• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi torun daha cok sevilir ?

Aslında haklısınız.
Bazı ailelerde öyle bir ayrım oluyor.
Mesela rahmetli babaannem ile dedem bizler için canlarını verirlerdi.
Bir dediğimizi iki etmezlerdi.
Ama halamın çocuğuna aynı sevgiyi veremezlerdi.
Anneannemler de dayımın çocuklarını çook seviyorlar.
Bizi onlar kadar sevmiyorlar.

Aslında haklısınız.
Bazı ailelerde öyle bir ayrım oluyor.
Mesela rahmetli babaannem ile dedem bizler için canlarını verirlerdi.
Bir dediğimizi iki etmezlerdi.
Ama halamın çocuğuna aynı sevgiyi veremezlerdi.
Anneannemler de dayımın çocuklarını çook seviyorlar.
Bizi onlar kadar sevmiyorlar.

evet babaannemlerde böyle :) halamin cocuklari icin onlar karsi tarafi torunu derlerdi... dogru birseymi? degil tabikide.... ama cahillik iste

evet babaannemlerde böyle :) halamin cocuklari icin onlar karsi tarafi torunu derlerdi... dogru birseymi? degil tabikide.... ama cahillik iste
Bizimkilerde o kadar da ayrım yoktu ama yinede bizi sevdikleri kdar sevmezlerdi.
Ama karşı tarafın torunu demek falan yanlış bana göre.

Mesele kansa abinizin de sizin de damarlarınızda dolaşan kan aynı anne-babanın eseri.
Hiç onaylamadığım bir fikirdir bu,"canımın canı benim de canımdır".
Yani siz de abiniz de annenizin canından kanındansınız.
Ayrım olmamalı.Ne kötü bir durumdur bu ya.
Benim babaannemde tam tersidir kızının çocuklarını daha çok sever o,halamın çocuklarını daha bir ayrı tutar.
Anneannem de diğer kuzenlerimden yani dayımın çocuklarından daha çok severdi bizi.
Ben hep şöyle düşünmüşümdür anneye kızlar daha yakın olduğu için -yani gelinlerinden- kızlarının çocuklarını daha çok severler.
Ben böyle düşünüyorum...

Böyle ayırım yapanları anlamıyorum bir türlü aslında kız çocugununkide torundur erkek çocugununkide torundur ben ne dedelerimi gördüm nede babaannemi o yüzden hiç bilmiyorum böyle şeyleri nasıl bişeydir hepsi annemler evlenmeden önce ölmüş anneannem vardı oda yaklaşık olarak 6-7 yıl önce öldü hiç bir torurunlarını sevmezdi kendisi babam bizi her hafta sonu yada tatillerde götürürdü torunuyla vakit geçirsin diye ama tık yok oğlullarının çocuklarınıda kızlarının çocuklarınıda pek sevmezdi herkese soğuk davranırdı kendisi ben evli degilim topu topu 2 kardeşiniz bi ben birde erkek kardeşim var şayet böyle bir durumda ne annem nede babam ayırım yapar torun konusunda çocukları arasında bile ayırım yapmıyorlar eşit davranırlar hep.

Canım karma yaşam felsefesi gibi bir şey. İyilik yap iyilik gör, kötülük yap kötülük gör anlamında. Bence çocuklar ve torunlar arasında ayrım yapmak kötülük sınıfına giriyor. Herkes de böyle düşünüyor sanırım. Kötülük olduğunu düşünmesen bile kırıcı olduğunu düşünüyorsundur. Birini kırarsan da eninde sonunda senin kalbin de paramparça eden şeyler seni bulur. İşte bu karmadır.
Genelde bu tür ayrımlar yapıldığını burada yazılanlardan ve arkadaş çevremden biliyorum. Ailemde böyle ayrımlar yoktur, sadece kız çocuklar biraz kayırılır çünkü ilerde başka bir aileye gittiğinde ezilmesinler diye, eğitimi tam, özgüveni tam yetiştirilmek için yapılır. Ve ilerde onlar da çocuk yetiştireceği için, anne ne kadar karakterli olursa o kadar karakterli çocuklar yetişir, soyumuz ve şanımız yürür diye düşünülür :34: Bizim toplumun kadın hakkındaki düşünceleri, yorumu malumun. Toplum karşısında kendimizi koruyabilelim diye. Ailemde, sülalemde (eşimin ailesini ve sülalesini de katarak söylüyorum) başka ayrım görmedim. Bu bizimkisi de bize pozitif ayrımcılık gibi geliyor ama başkalarına, mesela sana yanlış gelebilir bilmiyorum.

Canım karma yaşam felsefesi gibi bir şey. İyilik yap iyilik gör, kötülük yap kötülük gör anlamında. Bence çocuklar ve torunlar arasında ayrım yapmak kötülük sınıfına giriyor. Herkes de böyle düşünüyor sanırım. Kötülük olduğunu düşünmesen bile kırıcı olduğunu düşünüyorsundur. Birini kırarsan da eninde sonunda senin kalbin de paramparça eden şeyler seni bulur. İşte bu karmadır.
Genelde bu tür ayrımlar yapıldığını burada yazılanlardan ve arkadaş çevremden biliyorum. Ailemde böyle ayrımlar yoktur, sadece kız çocuklar biraz kayırılır çünkü ilerde başka bir aileye gittiğinde ezilmesinler diye, eğitimi tam, özgüveni tam yetiştirilmek için yapılır. Ve ilerde onlar da çocuk yetiştireceği için, anne ne kadar karakterli olursa o kadar karakterli çocuklar yetişir, soyumuz ve şanımız yürür diye düşünülür :34: Bizim toplumun kadın hakkındaki düşünceleri, yorumu malumun. Toplum karşısında kendimizi koruyabilelim diye. Ailemde, sülalemde (eşimin ailesini ve sülalesini de katarak söylüyorum) başka ayrım görmedim. Bu bizimkisi de bize pozitif ayrımcılık gibi geliyor ama başkalarına, mesela sana yanlış gelebilir bilmiyorum.

aciklaman icin tsk ederim canim.. bilmiyordum o anlama geldigini...
ayrimciligi anlamiyorum ben neden yapilir? hangi akla hizmet? hic kafam almaz.. ben herkesi esit görüyorum... annem öyle bir laf söyleyince kirldim üzüldüm haliyle.. ama ilerde cocuklarimiz olunca öyle olurmu bilmem.. olmasinda.. yeri geliyor ben oturuyorum annemle yengem deyil..
esim falan cok normal karsiladilar anliyorum ben annenin ne demek istedigini deyince kal geldi .. cokta normal birsey oldugunu ben düsünmüyorum.. merak ettim sizlerin düsüncelerini :)
cok sagol

Ne kadar acı birşey bu aslında.
Bu eskiden kalan saçma düşünceler ne zaman değişecek bilmiyorum.Anlamadığım şey bu insanlar taa ne zamanlardan beri hep işlerine geleni benimsemişler.Hayır madem o kadar gelenekselsin o zaman Kuran' da anne tarafından akrabakarınız size daha yakındır dendiğini de bilmen ve ona göre davranman gerekmez mi? Bir çocuk üzerinde annenin hakkı 3 iken babanınki 1 dir tespiti de vardır dinimizde üstelik.Yani anne hakkı baba hakkından üç misli fazladır.E o zaman tüm bu çocuk erkeğin kanındandır saçmalığı da nedir??
Eskiden beri hep vurun kadınlara.Çocuk erkek olmuyor mu kadının suçu ki artık biliyoruz ki cinsiyet konusunda erkeğin rolü var.Soyumuzu yürütecek olan erkek çocukmuş ne yani şimdi ben evlendim soyadım değişti diye kendi sülalemden soyumdan çıkıp eşiminkine mi geçtim???Soyumuzda soyumuz zannedersiniz herkes bir Atatürk'ün bir Hz Muhammed'in soyundan bir Einstein' ın soyundan falan geliyor, bir kaybetme korkusudur gidiyor.
Bir çocuk %50 annesinin %50 babasının özelliklerini alır.
Oğlundan olan torununa daha çok değer veren insanlara tıpa tıp annesinin kopyası olan torunlar diliyorum :))

Böyle bir ayrım yapmak çok saçma ama kendimden biliyorum ben ilk torunum ve ilk olunca biraz daha farklı oluyor.Yani ananemler teyzemler falan hep sen ilk göz ağrımızsın senin yerin başka derken tabi diğerlerini de çok severler sevgi ayrımı değil sadece ilk olmanın azıcık özelliği diyelim :)

Ne kadar acı birşey bu aslında.
Bu eskiden kalan saçma düşünceler ne zaman değişecek bilmiyorum.Anlamadığım şey bu insanlar taa ne zamanlardan beri hep işlerine geleni benimsemişler.Hayır madem o kadar gelenekselsin o zaman Kuran' da anne tarafından akrabakarınız size daha yakındır dendiğini de bilmen ve ona göre davranman gerekmez mi? Bir çocuk üzerinde annenin hakkı 3 iken babanınki 1 dir tespiti de vardır dinimizde üstelik.Yani anne hakkı baba hakkından üç misli fazladır.E o zaman tüm bu çocuk erkeğin kanındandır saçmalığı da nedir??
Eskiden beri hep vurun kadınlara.Çocuk erkek olmuyor mu kadının suçu ki artık biliyoruz ki cinsiyet konusunda erkeğin rolü var.Soyumuzu yürütecek olan erkek çocukmuş ne yani şimdi ben evlendim soyadım değişti diye kendi sülalemden soyumdan çıkıp eşiminkine mi geçtim???Soyumuzda soyumuz zannedersiniz herkes bir Atatürk'ün bir Hz Muhammed'in soyundan bir Einstein' ın soyundan falan geliyor, bir kaybetme korkusudur gidiyor.
Bir çocuk %50 annesinin %50 babasının özelliklerini alır.
Oğlundan olan torununa daha çok değer veren insanlara tıpa tıp annesinin kopyası olan torunlar diliyorum :))
Çok doğru bir tespit arkadaşım birde bazı insanlar der ya hep soyumuz erkeklerden devam eder diye hatta dini bile karıştıranlar olur ama bilmedikleri birşey var hz.Muhammedin soyu bile kızı hz Fatmadan devam etmiştir kız erkek ne fark eder evlat ve torun ayıranları gerçekten anlamıyorum rabbim herkese hayırlı evlatlar versin gerisi yalan ister kız olsun ister erkek olsun hayırlı,sağlıklı mutlu evlatlar olsun bu bizlere yeter

bizde kızının yada oğlunun çocuğu daha çok sevilir diye bir ayrım yoktur,
gözlemlediğim kadarıyla hangisiyle daha çok birlikte olunduysa o seviliyor,
anneannem torunlarının arasında en çok dayımın kızını ve beni severdi,
yanında büyüdüğümüz için bize emek verdiğini söylerdi...

öyle ayrım yapan insana ben ne anne derım
ne de baba...

bebiş olan her zaman daha fazla sevilir:34::34:

Kimden olduğu hiç farketmez ilk torun ilk gözağrısıdır.
Ben de ilk torunum benim üzerime bi başka düşülür.
Tecrübeyle sabittir yani.

Back
X