• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisine yanayım bilemedim

paris3535

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
440
192
103
33
Kızlar merhaba.biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın ama içim çok dolu anlatırsam belki rahatlaRIM. 27 yaşındayım. 3 yıllık evliyim ailemden uZak gurbette geçim yapmaya uğraşıyorum. Ailemin yanında 2 tane bekar (!) Bi tane evli kardeşim var. Ev kurdum il değiştirdim ev aldım ev taşıdım. Hiç bi zamn ailem yanımda yoktu. Sorun etmedim. Eşimle birbirimize yetmeyi bildik hep. Benim düğünümden hemn 1 ay sonra kardeşlerimden birisi evlenmek istedi daha 17 yaşında.verdiler ama çokça da sorun yaşadılar evleri yakın olduğu için. Annem çok dert yandı çok canı yandı ama olan olduktan sonra elden bişey gelmiyor. Herkes ev bak Kuedu yuva kuruldu diye bişey diyemedi ler. Kardeşimden hemn 15 gün sonra diğer kardeşim nişan yaptı. Ona da tamm dediler. Nişanşandığı kişi ve ailesi bize hiç uygun değildi. Tek yuva kurulsun diye tamm dediler çünkü konuda bahsi geçen kardeşim kimsenin Dediğine kulak asmayan kendi bildiğiniz doğrusuna giden asi dikburun lu bi karekter. 4 kız kardeşiz ama 4ümüzde birbirimizden farklıyız. Neyse bunlar bi süre sonra nişan attılar ki böyle olacağını herkes söylemişti zaten. Görünen Köy hikayesi. Sonrasında intihar etmeye kalktı hastanelerden topladık. Annemden Özür diledi sözünü dinlemediği için faln filan. Ama huylu huyu ndan vazgeçmedi. Şimdi yeniden biriyle birlikte oldu. BEn uzakta olduğumdan pek bişey söylemez ler. Çünkü kardeşimin davranışlarını doğru bulmadığımdan ve aileme zarar verdiğini düşündüğinden pek anlaşmayız. Birlikte olduğu kişiyle tanışma yemeklerine gidildi. Ben internette ki fotoğraflardan öğrendim. Neden böyle yaptıklarını bana söylemediklerinden sorduğumda sen arayıp sorsaydın görümce dediler. Eyvallah dedim. Kardeşim dünürlerin olduğu yemekte nişan tarihi konuşulurken ablana uygun olan zambda yapalım dediklerinde ablamın gelmesine gerek yok o olmasa da olur demiş. Bende bunu duyunca çıldırdım ve dediği gibi nişanı na gitmedim. Ailem beni suçladı o ne derse desin yanımızda bulunman lazımdı diye. Fakat ben nişan dan 15 gün önce zaten ailemin yanındaydım 3 günlüğüne.o sözü duydukları sonra gelmem dedim bende. Özür dilemediği taktirde düğününe de gelmem dedim. Olay kapandı üzerinden zaman geçti. Bunlar düğünden aylar önce nikah yapmak istemişler. İşyerlerinden tazminat almak adına. Güya tabi. İşin sadece kılıfı bana göre. Herneyse 2 gün önce nikah oldu bitti fakat ben yine internetten gördüm. Hiç kimse hiç bişey söylemedi. O andA yaşadığım travma yı tarif edemem sanırım. Neden böyle oldu neden bana abla olarak büyük olarak bişey söylemediniz diye sorduğumda da türlü türlü bahaneler. Kimseye hesap vermek zorunda değiliz tarzı konuşmalar.sen nişan da gelmedin.bizde söylemë gereği duymadık falan. Bu arada ben en büyükleriyim. Bahsi geçen kardeşim benim küçüğüm. Eşime mahçup olduğuma mı yanayım yoksa ailem tarafımdan bu kadar değersiz ve hiç e sayıldığıma mı yanayım bilemedim.

Bence nişana gitmemekle büyük hata yapmışsınız eşinize mahçubiyeti şimdi düşünmek yerine ozaman ailenizin mahçubiyetini düşünebilirdiniz
Muhtemelen özür dilemeyecek oyüzden de söylemediler ama ailenizden başka biri abla gel küslük bitsin de diyebilirmiş
Kardeşten kıymetlisi Yok bence oyüzden aranızdaki ilişkiyi toparlamaya çalışın abla olarak

Eşinize yansıtmamak adına en başında annem babam hatrına deyip nişana gitmeliydiniz. Şimdi mahçubiyeti düşünmek için çok geç.. Bazen canımız yansa da eş ve ailesine belli etmemek, ağızlarına laf vermemek adına kendi içimizde fedakarlıklar yapmamız gerekiyor ne yazık ki..

Kardeşinin ablam gelmese de olur dediğini kimden duydun? Keşke o zaman yanına gidip hayırdır niye böyle dedin filan deseydin de bi öğrenseydin sebebini. Kardeşler birbirinden bu kadar uzak durmamalı, kardeşlik yakınlıksa sen de duyduğunda hareket etmeyip bizzat kendisine sorsaydın, bu uzaklık karşılıklı gibi geldi bana

Nişana gitmeyerek tavrınızı belli etmişsiniz zaten. Nikaha davet edilmemeniz sizi niye bu kadar şaşırttı?
Ki her insan hata yapabiliyor. Kardeşiniz annenizi üzdü diye ona tavır almanız doğru olmamış.

Annenizi de anlamaya çalışın lütfen. Büyük ihtimalle kardeşinizin karşısında dursa belki evden kaçıp kıyacak o nikâhı. Ya da nikah bile kıymayacak daha da zor duruma düşecek. Sonucunda siz de zorda kalacaksınız.

Sizin durumunuza gelince ne yazık ki ailede bazı evlatlar her işinde yalnız kalıyor. Evlenirken, ev yerleştirirken, taşınırken, çocuk büyütürken ve sonraki tüm sıkıntılarda... Ama inanıyorum ki bu evlatlar diğerlerine göre kıyaslanamayacak kadar çok güçlü, tecrübeli ve akıllı oluyor. Diğer kardeşleriniz küçük problemlerde yıkılabilir ama siz yıkılmazsınız. Ve bence en güzeli bu. Ne kimseye minnetiniz olur ne de çekinceniz .

Anneniz büyük olarak karışmalıydı ve size haber vermeliydi. Gerekirse anlaştıkları tarih için bir bahane bulup size uygun tarihi söylemeliydi. Arayı bulmak zorunda.

Size gelmese de olur dedi diye laf taşıyan kim? Bence o kişi hikayede kilit noktada. Kardeşinizi arayıp neden diye sordunuz mu? Ayrıca karşınızdaki kişiler nişan atar, evlenir boşanır vs. Sizin tepkinizi yersiz buldum. Hangimiz hata yapmıyoruz ki? Biraz kendinizi geri çekin yorum yapma konusunda. Şu anda yapacağınız en iyi şey kardeşinizle konuşup tebrik etmek. Buzları eritmek için bir adım atın. Olumlu olursa düğüne gidersiniz. Bundan sonra ilişkilerinize dikkat edersiniz. Olumsuz olursa da yapacak bir şey yok. Öyle bir durumda adım attim olmadı der gitmezdim.

Kardeşinin ablam gelmese de olur dediğini kimden duydun? Keşke o zaman yanına gidip hayırdır niye böyle dedin filan deseydin de bi öğrenseydin sebebini. Kardeşler birbirinden bu kadar uzak durmamalı, kardeşlik yakınlıksa sen de duyduğunda hareket etmeyip bizzat kendisine sorsaydın, bu uzaklık karşılıklı gibi geldi bana
Onu da o gün orda olan Kardeşimden duydum. Sonra annem e sordum.inkar etmedi.kardeşime sebebini sordum sen bana karşı çıktın o yüzden falan dedi.

Annenizi de anlamaya çalışın lütfen. Büyük ihtimalle kardeşinizin karşısında dursa belki evden kaçıp kıyacak o nikâhı. Ya da nikah bile kıymayacak daha da zor duruma düşecek. Sonucunda siz de zorda kalacaksınız.

Sizin durumunuza gelince ne yazık ki ailede bazı evlatlar her işinde yalnız kalıyor. Evlenirken, ev yerleştirirken, taşınırken, çocuk büyütürken ve sonraki tüm sıkıntılarda... Ama inanıyorum ki bu evlatlar diğerlerine göre kıyaslanamayacak kadar çok güçlü, tecrübeli ve akıllı oluyor. Diğer kardeşleriniz küçük problemlerde yıkılabilir ama siz yıkılmazsınız. Ve bence en güzeli bu. Ne kimseye minnetiniz olur ne de çekinceniz .
Sanırım öyle oluyor. Haklısınız

bence biraz fazla yargılıyorsunuz kardeşinizi.
Herkes sizin gibi olmak zorunda degil.
Kimisi daha deli dolu Yaşar,
Kimisi daha kontrollü.
Kimisi daha umursamaz Yaşar, kimisi daha gelenekçi.
Kişi ne seçerse kendi seçer, ne yaparsa da kendine yapar.
Eğer siz hayatınızdan memnunsanız, tercihiniz doğrultusunda yaşamaya devam edin.
Kardeşiniz kendi tercihlerini yapar. Sonuçlarına da kendi katlanır.
Siz abla olarak yanında olmamayı seçmişsiniz.
E bu da sizin kararınız...

bence biraz fazla yargılıyorsunuz kardeşinizi.
Herkes sizin gibi olmak zorunda degil.
Kimisi daha deli dolu Yaşar,
Kimisi daha kontrollü.
Kimisi daha umursamaz Yaşar, kimisi daha gelenekçi.
Kişi ne seçerse kendi seçer, ne yaparsa da kendine yapar.
Eğer siz hayatınızdan memnunsanız, tercihiniz doğrultusunda yaşamaya devam edin.
Kardeşiniz kendi tercihlerini yapar. Sonuçlarına da kendi katlanır.
Siz abla olarak yanında olmamayı seçmişsiniz.
E bu da sizin kararınız...
Orası öyle tabi. Benim gibi olmasını beklwyememm ama sonuçta aynı anne babadan çıktık. Beni çok daha kapalı çok daha sıkı büyütüp onu bu kadar serbest yetiştirmelerinden kaynaklandı onun böyle olması.

Size gelmese de olur dedi diye laf taşıyan kim? Bence o kişi hikayede kilit noktada. Kardeşinizi arayıp neden diye sordunuz mu? Ayrıca karşınızdaki kişiler nişan atar, evlenir boşanır vs. Sizin tepkinizi yersiz buldum. Hangimiz hata yapmıyoruz ki? Biraz kendinizi geri çekin yorum yapma konusunda. Şu anda yapacağınız en iyi şey kardeşinizle konuşup tebrik etmek. Buzları eritmek için bir adım atın. Olumlu olursa düğüne gidersiniz. Bundan sonra ilişkilerinize dikkat edersiniz. Olumsuz olursa da yapacak bir şey yok. Öyle bir durumda adım attim olmadı der gitmezdim.
Bana bunları söyleyen de diğer kardeşim ama onu suçlamadım hiç. Sonuçta orda benim hakkımda konuşulmuş olumsuz olarak. Bunu benim bilmeye hakkım vardı diye düşünüyorum .

Orası öyle tabi. Benim gibi olmasını beklwyememm ama sonuçta aynı anne babadan çıktık. Beni çok daha kapalı çok daha sıkı büyütüp onu bu kadar serbest yetiştirmelerinden kaynaklandı onun böyle olması.

Kardeşinizi bu anlamda kıskanıyor olabilir misiniz?
Sizin yapmak isteyip yapamadıklarınızı yaptı?
Bunu suçlamak maksatlı sormuyorum, sadece ailenize ve kardeşinize öfkeli olma sebebinizi anlayamıyorum.

Bana anneniz çok tuhaf geldi. Yani kardeşinizin nikâhını internette fotoğraflardan öğrenmek çok üzücüdür tahmin edebiliyorum ama anneniz sizin gönlünüzü alabilirdi. Orta yolu bulmaya çalışabilirdi. Ayıp etmişler.

Size söyleyen kardeşiniz de, sizin aranızı bulmayan ve nikaha çağırmayan anneniz de çok hatalı. Kardeşiniz o an sinirle öyle birşey demiş olabilir, bunu öğrenmenizde hiç bir fayda göremedim. İki kardeşin arasını iyice bozmaktan başka işe yaramamış.

Siz de hatalısınız bence. Küçük kardeşlerimiz bizler kadar olgun olmayabilir, hata yapabilirler. Bizim büyük olarak hoşgörülü olmamız gerekir. Bence nişana gitmeli idiniz.

Canım bizde üç kız kardeşiz en büyükleri benim seni çok iyi anlıyorum. Yani nutkum tutuldu Allah yardımcın olsun onlara da yazıklar olsun diyorum ne düşünürsen haklısın. Ama bence düğüne bari git sen kötü oluyorsun sonra

Back
X