- 2 Ağustos 2017
- 443
- 757
- 103
- Konu Sahibi Tebdilimekan
-
Mal olduğu için reddi miras yapmadık ve borçların çoğu elden.Reddi miras yaptınız mı mal varmıydı allah kolaylık versin
Sizi çok taktir ettim çıkartıp hem bileziginizi hemde paranızı vermeniz çok fedakârca.esinizi de fazla kaba buldum anneniz size yardım etmek zorunda değil sonuçta.bu şekilde konuşmasına izin vermeyin.[/QUOTE izin vermiyorum bak o benim annem böyle konuşma felan diyorum. Tamam annen saygım sonsuz ama o kadar parası varken al bu da senin payın demiyo diye. Aslında haklı da çok savunma yapamiyorum üzülüyorum içten içe.
Ben de bundan korkuyorum işte. Istemek de istemiyorum. Beklentim yok yani. Bikac kere istemisligim var ama vermedi.Allah kolaylık versin işlerinizde. Yerinizde olsam annemden istemezdim parayı. Zaten tepkiliyse ve bir şekilde sizin kayinpederin borçlarını ödediğinizi duyarsa belki basiniza kakar, esinizla aralari daha cok açılır. İ allah başka bir çözüm yolu bulabilirsiniz.
Eşime borcu olsun olmasın herkes destek çıkar. Böyle görmüş yani esim de sülalesi de çok vericidir. Bizim tarafta böyle bir şey yok. Eşim öyle görmüş bizde de böyle görünce garipsiyoAnnen ne alaka kayınpederinin borçlarına destek olmak zorunda değil eşin haddini aşmış varsa malı mülkü satın ödeyin borçlarını
Tek çalışan oğlu esim olduğu için bize kaldı. Mirasa ortagizkayinvalideniz ya da esinizin kardesleri yok mu tek cocuk mu esiniz her sey size mi kaldi? hem borc hem miras yani?
O kendi ailesi için geçerli rahmetli borç yaparken size yada annene sormuş mu? Aldığını annen için mi harcamıştı borcuna ortak olacakEşime borcu olsun olmasın herkes destek çıkar. Böyle görmüş yani esim de sülalesi de çok vericidir. Bizim tarafta böyle bir şey yok. Eşim öyle görmüş bizde de böyle görünce garipsiyo
Mirasa herkes ortaksa borca da ortak olsunlar kusura bakma ama ben yerinde olsam bir kuruş vermemTek çalışan oğlu esim olduğu için bize kaldı. Mirasa ortagiz
K.bakmayin ama esiniz sacmalamis anneniz sizin kp borcu icin yardm etmek zorunda degil.arti siz bence elinizden gelenin fazlasini yapmissnz hem altinizi hem maasinizi veriyosunuz kocaniz daha allahtan ne istiyo anlamadim bazen fazla verici olmakta iyi degil karsidaki sapitabiliyo boyleMerhaba bayanlar. Ne zaman kendimi çıkmazda hissedersem kendimi burada buluyorum. Destek ve önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden. Bu yaz kayınpederim vefat etti ve ardından borç bıraktı. Sağlığında kimseye söylememiş altından kalkmaya çalışmış borcu borçla kapatmış. Kayınpederimi de çok severdim. Eşimle birlikte başladık borçları ödemeye. 4 tane bilezik verdim borç kapansin diye. Durumu bilen eş dost da ucundan kıyısından tuttu sağolsunlar. Eşim de bana çok müteşekkir oldu. Şimdi ben aylardır maaşımı çekip eşime veriyorum borç bir anda kapanmıyor tabi ve bu aylarca böyle devam edecek. Eşim çok savurgan şu sıkışık zamanda gereksiz harcamalar yapıyor. ( ihtiyaci olan seyleri aliyor ama fiyatina bakmadan pahali aliyor) Ben de üstüne çok gidiyorum ayağını yorganına göre uzat, bak ben paramı sana veriyorum kendime harcamıyorum ona gore harca felan diyorum. Bugün yine bunları söylerken tamam gönderme 1 liranı istemiyorum ben hallederim felan dedi. Ben de saçmalama nasıl ödeyeceksin har vurup harman savurma diye öyle dedim dedim. Baya tartıştık. Konu anneme geldi. Annem çok cimriymis hiç destek çıkmıyormuş. Ben aileme destek çıkıyormuşum durumları iyiyken ama onlar benden para sakliyomus (ki gerçekten oyle) (bu arada esim annemden pek hoşlanmıyor bunun sebebi biz nişanlıyken esime yapilanlari begenmeyip kucumseyici konuşması. O gun bi laf etmedi esim benim hatrima ama anneme hep mesafelidir.) Esimin bana bunları söylemesi çok zoruma gitti. Bu arada annem düğün takılarının durduğunu sanıyor ve borç odedigimizi bilmiyor. Şuan çok sıkıştik paraya ihtiyacımız var. Nerden nasıl bulcam bilmiyorum. Eşimin akrabaları hep gönderiyor ama yetmiyor. Anneme isin icini anlatamam cok zor bir kadin aramiz cok kotu bozulur. Zaten esim tarafini da sevmiyor. Eşimden de bu tepkileri hiç beklemezdim çok kalbimi kırdı. Ben zaten elimden geleni yapiyorum Allah rızası için yardim ediyorum. Iki arada bir derede kaldim. Allah kimseyi esiyle ailesiyle parayla borcla sinamasin. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Birine bi cümle kursam benden kötüsü olmuyo. Hep birilerini memnun etmek için kendimden ödün verdim. Şimdi ben kendimi çok yorgun hissediyorum. Bazen ölsem de kurtulsam diyorum o derece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?