Hanımlar,
bu konuyla alakalı kibler yapılmış, elbette site kurallarına aykırı bir durum söz konusuysa gereken yapılacaktır ama üzülerek okuyorum ki yine konu çalışan-çalışmayan kadın tartışmasına dönmüş.
Neden aslında evi, eşi, çocukları için dişinden tırnağından arttıran, eşinin her daim yanında duran, destek olan çalışsın veya çalışmasın tüm kadınların emekçi olduğu gerçeğini savunmuyorsunuz?
Aslında doğrusu budur, evliliklerde kadın ve erkek birlikte bir yola çıkarlar, bazen ikisi birden bazen sadece biri çalışır ama ortada "benim param" diye birşey olmaz, bizimdir olması gereken.
Ne kadın ne erkek birbirinden para saklamaz, kopardığım kardır demez, eve giren aylık bütçe birlikte hesap kitap yapılarak düzenlenir ve para konularında birlikte karar verilir.
Ne erkek çalışan karısının maaş kartını alıp tüm para benim hesabımda birikecek der, ne de kadın, kasa birdir, bütçe birdir, emek birdir.
Borç mu var, beraber oturup ne yapılacağı hakkında fikir birliği yapılır, saygı parayla pulla elde edilmez.
Çalışmak gerekiyorsa da çalışılır ama erkek çalışıyorsa emek veren bir kadına da senin söz hakkın yok denmez, o zaman evliliğin bir manası olmaz, evlilik yatak arkadaşlığı, ev arkadaşlığı değildir zira, yeri gelir sıkıntılardan el ele çıkılır, yeri gelir birbirinin omzunda ağlar insanlar, bakın evlendiğimizde birbirimize eşim diyoruz.
Eş yan yana yürüyen iki insandır, zorluklarda, sıkıntılarda, üzüntü ve sevinçlerde birlikte olunan insan.
Aile büyüklerine de maddi destek yapılacaksa buna da birlikte karar verilir, belli bir amaç için değilde aylık kendi istekleri için yapılan bir destekse eğer nereye harcandığı kimseyi ilgilendirmez, kayınvalide, kayınpeder artık her kimse o büyük, ister Türkü bara gider, ister gün yapar, ister ateşe verir parayı.