Hangimiz daha aptal?

Bence bu kadar genç yaşta bu kadar hayatindan taviz vermen, mesleginden, isinden vazgecmen hoş değil. Evlendigini farzet adam sana perde açtırmayacak durumda bence. Bu sevgi değil benim gözümde... karar senin tatlim

Ben iliskinizi bitirebilme isigini sizde gormedim. Bence beyfendi sizi bırakmadikca sizin birakmaniz zor. Siz bir cesit stokholm sendromuna kapilmissiniz. Ve bence siz de bosanacaginizi biliyorsunuz ama evlilik durumu olsa kesin evlenirsiniz. Çok da takilmayin bazi insanlarin dibi görmesi lazim.

yazınızı öyle çelişkili buldum ki ne düşüneceğimi şaşırdım
"edebiyat kokan kadınlar", "bir kaç kelimeye açım bu gece" den,
"o gün kapalı giyinmiştim, normalde modaya uygun giyinirim", ne alaka? moda "açık giyinmek" le mi oluyor?
"mal" falan

bence henüz çok toysunuz ama toy olduğunuzun da farkında değilsiniz
umarım ailenizi dinler, kendinize bunu yapmaya devam etmezsiniz
üzülüyorum sizin gibi genç kızlarımıza

Bence bu kadar genç yaşta bu kadar hayatindan taviz vermen, mesleginden, isinden vazgecmen hoş değil. Evlendigini farzet adam sana perde açtırmayacak durumda bence. Bu sevgi değil benim gözümde... karar senin tatlim
Neyse ki bugün ona evlenmeyeceğim istemiyorum dedim. Bir rahatladım ki anlatamam . Sanki böyle sıkan kemeri açmışım gibi..

Bence sen bu adamı bıraksan üzerinde böyle 100 kg demir varmış da atmışsın gibi hissedeceksin. yapabilirsin gerçekten şuan tam da o başını yakmanın hayatını yakmanın ucundasın bi adım daha atarsan bitiyor hayat.. senin hayatın.. böyle bi hayat mı istiyorsun gerçekten kafesteki kuş gibi? Yoksa özgür olmayı Mı? Genceciksin bak seni ona bağlayan bi şey yok sevmiyorsun bile. Sadece hayatında tek o kaldığı için mecbur gibisin. Oysa onu bıraksan düşünsene sormadan hesap vermeden çıkıp gittiğin gezdiğin geldiğin gönlünce eğlendiğin arkadaş edindiğin ve kimsee bi hesap vermediğin o hayatı düşün. Yakma kendini ateşe atma. O adam müsveddesi kıskanç değil inan bana hasta. Tedavilik noktada, gerçekten. Sen güçlü bi kadın olabilirsin bence yap ve kurtul. Arkadaş arıyosan biz varız ilk etapta hatta iatanbuldaysan gel arkadaş olalım yalnız hissetmezsin..

Dışarısı çok güzel.. gerçekten. Garanti veriyorum giden yıllarına yanacağın bi hayat var burda

Offff simdiki bu yapilanlar orn kisksnilmak ,sahiplenilmek ... İleride bunalacaksin ve tas catlasin 1 sene dayanacaksin, aklini basina toplave mantigini dinle , sevdigini de sanmiyorum , bu adam hasta kurtul ondan isin cılkı cikmadan,lutfen mantikli ol.

Elbette daha iyi bir hayatı sen de herkes gibi hakediyorsun ve bu adam o değil.. Emin ol.. Evlensen de ilerde hapis hayatı yaşamayacağının garantisi nedir sence?
Evlenmeden hapiste değil mi zaten?

Bayanhazine kaybedeceğin sadece yarınlar olmaz, umut hayal güvenme duygusu.. çok daha fazlası olur yani.

Evlenmeden hapiste değil mi zaten?

Bayanhazine kaybedeceğin sadece yarınlar olmaz, umut hayal güvenme duygusu.. çok daha fazlası olur yani.
Haklısınız.. Kesinlike ben de sizin gibi düşünüyorum.. Evlendikten sonra asla düzelmeyecek.. Daha da beter olur..

Valla sanki kendimi gördüm çünkü bende aynıyım hiçbiyere yollamaz bişey istersem kendi alır getirir annemsiz dısarı çıkamam cafeye gitsek garsona bişey soramam kafamı kaldıramam erkeklerle asla konusamam abi desem bile ona göre yanlış aşırı aşırı kıskanccc

Üzülmeyin üzülmeyin.
Sizin üzüleceğiniz kadar bitmedim ben. Toyluk diye adlandırdığını gençliğin verdiği tecrübesizlik olsa gerek. Oysa haddimden fazlam olgunumdur.
Ben çelişki görmüyorum yazımda. Edebiyat kokan kadın, bir kaç kelimeye açım nu gece..
hiç mi kitap okumuyorsunuz? Modaya uygunluğumu açık giyinmekle bağdaştırmadım, şık giyinmekten bahsettim siz olayı yanlış anlamışsınız.
Mal kelimesini de eminim ilk defa benden duyuyorsunuzdur değil mi? RTÜK bile sansür koymuyor artık. Lütfen..

Evlilik süreci de olursa hayatınız boyunca ödün vermek zorunda kalabilirsiniz. Aptallık değil çünkü sizinde hoşunuza gidiyor ki kabul ediyorsunuz. Yarın öbür gün aşk biterse aptallık ozaman olur. O da geçen zaman için. Eşimin yakın akrabalarında da var kayınvalide tarafından çarşaflı kişiler ve genç kızlarda kapalılar tek açık kişi benim. Straplez de giyiyorum, askılı da, normal de yerine göre onlar beni sever bende onları. Hiç de yadirgamadilar beni açıkçası kimse de karşısına alıp nutuk çekmeye kalkmadı ama kayınvalidem daha açıktır bu konularda ama eşim de de abartılı bir kıskançlık olmadığı için ben durumdan etkilenmiyorum. He beni seven teyzeler yengeler ben gibi gelin isterlermiydi sanmıyorum sürekli baskı kurup kapatmaya çalışırlardı herhalde

haddinden fazla olgun?
22 yaş için?
o zaman sizin çevrenizdeki 22 yaşlar çok çocuk kalmış
ne yazdığınızın bile farkında değilsiniz, dönüp tekrar okuyun bence, şık giyinmekten hiç bahsetmediniz

22 yaşında tek bir adam için kendi hayatınızı yok ediyor ve olgunum diyorsunuz
şuraya yazılan hiç bir yoruma doğru düzgün cevap vermediniz
hep hahaha ama doğru değil
hahaha

olgun değilsiniz ve farkında da değilsiniz
ben çok kitap okudum da, sizin okuduğunuza inanmak mümkün değil
önemli olan kullandığınız kelimeler değil, "çelişki" nin anlamını bile anlayamıyorsunuz

üzülüyorum maalesef
çünkü bu ülke de, bizim çocuklarımızın geleceği de sizin neslinize emanet

M matmazelAnjel
yorumlarınızı çok beğendim
gelen tüm yorumlara, gülerek-soft verilen cevaplar ve boşa yazıp duran üyeler...
bin sayfa da yazılsa, değişmez bu durum, katılıyorum
Durum elbette değişmez. Sadece fikir, yardımlaşma, ruhun dinlenmesi..
Bu gibi şeyler size uzak sanıyorum.
Protesto edeceğiniz bir yerde değilsiniz ve bende negatif yükü alacak kadar boş değilim..

O halde çocuklarınızı iyi eğitin. Çünkü yarattıkları aileleri siz seçemiyorsunuz. İnanın derdim sizinle tartışmak değil ama takibinize hayran kaldım. Sanırım yaşça baya büyüksünüz. Saygı ve sevgi duyuyorum efendim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…