Hangi şehire taşınmak mantıklı?

Eskisehir derim

Eskişehir derim ve susarım.

Depremden korkmuyor musunuz? 99 depreminin merkez üssü gölcüktü sonuçta?

Şuan gölcükte deprem beklenmiyor yalnız. 100 yıl filan orada pek mümkün görünmüyor. Şuan istanbuldan kat kat güvenli sayılır.
gölcük depreminde de avcılar etkilenmişti. Uzak olmasına rağmen. Şimdi yine avcılar. Bilemiyorum bir şekilde zemin müsait demek ki Tabi net bir bilgim yok araştırmadım.

Bence bilecik küçük şirin bir şehir. Ankara ve İstanbula hızlı trenle 2 saat uzaklıkta. bursa eskişehire otobüs ile 1 saat. Fiyatıda uygun öğrenci ve askerler var çoğunlukla

gölcük depreminde de avcılar etkilenmişti. Uzak olmasına rağmen. Şimdi yine avcılar. Bilemiyorum bir şekilde zemin müsait demek ki Tabi net bir bilgim yok araştırmadım.
Gölcük depreminde eskişehirde etkilendi. Çok uzun ve şiddetliydi. İstanbulda olacak depremde de mutlaka gölcükde etkilenir ama gölcük bundan iyi bir ders çıkardı. Yeni yapıları çok güçlü yaptılar ve deprem beklenen fay hattı yakınında olmadığı için sadece sarsıntı olacaktır. 99da gölcükte fay hattının geçtiği yerlerde evleri parçaladı toprak yarıldı deniz taştı. Çok büyük bir depremdi.
Avcılar ise alüvyon zemindir. Alüvyon zeminler dolguyla oluşur. Doğanın kum toprak gibi elementlerinin zamanla bir araya getirdiği zemindir. Bu zeminin üzerine istersenin 10 şiddetine dayanıklı bina yapın farketmez sarsıntıda yıkılır. Çünkü deprem anında zemin altındaki su yüzeye çıkar ve binanın altındaki toprak çamura döner. Zemin sıvılaşması olur. Zemin sıvılaşmasında bina çok sağlam ise bütün olarak çamurun içine batar. Sağlam değilse yıkılarak batar. Avcılarda aslında tamamen ibbnin kritik bölge mahallelerinin iskanlarını iptal edip o mahalleleri park bahçe piknik alanı gibi bir yer yapmaları gerekiyor.

İzmit. Kalabalık değil, ama İstanbul kadar gelişmiş imkanı var.

Karadeniz asla diyorum eğer memleketiniz değilse. Samsun hariç. Ancak Samsun için şunu da eklemeliyim, polis tanıdığınız varsa sorun, istemezler oraya tayinleri çıksın. İnanılmaz olaylı bir şehirmiş. Vatandaşlar gündelik hayatlarında çok fark etmeyebilirler ancak polisler oldukça fazla olayla karşılaşıyorlarmış. Bunu ayrı yerlerde çalışan 2 polisten duymuştum.

Bursa Suriyeli dolu, ben istemezdim. Bursalı arkadaşlarım onlar yüzünden denize bile giremediklerini ve uzak yerlere gitmek zorunda olduklarından bahsettiler bu yaz bol bol.

Balıkesir ilçeleri olabilir. Ayvalık, Edremit, Bandırma.
Eskişehir soğuk problem değilse olabilir.

Mersin-Adana-Antalya sıcak ve yine Suriyeli nedeniyle önermem.

Karadeniz'i kesinlikle silin aklınızdan.

İyyyyyyk akdeniz sicagini eleyin bence
Ben cekiyorum siz cekmeyin
Klima var diyenler olacak simdi iki klimamiz var birini calistirabiliyoruz faturadan oturu
mutfakta yazin bacaklarimdan kollarimdan ter aka aka yemek yapiyorum ve yaz bitmedi hala sicak disarida yaniyoruuuz
Oyle deniz olsun gunes olsunla olmuyo birde
Denize gidecegin varsa herturlu gidiyorsun
Deniz kenarinda oturupta hic girmeyenleri biliyorum
Egitim ve guvenlik unsurlarini goz onunde bulundur

Esimin isinden dolayi bizde 2 3 sene bir sehir degistiriyoruz ankara kayseri konya gezdik aslen kastamonuluyuz hangi sehir dersen memleketim diye demiyorum kastamonu derim ama oraninda merkezinde degil bi ilcesinde oturmani tavsiye ederim dag havasi denizi ve cocuk yetistirmek icin en mantikli yer bence evleri de buyuk sehitlere gore hem uygun hem buyuk. Biz bozkurttan ev aldik nasipse ilerde kendi evimizde oturucaz. En azindan cikip dag havasi yetiyo insana ne bunaltiyo kalabaligi ne sicagi en guzeli

küçük bir ilçe en iyisi derim..büyük şehirde yaşamış su anda ise köyde yaşayan biri olarak en iyisi küçük bir ilçe diyorum

İzmir özellikle son 5 senede İstanbullaştı.
Kiralar ve hayat çok pahalılaştı.
Trafik çekilmez.
Ben mesela Çanakkale’yi tavsiye ederim. Hayat ucuz ve doğa harikası bir yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…