• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yoldan gitmeliyim bilmiyorum:( sizce?

Yaşım tabiki bir faktör hiç etkilemiyor beni diyemem çünkü hayatın gerçekleri de var..30 yaş az bi yaş değil bununda farkındayım.Bazı insanlar çıktı sözlümden önce ama bekar kalacağımı bilsem hayatboyu evet demeyeceğim insanlardı olmadı.Ama sözlüm ayrılıp başkasına aşık olamazsam pişman olabileceğim biri.
Çok iyi bir eş ve çok iyi bir baba olur buna kesinlikle eminim.7 aydır tanıyorum ama bir insan rol yapamaz o kadar, gerçekten samimi ve özünde iyi bir insan.Ama aşkı bir kezs yaşadım ya o haldeki gibi değilim çok acı çektim ama çokta güzeldi.o duygularla düğününü hayal etmek başka bir mutluluk.Hiçmi hayal etmiyorum tabiki yine hayal ediyorum ama aynı mutlulukla değil maalesef..bu duygularla evlenip mutlu olan başkaları varmı? yada tam tersi evlenmeyip yoluna devam eden neler yaşadınız merak ediyorum..buraya yazmak sizin yorumlarınızı okumak bile iyi geldi..herkese çok teşekkürler arkadaşlar tek tek...insan çıkmazda olunca tanımasa bile yanında birilerinin olması ii hissettiriyor..

Canım elbette bu günlerini heyecanla geçirmen lazım.
Ne desem bilemedim ki.

Benim bir arkadaşımın kuzeni var. Yeni sözlendi. Babasının arkadaşının oğluyla. Damadın babası ön ayak olmuş, 2 arkadaş tanıştıralım çocukları demişler. Kız da babacığım senin lafının üstüne laf söylemem, eğer uygun gördüysen evlenirim demiş çocukla tanıştıktan sonra.

Hoşlantı varmış ama aşk yok, sevgi belki..
Böyle bir evlilikte zor ama o bunu tercih etmiş, hem de meslek sahibi ve varlıklı bir ailenin kızı.

Sen şimdi sor kendine, sevgiyse nasıl bir sevgi yüreğinde ki? Ayrıca demişsin ki eğer ondan ayrılır aşık olamazsam pişman olurum. Bu düşüncen çok yanlış. Elbette aşık olursun ama aşık olmak mı önemli mutlu olmak mı? Seni mutlu edemeyen, her gün üzen ve ağlatan biriyle mutsuz olduktan sonra aşık olmanın ne anlamı var ki? İkisi bir arada olunca güzel..

Bence aşık olmuşsunuz bile kendinize söylemeye cesaretiniz yok :34: Yoksa iyi yanları yerine hep olumsuzluklarını görürdünüz kurduğunuz cümlelerde "ama"larınız çoğunlukta olurdu....
Sevdiğinizi en iyi size biran olsun acı çektirdiği anda anlarsınız.Üzerinize titrediği için kendinize itiraf etme çabasında değilsiniz..

aşk dediğiniz nedir ki? üst düzeyde bir hoşlanma, tensel çekim, beğenilme ve takdir edilme isteğinden kaynaklı uçuşan kelebekler yani sadece GİZEM, baktınız ki o da sizi beğeniyor ve takdir ediyor ve size karşı dürüst işte orada gizem de bitiyor aşk da, geriye düzgün bir karakter, sevgi ve saygı kalmıyorsa atın o ilişkiyi çöpe derim, madem konu evlenmek, taze bir anne olarak size saygı duyacak, koruyup kollayacak, ihanet etmeyecek ve çocuklarınıza iyi bir baba olacak bir adayla evlenmenizi öneririm, sırf aşıksınız diye olgunlaşamamış, arkanızda duramayan, sorumluluk ve sadakat duygusunu bilmeyen biriyle evlenirseniz o evlilik değil sadece 'evcilik' olur, kesinlikle aklınıza - mantıgınıza yatan, hoşlandıgınız- çekim hissettiğiniz, huzur bulduğunuz biriyle evlenmenizi öneririm:34:

canım valla 30 yaşına gelmişsin böyle bir insanı kaçırma bnce hem iyi biriymiş aileside iyiymiş aşk zaten bitecek macera arama kendine,30 yaşından sonra istesende böyle birini bulamazsın

Sanırım empati kurarak doğru cevabı bulmanız daha sağlıklı olacaktır.

Size aşık olmayan bir adamla evlilik hazırlığında olduğunuzu düşünün. Vicdanınızın sesi doğru cevabı verir.

Tamam aşık olmayabilirsin, görünce kalbin pırpır olmayabilir ama arkadaşın da dediği gibi seviyorsun bence. Bir güzel didişip, adam tavır yapsa bak nasıl anlayacaksın:9::9:.

ben de sevmede nişanlanmıştım. Uzun bir beraberlikti bizimki başlarda aşıktım ama sonra saçma sapan tavırlarından dolayı o aşk uçtu gitti ve ben kendimi nişan gecesinde buldum. Çok mutsuzdum, geleceğimi düşününce içim sıkılıyordu, görmek için can atacağım biri değil sıradan biriydi benim için. En sonunda cesaretimi toplayıp nişanı attım, kendin istedin kendin bozdun gibi laflar oldu elbette ama kulak arkası ettim.
Pek aynı durum değil gibi, ben elini tutmak bile istemiyordum içimden gelmiyordu ve saygım da yoktu ona karşı.
Söyleyeceğim o ki, için rahat değilse ve can-ı gönülden istemiyorsan kim takar yaşı? en fazla bir ay söylenir dururlar ki ortada senin geçireceğin bir ömür söz konusu.

Kadınlar zaten nerde kendılerını surunduren erkek varsa gider ona aşık olurlar :))
Zoru, imkansızı , acıyı , heyecanı , tutkuyu isterler..
Bonus olarakta aşkı yaşarlar .
Ama bir süre..
Hiçbir aşk tek başına ayakta duramaz kavusulmussa sevgılıye ..
Evlilikte gördüğüm :
Önce iyi - temiz insan olmak ,
Özverili olmak ,
Saygılı olmak .
Bencil olmamak ..
Bu gb özellikleri olan insanların bırlesmesıyle gerceklesen evlılıkler ayakta duruyor .
Ama katkısı sadece aşk ve heyecan olan evlılıklerın omru malesef kısa suruyor .

Sizin anlattıgınız erkek modeli şuan bırcok kadının hayallerını susluyor..
İyi insan modellerinin nesli tukenmek uzere çünkü..

Ben sızın yerınızde olsaydım : bu kadar guvenıyorsam karşımdakı insana evlenirdim .
Hemde gözüm kapalı..
Çunku iyi olana insan çabuk alışır , cabuk sever ..
Ama sız yok ben heyecansız , aşksız , tutkusuz yapamam , dıyorsanız evlenmeyın..
cunku suan sozlunuzde saydıgınız guzel ozellıkler bıle bır zaman sonra sızın gozunuze batmaya baslayacaktır.

Sizin yazdığınızı okuyuncada,yorumları okuyuncada iyikide erkek olmamışım diyorum..
erkekler sponsor değil,sizinle herdaim ilgilenmek zorunda olan varlıklar değil..bunlar tamamsa mantıklı oluyor...

sevgi emekti diye basit bir söz var artık herkes tarafından bilinen..birlikte bişeyler başarabilmek...herdaim koşulsuz yanında olabilmek...
konuyu okuyunca böyle bir aşka,sevgiye tam 6 yıldır sahip oldugum için ve tanıdım ilk günde sıfırda olan o insanın şimdi "biz "olarak kazandıkları,sahip oldgu statüye gördükçe birkez daha şükrettim..
hayat boyu bunların kıymetini bilicez..
ilk tanışmamızdan tut geçirdiğimiz heran koca bir aşk hikayesi...zorlukları beraber aştık,hiç paramız yokken tavuk ekmek yediğim insan...hiç parası yokken sadece nikah istediğim insanla şimdi hayallerime bile gelmeyen,getiremeyeceğim yerlerde düğünüm olcak,çok iyi imkanlarla evlenicez.. bu hayatı birlikte hakettik....bu yüzden biz şanslıyız biz mutluyuz...

önemli olan karşı tararın size hazırda kattıkları değil,beraber hayatınıza katabildiklerinizdi..bunun adıda sevgiydi..

mutlu olmak 8.000 liralık gelinliği giymek değil,yada ailesinin ve kendisinin size verdiği değeri size sıfır ev almasında,o gelinliğe tamam demesinde arıyorsunuz....bense ben hastanede doktorun beni hırpalayarak ses tonunu yükselterek konuşmasından sonra sevdiğim insanın gözyaşları içinde bi sn bile düşünmeden o doktora saldırıp hakkımızı aramasında..
benim için sabahlara dek uyumayı hastayken yanımda beklemesinde...parasız oludug günlerde arkadaşlarından borç paralar alıp doğum günü partisi düzenleyip gümüş söz yüzüğü almasında aradım..
ünv okurken bildiği halde sırf o günki sınavı geçeyim diye annesinin amelyatta oldugunu söylemediğinde aradım..
ünv de arkadaşlarla kaldıgımız evde,karda kışta 5.kata inşaattan torba torba odunlar taşıyıp sobayı yakmamız için getirdiklerinde aradım...
benim için,daha mutlu olmam için haftanın 7 günü hem çalışıp hem okumasından anladım....
ve tüm işini gucunu,arkadaşlarını,ailesini düşünmeden,benimle birlikte bir hayat kurmak için istanbula tamamen yerleşmesinde aradım...
suan kazandıgı statüsü gucu başarısı.....hepsi "bizim" eserimizdi,sevgimizin bize kattıklarıydı....
kışın soğuk havalarda bi bardak çaya hasret kaldıgımız günler,kafeye oturamayıp o soğuk havalarda sırf beraber yuruyelim,zaman geçirelim diye saatlerce birbirimizin elini sıkı sıkıya tutarak dolaştığımız günler bizi en güzel arabaya,en güzel imkanlara sahip olmamıza nedendi...

benim penceremden soracak olursanız,konunuz tamamen sizin bencilliğiniz üzerine kurulu,yaşım 30 nerden bulcam bundan iyisini....ayrılmaya bile korkuyosunuz...kendinize bile söyleyemediğiniz gerçek,o maddi imkanları olmasa,en sevdiğiniz gelinliği giyemeyecek oldugunuzu bilseniz bian bile sözlu kalmazdınız o adamla....

mantık evliliği diyorsunuzda SEVMEYEREK EVLENMENİN NESİ MANTIKLI...?

Son düzenleyen: Moderatör:
bence evlenmelisin. elinin altında olduğu için aşık değilim diyorsun.
o senden bi ayrılsın bir aldatsın o zaman nasıl için yanar. illa değerli olması için bunları mı yaşamanız lazım.

ben kendimden biliyorum yanlış anlamayın.

eğer kişiliği gerçekten böyleyse mükemmel birisi. önemli olan da aranızda ki saygıdır zaten.
dediğiniz gibi artık 30 yaşındasınız evlenmeyi istiyorsunuz bence kaçırmayın bu güzel insanı.
bu arada sözlünüz kaç yaşında?

Sizin yazdığınızı okuyuncada,yorumları okuyuncada iyikide erkek olmamışım diyorum..
erkekler sponsor değil,sizinle herdaim ilgilenmek zorunda olan varlıklar değil..bunlar tamamsa mantıklı oluyor...

sevgi emekti diye basit bir söz var artık herkes tarafından bilinen..birlikte bişeyler başarabilmek...herdaim koşulsuz yanında olabilmek...
konuyu okuyunca böyle bir aşka,sevgiye tam 6 yıldır sahip oldugum için ve tanıdım ilk günde sıfırda olan o insanın şimdi "biz "olarak kazandıkları,sahip oldgu statüye gördükçe birkez daha şükrettim..
ilk tanışmamızdan tut geçirdiğimiz heran koca bir aşk hikayesi...zorlukları beraber aştık,hiç paramız yokken tavuk ekmek yediğim insan...hiç parası yokken sadece nikah istediğim insanla şimdi hayallerime bile gelmeyen,getiremeyeceğim yerlerde düğünüm olcak,çok iyi imkanlarla evlenicez.. bu hayatı birlikte hakettik....bu yüzden biz şanslıyız biz mutluyuz...

önemli olan karşı tararın size hazırda kattıkları değil,beraber hayatınıza katabildiklerinizdi..bunun adıda sevgiydi..

mutlu olmak 8.000 liralık gelinliği giymek değil,yada ailesinin ve kendisinin size verdiği değeri size sıfır ev almasında,o gelinliğe tamam demesinde arıyorsunuz....bense ben hastanede doktorun beni hırpalayarak ses tonunu yükselterek konuşmasından sonra sevdiğim insanın gözyaşları içinde bi sn bile düşünmeden o doktora saldırıp hakkımızı aramasında..
benim için sabahlara dek uyumayı hastayken yanımda beklemesinde...parasız oludug günlerde arkadaşlarından borç paralar alıp doğum günü partisi düzenleyip gümüş söz yüzüğü almasında aradım..
ünv okurken bildiği halde sırf o günki sınavı geçeyim diye annesinin amelyatta oldugunu söylemediğinde aradım..
ünv de arkadaşlarla kaldıgımız evde,karda kışta 5.kata inşaattan torba torba odunlar taşıyıp sobayı yakmamız için getirdiklerinde aradım...
benim için,daha mutlu olmam için haftanın 7 günü hem çalışıp hem okumasından anladım....
ve tüm işini gucunu,arkadaşlarını,ailesini düşünmeden,benimle birlikte bir hayat kurmak için istanbula tamamen yerleşmesinde aradım...
suan kazandıgı statüsü gucu başarısı.....hepsi "bizim" eserimizdi,sevgimizin bize kattıklarıydı....
kışın soğuk havalarda bi bardak çaya hasret kaldıgımız günler,kafeye oturamayıp o soğuk havalarda sırf beraber yuruyelim,zaman geçirelim diye saatlerce birbirimizin elini sıkı sıkıya tutarak dolaştığımız günler bizi en güzel arabaya,en güzel imkanlara sahip olmamıza nedendi...

benim penceremden soracak olursanız,konunuz tamamen sizin bencilliğiniz üzerine kurulu,yaşım 30 nerden bulcam bundan iyisini....ayrılmaya bile korkuyosunuz...kendinize bile söyleyemediğiniz gerçek,o maddi imkanları olmasa,en sevdiğiniz gelinliği giyemeyecek oldugunuzu bilseniz bian bile sözlu kalmazdınız o adamla....

valla helal sana...şimdi böyle kızlarımız sırf zengin koca bulabilmek için okuyır çoğu yapılan bir araştırma onu göstermiş..ama sende şanslıymışsın cnm bnde çok isterdim senin yaşadıklarını,o aşkı sevgiyi hissetmeyi ama işte herkesin karşısına senin kocan gibi adamlar çıkmıyor..bu devirde artık ne adam ne kadın bulmak çok ama çok zor..allah hayırlılarla karşılaştırsın..

bana kalırsa adamcagızı daha fazla mesgul etmeyın.. bırakın kendıne cok aşık olan, kendı duygularına tam anlamıyla karşılık verebilen birini bulsun ve mutlu olsun...

siz hiç etkilenmiyorum demiş olsaydınız ben de hiç durmadan ayrılın derdim
ama sanırım siz fazla ilgiden bunalmışsınız, ilişkinin tuzu biberi olan kavgalarınız olmadığı için ilişkiniz yavan kalmış, zannımca tatsızlığınızın sebebi bu

şimdi siz tüm kötü düşüncelerinizi bir kenara atın, aşk evliliğinin binde bir iyi gittiğini, kısmetinizin ne iyi olduğunu mumla arasanız bile bulamayacağınız biri olduğunu düşünün

:34:

ne kadar güzel Allah her daim mutlu mesut etsin ama konu sahibinin sözlüsü sizin eşinizin özellikleriyle durumuyla bir değil ki karşılaştırıyorsunuz. konu sahibinin nişanlısı sizin eşiniz gibi olsaydı tabi terketmeyi düşünmezdi. Evet aşk emek güzel şey ama zorla tutup karşına çıkarttıramıyorsun ki...
güzel bir söz var ne çıkarsa bahtına

onu baskasiyla hayal et. sen ayrildigini ve onu baskasiyla gordugunu. Canin yanar mi? Eger cevabin evetse sen ilgiden sklmssn seviyosun ama bu kadar ustumuze dusuldugunde hepmz bi bocalariz cunku odunlara aliskiniz. Cevap hayirsa ayril arkadasim. Hicbsey senden ve senin mutlulugundan onemli degil

Merhaba kızlar,
uzun zamandır siteyi takip ediyorum ve sonunda bende derdimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.Bazılarıda benimle aynı dertten müzdarip olmuş okudum forumlarda.

Ben 30 yaşında biriyim, iyi ve saygın bir işim var, gelirim iyi, ailem iyi, güzelim de..Daha önce 2 uzun ilişkim oldu biri mantıklı bi tercihti çokta iyi biriydi ama dümdüz bir adamdı en sonunda hiçbir sorun olmamasına rağmen ayrıldım, çünkü çok sıkıcıydı. Hiçte pişman olmadım hatta niye o kadar uzattım diye kendime kızıyorum.İkincisine çok aşık oldum ama çok.Ama o kadar sorunlu bir insandı ki sürekli problem tartışma huysuzluk en sonunda beni aldattığını öğrendim zaten ve ayrıldık çok canım yandı ama çok.Ve aşık olduğum kişi ne ailesi ne kendisi ne işi bana uyumlu değildi aslında ama hiçbirini gözüm görmemişti.

Sonra birisiyle tanıştırıldım. İlk gün çok etkilemedi beni ama denenebilir görmüştüm görüştük ettik.sonra çıkmaya başladık, ve 1 ay sonra evlenme teklif etti.Çok gelgit yaşadım ama çok.Çünkü işi iyi, ailesi iyi, olanakları mükemmel,arkadaşları herşey mükemmel.Yakışıklı sayılmasada asla çirkin deil. Tüm bunların yanında cidden mükemmel bi sevgili. Herşeyimle ilgilenen bi dediğimi gerçekten iki etmeyen, mutlu olayım diye uğraşan, rahat konuşabilen, eğlenmeyi seven, ince düşünen bi adam.Mesela aniden telefonu kapatması gerekirse mutlaka geri döner canım işim vardı özür dilerim die.Yada benim canım sıkkınsa gelir alır beni gezdirir. Hastaysam iş yerime gelir eve götürür 10 kere ateşime bakar. Şuana kadar bi kere bile beni incitmedi, bir kere bile.hep çok hassastı hep düşüncelidir. Ve bişeyi bir kez dediysem ikinci dememe gerek bile kalmaz anında ciddiye alır bakar araştırır önüme koyar. Ve evlenme teklif ettikten sonrada bu durumu değişmedi hatta dahada düşünceli bir adam oldu.Yurt dışına görevli gitti her haftasonu türkiyeye geldi sırf beni görebilmek için. Sonunda ben kararsızdım çünkü aşık deildim.ama o kadar iyi bi sevgiliydiki sözlenirsem tüm bunlar geçer die düşünerek sözlendim.tabi, hemen değil.teklif aldıktan 2 ay sonra toplam tanışmamızda 7 ay zaten.Şuan 1,5 aylık sözlüyüm ama hiçbirşey geçmedi hatta dahada kapana kısıldım sanki.

Mükemmel bir adam mükemmel bir sevgili ama ben bu adamaa aşık değilim.Tabiki hiç etkilenmiyor değilim kim etkilenmezki.Adam o kadar ilgili ki.Ben birşeye üzüleyim o da o kadar dert ediniyorki bunu.Bu kararsızlığımı en başından beri onunla paylaştım, gayet ciddiye aldı psikoloğa git dedi, araştırdı kendisi bulduk birini gittim.bu konuda bile yanımda oldu.Düğünle ilgili bu forumlarda yazılanları okuyorumda şaşırıyorum hem ailesi hem kendi bir dedğimi iki etmeyecek insanlar.Mesela ben pronovias gelinlik istiyorum dedim ne kadarki dedi ben böle mahçup bir şekilde 8.000 tl dir heralde dedim bunumu dert ediyorsun yeterki sen mutlu ol dedi.Aileside öyle ne istiyorsanız o olsun diyen insanlar zaten sıfır ev almışlar. Sözlümde öyle iyi ki istemezsen başka yerden ev tutarız bile diyor.Maddiyatı geçtim bi kere ruhu iyi, herkese karşı iyi merhametli düşünceli bir insan. Ki ben kötü nedir biliyorum kızlar cidden kötünün nerdeyse dibini gördüm aşık olduğum bir öncekis evgilim çok canımı yaktı şimdi ise gözümden düşecek bi damlaya kıyamayan bir adamla beraberim ama ne yaz<ıkki aşık deilim.Söz gecesi bitince çok mutsuz hissettim kendimi.Ama onun yanındaykende mutluyum aslında çünkü huzurlu bi tip.Ama erkek koca olarak aşık değilim.

O yüzden mutlu olamıyorum ne evlenmeye cesaretim var nede ayrılmaya.Evlenirsem mutlu olabilirmiyim bilemiyorum heyecan aşk olmadan.Ayrılırsam yaşım 30 oldu artık evlenmek istiyorum bu kadar iyi bir adam bulabilirmiyim.İyilik derken saf iyilikten bahsetmiyprum.İlk sevgilimde iyiydi ama sadece iyi dümdüz sıkıcı bişey yapmayan.Bu adam öyle değil.Üstelik ayrılmak kolaymı sonuçta sözlendim herkes sorucak neden bilmemmne.üstelik bunu ona, ailesine söylemekte acı vericek.Benim ailem açısından da zor bi durum.Ne yapıcam bilemiyorum zaman geçiyor.Bir yol çizmeliyim.Siz ne dersiniz?Ne yapmalıyım sizce? O kadar çıkmazdayım ki..

Şekerim ben sana şunu yap ya da bunu yap diyemem zira ne anlatıığını çok iyi anlıyorum. Bence senin takıldığın yer 30 yaşında olman. Bu saatten sonra başka kısmet çıkar mı aşk tekrar gelir mi diye düşünüyorsun, 25 yaşında olsaydın tabi ki bu adamla sözlenmezdin, aşkı beklerdin lakin yaş 30a gelince işler tabi ki değişiyor. Gerçek aşkı tanımış biri olarak aşk olmayan bir işe razı olmak zor olsa gerek diye düşünüyorum, içinde bulunduğun durum zor. Ayrıl diyemem, bundan sonra böyle hem kendisi hem ailesi iyi olanı bulmayabilirsin. Evlen diyemem çünkü söz gecende aşk olmadan evlenmeye yüreğin razı gelmemiş mutsuz olmuşsun. Seçim senin, iyice tart doğru karar ver. Olmazsa sözü bozma ama hemen evlenmeye acele de etme birazcık düşün , bu adamdan ayrı kalıp ilişkinin değerini tart. hayatında bu ilişki ne kadar yer kaplıyor bir bak, belki ona göre karar verirsin.

Çok yanlış anlamışsınız yazdıklarımı, dönüp tekrar okudum kendi yazdıklarımı acaba yanlışmı anlattımmı die ama hayır.Ben demişimki "o kadar iyi bir adam ki, bu kadar iyi bir adamı bulabilirmiyim" yine yazmışımki "çok iyi biriydi merhametliydi, bana karşı düşünceli, iyi kalpliydi sözlendim vs." evet maddi olanakları olduğunu yazdım ama bunu varlıklı olmasının altını çizdiğim için deil paradan çok benim mutluluğumu düşünüyor hem ailesi hem kendi anlamında söyledim.ordada dediğim gibi yeterki sen mutlu ol dedi sözlüm demişim. Kaldıki sözlüm bunlara sahip olmasada ben kendim bile bunları yapabilecek güçteyim. Kamuda çok iyi bir kurumda çok iyi bi konumdayım.o dediğiniz gelinliğide 1,5 aylık maaşımla alırım.Burayada çok kolay şartlarda gelmedim,ailemin durumu iyi değildi öğrenciyken haftasonları çalıştım burslarla okudum vs.İnsanlardan haftasonu işlerinde azar işittim sınavlara çalıştım bir yandan da.hiç kolay olmadı ama hiç inanın. ama artık cidden iyi bir konumdayım ve öğrencilere ben yardım ediyorum. Bana olanak sağlaması önemli olsaydı kendi çalışma çevremden de çok rahat olanak sağlayan insanlar bulurdum.
Ben zaten o olanakların hepsine kimse sunmasada sahibim.Orda anlatmak istediğim insanlar bunun sorunlarında ama ne ailesinin ne de sözlümün böyle dertleri yok demekti.
Benim aşıktım dediğim insan hiçbir olanağa sahip deildi yinede iyi biri olsaydı güven verseydi koşa koşa evlenirdim.
Sizin yaptığınız o şeyler çok aşıkken olmuş ya, ben ilk sevgilim sevmesem sıkıcı bulmasamda ailesinden birini kaybetti işinde sorunlar oldu diye kendimden verip yanında oldum.Hatta bunu atlatması 2 yıl sürdü hiç sevmesemde bu olayları atlatsın die yanında oldum.Sizin sevmediğiniz kişi için yaptıklarınızı ben sevmediğim ama iyi biri oldupunu düşündüğüm birine yaptım yani 2 yıl bütün söylediklerini acısından dolayı tüm kaprsilerini sorunlarını maddi porblemlerini hepsini çektim, yardım ettim, sonunda ayrılacağımı bile bile.Şuan sözlüme aşık deilim evet ama bugün ayrılsam yarın bişeye ihtiyacı olsa yinede sizin tüm bu dediklerinizi yaparım, dostumada, hak ettiğini düşündüğüm arkadaşıma da yaparım.İyi olan herkes için sizin bahsettiğiniz çabaları gösteriririm.Sizin bu dediklerinizi insan sadece aşk için yapmazki insan olduğu için vicdan sahibi olduğu için merhametli olduğu için yapar.
Gerekirse tüm zorlukları yaşarım bunda bir sıkıntım yokki, hayat zaten her zaman kolay olmadı benim için.Size ne mutluki tüm bunları yaptığınız adam sizinde aşkla bağlandığınız biri olmuş.Şunu da sölim ben sözlümünde bu durumda sizin sevgiliniz gibi davranacağına eminim.Ben ona aşık deilim ama bu gerçeği göremiyorda deilim.O da iş yerimde sorun oldu die iş yerime geldi sizin yaşadığınıza benzer bişey yaşadık vs.
Ben samimiyetimle içinde bulunduğum sıkıntıyı paylaştım.Önümde iki yol derkende bu adamın olanakları çok iyi bu olanaklarda başkasını bulabilirmiyimki demedim üstelik.Çok içten bir şekilde heyacan duyabileceğim aşık hissettiğim biri olurmu, olmazsa böyle iyi bir adamı kaybdermiyim çelişkimi paylaştım.Beni tanımadığınızda yanlış ve insafsız bir yargı yapmışsınızçAma yinede mutlu olmanıza çok çok sevindim dilerim hiç kaybetmezsiniz.Ama şunuda unutmayın bu bahsettiklerinizi gözünüzde çok büyütmeyin derim, merhametli vicdan sahibi insanlar bence zaten tüm bu dediklerinizi yapar..

Pişman olmak okadar zor bir durumki canm senın ıcın cok zor anlayabiliyorum.ama şöyle düşün ılk sevgilin dümdüz dıosun yanı ıyı ama eglenmesnı felan bılmıyormus sanırm sıkıcıymıs.ama sözlün sıkıcı değilmiş anladıgım kadarıyla.o yüzden öyle bir insanla hernekdr asık olmasan bile ufakta bır kıvılcım hoslantı varsa hayat gecer.sen huzura bak.huzur cok önemli çook

mutlu olmak 8.000 liralık gelinliği giymek değil,yada ailesinin ve kendisinin size verdiği değeri size sıfır ev almasında,o gelinliğe tamam demesinde arıyorsunuz....

Sevmeden evlenmek değil,aşık olmadan evlenmek...
Yorumlara tekrar baktım,kimse maddi durumu iyiyse kaçırma dememiş.
Konu sahibi de maddi durum haricinde,birçok olumlu özellik yazmış.

Eğer iki insan iyi anlaşıyor,birlikte olmaktan memnun oluyorsa ve sosyal,kültürel açıdan uyumluysa,mantık evliliği pekala olabilir.
Eş demek,hayat arkadaşı demek.Hayat boyu aşık kalınamıyor maalesef.Yerini zaten sevgi ve paylaşım alıyor.

Bir de söylemeden edemeyeceğim.Nedense fakirin sevgisi saftır,zenginler duygusuzdur gibi genel bir kanı var.
Siz tavuk ekmek yerken mutlu olursunuz,onlar iyi bir restoranda bilmem ne soslu tavuk yerken aynı duyguları yaşayabilirler.
Konu sahibi yaşamıyor o ayrı...Ne yerse yesin yaşamayacak zaten.
Ama mesela siz,daha çok paranız olsaydı,daha az mı aşık olacaktınız ?

Bence durumun maddiyatla hiç alakası yok.

Back
X