan ver babasına . Bu yazdıklarını görse o da seni anne olarak istemezdi. tedavi ol dua et. Allah yardımcın olsun
Çocuğun günahı ne?Her türlü canımı acıtıyor
Bana kötü davranıyor
Ailemi sevmiyor
Kendi ailesi sürekli dibimde
Beni hırpalıyor
Çok canım yanıyor
Bebeğini de istemiyorum ondan olan bebeğide istemiyorum
Köpek gibi kovulduğun yerden gitmiyosun bide utanmadan yazıyorsun hala
Defol git şurdan
Benim asabımı bozma
Başkalarına hırla
Alıntı yapmamın tek sebebi bu yorumu daha çok insanın okumasını istemem. Ekleyecek bir şey yok, kelimesi kelimesine katılıyorum.Benim hayatımı yargılamadan önce ;
Benim ayakkabılarımı giy,
Benim geçtiğim yollardan,sokaklardan,
Dağ ve ovalardan geç.
Hüznü,acıyı ve neşeyi tad.
Benim geçtiğim senelerden geç,
Benim takıldığım taşlara takıl,
Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git,
Benim gittiğim gibi...
Ancak ondan sonra,
Beni yargılayabilirsin !
Bob Marley
İnsanlığımdan dişiliğimden utandım!
O yorumlar ,kesilmiş cezalar ,peşin hüküm yargılar ,kin kusmalar nedir öyle?
Bu ne hadsizlik bu ne acımasızlık bu ne seviyesizlik !!
Ülkemde kadınlar kadınlara böyle mi destek oluyormuş ? Başka düşmana gerek yok o zaman...
Konu sahibini tanımıyorum,
konu sahibi veya başkası olsun,
düşüncesine katılırım -katılmam,
yanlış bulurum - doğru bulurum,
ama "SAYGI" duyarım.
Hangi kitaba inanırsanız inanın,
İster ateist ,ister!şaman ,isterseniz pagan olun,
her öğreti önce "hoşgörü"der.
Hepinize saygılar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?