Hangi torun daha cok sevilir ?

Duygus57

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2010
818
22
118
Merhaba kizlar... benim cocugum yok henüz.. evliyim..
benden sonra abimde evlendi.. onlarinda cocugu yok henüz ama abimle yengemde cocuk istiyor artik esimle bende..
Merak ettigim bir konu var: Kiz tarafinin cocugumu daha cok sevilir yoksa erkek tarafininmi?
yani söyle söyleyeyim annem mesela bir laf söyledi: Oglumun cocugu bana biraz daha yakin olur cünkü ayni kandan gibi bir laf etti.. ben üzüldüm acikcasi soncuta bende onun kiziyim.. esimde evet anliyorum deyince böyle olduM
yani onlara göre ogullarinin cocugu daha yakin oluyormus daha cok "seviliyormus" yani farkli oluyormus ne bileyim ya
sizcede böylemidir? ailenizde gözlemlediginiz böyle durumlar varmi?
sizler ne düsünüyorsunuz bu konuda? genel olarak sormak istedim..
————————————————-
Yil 2018 kizlar. Seneler sonra bir bakayim sayfaya dedim hic ilgilenmemisim. Cok gereksiz birseye takilmisim. Sükürler olsun ayrimcilik yok. Iki tane kizim var. Abimin malesef cocugu olmuyor. Rabbim isteyen herkese versin. Kardesimin kizi var ama. Dedigim gibi gereksiz alinganlik yapmisim rabbim daha büyük dertler vermesin. Takilmiyorum böyle seylere artik :) zaten konumu görünce cok sacma geldi yazdiklarim :)

Son düzenleme:
Ayrım olmaz ki ...Neden illa ayrım yapılacağını düşünmenize anlam veremedim . ://

Kimi daha çok seviyorlarsa onun çocuğunu da daha çok severler.

Benim gozlemlemlerimde ayni yonde malesef.
Oglumun cocugu hatta oglumun oglu daha bir kiymetli oluyor.
Benim kardesimin cocugu yok ama olurda torun ayrimi yaparlarsa cok kirilirim.

bence kızların çocuğu daha çok seviliyor.
damat/kız sevgisi, gelin/oğul sevgisinden daha ağır bastığı zaman böyle olabiliyor.

bebeğin kız/erkek olmasına göre de ayrım yapanlar var tabii.

bu ayrımı yapmayanlar hepsini bir sever bence...

valla benim annemler 3 kardeş bir dayım bir teyzem var ben en büyük torunuyum ilk gözağrıyım yani ananemin altı kız torunu var en çok beni sever allah razı olsun hep o bakmıştır bana o büyütmüştür beni ben biraz sorunlu bebekmişim ananem olmasa ölebilirmişim o derece titiz bakmış bana herkese de söyler o farklı diye benimde hep ananemle ilgili hayallerim vardır nedense neyse oğlan tarafı gelin genelde babanneye getirmez torunu ayda bir falan oğullarını çok severlerdi ama yakın olan onun çocuğu olmuyor gelinler kaynana diye getirmiyolar kendi annelerine götürüyorlar yani bizde böyle nedense burdakileri tenzih ederek söylüyorum valla şunu anladım hangisine emek veriyorsa onu daha çok seviyolar hepsini severler ama ilk gözağrı farklı oluyor sanırım ama tabi farklı durumlarda varolabilir illa böyle olur demiyorum sadece gözlemlediklerimi söylüyorum

cok güzel özetlemissiniz :) bunu demek istiyordum bende...

Kayıvalidem benim çocuğumu severken bile görümcemin kızının adını anar ona benze der,onun gibi tombiş ol der.Ne yazık ki bazı ailelerde bu böyle olabiliyor.

Bunu da ilk defa duyuyorum.
İyi ki ailemin tek çocuğuyum böyle bi mantıkla yaşayamazdım heralde

bu aslında ailenin kafa yapısına bağlı.bende anne tarafında ilk torunum.ama dedem en çok oğlunun kızını sever.zaten çocukları arasında bile ayrım yapar.erkek çocuklarını kızlardan daha çok sever.maalesef halen böyle kafalar var.
anneler oğullarına daha düşkün olur her ne kadar itiraf etmeseler de belki bundan dolayı söylemişte olabilir.

Çok yanlış ve kırıcı bir düşünce tarzı..
Evlat evlattır, torun torundur.
Bu benim oğlumun, bu el oğlunun diye ayrım mı yapılırmış..
Birinde duymuştum, bir anaanne kızının çocuğu için bu elden, oğlunun çocuğu içinde bunlar belden demişti, mesele de kayırma meselesiydi. Kayırırım tabii ye getirmişti lafı..

Benim kayınvalidem eltimin kızını büyüttüğü için açık açık söyler o benim için başka der..benim kızımla oğlum arasındada ayırım yapar erkek torunmuş tek soylarını yürütecek çocukmuş..bana kalsa hepsi saçmalık..benim kendi babam benim çocuklarımla ablamın çocukları arasında hiç ayırım yapmaz..Çocuğu çocuk olduğu için sever..uzakmış yakınmış kızmış erkekmiş farketmez...ama bizim sülalede de çok var biliyorum..oğlunun çocuğunu kendine daha yakın görürler..kanmış..sanki kızda kan yok..

Hatta eltim kızının gözlerini annesine benzetiyordu da kayınvalidem; senin annene nasıl benzeyebilir hiçbir kan bağları yok demişti

Genel itibariyle öyle demiştir anneniz. Daha o duyguyu tatmadığı için tahminen konuşmuştur.
Sonuçta kızının çocuğunu karşı taraf daha çok sahipleniyor, kız tarafı ister istemez biraz geri çekiyor kendini kızının huzuru için.

Birde genelde ilk torun ilk göz ağrısı olur, kimin çocuğu olursa olsun.

torun istiyorlar artik.. bunu cok dile getiriyorlar :) heleki bizde bide böyle bi durum var: esimin ailesi türkiyede.. yani esimin ailesinden burda hic kimse yok..
sende 1-2 kere görebilecekler.. o günlere gelince hepsini severler eminim..
dedigim gibi genel olarak sizlerinde böyle seyler gözlemledinizmi merak ettim..
yorumun icin tsk ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…