Hangisi Daha Zor?

Deniz ya...
Anlamadım ki..
Sizin de öyle ne olur?
Ayy kafam karıştı:bbo:

Sizle alakası yok da, yazını okurken birden koltukta doğruldum..:1shok:

Benim arkadaşım_dostum yazmış gibi geldi biraz, fisfisfisaynı şeyleri yaşıyoruz biz de, başkası ile burdan değil, gerçek hayattan..

Yani
Betty= ben,
Benim dostum= sen.

Onu dedim; yani bazen yeni yeni yıpranmaya başladığımı hissediyorum..fisfisfis

Tabii ki o herşeye değer benimŞeniz için ama geçmişe takılmak hem kendisini hem de beni yıpratıyor..:1no2:

Neyse ''güzel şeylerden bahsedelim artık şekerim'' yazdım ona da biraz önce, size yazdığım gibi..hihoyyyt

Betyy için sorum yok emin ol, hihoyyyto daha rahat şimdi, emeklerinin karşılığı gördüğü için..
Kendimden biliyorum..

deniz güneşin başında da senden bitane var demek laliş...
o hala umutla düzelir geçer diye bekliir demek...
kaydirigubbakcemile5

Hee benden önce yazmış Betyy..

aynı modelden bende de var, 3 senedirkaydirigubbakcemile3

Ama severim kendisini vazgeçmem ne olursa olsun, canım kankam benim ..Şeniz

Ağlayıp sızlayanın işi daha zor bence.(parantez içinde baş harfi Lale)

Çünkü herşeyi yaşayan kendisi. En yakın arkadaş bile nihayetinde kendi hayatını yaşar, bir yere kadar dostuyla ilgilenebilir. Ama olayları yaşayan birinin işi çok daha zor. Herkes kendi kabuğuna çekildiğinde, insan yine kendiyle başbaşadır. Noktaşakkıdı

Anladım canım..
Dostuna kıyamıyorsun işte..
Kendini unutuyorsun..
Yıprandığını bile geç farkettin belki de..

tabi ki dostluk böyle zor zamanlarda belli oluyor....
birinin sıkıntısı varken diğer kişinin herşeyiyle dostunu anlamaya çalışması destek olmasıyla...
bana göre teselli etmeye çalışanın durumu daha zor....27 yaşındayım şu yaşıma kadar hem ağlayan tarafda
hem de teselli etmeye çalışan tarafda pek çok kez oldum...
hatta kendim ağladığım zamanlarda...durumu benden daha güç olan dostlarımı teselli etmeye bile çalışdığım olmuşdur elimden geldiğince....
bu durumuda senin bu yazdıklarını görmeden önce hiç düşünmemişdim açıkçası...
işin bu boyutunu ...ama şimdi anlıyorum ki teselli etmeye çalışmak çok zor...
çünkü karşınızdaki kişi artık öyle bi zaman geliyor ki hiç birşeyden ikna olmuyor sürekli mutsuz ve üzgün..şimdi teselli etmek ,kafasını rahatlatmak için insan kırk takla bile atabiliyor...ama karşısındaki
kişiyi kırmadan inciltmeden destek olmak ....çünkü çok hassas bi dönemdir ve insan sıkıntılıyken alıngan ve kırlgan olabilir...o yüzden öyle dönmelerimizde kimseyle konuşmak istemeyiz...dostlarımızdan başka...ateş düştüğü yeri yakar ve bazı şeyleri yaşamayan anlamaz malesef..

Elbette yaşayan için zordur ama bunu derecelendirebileceğimizi zannetmiyorum..
İnsan bunalıma giripte zor anlar yaşadığında en güçlümüz bile kendi başımıza ayağa kalkıp doğrulamıyoruz..
İnsanın doğasında yalnızlığın olduğunu zannetmiyorum..
İnsan yalnızlığı sevebilir ama yanında ona uzaktanda olsa destek olan birilerinin varlığı hissetmek ister bence...
En iyi dostunu yalnız bırakmayıpta onu teskin edebildiği..
Onun dikkatini dağıtmaya çalıştığı ve en zor dönemleri onu dertlerinden birazda olsa uzaklaştırdığı için insanın her zaman dostlara ihtiyacı vardır..
Bence acılar paylaştıkça azalır..
Böyle bi dost bulmuşken birbirinize sıkı sıkı sarılın derim zemuszemus

Sevgiler opuyorumnanaktan

elbette ki senin durumun daha zordu...sen bir sınav veriyordun, eşine, ailene ya da başka birine karşı değil...
kendine karşı...
karşına aldın sen inandığın güvendiğin bir çok kişiyi ya da değeri...o yüzden o kadar ağır ve sancılı geçti senin için...
neyse sonuçta geçti ve geçecek...
betty boşanmanın öncesinde de sorunlarını biliyordu... dosttunuz zaten... anlatıyordun, seni dinliyordu... belki de anlatamadıklarını dahi biliyordu...
ve sen yaralı parmağı kesip atarken de bu dostluğa yaraşır şekilde hareket etti...
bu zordur evet.. herkes yapamaz.. herkes dost olamaz..herkesten dost olmaz...
ama bu başarıldığında dostum denildiğinde bunu birinci kuralı kayıtsız, şartsız, koşulsuz sevebilmektir, verebilmektir.....
verdiği sözün arkasında durabilmektir...ağlarken güldürebilmektir... beraber ağlamak değil...
çünkü sen zaten ağlıyordun... ikinciye gerek yoktu...
ve dost bunu bilir... dost güldürebilene dostum der, ağlayana değil...
velhasıl sen hayat sınavı verirken o dostluk sınavı veriyordu farkındaydı ya da değildi...
hayat insanları dener en çok olmak istedikleri şeyde... şey diyorum adını koymayacağım...
işte ne kadar zor'una sen karar ver...

bir tek şeye katılmıyorum...eğer özele indirgersek...
ben bir dostluk sınavı vermedim elifcim...
benim gözümde o sınav çoktan AA ile verilmişti...
benim dostluğum da onunki de AA dır benim gözümde...
sınavını vermediğim kimsenin yanında bukadar olmam ben...
lale için daha zor olabilir,yaşayan oydu dinleyen ben... bunu bilmiyorum çünkü lalenin yerinde olmadım şimdiye kadar...
benim için hakkaten zordu...yeri geldi kocamı bile idare ettim çünkü...
değer miydi...sonuna kadar...
bildiğim, ben onun yerinde olursam onun da sınavda olmayacağı...
hatta güvendiğim, emin olduğum...
eğer o sınavda olursa benim AA çoktan FF olmuştur bile...

Derdi çeken bilir bence, onun için daha zor olduğunu düşünüyorum, ama yanınızda olan kişi için dostluğunu kanıtlamanın da güzel bir fırsatıdır durumunuz :kedi:. siz kötüyken bir insana bağırır çağırırsanız ve o giderse, anlarsınız ki o bir iyi gün dostudur. doğru insan sizi dinler, konuşmazsanız sizinle birlikte susar.

derdi olanın işi daha zordur aslında
(yani laale)
zaten dosta (yanii betişe) zor gelse senin yanında bulunmaz ki
dostlukta budur zaten :1hug: karsındakinin acısını derdini hafifletmek için kendinden ödün vermek

Ayyy geldim yine!!!!hihoyyyt
Acı çekenin zor durumda olduğu,herkes gidince başbaşa sorunlarla kaldığı muhakkak..
Bir yanım bunu savunduğu için zaten vicdanen rahatım..
Diğer yandan dost adını koyduğumuz kişinin çabasına kıyamıyoruz işte..:çok üzgünüm:
Bu arada; dostluğun sınavı olmaz be Elfidam...
Dost bu.
Ya vardır ya da yoktur:1hug:

Bunu Sorgulamamalısın bile bence Lalem....Gerçek Arkadaşlık
Gerçek Dostluk Budur...Aynı şekilde Tubada sıkıntı yaşasaydı,sen yılmadan,kırılmadan,sabırla
onu arayıp sakinleşmesini sağlayıp,derdine ortak olcaktın
Siz gerçek dostsunuz.

Bu arada pazar günü Betiye gidiyom,pavucunu dama atcam haberin ola.:)

ay aşağısı rengarenkkaydirigubbakcemile3
bencede derdi olana zor, destek olan tam bilinç halindeyken derdi olan bazı bazı tam bilinç halini kaybedebilir çünkü:içelim:

Son iki satırından eminmisin tatlım sen.lmaz:

ikisi de birbirinden zor ya..
karsimdaki insan acidan kivranirken ona yardim edememek beni cok fena yapar. oturur onunla aglarim dayanamam ben duygusal inanim.
ama benim derdim varken biliyorum dunya karsimda gulse sevgilimden baskasi yardim edemez. ondan baska kimse icimiz ferahlatamaz.
o yzden Allah sevgilimin yardimcisi olsun.
derdi cekene de zor.. derdini gecirmek isteyene de zor.
hangisi daha zor dersen?
ates dustugu yeri yakar derim yine de.

Hayır yanılıyorsun kuzu güveç..

Burda sıradan bir arkadaşlıktan bahsetmiyoruz ki (biz aynı şehirdeyiz), gel dediği zaman işi bırakıp atlayıp arabaya gitmek zorundayım..ona destek olmak zorundayım..

bence Betty nin işi daha zor yani Betty ne der bilemem ama ben, kendi arkadaşıma da aynı şeyi söylüyorum; sayende boşanırsam hiç yabancılık çekmiycem seninle birlikte ben de boşandım (Allah korusun) derim güleriz..O da boşandı Lale gibi.

Bu öyle birşey ki; gerçekten o an kafanda çok önemli bir sorunun var belki sen de ağlıyorsun ama arıyor, konuşmamız lazım , müsait misin diyor,, evet müsaitim anlat diyorsun...

Gece gündüz, aylarca süren bir destek..

Bunları başa kakma olarak anlatmıyorum emin olun, sevmesem zaten sallarım başımdan bana ne ya derim..

Ama bir süre sonra (bayağı uzun), bazen kafamın artık dolduğunu hissediyorum..

Ama olsun, ben zorda olsam, o da gel dediğimde gelir, bunu biliyorum değer yani..Şeniz

Son iki satırından eminmisin tatlım sen.lmaz:

yess...eğer ben aynı zorlukları yaşarken o sınav verdiğini düşünürse benim AAnın ne anlamı var...
benim onun sınav vereceğine dair bir kuşkum yok...onu demek istedim...
aman özele indirgemeyelim, hakkaten genel bir konu aslında...
ben bayağı FF oldum zeynebim...
ama AA değildi notum onlarda...eskiden...çok eskiden...ondan dedimdi...

ayrıntılara takılma bence...
sınav, sınanmak çok da önemli değil burada...
laliş seni dostluk sınavına tabi tutmadı...
lalişin buna değip değmeyeceği de değildir konu...
hangi durum daha zorsa soru...
lalişin durumu daha zordu...daha ağırdı...
ikisi birbiriyle mukayase dahi edilmez bana göre...

deniz güneş bugün beni yormamakta...ben gidemedim de...
telefonla yapışık ikiz tadındaydık...
yess kuzu güveç...
san anlamazsın zati saat kaç oldu bak...

Aslında bunada katılmamak elde değil..
Nekadar içindeki acıyı hırsi öfkeni,o dönemde yaşadığın duygu yoğunluğunu
Dostuna yaşadığın gibi aktarsanda,o telefonu kapatınca,kendi içine dönüyosun
Özündede daha fazla acı çekiyosun
Yinede olması gerektiği gibi yaşıyosunuz dostluğunuzu
ben şahsen imreniyorum:mymeka:
Hergün betiyle konuşuyoruz ama senin yerin başka onda.
O yüzden tüm birikimini,Paylaşmak istediklerini Betişe Anlat
Ben inanmıyorumki O ağırlık altında ezilsin.
:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…