Benim kayınvalidem eltimin kızını büyüttüğü için açık açık söyler o benim için başka der..benim kızımla oğlum arasındada ayırım yapar erkek torunmuş tek soylarını yürütecek çocukmuş..bana kalsa hepsi saçmalık..benim kendi babam benim çocuklarımla ablamın çocukları arasında hiç ayırım yapmaz..Çocuğu çocuk olduğu için sever..uzakmış yakınmış kızmış erkekmiş farketmez...ama bizim sülalede de çok var biliyorum..oğlunun çocuğunu kendine daha yakın görürler..kanmış..sanki kızda kan yok..
Hatta eltim kızının gözlerini annesine benzetiyordu da kayınvalidem; senin annene nasıl benzeyebilir hiçbir kan bağları yok demişti
Benim kayınvalidem eltimin kızını büyüttüğü için açık açık söyler o benim için başka der..benim kızımla oğlum arasındada ayırım yapar erkek torunmuş tek soylarını yürütecek çocukmuş..bana kalsa hepsi saçmalık..benim kendi babam benim çocuklarımla ablamın çocukları arasında hiç ayırım yapmaz..Çocuğu çocuk olduğu için sever..uzakmış yakınmış kızmış erkekmiş farketmez...ama bizim sülalede de çok var biliyorum..oğlunun çocuğunu kendine daha yakın görürler..kanmış..sanki kızda kan yok..
Hatta eltim kızının gözlerini annesine benzetiyordu da kayınvalidem; senin annene nasıl benzeyebilir hiçbir kan bağları yok demişti
Aman uzulme benım annanemde ole hep ole 4 kız bı erkek nıyese ara ara bole yapıo belkıdeMerhaba kizlar... benim cocugum yok henüz.. evliyim..
benden sonra abimde evlendi.. onlarinda cocugu yok henüz ama abimle yengemde cocuk istiyor artik esimle bende..
Merak ettigim bir konu var: Kiz tarafinin cocugumu daha cok sevilir yoksa erkek tarafininmi?
yani söyle söyleyeyim annem mesela bir laf söyledi: Oglumun cocugu bana biraz daha yakin olur cünkü ayni kandan gibi bir laf etti.. ben üzüldüm acikcasi soncuta bende onun kiziyim.. esimde evet anliyorum deyinceböyle olduM
yani onlara göre ogullarinin cocugu daha yakin oluyormus daha cok "seviliyormus" yani farkli oluyormus ne bileyim ya
sizcede böylemidir? ailenizde gözlemlediginiz böyle durumlar varmi?
sizler ne düsünüyorsunuz bu konuda? genel olarak sormak istedim..
evlıyım benımde henuz cocugum yok ,olur ınsallah tez vakıtte,
ablamların cocukları var abımınde hatta abımın yenı oldu daha 3 aylık bıse
ama annemle babamı dusunuyorum sımdık yegenlerımız dogdunda yanı ablamlardan
annemle babam onların hasretıne memleketten gelırlerdı gormek ıcın
herzaman evladımızın evladı kanımız derler ,,
bızım aılede acıkcası ne kız nede erkek nede kızımın cocugu nede oglumun cocugu
muhabbetı hıc olmadı olmazda,,anne babam tam cocuk delısı ıkısıde ,,
denır ya cıngen cocugu bıle olsa ıkısıde sever
hatta derım sızı goren hıc 6 cocugu var demez sankı cocugu yok sanırlar
sen ıcını ferah tut bebek sevgısıyle gelır dusunme boyle seylerı
bide sanirim söyle bir düsünce var: kizlar evlendiklerinde soy isimleri degisiyor aileden "cikiyor".. yani cikiyor derken yanlis anlasilmasin..
kizlarinda cocuklari bu soy ismini tasiyinca böyle bir düsünce olusabilirmi acaba?
Annen ne kadar kötü bir şey söylemiş böyle. Boş bulunmuş belli ki, ama içinde beslediğini daha fazla tutamamış gibi.
Bu "oğlanınki bizim kandan, kızınki damadın kanından" olayını anlamıyorum. Bizim anneler, kv'ler falan hepsi DNA ve genetik uzmanı mübarek
Jackie Chan aptal dövüş filmlerinden birinde şöyle der: "Aile, kanını taşıdığın değil, seni sevip kollayandır." Bakalım ilerde ağabeyinin çocuğu mu bakacak annene, yoksa seninki mi? Bence de KARMA!
canim bunu sadece annemden duymadim.. örnek babaanemlerde böyle.. halamin torunlarinin yeri farklidir bizler farkliyizdir.. halaminkileri bizden görmezler sanki..
etrafimdan cok duydugum icin böyle bi konu acmak istedim.. görüyorumkide genelde böyle bi ayrimcilik var ama..
Karma nedir anlayamadim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?