Hangi dal

Endüstri, Biyomedikal ve Yönetim bilişim sistemleri...
Bu üç bölümde son derece cazip ve iş olanakları geniş gibi ...

bir bayan için en iyi mühendislik bölümü sizce nedir tecrübelerinizi ve görüşlerinizi söylebiri misiniz

Genelde bu sorunun cevabına hep öğretmenlik denir. Fakat ben kendi adıma kendimi o yönde becerikli bulmam ve o alanı seçmedim.

Bence kadın/erkek olayı değil de şöyle bakmak gerek. İlerde sürekli o mesleği siz yapacaksınız, o işe gidip gelmeler, o konuda iş yapmak..vs sizi sıkmayacaksa, işinizi sevecekseniz her iş size göredir.

Babam beni sevdiğim bölümde okutmadı, kendi istediği yeri yazdırdı... sonuçta mezun oldum evlendim ama mezun olduğum dalda değil kendi istediğim bölümde iş bulup kendimi geliştirdim...

Sizde bu yönde düşünün.

bayan için en uygunu endüstri ve gıda.ama ben elektrik-elektroniği tavsiye ederim sana.bende elektrik elektronik okuyorum.bayan olduğun için zorlanmazsın ama endüstriye ve diğer dallara göre daha zor olduğu için zorlanabilirsin. tabi meyvesini de ona göre alırsın çünkü en iyi mühendislik dalı elektrik elektronik.tercih senin ama makinada bayan olduğun için zorlanırsın ve bilgisayar yazarsan puanına yazık etmiş olursun etmiycek bi bölüm çünkü bana göre.sonuç olarak elektrik elektronik yazmanı ama eğer ders çalışmakta zorlanıcağını düşünüyosan endüstri yazmanı tavsiye ederim.

Bayan erkek diye ayırma bence puanın yetiyorsa ve istiyorsan inşaat da yazabilirsin makine de çünkü kuzenim gıda mezunu, işsiz. Hangi üniversitede mezun olacağına da bağlı tabii biraz

mühendislikte okuduğun üniversite çok önemli.

puanın kaç bilmiyorum ama hem okula hem bölüme bakarak karar ver.

mesleklerde pek cinsiyet ayrımı yapmaya gerek yok bence ilgi meselesi daha çok. ilgin varsa makina mühendisliği de yazabilirsin.

ben sadece inşaatı pek uygun bulmuyorum. onda da ofiste çalışırsan o bile olur yani illaki erkek mesleği diye düşünmemek lazım.

iyi bir okulda girebiliyorsan endüstri olabilir. Her sektörde çalışabiliyorlar.

kimya müh. liğinin iş imkanı azaldı diye biliyorum.

mühendislik istiyorum demişsin de tüm mühendislik dallarının ilgi alanları o kadar farklı ki bir bilgisayar elektronik endüstri makina inşaat çevre kimya vb. hepsi birbirinden farklı dallar. sen ne tarz bir bölüm istiyorsun? mekanik bir mühendislik mi? elektronik haberleşme tarzı mı? çevre kimya gıda gibi mi?endüstri gibi daha çok işletmeye yönetime yakın bir bölüm mü? bence ona karar ver.

mühendislik istiyorum demek çok çok çok genel bir istek.

Hangi üniversite de okuyacağız çok önemli mühendisliklerde.
ODTÜ,İTÜ veya YIldız teknik üniversitelerinden birini tutarsa puanınız hangi mühendisliği yazarsanız yazın önünüz açık olur zaten .
Eğer ortalama puanları olan bir üniversiteyi yazacaksanız bence mimarlık tercih edin.
Endüstri mühendisliğinde hangi üniversiteden mezun olduğunuz çok önemlidir.
İşletme fakülteleriyle yakın bir bölüm olduğu için büyük firmalar dışında mühendis yerine işletmeci çalıştırdıklarına çok rastlıyorum.
Büyük firmalarda en iyileri alıyor zaten.
Küçük bir şehirde endüstri mühendisi arkadaşım bir fabrikada çalışıyor 3 yıldır, hem çalışma şartları çok ağır, aldığı maaşta 2000 lira.3 yıllık deneyimi olan bir mühendis için hiçte tatmin edici bir maaş değil bence.
Eğer kimya yı seviyorsanız bence kimya mühendisliği veya mimarlık düşünün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…