Hangi şehire taşınmak mantıklı?

Marmaris'te yaşıyorum harika bir yer fakat kiralar çok yüksek malesef, fakat 40 dk. Uzaklıkta ki Muğla'yi tavsiye ederim. Çocuk yetiştirmek için sakin ve güzel bir şehir....

eşinizin ve sizin kolay iş bulabiliceği hem güzel hem ulaşımı rahat olan yer bursa tabiki.... hem sıkıcı da değil.. her yere de yakın...

. Elimizde birikim adına birşey kalmıyor. 2 senelik evliyiz bir oğlumuz var 6 aylık.
Bizimde tayinimiz küçük bi ilçeye çıktı oh dedik birikim yapabiliriz diye. Anacım bi gittik ilçeyi gezelim ev bakalım diye EMLAKÇI diye bi kavram yok kimse evini kiraya vermiyor hep satıyor. Bulduğumuz bi evin kirası 1000 lira, 4-5 ton kömür yakıyorlarmış kış boyunca her ay aidat+merkezi ısıtmayı yakan kişiye para veriliyormuş. E ocak tüpe bağlı olacak banyo desen elektrikli ısıtıcı neydi adı unuttum ondan lazım. Kıssadan hisse küçük ilçede eğer doğalgaz yoksa para biriktirmek için iyi değil.

Şuan ev bulamadık feci stresliyim. Konuyada denk gelince bi döküleyim dedim

Aslında doğru söylüyorsun . Benim çocuğum daha yok belkide o yüzden yakınımda birileri olsun istiyorum. Sakaryada doğup büyüdüm istanbula alışmak zor geldi . 3 yıl oldu . 2 yıldır eşimin ailesi ve biz gitmeyi düşünüyorduk şimdi daha çok gitmek istiyoruz . Ama annemde illa bizim buralardan al diyor . Eşim ailesinin yanı ı istiyor iki ara bir dereede kalıyorum. Eşim sakaryayı hiç istemiyor bunu annemede diyemiyorum . Bakalım ne olacak . Karabük sakaryadan daha iyi gibi de geliyor . Kafalar karışık

Bence kesinlikle antalya

Adana Mersin gaziantep.goc alan şehirler ama yaşam kolay.sebze meyvesi bol.kiralar da uygun

Ben Isparta diyorum. Bu yaz gittiğimde gördüm. Belediye otobüslerinin üzerinde bile yazıyordu. Yaşanılabilir en iyi şehir diye.

Trakya'nın geneli bence.
İnsanları medeni,çağdaş, kadınları rahatça gezebiliyor. Kafa yapısı farklı bir bölge. Çocuk yetiştirmek için de çok uygun. Hem gezmek isterseniz yurtdışı için sınıra da yakın.
Trafik yok, kötü göz yok, iş imkanı biraz kısıtlı ama. Tekirdağ'ın iş imkanı biraz daha iyi.
Ben olsam Trakyanın geneli, Çanakkale, Balıkesir, Sinop, Bartın tarzı yerleri düşünürüm.
Ayrıca Antalya demişler ama aşırı sıcak. Dayanılacak gibi değil. Şehir içi ulaşımı iyi değil. Otobüsler saatle, yarım saatte bir kalkıyor bence çekilecek gibi değil. Tabi ki de artı yönleri de var doğası güzel ama ben sıcağına tahammül edemezdim.

Bana kalırsa İzmir, Eskişehir, Ankara, Samsun, Antalya, Balıkesir.
Bursa değil bence. Birkaç semti dışında yaşanılacak yeri kalmadı. O semtlerin kirası da İstanbul'a yetişti. O yüzden İstanbul'dan rahat etmek için taşınılacak bir şey değil bana göre.

Çok haklısınız.20 yaşına kadar Bursa’da yaşadım, Nerdeyse 15 yıldır İstanbul’dayım ve son 5 yıldır Bursa beni İstanbul kadar yoruyor.Trafik , kalabalık ,göç, kaos , pahalılık her bakımdan İstanbul’a yetişmiş durumda.

Sakarya yi dusunmezmisiniz?Kimsenin yazmamasina da sasirdim acikcasi,bir kere gitmisligim vardi ama insani,dogasi,minimalist bir sehir olmasina bayilmistim.Teyzem ordan kucuk bir arsa aldi ustunede prefabrik bir ev koydu,yaz kis her haftasonu gidip geliyorlar.Topragi cok bereketliymis kucucuk bahcesinden bir dunya meyve sebze cikariyorlar,suyunuda cok begeniyorlar damacalara doldurup evine getiriyorlar,cok seviyorlar orayi...sizinde aklinizda bulunsun

ben de mersine gideceğim egede yaşıyorum burası gerçekten pahalı. adanaya mersine bir kere gittim yemesinden kıyafetine her sey daha ucuz :)

Tabi ki Balıkesir in denize kıyısı olan ilçeleri... Mesela Edremit. Basıp gidersiniz Güre, Altınoluk, Küçükkuyu, Asos...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…