Hangi çocuk oto koltuğu ?

Hangi marka oto çocuk koltuğunu kullanıyorsunuz ?

• Ankete Katılan
    226
Terletmeyen
uyuduğunda başı öne düşmeyen
bir oto koltuğu istiyorum
kullanan bu yönlerden memnun kalan anneler lütfen yardım
acilen almam lazım da

oto koltugu alırken en kötü olasılıkları göze alarak çocuklarımızın en az zarar alacağı maksimum koruma sağlayacak olanları tercih etmemiz faydamıza olacaktır ben bu konuda kalitesinden ve üst düzey güvenlik standartlarına uygun oladugna inandığım recaroyu tercih edicem hem güvenlik hem konfor açısından her türlü güzelliği sağlıyorlar biraz yüksek fiyatları var ama çocuklarımızın hayatı herşeyden önemli ....

9 aylık oğlumuz için oto koltuğu arıyoruz ancak birkaç kriterimiz var: güvenlik, isofix, terletmeyen kumaş, 36 kg kapasite, uygun fiyat.. tecrübe sahiplerine sormak istiyorum bu özelliklere sahip bir ürün var mı? yaklaşık 2-3 haftadır araştırdığım için karar vermek hiç kolay olmuyor.. şimdiden teşekkürler..

aradığınız kriterlerde bizde uzun zaman arayış içersindeydik geçen haftalarda recaro young serisi koltuğu aldık güvenli izofixli mikrofiber terletmeyen kumaş 36 kg a kadar kapasiteli koltuğu aldık fiyat hususnda kriteriniz nedir bilmiyorum ama normal mağazalarda satış fiyatı 649 tl idi bir alışveriş sitesinde 549 tl indirime girdiğinde aldım kesinlikle tavsiye ederim...

teşekkürler, inanın hiç kolay değil, zira 9-36 kg arası seçenek az.. tavsiyelere ihtiyaç duyuyorum..

Oto koltuğu en hassas konu bence. Ben kızımda 9-18 kg. maxi cosi priori fix kullandım. 3.5 yaşında kızım, hala aynı koltuğu kullanıyoruz, önümüzdeki aylarda koltuğumuzu değiştirip 15-36 grubuna geçicez.
Bana 36 kiloda da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olanlar hiç cazip gelmiyor açıkçası. 9-18 ler daha yüksek herşeyden önce. Camdan dışarıyı seyredip keyif alıyorlar yolculuktan.Ve dahası çok daha konforlu ve güvenilir bebek kullanımı için.
Şu an bayağı indirimli satan siteler var. Ben 3 yıl önce daha fazla para vermiştim..

arkadaşlar aynı otomobilin arka koltuguna 2 bebeğimiz için 2 ayrı bebek koltuğu yerleştirebilir miyim?

arkadaşlar aynı otomobilin arka koltuguna 2 bebeğimiz için 2 ayrı bebek koltuğu yerleştirebilir miyim?

tabi ki yerlestirebilirsiniz..

biz maxi cosi tobi kullaniyoruz. kumasi terletmiyor, yatirma pozisyonuna geciyor..en sevdigim ozelligiklerindne biri de kemer sistemindeki kolaylik. kemer kendinden kalkik duruyor, ay cocugu oturttum dur cekeyim kemeri falan derdi olmuyor, cocuk kemere oturmuyor zaten..
isofix li ve isofixsiz secenekleri var, biz tek araba kullandigimiz icin isofixsiz aldik ama tas gibi yapisti koltuga bi sorun yasamiyoruz.

15-36 kilo arası oto koltuğu alacağım .Sıkı arastirmalarim neticesinde concord transformers veya cybex solution x fix almaya karar verdim.Bu markaların bu modellerini kullanan arkadaslar varsa yorumlarınızı paylasirmisiniz?Birde benim arabamda isofix yok.Arabamı satışa çıkardım ama çabuk satılabilecek bir araba değil bende bu süre zarfında isofix bağlantısı taktirmayi düşündüm.(sonradan taktirilabilecegini öğrendim) sonradan isofix bağlantısı yaptıran varsaı paylaşımda bulunabilirmi?

kızım 3 yaşını 2 ay geçti. kraft oto koltuğu 9 18 kg olanlardan kullanıyoruz. oto koluğunu hep kullanırız arabada,yani kucakta oturmayı sevmez. sorum şu,15-36 kg olan oto koltukları var,onlardan almayı düşünüyorum. ama o grup oto koltukları sadece arabanın emniyet kemeri ile kullanılıyor araştırdığım kadarıyla. yani belinden ve bacakları arasından geçen,oto koltuğunun kendinden olan emniyet kemeri yok. arabaya koltuk sabitleniyor ama,Allah korusun çarpma anında emniyet kemerinin korumasındansa,oto koltuğunun kendi emniyet kemeri daha güvenli gibi geliyo??kafam karıştı. kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

ben de 15-36 kilo olanlardan almak istiyorum, mevcut koltuğumuz Chicco ama hiç memnun kalmadık. Kemer kısmı çok kullanışsız, 1 yıldır oğlum kemeri çıkartabiliyor kolundan ve iç hacmide çok küçük.

Yeni koltuğu Maxicosi almak istiyorum ama fiyatları çok uçuk. Bakalım ne yapacağım?

Merhaba,
Hangi oto çocuk koltuğunu aldınız veya almayı düşünüyorsunuz ?

ben kesinlikle listede adı olmayan alman markası CYBEX derim zaten bildiğim kadarıyla hepsi isofixli.yani daha modern daha güvenli.hatta bu konuda teker teker ödülleri bile var...

isofixli oto koltuğu zaten otoya çıkıntısıyla sabitleniyor yani Allah korusun herhangi bi çarpma anında yada sarsıntıda asla yerinden çıkmaz eğer arabanızda isofix sistemi varsa, ki arka kotuklar da yazıyor varsa eğer,bu durumda en mantıklısı isofixli olanlardan almak ben GG dan cybex oto koltuğu aldım kızım 4 yaşında olduğu için 15 36 kg olandan aldım koltuk isofixle sabitleniyr çocuğu da emniyet kemeri ile bağlıyorsunuz.çok güvenli ödülü de var bu konuda cybex alman markası ve çok da kaliteli tavsiye edrim..

İsofix li olan herhangi bir koltuk olabilir.. Zİra bunun dışındaki koltukları görmezden geldik.. İsofiz li koltukları minimum 350 - 400 liraya bulaiblirsiniz ama çocuğumuzdan daha önemli değil değil mi?

Bu arada isofixli bir koltuk almadan evvel arabınızın buna uygun olup olmadığını öğrenmeniz iyi olur.. çünkü son dönem arabalarda isofix mevcut..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…