• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanginiz evlatlarınızdan sürekli para alıyorsunuz?

Benim halamn eşi vefat etti , halam çalısmiyordu eşi emekliydi 3000 tl maaş bağlandı halama , tek başına illaki yeter bu para ama oğluda annesine ek kart çıkartti kendinden istediğin gibi harca dedi... eşi hayattayken belki boyle cok gezemiyordu oglu yurt ici- dışı tatillere gönderiyor... durumu varsa neden olmasın,
Kocada bulmuyor filan demeniz hos değil, eger sizi sarsmiyorsa oğlu yaparsa yapar ama sarsiyorsa aylik belli miktar verin

Burada sürekli 'kocam çok çalışıyor' 'çok borcumuz var' gibi konular açıyor. eğer bu kadar para sorununuz varsa gidip çalışmasını tavsiye ediyorum. 'Kaynanam çalışmıyor' diye dertlenen birine, 'peki siz çalışıyor musunuz?' diye sormak kadar normal bir durum yok bence.
Öncelikle bir konuya yorum yaparken konuyu acan herkesin seceresini bilmiyorum ve arastirmiyorum. bilsem de yorumu onun ozel durumuna gore yapicaksam belirtirim.
Birine çalışmayı tavsiye etmek gayet normal bir durum tabi ki edilebilir.
Ama c alismiyorsan sus söz hakkın yok kocan kazanıyor parayı ne yapacağına sen karisamazsin mealindeki yorumları gerçekten inanamiyorum. Gerçekten bu mudur yani. Kadınlarımızın gözünde kadınların durumu bu mu. Parayı kocasına veren kadın mi düdüğü çalacak. Böyleyse vah ki ne vah. Kadının adı yoktu artık çok şükür parası varsa var !!!

Öncelikle bir konuya yorum yaparken konuyu acan herkesin seceresini bilmiyorum ve arastirmiyorum. bilsem de yorumu onun ozel durumuna gore yapicaksam belirtirim.
Ama yorumu genele yayarak c alismiyorsan sus söz hakkın yok kocan kazanıyor parayı ne yapacağına sen karisamazsin mealindeki yorumları gerçekten inanamiyorum. Gerçekten bu mudur yani. Kadınlarımızın gözünde kadınların durumu bu mu. Parayı kocasına veren kadın mi düdüğü çalacak. Böyleyse vah ki ne vah. Kadının adı yoktu artık çok şükür parası varsa var !!!

Ben öyle katı bir yorum göremedim siz nerede gördünüz ?

Henüz almıyorum. Yatırım yapıyorum. İleride alıcam inşallah. Hele bir de... "Dillere destan bir düğün isterim. Kınamı Çırağa' da yapalım. Gelinlik almaya Paris'e gidelim. Ev almazsanız evlenmem" diyen bir gelin olursa. Ben çalışamam erkek değil mi bana bakacak mentalitesindeyse..

Hiç acımam isterim, İçmek için de isterim, gezmek için de isterim:KK53::KK53::KK53:
kesinlikle ben de yaparım gelinler bilmem nerelerde kır düğünü isteyince şuradan villa alalım deyince sorun yok ama anneye para verilince sıkıntı var
konu sahibinin durumu iyi anlaşılan yani eşi annesine 300 lira verince ser sefil olma ay sonunu getirememe durumları yok adam karısının maaşından alıp annesine de vermiyor
benim evlenince maddi durumum iyi olursa adam da anneme verdiğim paraya laf ederse kavga çıkar
tekrar söylüyorum borç harç olması benim kocanın eline bakmam durumları hariç

Konu sahibi ya aynı durumda olan kendi anneniz olsaydı ve çalışsaydınız anneniz sizden harçlık istese vermeyecekmiydiniz.ellbette verecektiniz ve eşiniz buna laf ettiğinde gelip burda konu açacaktınız "eşim kendi kazandığım parayı anneme vermeme laf ediyo haksızmıyım kızlar bi akıl verin nolur diye "kalıbımı basarım.bide kadın evlenmiyor çocuklarının eline bakıyo demişsiniz ya PESSSS
+1

valla ille kadın çalışmalı diye düşünmüyorum. Bir yerden miras falan kalsa hayatta popomu kaldırıp çalışmam. Ama boşanmak isteyen, kocasından sürekli şiddet gören, borç içinde yaşayan, eşinin parası yetmeyen, çocuklarının geleceği için telaşlanan insan çalışmalı diye düşünüyorum.

Ama yorumu genele yayarak c alismiyorsan sus söz hakkın yok kocan kazanıyor parayı ne yapacağına sen karisamazsin mealindeki yorumları gerçekten inanamiyorum. Gerçekten bu mudur yani. Kadınlarımızın gözünde kadınların durumu bu mu. Parayı kocasına veren kadın mi düdüğü çalacak. Böyleyse vah ki ne vah. Kadının adı yoktu artık çok şükür parası varsa var !!!

kesinlikle ben de yaparım gelinler bilmem nerelerde kır düğünü isteyince şuradan villa alalım deyince sorun yok ama anneye para verilince sıkıntı var
konu sahibinin durumu iyi anlaşılan yani eşi annesine 300 lira verince ser sefil olma ay sonunu getirememe durumları yok adam karısının maaşından alıp annesine de vermiyor
benim evlenince maddi durumum iyi olursa adam da anneme verdiğim paraya laf ederse kavga çıkar
tekrar söylüyorum borç harç olması benim kocanın eline bakmam durumları hariç

+1

İçmesi neden sorun olmuş onu anlamadım. Kv olmuş diye türkü bara gidemez mi?

Konuya gelince maddi durumunuza göre değişir. Kocası yok 3 tane erkek evladı var. Zamanında o bakmış büyütmüş. Neden koca bulsun ki . Bu yaştan somra eli ayağı tuttukça hayattan keyif almak istiyor olabilir. Sizin maddi bi sıkımtınız yoksa sorun yok. Durumunuz kötüyse iş değişir.

O eşiyle konu sahibini ilgilendirir. Eşi çalışmamasina raziysa bu o kari kocanin ozelidir kimse karışamaz. kari koca arasindaki mevzuya 3. Kisilerin soz soyleme gibi bi hakki yok bu nettir.
Ama calisan veya çalışmayan kadınin bal gibi de evinin geliri gideri ekonomisiyle ilgili söz söyleme hakkı vardır.evlilik parayı verenin düdüğü çaldığı bir kurum değil.
Yüzde yüz katiliyorum her kelimesi benimde aklimdan geçti.
Çalışmayan kadin eşinin evinin her kahrini çekiyor sevgi ve emek veriyor .
Çalışmayan kadinin söz hakki yok demek onu köle yerine koymak demektir.

Çalışan kadın, kahrını çekmiyor, sevgi ve emek vermiyor mu? İşten eve döndükten sonra her gece kocamızı dövüyoruz sanki.

Yüzde yüz katiliyorum her kelimesi benimde aklimdan geçti.
Çalışmayan kadin eşinin evinin her kahrini çekiyor sevgi ve emek veriyor .
Çalışmayan kadinin söz hakki yok demek onu köle yerine koymak demektir.

valla ille kadın çalışmalı diye düşünmüyorum. Bir yerden miras falan kalsa hayatta popomu kaldırıp çalışmam. Ama boşanmak isteyen, kocasından sürekli şiddet gören, borç içinde yaşayan, eşinin parası yetmeyen, çocuklarının geleceği için telaşlanan insan çalışmalı diye düşünüyorum.
Ben ilk yorumumda bir kadının çalışmasının gerekip gerekmediğini tartismadim.Siz ve diğer üye beni alintilayip niye bunu vurgulayıp durdunuz onu da anlamadi. Benim eleştirdiğim nokta evlilikte para getiriyorsan soz hakkin var seklindeki yorumlara. ha bir kadinin çalışıp çalışmadığı keza calismadigi için ac mi kalmış sefil mi olmuş ya da çalıştığı için refah içinde mi yaşamış zerre beni ilgilendirmez. Herkes tercihini yasar. Ama bak kadinlar is yaşamında olmamalı evlerinde oturmalı denirse önce ben ayaklanir karşı çıkarım. Zira bu yanlış fikrin ucu yarın gelir bana da kızıma da dokunur. Aynı şekilde çalış da öyle söz hakkin olsun gibi savcma yorumlara da karşı çıkarım.

Eğer çalışıp para kazanirsam soz hakkim olur evin gelirine giderine karisabilirim kocam da bana saygi duyar diye dusunen bi karim olsa asla ona saygi duymazdim

Su dusunceyle bi kadin kendini ancak bu kadar kucultebilir
Pes

Bana göre kadın da erkek de eşit. Erkeğin çalışmaması nasıl garipseniyorsa, kadınını de öyle .
Eskiden farkliymis ki benim 70 yaşındaki annem bile zamanında çalışıyordu. Bilemiyorum belki de çevremde çalışmayan kadın olmadığı için bana böyle geliyor. Ama söz sahibi olmak için çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de gelin- kaynana ilişkisini çok etkiliyor. Özgür bir kadın olmak istiyorsan meslek sahibi olmak şart. Erkek ne iş olsa yapar ama kızları özellikle okutup, düzgün iş ortamlarına sokmak şart. Bir kızı her ortamda calistiramazsin çünkü. Atıyorum kurumsal olmayan patron anlayisli küçük bir yere gonderemezsin. Asılan olur, ezen olur vs. Bu yüzden nezih ortamlarda çalışabilmeleri için okumak şart.

Benim yazdığımla sizin şu yorumunuz arasınsa zerre alaka yok. Yani sırf yazmış olmak için yazmışssınız gibi.

Saygı para verip alınmaz saygı kavramını insan kendi oluşturur ve hak eder. Ve kusura bakmayın kayınvalidesi için " daha evlenmeye de niyeti yok bizim paramızı yiyor" yazan birine ben saygı duymam. Kendi kazanmadığı paranın derdine düşen birine de duymam.

Sorunuza da cevaben , gayet sağlıklı bir evliliğim var.

Yazmış olmak için yazmıyorum. İçinizde öyle bir öfke var ki çalışmayan kadın, ezik, surekli dayak yiyen, rezil, kaka birsey.
Çalışan kadınların eşleriyse hep el pençe divan'mış gibi anlatıyorsunuz sürekli.

Gerçeğin böyle olmadığını biliyoruz.
Sizleri neden bu kadar rahatsiz ediyor calismayan kadin, hatta ofkelendiriyor onu merak ediyorum ben. Konuda konu sahibi calismiyorsa direk oradan yuruyorsunuz da.

Evlenmez ki hayatını yaşıyor.

Benim eşimde ailesine sık sık para veriyor ve kötü olan şu; durumları bizden iyi.

Beterin beteri bence bu.

Allah sabır versin umarım cozersin. .

Yazmış olmak için yazmıyorum. İçinizde öyle bir öfke var ki çalışmayan kadın, ezik, surekli dayak yiyen, rezil, kaka birsey.
Çalışan kadınların eşleriyse hep el pençe divan'mış gibi anlatıyorsunuz sürekli.

Gerçeğin böyle olmadığını biliyoruz.
Sizleri neden bu kadar rahatsiz ediyor calismayan kadin, hatta ofkelendiriyor onu merak ediyorum ben. Konuda konu sahibi calismiyorsa direk oradan yuruyorsunuz da.

Bak ben de merak ediyorum bunu.

Ama sizin de belirttiğiniz gibi " çalışıyor olsaydı" . Konu sahibi çalışmıyor, üretmiyor eve bir katkısı yok ve kocasının günde 12-13 saat çalışmasından şikayet ederken adamın harcadığı parada söz hakkı görebiliyor kendinde. Bence söz hakkı yok.

Bunun haricinde başka bir arkadaş da belirtmiş, siz kimseden memnun değilsiniz. Kardeşiniz kötü, kayınvalide kötü, sizle ilgilenmeyen eşiniz kötü. Herkes mi kötü diye düşünüyor insan.

Bi de sormussunuz o kadar katı yorum görmedim diye e pess.

Back
X