Hangi torun daha cok sevilir ?

Cahillikten başka ne denir

Kendi açımdan söyleyeyim bu bence biraz anne-kız arasındaki ilişkiyle alakalı.Anne için kız evladın yerinin farklı oldugunu dusunuyorum.Abim evleneli 8 yıl oldu.Tedavidir odur budur derken halasının bitaneciği gecikmeli de olsa geldi.Biz ona deliriyoruz.Her saniyemiz o ve hayat sadece Çağan bizim için şu anda.Ve bu süreçte annem birkaç defa şimdi böyleysek senin çocugun oldugunda nasıl olucam,ne yapıcam çok merak ediyorum.O çok farklı bir duygu olucak dedi.He bunu demese de benim için hiç önemi yok.Kendi çougum oldugunda bıle ilk göz ağrım yegenımden asla ayırt etmem.

kayınvalideniz kör cahilmiş doğrusu.
acıkcası forumu okuyunca cok sasırdım genelde oglanların cocuklarının daha cok tercih edildiğini okuyunca. benim ailemde de tam tersi durum var, birinin oğlu oldugunda " üzülme allah ikinciyi kız verir" diye teselli ettikleri bir ailede büyüdüm. Torun ayrımı genelde kim seviliyorsa onun cocugunun daha cok sevilmesi şeklinde oluyor.
Benim anneannem de hep kızlarının çocuklarını oglunun cocuklarından ayırdı, birşey olunca hep " kızımher zaman kızım, oğlum evlenene dek oğlum, siz canımsınız onlar da torunum ama siz başkasınız" derdi.
bunun sebebi erkekler evlenince ailelerinden daha cok kopuyor dolayısıyla kız evlatların cocukları daha yakın oluyor. ha mantıklı mı değil ama malesef gozden ırak olan gonulden de ırak oluyor.
Nitekim babaannem de halamın çocuklarını bize göre daha bir başka sever, ben babannemi yılda ayda bir kere görürken anneannemi aramasam görmesem çatlarım. bu yasıma geldim hala anneanneme gidince beni eliyle besler, evime cayımı, tuzlu balıgımı balıgımı yollar hala beni bebek gibi görür... bunun sebebi ben yanında büyüdüm, dayımın kızları ayda yılda bir geldi.

Aman uzulme benım annanemde ole hep ole 4 kız bı erkek nıyese ara ara bole yapıo belkıde
Erkek olmanın verdıgı agırlıııı uzerıne atıo onun ama kızları hernseyını kosuona

Oda ole bınlaf ettı hatta tezem bız cocukların dılmıyız dıe kavga ettı sona bıdaaaa dmedı

konuyu okuyunca gülümsedim,annem canım annem de
tavırlarıyla bellı eder abimlerin çocuklarını daha çok sever,
1haftadır bu yüzden biraz canım sıkkın zoruma gitti onlara
5se bana 1dir hep.bişey desem; gelınlerde, annemde kıskanç muamelesi yaparlar.
düşünmemekten başka çarem yok annem benim annem o beni yavrularımı ayırsada.
birde kendi annesine kızar,banada kendi yapar...
aslında bende bunun la ilgili konu açıp fikir almak istedim ama
açık söylemek gerekirse sorun kendi annem olunca boşver dedim....

Son düzenleme:
Çok saçma bir düşünce sonuçta kızının çocuğu da kızının genlerini taşıyor tamemen iki yabancı o torunu yapmıyor yani. Kadın da erkek de 23 kromozom verebiliyor çocuğuna toplamda 46 oluyor öyle olsa erkekler 40 kromozom veririlerdi kadın da 6 kromozom erkeğin geni ,soyu, sopu her ne haltıysa o ağır basardı. Allah bu kadar eşit yaratmışken bir canlıyı bu bazı insanlar hadlerini aşarak neyin ayrımcılığını yapıyorlar ben anlamıyorum. Allah ıslah etsin diyebiliyorum sadece.

normal olan bütün torunlarını eşit derecede sever ya da öyle davranır..evlat arasında ayrım olur mu? ben bunu anlayamıyorum ya..küçücük masumlar arasında ayrım yapan insanlara pes diyorum..

toplumumuzda gozlemledıgım kadarıyla tabıkı oglundan olan torun daha fazla sevılıyor hatta bı yakınım soyle der oglumunkı ev sahıbı kızımınkı misafir der neyazıkkı uygulamadada boyle..

sadece şımarıklık

torunu bulmusta kıyas yapıyor paşam

pes yani pesssss

kimileri toruna hasret yasıyor

kimileri de torun sevgilerinin üstünden bile prim yapmaya calısıyor

toplumumuzda var böyle bi zihniyet malesef.. halbuki kizda senin oglanda...
yorumlara tsk ederim

evlıyım benımde henuz cocugum yok ,olur ınsallah tez vakıtte,
ablamların cocukları var abımınde hatta abımın yenı oldu daha 3 aylık bıse
ama annemle babamı dusunuyorum sımdık yegenlerımız dogdunda yanı ablamlardan
annemle babam onların hasretıne memleketten gelırlerdı gormek ıcın
herzaman evladımızın evladı kanımız derler ,,
bızım aılede acıkcası ne kız nede erkek nede kızımın cocugu nede oglumun cocugu
muhabbetı hıc olmadı olmazda,,anne babam tam cocuk delısı ıkısıde ,,
denır ya cıngen cocugu bıle olsa ıkısıde sever
hatta derım sızı goren hıc 6 cocugu var demez sankı cocugu yok sanırlar
sen ıcını ferah tut bebek sevgısıyle gelır dusunme boyle seylerı

Ayrım yapılması ne saçma yahu olur mu öyle şey?
İkiside kendi kanından canından yavrularının çocukları
Bitsin artık böyle cahilce şeyler

yorumun icin sagol canim.. dert etmiyorum zaten.. her bebek sevilir.. eminim öylesine söylenmis birseydi.. ama etraftanda gözlemledim ayni cevabi..
tuhafima gitti böyle ayrimciligi anlamadigim icin sormak istedim.. sizlerinde gözlemlerinizi merak ettim :)
ki benden haricte varmis birileri ayni sekilde duyan eden
varsin olmasin ayrimcilik.. herkes esit

bide sanirim söyle bir düsünce var: kizlar evlendiklerinde soy isimleri degisiyor aileden "cikiyor".. yani cikiyor derken yanlis anlasilmasin..
kizlarinda cocuklari bu soy ismini tasiyinca böyle bir düsünce olusabilirmi acaba?

Ben ilk torunum mesela ve anneannem de büyümüşüm. Dedem, anneannem, teyzelerim, dayım bana ölüp biterlerdi. Halamlar ve amcamlarla, babaannem ve dedemle öyle olmadı, bence bu biraz en çok kimi gördüğünle alakalı, mesela dayımın çocukları doğduğundan beri anneannemin yanındalar, yani babaannelerinin, ben en çok anneannemi, dedemi severken, onlar için deli olurken onlar içinde babaanneleri bu şekilde.

Benim için anneanne neyse, bir gün çocuğum içinde öyle olmasının hayalini kurdum hep, eminim anneannemden geri kalmazdı, eminim çok severdi. Bazen takılırdım dur bea daha torun seveceksin, torun bakacaksın diye. Ne yapalım, nasip değilmiş bize bu duyguyu yaşamak..

Son düzenleme:
bide sanirim söyle bir düsünce var: kizlar evlendiklerinde soy isimleri degisiyor aileden "cikiyor".. yani cikiyor derken yanlis anlasilmasin..
kizlarinda cocuklari bu soy ismini tasiyinca böyle bir düsünce olusabilirmi acaba?

rahmetli anneannemin annesi boyleydi erkek cocuklarına tapardı, sonucta hastalandığında o cok sevdigi erkek evlatları geldi uzaktan baktı iki kızından biri ( kocaa teyzem yanında baktı anneannem parasal destek verdi) o nedenle genelde bu tarz ayrım yapanlara karma güzel bir tokat atıyor.

Annen ne kadar kötü bir şey söylemiş böyle. Boş bulunmuş belli ki, ama içinde beslediğini daha fazla tutamamış gibi.
Bu "oğlanınki bizim kandan, kızınki damadın kanından" olayını anlamıyorum. Bizim anneler, kv'ler falan hepsi DNA ve genetik uzmanı mübarek
Jackie Chan aptal dövüş filmlerinden birinde şöyle der: "Aile, kanını taşıdığın değil, seni sevip kollayandır." Bakalım ilerde ağabeyinin çocuğu mu bakacak annene, yoksa seninki mi? Bence de KARMA!

canim bunu sadece annemden duymadim.. örnek babaanemlerde böyle.. halamin torunlarinin yeri farklidir bizler farkliyizdir.. halaminkileri bizden görmezler sanki..
etrafimdan cok duydugum icin böyle bi konu acmak istedim.. görüyorumkide genelde böyle bi ayrimcilik var ama..
Karma nedir anlayamadim??

Karma dedikleri kızyla damadının çocuğu canım..
Bu arada sinoplu musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…