Hangi dal

miss_cix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
233
5
118
bir bayan için en iyi mühendislik bölümü sizce nedir tecrübelerinizi ve görüşlerinizi söylebiri misiniz

tekstili tavsiye etmem önü çok kapalı. inşaat, makina, elektronik erkeklere daha uygun çalışma koşulları açısından.. sana gıda mühendisliği olabilir..

bu birazda yaşadığın/çalışacağın şehrin sanayi durumuyla alakalı...ne bileyim eloktronik kadın için sıkıcı oolabilir,tekstilde desenler,boyalar...

arkadaşım bende gıda mezunuyum benim gibi bi çok arkadaşım var ve işsiziz....devlett alım yapmıyor malesef hiç bir şekilde..özel desen 3 kuruş para bir çok deneyim istiyor sakın sakın uzak dur.

Eger bilgisayardan anlıyorsanız yani kodlarla ve programlarla aranız iyiyse bilgisayar müh.ve yazılım müh.düşünün derim.

arkadaşım bende gıda mezunuyum benim gibi bi çok arkadaşım var ve işsiziz....devlett alım yapmıyor malesef hiç bir şekilde..özel desen 3 kuruş para bir çok deneyim istiyor sakın sakın uzak dur.

üzüldüm şimdi baya baya aklımdaydı gıda çok kafam karışık teşekkürler deneyimlerini yazdığın için

canım internetten araştır eğer gıda konusunda kafan karışıksa kamuya ne kadar alınıyo gibisinden zaten kendin vazgeçersin=)).en iyisi sağlık sektörü aslında imkanın varsa tabii.en kötüsü bile anında işte.

Eğitim sistemimi öyle kötü ki. Manavdan meyve alıyoruz gibi seçimlerimiz var.

Kriterleriniz önemli aslında. Mesela ; önceliğiniz çok para kazanmak mı, statü mü, yoksa mutlu olacağınız işi yapmak mı?

Yapacağınız mesleğin niteliklerini iyice öğrenmelisiniz. Sonra önceliklerinize bakarak bir seçim yapmalısınız.

Nice insan eğitimini aldığı meslekten farklı bir iş yapmakta.

En son kararı kendiniz verin. Kendi kararlarınızın sonuçlarına katlanmak daha kolaydır.

Cok doğru söylüyorsun ama günümüzde kim mutlu olduğu işi yapıyor ki yüzdeye vursak eminim çok az çıkar benim istediğim ise sanırım hepsinden biraz biraz olsun istiyorum ne çok fazla para ne de çok fazla statü istemiyorum en baştan beri mühendislik istiyorum ama bölümde kararsız kalıyorum meslekleri araştırdım tabi ki ama burda o bölümden mezun yada o işi yapanlar vardır diye fikir almak istedim

Ben sağlık oku derim hiç bir zaman geleceğinden şüphe edilmeyecek bir alan. Fizik tedavi, diyetistenlik veya hemşirelik vs puanın yeterse durma hiç. Pişman olma derim. Kimya mühe, gıda, tekstil müh hepsi işsiz kamuda almıyor...

özel düşünüyorum birkaç yerden de burs alırsam inş . Endüstri bende istiyorum aklımda ama şartlarını çok fazla bilmiyorum umarım burda o bölümden mezunlar çıkabilir

Canım özelde paralı okumayı düşünüyorsan burslara bel bağlama derim devlet kredisi çıkar sadece onun haricinde burs bulma ihtimalin düşük olabilir
Bir de müh. düşünüyorsan eğer endüstri müh tavsiye ederim

endüstrinin önü açık bence ama gıda için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

Canım benim annem türkiyenin en köklü firmalarının birinde çalışıyor.. Çok araştırdım bu meslek işini.. Genel müdürlerle konuştum..
Bayan için en iyi meslek endüstri mühendisliği her daim iş bulma imkanın var..
Eğer endüstriye puanın yetmiyorsa çevre mühendisliği.. Şuan pek iş imkanı yok gibi görülse de 10 sene içinde inanılmaz ihtiyaç duyulacak.. Atıklardan enerji eldesi, suların arıtılması.. Bunların hepsine çevreciler bakıyor ve şuan her ne kadar ihtiyaç görülmese de küresel ısınma, ülkeler arası savaşlarla birlikte çok çok ihtiyaç olacak..
Ama dediğim gibi her meslek için en az 2 dil ve kendini geliştirmen lazım.. Ben de iş veren olsam dil bilmeyene kendini geliştirmeyene iş vermem. Sonuçta Türkiye'de ki çoğu firma yabancıların elinde..
Çevremde 5 6 milyara çalışan çevre mühendisleri de var (3 dil biliyor ekstra bir sürü şey okumuş), 2 milyara çalışan makine mühendisleri de var (sadece okula gitmiş gelmiş, çat pat ingilizce konuşan)
Hangi bölümü okursan oku kendini geliştirmen lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…