• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanginiz evlatlarınızdan sürekli para alıyorsunuz?

Bilmiyorum burada kadının calissa da calismasa da parada soz hakki var diyenler
kendileri calissa kocaları da çalışmasa ve hayır annene para gönderemezsim dese ne derler

Amma alındılar ya anlayamıyorum. Çalışmayan kadının söz hakkı olmasın da demedik ki. Ama hem çalışmıyorum eve bir katkım yok hem adamın günde 12 saat çalışıp kazandığı paraya karışıyorum. Bi de borcumuz var dünya kadar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.

Zahmet edip beni alıntılayan arkadaşların da yazdıklarını okumadım. Bu üye için sinirimi bozmaya niyetim yok çünkü. Yok parayla saygı alıyormuşum falan.

kendileri calissa kocaları da çalışmasa ve hayır annene para gönderemezsim dese ne derler

Peki erkek evin temizliğini, ütüsünü, yemeğini yapacak mı? Bir ev kadını gibi evine, çocuğuna bakacak mı?
Öyle erkek bulursan soyle cunku ev işleriyle, yemekle ugrasacağına işe gitmeyi tercih edecek çok kadın bulursun.
Çalışmaya basladıgımdan beri daha az yoruluyorum mesela, evde olmak bircok acıdan cok daha zordu benim için.

Amma alındılar ya anlayamıyorum. Çalışmayan kadının söz hakkı olmasın da demedik ki. Ama hem çalışmıyorum eve bir katkım yok hem adamın günde 12 saat çalışıp kazandığı paraya karışıyorum. Bi de borcumuz var dünya kadar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.

Zahmet edip beni alıntılayan arkadaşların da yazdıklarını okumadım. Bu üye için sinirimi bozmaya niyetim yok çünkü. Yok parayla saygı alıyormuşum falan.
Aslinda konu cok basit
Empati yapmak lazim (maşallah kk da empati bir tek geline yapılıyor hic kaynanayla gorumceyle yapilmiyor ayri)
Sen para gondersen annene ve maddi durumunuz iyi olsa çalışsan etsen kocan da ne para gönderiyorsun annene gitsin koca bulsun dese ne hissederdin
Bu kadar basit aslında

Peki erkek evin temizliğini, ütüsünü, yemeğini yapacak mı? Bir ev kadını gibi evine, çocuğuna bakacak mı?
Öyle erkek bulursan soyle cunku ev işleriyle, yemekle ugrasacağına işe gitmeyi tercih edecek çok kadın bulursun.
Çalışmaya basladıgımdan beri daha az yoruluyorum mesela, evde olmak bircok acıdan cok daha zordu benim için.
Bakin ben çalışmayan kadın hic bir konu da soz hakkı olmaz falan demiyorum
Hatta konu sahibine ilk sorduğum sey siz kayinvalidenize para gönderirseniz maddi durumunuz etkileniyor muydu
Eger öyle olsa maddi durumlari sarsilsa kendileri ayin sonunu zor görürken adam annesine türkü bara gitsin diye para veriyorsa demediğimi birakmazdim kaynanayla adama
Ama sanirim o durumda degiller yani adam evinden kisip annesine para göndermiyor
Yada kadin çalışsa adam maaş kartına el koymus olup kendi anmesine yardim yapsa yine dünyanın lafini sayardim

Yada kaynana kendine sürekli ev alma araba aldirma derdinde olsa kredi cektirip dunya kadar borca soksa konu sahibi ne dese haklı derdim
Ama annesi istiyor diye kadina arada bir eglensin dışarı çıksın diye adam para veriyorsa buna bir sey demem
İste konu sahibiyle ayrilinan nokta bu
Yoksa burada çoktur sürekli oglundan bir sey isteyen kayinvalidelere saydirmisligim

Aslinda konu cok basit
Empati yapmak lazim (maşallah kk da empati bir tek geline yapılıyor hic kaynanayla gorumceyle yapilmiyor ayri)
Sen para gondersen annene ve maddi durumunuz iyi olsa çalışsan etsen kocan da ne para gönderiyorsun annene gitsin koca bulsun dese ne hissederdin
Bu kadar basit aslında

Aynen. Özellikle koca bulma kısmı çok çirkin. Bunu söyleyen kadının kocası olsa adamı linç etmiştik burada.

Bakin ben çalışmayan kadın hic bir konu da soz hakkı olmaz falan demiyorum
Hatta konu sahibine ilk sorduğum sey siz kayinvalidenize para gönderirseniz maddi durumunuz etkileniyor muydu
Eger öyle olsa maddi durumlari sarsilsa kendileri ayin sonunu zor görürken adam annesine türkü bara gitsin diye para veriyorsa demediğimi birakmazdim kaynanayla adama
Ama sanirim o durumda degiller yani adam evinden kisip annesine para göndermiyor
Yada kadin çalışsa adam maaş kartına el koymus olup kendi anmesine yardim yapsa yine dünyanın lafini sayardim

Yada kendine sürekli ev alma araba aldirma derdinde olsa kredi cektirip dunya kadar borca soksa konu sahibi ne dese haklı derim
Ama annesi istiyor diye kadina arada bir eglensin dışarı çıksın diye para veriyorsa buna bir sey demem
İste konu sahibiyle ayrilinan nokta bu
Yoksa burada çoktur sürekli oglundan bir sey isteyen kayinvalidelere saydirmisligim

Ben size burada zaten katılıyorum, ben de benzer sekilde yaptım konuya yorumumu.
Bu konudan bagımsız olarak 'çalışmayan kadının eşinin kazandıgı para üzerinde söz hakkı yok' anlayışına gösterdim zaten tepkimi. Yorumlar mı karıstı ne oldu bir temassızlık var :D

Bu yorumunuza hiç bir şey diyemem. Kabul edilebilir bi yorum. Keza alttaki yorumunuz da.

Ama çıkıp da dogrudan bir iste calismayan kadın üretmiyor, kocanin kazandığı para kocanindir yaptığı tasarruflara calismayan karısının karışma hakkı soz hakki olamaz gibi bir zihniyeti kabul ediyormusunuz bunu merak ediyorum. Bu doğru bir dusunce midir. Çünkü bu bambaşka bir mevzu. Yani H arcanana alınana satilana karisabilmek için illa eve para mi getirmek gerekiyor.Çünkü bunu söyleyen üyeler var. Çoğu kişinin karşı çıktığı da bu zihniyet.

Şöyle ki 3 tane erkek evlat yetistirmis bir anne çocuklarından herhangi birsey için para isteyebilir. Ha içmek için istemiş ha gezmek için bunu kimsenin yargılamaya hakkı yok bence.
Evlendikten sonra anneye bakmak zor da çalışmayan eşe bakmak kolay mı? Yeri geliyor çalışmayan es ailesine kocasından aldığı parayi veriyor. Yani işler karışabilir o yüzden ben yadirgamiyorum artık ama günümüzde gecinmek çok zor. Her iki esin de çalışması gerektiğini düşünüyorum.

Soru aynı başlıktaki gibi.
Kayınvalidem gönüllü bi yere üye. Hergün dışarda arkadaşları ile geziyo kahvaltıya gdiyo akşam yemeğine gdiyo anca bunların hepsini evlatlarının paraları ile yapıyo. üçü de erkek evlatlarının. Hergün dışarda evine grmiyo. Dışarda da oldukça masraf çok oluyo. Eve hiç grmiyo desem yeri. Bomboş işlerle uğraşıyo. Eşimden geçen kahvaltıya gtcekmş arkadaşı ile 30 tl para verdk. Bugün 100 tl yollamış eşim. Geçen arkadaşları ile içiyordu bizi türkü bara götürsene aşkım dedi. Orda 5 kişi var götürsek 500 tl den aşağı çıkamazdık. Sürekli evlatlarını kullanıyo. Kardeşi bile böle s..ck brni ben bulamadım diye çok gezdiği için küsmüş. Nolck böle blmiom. Yakında ortanca da evleniyor. Kadının tm masraflarını anca evlatları veriyo. Çalışmıyo koca da bulmaya niyeti yok. Eşim sayesinde geçiriyorlar hala bencil diyolar bi de eşime.

Sıkıntıdan size sardıracağına,gezen tozan kayınvalideniz olsun daha iyi.
Bakın burada kayınvalidesi sorun çıkaranlara sorun...Kv huzur versin diye ayda 100 tl verirler mi ? Verirler.
Kendi çevresi,uğraşı olan kv, gelini rahatsız etmez.

Eğer oğullarının durumları iyiyde ve annelerine verdikleri para onları ve eşlerini zora sokmuyorsa tabiki para vermeliler anne bu
Kadının parayı ne yapacağıda ona kalmış
Ama sırf eğlence için çok para harcıyosa çocuklarıda zora sokuyosa o zaman kısıcaklar

Bu yorumunuza hiç bir şey diyemem. Kabul edilebilir bi yorum. Keza alttaki yorumunuz da.

Ama çıkıp da dogrudan bir iste calismayan kadın üretmiyor, kocanin kazandığı para kocanindir yaptığı tasarruflara calismayan karısının karışma hakkı soz hakki olamaz gibi bir zihniyeti kabul ediyormusunuz bunu merak ediyorum. Bu doğru bir dusunce midir. Çünkü bu bambaşka bir mevzu. Yani H arcanana alınana satilana karisabilmek için illa eve para mi getirmek gerekiyor.Çünkü bunu söyleyen üyeler var. Çoğu kişinin karşı çıktığı da bu zihniyet.
Eğer calismiyorsaniz parayı yönetme konusundaki payınız eşinizin insiyatifinde oluyor. Hiç karıştırmayan kocalar da var ama çalışıyorsanız kocanin "sen karisamazsin" deme hakkı olamaz, insiyatif ortadan kalkar, otomatik olarak esitlenirsiniz.

Eğer calismiyorsaniz parayı yönetme konusundaki payınız eşinizin insiyatifinde oluyor. Hiç karıştırmayan kocalar da var ama çalışıyorsanız kocanin "sen karisamazsin" deme hakkı olamaz, insiyatif ortadan kalkar, otomatik olarak esitlenirsiniz.
Yani kocaların sus sen karisamazsin deme gibi bir hakkı ve kadının da bunu paşa paşa kabul etme zorunluluğu var.
daha da ilginci bunu normal gören boyle olmasi gerektigine inanan kadinlar var. Gerçekten yorum yapamıyorum.

Yani kocaların sus sen karisamazsin deme gibi bir hakkı ve kadının da bunu paşa paşa kabul etme zorunluluğu var.
daha da ilginci bunu normal gören boyle olmasi gerektigine inanan kadinlar var. Gerçekten yorum yapamıyorum.
Ben normal görmüyorum çünkü çocukların da her konuda söz sahibi olması gerektiğini dusunenlerdenim. Onlar da para kazanmıyor sonuçta ama eğer eşinizle bu savaşa girmek zorunda kalırsanız çok da söyleyecek sözünüz olmayabilir. En iyisi bu hayatta kendini ve geleceğini garantiye almaktır. Şimdi ben kızlarımı çalışmadan evlendirmeye korkarım mesela, hem kocası hem de kaynanası laf söyleyebilsin istemem. Her zaman iyi insanlarla karsilasmayabilirler ya da insanlar sonradan değişebilir, en güzeli tüm koşulların eşit olmasıdır. Ama evde iş yapmayan koca da normal olmaz bu durumda. Hayatın tamamen müşterek olması fikrindeyim.

Hanımlar,
bu konuyla alakalı kibler yapılmış, elbette site kurallarına aykırı bir durum söz konusuysa gereken yapılacaktır ama üzülerek okuyorum ki yine konu çalışan-çalışmayan kadın tartışmasına dönmüş.

Neden aslında evi, eşi, çocukları için dişinden tırnağından arttıran, eşinin her daim yanında duran, destek olan çalışsın veya çalışmasın tüm kadınların emekçi olduğu gerçeğini savunmuyorsunuz?
Aslında doğrusu budur, evliliklerde kadın ve erkek birlikte bir yola çıkarlar, bazen ikisi birden bazen sadece biri çalışır ama ortada "benim param" diye birşey olmaz, bizimdir olması gereken.

Ne kadın ne erkek birbirinden para saklamaz, kopardığım kardır demez, eve giren aylık bütçe birlikte hesap kitap yapılarak düzenlenir ve para konularında birlikte karar verilir.

Ne erkek çalışan karısının maaş kartını alıp tüm para benim hesabımda birikecek der, ne de kadın, kasa birdir, bütçe birdir, emek birdir.

Borç mu var, beraber oturup ne yapılacağı hakkında fikir birliği yapılır, saygı parayla pulla elde edilmez.
Çalışmak gerekiyorsa da çalışılır ama erkek çalışıyorsa emek veren bir kadına da senin söz hakkın yok denmez, o zaman evliliğin bir manası olmaz, evlilik yatak arkadaşlığı, ev arkadaşlığı değildir zira, yeri gelir sıkıntılardan el ele çıkılır, yeri gelir birbirinin omzunda ağlar insanlar, bakın evlendiğimizde birbirimize eşim diyoruz.
Eş yan yana yürüyen iki insandır, zorluklarda, sıkıntılarda, üzüntü ve sevinçlerde birlikte olunan insan.

Aile büyüklerine de maddi destek yapılacaksa buna da birlikte karar verilir, belli bir amaç için değilde aylık kendi istekleri için yapılan bir destekse eğer nereye harcandığı kimseyi ilgilendirmez, kayınvalide, kayınpeder artık her kimse o büyük, ister Türkü bara gider, ister gün yapar, ister ateşe verir parayı.

Back
X