Deniz ya...
Anlamadım ki..
Sizin de öyle ne olur?
Ayy kafam karıştı:bbo:
deniz güneşin başında da senden bitane var demek laliş...
o hala umutla düzelir geçer diye bekliir demek...kaydirigubbakcemile5
Sizle alakası yok da, yazını okurken birden koltukta doğruldum..:1shok:
Benim arkadaşım_dostum yazmış gibi geldi biraz, fisfisfisaynı şeyleri yaşıyoruz biz de, başkası ile burdan değil, gerçek hayattan..
Yani
Betty= ben,
Benim dostum= sen.
Onu dedim; yani bazen yeni yeni yıpranmaya başladığımı hissediyorum..fisfisfis
Tabii ki o herşeye değer benimŞeniz için ama geçmişe takılmak hem kendisini hem de beni yıpratıyor..:1no2:
Neyse ''güzel şeylerden bahsedelim artık şekerim'' yazdım ona da biraz önce, size yazdığım gibi..hihoyyyt
Betyy için sorum yok emin ol, hihoyyyto daha rahat şimdi, emeklerinin karşılığı gördüğü için..
Kendimden biliyorum..
elbette ki senin durumun daha zordu...sen bir sınav veriyordun, eşine, ailene ya da başka birine karşı değil...
kendine karşı...
karşına aldın sen inandığın güvendiğin bir çok kişiyi ya da değeri...o yüzden o kadar ağır ve sancılı geçti senin için...
neyse sonuçta geçti ve geçecek...
betty boşanmanın öncesinde de sorunlarını biliyordu... dosttunuz zaten... anlatıyordun, seni dinliyordu... belki de anlatamadıklarını dahi biliyordu...
ve sen yaralı parmağı kesip atarken de bu dostluğa yaraşır şekilde hareket etti...
bu zordur evet.. herkes yapamaz.. herkes dost olamaz..herkesten dost olmaz...
ama bu başarıldığında dostum denildiğinde bunu birinci kuralı kayıtsız, şartsız, koşulsuz sevebilmektir, verebilmektir.....
verdiği sözün arkasında durabilmektir...ağlarken güldürebilmektir... beraber ağlamak değil...
çünkü sen zaten ağlıyordun... ikinciye gerek yoktu...
ve dost bunu bilir... dost güldürebilene dostum der, ağlayana değil...
velhasıl sen hayat sınavı verirken o dostluk sınavı veriyordu farkındaydı ya da değildi...
hayat insanları dener en çok olmak istedikleri şeyde... şey diyorum adını koymayacağım...
işte ne kadar zor'una sen karar ver...
bir tek şeye katılmıyorum...eğer özele indirgersek...
ben bir dostluk sınavı vermedim elifcim...
benim gözümde o sınav çoktan AA ile verilmişti...
benim dostluğum da onunki de AA dır benim gözümde...
sınavını vermediğim kimsenin yanında bukadar olmam ben...
lale için daha zor olabilir,yaşayan oydu dinleyen ben... bunu bilmiyorum çünkü lalenin yerinde olmadım şimdiye kadar...
benim için hakkaten zordu...yeri geldi kocamı bile idare ettim çünkü...
değer miydi...sonuna kadar...
bildiğim, ben onun yerinde olursam onun da sınavda olmayacağı...
hatta güvendiğim, emin olduğum...
eğer o sınavda olursa benim AA çoktan FF olmuştur bile...
Ağlayıp sızlayanın işi daha zor bence.(parantez içinde baş harfi Lale)
Çünkü herşeyi yaşayan kendisi. En yakın arkadaş bile nihayetinde kendi hayatını yaşar, bir yere kadar dostuyla ilgilenebilir. Ama olayları yaşayan birinin işi çok daha zor. Herkes kendi kabuğuna çekildiğinde, insan yine kendiyle başbaşadır. Noktaşakkıdı
Son iki satırından eminmisin tatlım sen.lmaz:
bir tek şeye katılmıyorum...eğer özele indirgersek...
ben bir dostluk sınavı vermedim elifcim...
benim gözümde o sınav çoktan AA ile verilmişti...
benim dostluğum da onunki de AA dır benim gözümde...
sınavını vermediğim kimsenin yanında bukadar olmam ben...
lale için daha zor olabilir,yaşayan oydu dinleyen ben... bunu bilmiyorum çünkü lalenin yerinde olmadım şimdiye kadar...
benim için hakkaten zordu...yeri geldi kocamı bile idare ettim çünkü...
değer miydi...sonuna kadar...
bildiğim, ben onun yerinde olursam onun da sınavda olmayacağı...
hatta güvendiğim, emin olduğum...
eğer o sınavda olursa benim AA çoktan FF olmuştur bile...
Hayır yanılıyorsun kuzu güveç..
Burda sıradan bir arkadaşlıktan bahsetmiyoruz ki (biz aynı şehirdeyiz), gel dediği zaman işi bırakıp atlayıp arabaya gitmek zorundayım..ona destek olmak zorundayım..
bence Betty nin işi daha zor yani Betty ne der bilemem ama ben, kendi arkadaşıma da aynı şeyi söylüyorum; sayende boşanırsam hiç yabancılık çekmiycem seninle birlikte ben de boşandım (Allah korusun) derim güleriz..O da boşandı Lale gibi.
Bu öyle birşey ki; gerçekten o an kafanda çok önemli bir sorunun var belki sen de ağlıyorsun ama arıyor, konuşmamız lazım , müsait misin diyor,, evet müsaitim anlat diyorsun...
Gece gündüz, aylarca süren bir destek..
Bunları başa kakma olarak anlatmıyorum emin olun, sevmesem zaten sallarım başımdan bana ne ya derim..
Ama bir süre sonra (bayağı uzun), bazen kafamın artık dolduğunu hissediyorum..
Ama olsun, ben zorda olsam, o da gel dediğimde gelir, bunu biliyorum değer yani..Şeniz
Ayyy geldim yine!!!!hihoyyyt
Acı çekenin zor durumda olduğu,herkes gidince başbaşa sorunlarla kaldığı muhakkak..
Bir yanım bunu savunduğu için zaten vicdanen rahatım..
Diğer yandan dost adını koyduğumuz kişinin çabasına kıyamıyoruz işte..:çok üzgünüm:
Bu arada; dostluğun sınavı olmaz be Elfidam...
Dost bu.
Ya vardır ya da yoktur:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?