• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanginiz evlatlarınızdan sürekli para alıyorsunuz?

Henüz almıyorum. Yatırım yapıyorum. İleride alıcam inşallah. Hele bir de... "Dillere destan bir düğün isterim. Kınamı Çırağa' da yapalım. Gelinlik almaya Paris'e gidelim. Ev almazsanız evlenmem" diyen bir gelin olursa. Ben çalışamam erkek değil mi bana bakacak mentalitesindeyse..

Hiç acımam isterim, İçmek için de isterim, gezmek için de isterim:KK53::KK53::KK53:

Benim kv tarif etmişsiniz benimkide yakın tarih de gayet te lükse kacicak bişey almıştı bekar oğlu olmasina ragmen bide dört bin maaş almasına ragmen hiç ondan istemeden direkt esimden istemisti tam iki hafta kavga ettik eşimle bebegimden ötürü calisamiyorum esim iki bucuk aliyo bin lirası ev kredisi bebeğin masrafi evin harcamalari derken ay sonunu zor getiriyoruz ki esim dört erkek kardes ve herşeyde eşimden istiyo maddi olsun eviyle ilgili sorunlar olsun evde bekar oglu dururken her ise esimi kosturtuyo bide bi konu gectimi esim en hayırsız evlat oluyo kendisi de emekli evi de kendinin cocugum 20 aylık oldu daha bi corabini gormedik ama eltimin çocuklarına dünyanın alisverisini yapar hiç biseyde istmem yapmasın ama bari bize yuk olmasin konu sahibini anliyorum eğer kendinizden kisiyorsaniz sizde kismayin ben oyle yaptim çocuğuma en ucuz mama en ucuz bezleri kullanırken sikismayalim diye kendime hiç bişey almazken artık tam tersini uyguluyorum
Sizin durumunuz çok farklı. .. Diğer kardeşler de destek oluyormuş. Ayrıca konu sahibini takio ediyorum maddi durumlarının iyi olduğunu söylüyor öyle ki kuzeninin başka bir kadını hamile bırakınca kürtaj parasını onun eşinden almışlar. Kadın çocuğunu çocuğunu evlendirmiş. Yalnız yaşıyor kendine arkadaş bulmuş gezio tozuyor ne var bunda? İlla gelicem sizle yaşıcam bana bakacaksınız demiyor ki. Allah izin verirse bende yaşlılığımda sohbetlere kahvaltılara gitmek, kendi hayatımı yaşamak isterim. (Türkü bar hariç)

Diger konuları okudum parayla ılgılı olanları,konu sahibi haklı ve kesinlikle esi suclu...bana da o kadar maddi acıdan rahat gelmedıler acıkcası yazdıklarından.ayrıca da bir ailede sadece bir cocuga yuklenılmesını dogru bulmuyorum,hak yenmesi ve sacmalık ama esi halinden cok memnun duzelmez o

En başta siz, çalışmayan kadınların eşinin parası üzerinde söz sahibi olmadıgını savunmayı bıraksanız, önce siz kadına eşi,dostu tarafından verilen değeri çalışıp çalışmadıgıyla ölçmeye kalkmasanız ne iyi olacak.

Şu 'sen çalışıyor musun ki kocanın nereye para harcayacağına karışma hakkını kendinde buluyorsun' lakırdısı da forumun modası oldu. Baydı ama.

Konuya dokuz sayfa sadece çalışan kadınların yorum yaptığını mı düşündünüz anlamadım ? Ben de şu an ev kadınıyım kendi bacağıma sıkmıyorum konu sahibini ekeştirerek merak etmeyin.

Borç varsa karı koca çalışır beraber ödenir. 80 bin borç var ama ben çalışmıyorum. Ee başka ?

Ortada günde 12 saat çalışan bir adam var ve konu sahibi sadece adamın annesine yedirdiği paranın derdinde. Kendisi spor salonuna yazılırken sorun yok anne gezmeye gidince var. Konu sahibinin tek derdi zoru para para para. Ve üstüne basa basa amlamayan arkadaşlar için bir daha yazıyorum :

Çalışmayan kadının ev hakkında söz söylemeye hakkı yoktur demiyorum. Ama ortada borç varsa durum sıkışıksa taşın altına elini koymak gerek. Ben evde yatayım adam 12 saat çalışssın ama annesine de para vermesin düşüncesi çirkin.

Valla ben anneme para verdim diye eşim bana bunları söyleyecek basarım tekmeyi. Annem beni bu yaşıma kadar binbir zorlukla büyütmüş yememiş yedirmiş elin oğlu/kızı gelecek anneme verdiğim paraya laf yapacak.

Ayrıca kadın istediği gibi yer içer gezer, sefası olsun. İsterse ot içer sanane? "koca da bulmuyor" derken sen kocayı para kaynağı ve sana bakacak adam olarak görüyorsan zaten yazık sana.

Şu durumu ayrı tutuyorum tabi, eşiniz kendi ailesini sefil ediyordur da annesinin eğlencesi için para harcıyordur o çok farklı bi boyut. Eşinizin sorumsuzluğu ve düşüncesizliği olur.

Ne güzel demissiniz, bolluk içinde yaşıyorsak.. ya yaşamıyorsak konu sahibi gibi :KK64:
Bende sürünsem bile ailem iyi yaşasın isterim her yaşam , her insan farklı :KK64:
Herkes bütçesine göre paylaşım yapabilir. Biz aylık 500 yapabiliyorsak konu sahibi 100 yapsın. Zengin olan 10 bin yapsın ama yapsın çünkü paylaşmak güzeldir. Hayatta bolluk sadece parayla olmuyor benim huzurum ve mutluluğum ve çocuklarım ve ailemde bir bereket bir bolluktur benim için. Hiç paran yoksa bir tabak yemeğinde mi yok hadi oda olmasın.. o zaman gülümse...bu evrene ne gönderirsen o sana geri dönüyor.

Gezsin tozsun tabi hakkıdır bu yaştan sonra. Evlatlarını büyütmüş, eşini kaybetmiş, elbette yalnız kalması hoş olmazdı.
Ancak bu dozajinda olmali tabi.
100 tl , 30 tl şeklinde verileceğini, 3 erkek çocuk belli bir aylık belirleyin annesine , ve her ay toplaşıp versinler.
O da ayağını yorganına göre uzatır.

Konuya dokuz sayfa sadece çalışan kadınların yorum yaptığını mı düşündünüz anlamadım ? Ben de şu an ev kadınıyım kendi bacağıma sıkmıyorum konu sahibini ekeştirerek merak etmeyin.

Borç varsa karı koca çalışır beraber ödenir. 80 bin borç var ama ben çalışmıyorum. Ee başka ?

Ortada günde 12 saat çalışan bir adam var ve konu sahibi sadece adamın annesine yedirdiği paranın derdinde. Kendisi spor salonuna yazılırken sorun yok anne gezmeye gidince var. Konu sahibinin tek derdi zoru para para para. Ve üstüne basa basa amlamayan arkadaşlar için bir daha yazıyorum :

Çalışmayan kadının ev hakkında söz söylemeye hakkı yoktur demiyorum. Ama ortada borç varsa durum sıkışıksa taşın altına elini koymak gerek. Ben evde yatayım adam 12 saat çalışssın ama annesine de para vermesin düşüncesi çirkin.

Yaptığım yorum konu sahibinden ve bu konudan bagımsızdı. Genel olarak her maddiyat konusuna yazılan klişe yorumlardan bahsettim.

Normal gezmeler tozmalar olsa tabii ki ses cikarma. Ama senin kaynanan biraz abartmis. Benimki de borclar biriktiginden oturu yapilandirma icin esim kredi cekecegi zaman "2000 fazladan cek benim de cok borcum var azaltayim" demisti. Aldi parayi yurtdisi tura verdi. Bize de o parayi bankaya faiziyle odemesi kaldi. Bankaya 60.000 borcu var ve odeyemiyor. Koskoca kadinlar anlamiyorlar.

Anne evlat iliskisinde
Hayirli olanin sadece evlat olmasi gerektigine inanmiyorum.
Ikisi de karsilikli olarak birbirinin hayatinda kolaylastirici olmali.
Anne geliri yok.
Tabi ki evlat olarak masraflarini karsilayacaklar.
Ama annede buna sukur gosterecek.
Istedigi gibi yasasin ama bunu en aza indirsin. cocuklarinin da artik birer aileleri
Oldugunu, masraflarinin olacagini idrak etsin.
Hepimiz evlat yetistiriyoruz.
O zaman hic birimiz kupumuzu doldurmayalim, emeklilik pesinde kosmayalim.
Nasil olsa cocuklarimiz ilerde yapmak zorundalar. bu mudur yani.
Sorumsuzluklari taaa hikayenin basina dayaniyor.
Kiz annesi olsa konuda gecen
Utanmiyormu senden para istemeye ye dogru giderdi konu.
Koca bunu kabul etmez cunku.
Bu da cok ayri bir trajedi ama neyse.

Cocuklarimizi gelecek icin yatirim olarak
Gormeyelim lutfen.
Anneye babaya gonulden koparak vermekle
Dayatma yapmak ayni seyler degil.

Konu sahibine calismiyorsan kocan istedigi yere harcar karisma hakkin yok denilmis resmen.
Bu kadin calisiyor olsaydi
Sen o kadin gezsin tozsun diye mi sabahtan aksama kadar calisiyorsun
Sakin verme parani gerekirse bende anneme vercem de
Seklinde yorumlar yapilirdi.
Cidden bazen burasi labirent gibi geliyor bana.
Çünkü çalışmayan kadının hiç birşeye hakkı yok. Çalışmıyorsa susup oturacak kocasi çalışıyor kazandığı para sadece kocasının kadının o parada zinhar hakkı olamaz !!! Kadın çalışıyorsa evin ekonomisiyle geliri gideriyle ilgili söz söyleme hakkı var!!!

Benim k.v tüm ihtiyaclarina esim sponsor.
Kadinin 6cocugu var 5i lafta 6.icraatda evlat
Lafa gelice annemiz annemiz ama ihtiyac aninda hep paralari yok
Allah yok edesiceler.

Eve para getirmeyenin sözü geçemez, sorgulayamaz, itiraz edemez yani? Bilmiyorum nasıl evlilikler yaşıyorsunuz, esinizin eline para tutuşturup saygı mı satın alıyorsunuz veya calismasaniz anlattiginiz duruma kendiniz mi duseceksiniz ancak eve kim para getiriyorsa o konusur diye bir kural yok?

Kaldiki eve para getiren kadinlarinda sözünün ne kadar gectigi tartisilir. Bu parayla degil karsindaki kisi ile alakalı. Belki konu sahibi calisiyor bile olsa engel olamayacakti esine. Biz, siz burdan calisiyorsun haklisin desek nolur acaba?
+1

Çünkü çalışmayan kadının hiç birşeye hakkı yok. Çalışmıyorsa susup oturacak kocasi çalışıyor kazandığı para sadece kocasının kadının o parada zinhar hakkı olamaz !!! Kadın çalışıyorsa evin ekonomisiyle geliri gideriyle ilgili söz söyleme hakkı var!!!

80 bin borç varsa bir zahmet evet çalışacak.

80 bin borç varsa bir zahmet evet çalışacak.
O eşiyle konu sahibini ilgilendirir. Eşi çalışmamasina raziysa bu o kari kocanin ozelidir kimse karışamaz. kari koca arasindaki mevzuya 3. Kisilerin soz soyleme gibi bi hakki yok bu nettir.
Ama calisan veya çalışmayan kadınin bal gibi de evinin geliri gideri ekonomisiyle ilgili söz söyleme hakkı vardır.evlilik parayı verenin düdüğü çaldığı bir kurum değil.

Bu arada her zamanki gibi B Baharyagmuru35 konu açar.. bakarki ona destek olacak yorumlar gelmez.. konuyu bırakıp kaçar. . Şunu bi aklımıza sokalım buraya konu açıyorsak olumlu olduğu kadar olumsuz yorumu da göze alıcaz tabi hakaret içermediği sürece. . Buranın amacı bu.. farklı bakış açısı..

eee o zaman kocasının anasına verdiği para da bizi ilgilendirmez. Burada kadını alkolik yaparken iyi, 'madem tomarlarca borcun var, sen neden evde yatıyorsun' derken kötü mü?

O eşiyle konu sahibini ilgilendirir. Eşi çalışmamasina raziysa bu o kari kocanin ozelidir kimse karışamaz. kari koca arasindaki mevzuya 3. Kisilerin soz soyleme gibi bi hakki yok bu nettir.
Ama calisan veya çalışmayan kadınin bal gibi de evinin geliri gideri ekonomisiyle ilgili söz söyleme hakkı vardır.evlilik parayı verenin düdüğü çaldığı bir kurum değil.

eee o zaman kocasının anasına verdiği para da bizi ilgilendirmez. Burada kadını alkolik yaparken iyi, 'madem tomarlarca borcun var, sen neden evde yatıyorsun' derken kötü mü?
Kocasının anasına verdiği para tabi ki bizi ilgilendirmez. Ama konu sahibini ilgilendirir. Yoksa siz calissaydi ilgilendirirdi çalışmadığı için ilgilendirmez mi diyorsunuz.

Burada sürekli 'kocam çok çalışıyor' 'çok borcumuz var' gibi konular açıyor. eğer bu kadar para sorununuz varsa gidip çalışmasını tavsiye ediyorum. 'Kaynanam çalışmıyor' diye dertlenen birine, 'peki siz çalışıyor musunuz?' diye sormak kadar normal bir durum yok bence.

Kocasının anasına verdiği para tabi ki bizi ilgilendirmez. Ama konu sahibini ilgilendirir. Yoksa siz calissaydi ilgilendirirdi çalışmadığı için ilgilendirmez mi diyorsunuz.

Back
X