Hangi çocuk oto koltuğu ?

Hangi marka oto çocuk koltuğunu kullanıyorsunuz ?

• Ankete Katılan
    226

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.504
En iyi cevaplar
2
69.632
1.623
102
Merhaba,
Hangi oto çocuk koltuğunu aldınız veya almayı düşünüyorsunuz ?

Merhaba,
Graco Nautilus Oto Koltuğu 9-36 Kg Sprint koltuğunu 400 TL'ye bebevitrini'nden aldım.

NAUTILUS
3’ü 1 Arada Otomobil Koltuğu
Kullanım Aralığı: 9 aydan 12 yaşa kadar

Güvenlik:

· Çocuk, mümkün olan en uzun süre bağlı kalabilir.
· Yan darbe koruması
· 5 noktalı kemer
· Kilitleme mekanizması

Kullanım Kolaylığı:

· Yatırma koluna doğrudan erişim
· Sezgisel kemer sistemi
· Tek elle ayarlanabilen baş desteği.

Rahatlık:

· Yükseklik ayarı (Çocukla büyür)
· Ek yenidoğan parçası

Kullanılabilirlik:

· Makinede yıkanabilir örtü – Entegre bardak tutucu
· Muhafaza bölmeleri

Teknik Özellikler

Ürün Türü Yüksek Sırt Desteği
Ürün Ağırlığı 48 * 50 * 88/68
Ürün Ebatları 8,86 kg
Uyumluluk Üniversal bağlantı sistemi onaylı Otomobillerde

Tatile giderken böyle bir ihtiyacım oldu koltuğa bağlanmasından tutunda kullanımına kadar bir çok bilginin paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Lütfen hangi markanın hangi modelini ne avantajından dolayı aldığınızı da paylaşırsanız sevinirim.

Henüz almadık daha en kısa zamanda alıcaz...Bende önerileri bekliyorumm takipteyim.

Henüz almadık daha en kısa zamanda alıcaz...Bende önerileri bekliyorumm takipteyim.

O kadar çok marka o kadar çok çeşit ve bir o kadar geniş bir fiyat yelpazesi var. En önemlisi bunu çocuklarımız bebeklerimiz kullanacak oldukça hassas bir konu ve herkez neden hangi markayı seçtiğini eksilerini artılarını yazarsa çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ben yukarıda bahsettiğim ürünü sipraiş verdim bu ayın son haftası da kullanma imkanım olacak.

chicco key 2-3 aldık..
400 liraya...
sağa sola yukarı doğru genişliyor.
tavsiye üzerine aldık...
çcuğu içine oturtması çok kolay...
isofixli...
bardaklığı falan var yanında...3 pzoisyona kadar yatabiliyor...
kılıfı komple çıkıp yıkanabiliyor
ama almak da geç kaldığımı düşünüyorum çünkü koltuğa alışmayan kızım oturmayı reddediyor..
binbir güçlükle oturtturursam da kemeri taktırmıyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
0- 9 aylik iken baby cosy kullandik memnundum
9 ay 4 yas icinde nania isimli koltugu kullaniyoruz ilk zamanlar sorun yoktu ama artik oglum hareketli oldugu icin emniyet kemerlerinden kolunu cikartiyor buda beni tedirgin ediyor ama bu sanirim diger markalardada olurdu (arkadas tavsiyesi üzerine almistim )
1 yila kadar 12 yasa kadar olanlardan almayi düsünüyorum o zaman zaten araba emniyet kemerini takabiliyoruz koltuk kemerini düsünmek zorunda kalmiyacagim..
ve türkiyedede mecburi olmasi cok hosuma gitti bebeklerin cocuklarin güvenligi icin
yurt disinda yapilan testlerde maxi cosi ve römer cok iyi neticeler almislar güvenlik acisindan..

Son düzenleme:
bizde chico key aldık ben çok memnunum mavili arkadaş özelliklerini yazmış zaten fiyatı 460 liraydı 75 tlde indirim çeki vardı bizdeki tek sorun 15-36 kilo benim kızım 12 kilo ben kemerini kemer yerinden takmıyorum çünkü boynuna denk geliyo biraz daha aşağıdan geçiriyorum ve bebeğimi sıkmıyo 3 yaş olunca sorun kalmaz sanırım
özellikleri
*3. 5 yaşından itibaren yaklaşık 12 yaşına kadar kullanılabilir.
*Chicco K2-3 Oto Koltuğu Avrupa normlarına uygun olarak tasarlanmıştır.
*Sırt dayama kısmının yüksekliği 8 farklı pozisyona, genişliği ise çocuğunuzun büyümesine göre ayarlanabilir. Bu sayede her yaşta maksimum rahatlık sağlar.
*Yüksekliği ayarlanabilen sırt kısmı ve ayarlanabilen yan kısımlar ile en iyi emniyeti ve rahatlığı sağlar.
*Kemerin mükemmel yerleşiminden dolayı çocuğunuz uyurken de rahat eder. Yumuşak ve rahat olan yastık ise başın yan taraflardan da desteklenmesini sağlar.
*Ürün, aracın kendi kemer sistemi ile sabitlenebilir.
*Arka kısmının değişik açılara getirilebilmesinden dolayı her araba koltuğuna uyar.
*Koltuğun her iki yanına yerleştirile bilen ve şişenin dikey olarak muhafaza edilmesini sağlayan bardak tutucu ile donatılmıştır. Temizleme Şartları : Kılıfı Çıkarılabilir.Elde Yıkanır.

Son düzenleme:
Bende oturtma konusunda sorun yaşayacağımı sandım ama bu senin dışarıyı daha kolay görmeni sağlıyor dedim. Önü göremiyorum dedi bu seferde ön kafa başlığını söktüm baba oğul 1200 km yol yapıp tatile gidip geldik. O hangi markaydı hatırlamıyorum geçici olarak almıştım onu teslim edip bu yeni olanı sipariş verdim.

bizde arabamızı yeni aldık.acil ihtiyacımız var bizimde.kızım oturmayı kabul eden çocuklardan arkada kemer takılı vaziyette seyahat edebiliyoruz.altına minder koyduk etrafıda seyredebiliyor tek sorun uyuyakaldığında oluyor.bu yüzden acil ihtiyaç ama fiyatları biraz uçuk geliyor bize(

Ben çocuk koltuğu ararken araştırmalarım sonucu römer markasında karar kılmıştım. (Bize isofix bağlantılı gerekiyordu) Ben çok memnun kaldım. Çocuk yolculuk esnasında uyuklarken başı öne düşüp durmuyor.( bazı markalarda o sıkıntı varmış da) Bence ergonomik bir koltuk.:lepi:

bana en uygun chicco proxima 9-18 kg onu alacağım hem kullanımı bana uygun alt mandalından çekince koltuk yatar gibi oluyor (kızım yolda genellikle uyur) hem de fiyatı uygun 300 tl

Son düzenleme:
biz kızımıza kiddy comfort pro 9-36kg yu aldık
Almanyadan aldım ve son yılların test birincisi olduğu için tercih ettik
diğer oto koltuklarına aksine bu koltukda bebekler Kiddy destek yastığı ile korunuyor
Allah göstermesin ama bir kaza anında çok güvenli bir koltuk
Türkiyede fiyatı oldukça pahalı olmasına rağmen yinede tavsiye ederim çünkü çocukların emniyeti için değer diye düşünüyorum
bikere alınıyor ve uzuuuun yıllar kullanılıyor
örneğin bizim koltuk 9-36kg ve tahmini en azından 10 yaşına kadar rahtlıkla kullanırız

çocuk koltuğu mecburi kılınmadan önce 250 ytl ye sorduğum koltuklar resmen uçmuşş
çok fırsatçı bizim milet herneyse
biz fiyatlardan dolayı yükseltme koltuğu düşünüyoruz
ancak trafikte sorun çıkarır mı hiç bir fikrim yok
illa da koltuk mu olması gerekiyor
bir bilginiz varmı ?

bahsettiğim koltuk ;
bu

özellikleri ;
.Özel ergonomik dizaynı ile çocuğunuzun güvenliğini ve rahatını garanti eder.
.Yolculuk sırasında çocuğunuza maksimum güvenlik ve konfor sağlar.
.Terletmeyi minimuma indirgeyen gözenekli kumaş.
.Ekstra geniş iç yapı.
.Hafif ve araçta kolay kullanım Avrupa güvenlik standatlarından geçmiştir.

Hitap Ettiği Yaş Aralığı: 3 / 7 Yaş
Taşıma Kapasitesi: 25 / 36 kg

fiyatıda 50 ytl

Son düzenleme:
bende bu yükselticilerin mantıklı olduğunu düşünüyorum aksi halde benim 3 yaşındaki afacan oğlum koltuğa asla oturmuyor...........bu yükselticiler her yaşa her kiloya uygun hemde uygun fiyatlı ben küçük beyi zincirle bağlasam oturmaz koltuğa bunada oturmaz gerçikaydirigubbakcemile3

Sevdigi desenli bir yastigi kucagina verirseniz hem darbelere karsi hemde uyudugunda cok saglikli bir cozum olacaktir. Ben MC Queen karakteri desenli yastik kilifi ile sorunu cozdum oldukcada rahat ettim. 800 km baba ogul git gel yaptik hic sorun yasamadan.

Britax Römer King Plus çok güvenli diye aldım ancak çok terletiyor kılıf vs herşeyi denedim malesef hiç tavsiye etmiyorum

Biz maxi cosi nin hem anakucagini hemde oto koltugunu kullaniyoruz ve cok memnunuz cok kaliteli tavsiye ederim

kızıma koltukmu almalıyım yoksa yükselticimi ? yasaya hangisi uygun ? koltuğa oturcağını pek sanmıyorum da o nedenle soruyorum yükselticimi diye yoksa koruyucu bir tarafı olmadığı açık :) kızım 3,5 yaşında ve 15 kg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…