• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar bana bir fikir verir misiniz?

Öncelikle karı-koca olarak ailelerde kalma işi çok garip.
Alıştırmışsınız üstelik.
Çocuk olup yeni düzen gelene kadar bunu sizden bekleyecekler.
Çocuk olduktan sonra yapmayın .
Sizin anneniz uzak mesafe orada kalınmasına lafım yok ama 15 dakikalık mesafe için kalmak biraz absürt.
KV biraz bulandırmış suyu , eşinizin de size destek olmayışı körüklemiş olayı.
Eşinizle buğulu gözlerle konuşun.
Konuşurken temas edin mutlaka.
Asıl canınızı neyin sıktığını anlatın.
Erkekler karşısında kuş gibi bi hatuna dayanamaz.
Ara sıra Bizans Oyunları da gerekiyor.
Yoksa erkek siz haklı bile olsanız , inat varsa burnundan kıl aldırmaz.

GÜNCEL SAYFA 4
Hanımlar ilk defa bu bölüme konu açıyorum,
Kısaca anlatmaya çalışacağım derdimi.
14 aylık evliyim kv kp e 15dk, kendi annemlere 2,5saat mesafede oturuyorum. Kv ye gidip dönerken yarım saatte bir araç varken kendi memleketime sadece belli saatlerde birkaç sefer var ve akşam 5ten sonra araç yok, gidince kalmak gerekiyor çünkü.
Evliliğimin ilk aylarından beri haftanın iki günü kv ye gidiyorduk ve mutlaka bir gece yatıya bırakıyorlardı,(kv kp koloni tipi yaşamı destekleyenlerden) ben önceleri ortada bişey olmadığı için eşim yüzünü asmasın diye ses etmedim Ama çok rahatsızdım bu durumdan.

Ramazan bayramında ilk iki gün kvdede kaldık tabi, ben eşimle konuşmuştum daha önce bayramın son günü annemlere gidelim birkaç gün de orda kalalım diye tamam dedi ama onun beni bırakıp ertesi gün dönmesi gerekiyordu çalıştığı için. (Bu arada ara tatilde rahatsız olduğum ve sonra da gebe kaldığım için bulantı vs bir senedir memleketime gitmemiştim.)

Bayramın ikinci günü eşim dedi ki yarın yavrupancarı memleketine götürecem ertesi gün geri döneceğim. Kv hemen atıldı, bana sen de dönsene ertesi gün eşinle niye kalıyorsun diye
:KK57:
Ben tabi dumur oldum. Nasıl yani ya dedim bir yıldır görmüyorum annemleri bir gece kalıp geri mi dönecem diye çıkıştım hala kem küm ediyor. Çok sinirlendim öyle mi dedim eşime bundan sonra evim bu kadar yakın mesefadeyken hiçbiryerde yatılı kalmayacağım diye and içtim.

Eşim de o zaman ben de sizinkilerde yatılı kalmam diye inatlaştı, ben iki durumun farklı olduğunu anlatmaya çalıştım ama yok neyse en son keyfin bilir ister kal ister kalma dedim kapandı.

KıZlar Şu anki sorunuma gelirsek
Pazar günü kvler akşam mangal tarzı birşey yapacakmış, elim gider miyiz diye sordu ben de tabi ki gideriz yemeği yer çayı içer akşama geri döneriz dedim,
Kalmayacak mıyız dedi, hyr bu konuyu zaten daha önce konuşmuştuk kararım kesin dedim.

İyi o zaman ben tek başıma giderim dedi, niye tek gidiyorsun yatıya mı kalacaksın dedim yoo dedi ee ben niye gelmiyorum dedim cvp vermedi.

Şimdi bu tavrı orda kalalım diye yapıyor eminim. Birazdan gelecek, tekrar konuşacam, yalnız gitmen doğru olmaz sonuçta onlarla aramda kavga gürültü olmadı ben gelmek istemiyorum sanırlar diye ama kocamı az biraz tanıdıysam yalnız gidecem ya da yatıya kalacaz diye şart koşacak.
Şimdi nasıl yapsam kızlar akıl verin bana...

Uzun olmuş kusura bakmayın.
kesinlikle kalmayın
eşinizle beraber gidin ama yatıya kalmayın
çok diretirse de eşiniz gitmeyin ne sanarlarsa sansınlar ama kesinlikle kalmayın
15 dakika mesafede ne gerek var kalmaya

benim kaynana kayınpeder de aynısını yapıyolardı oraya gıdınce kalın kalın dıye ısrar edıyorlardı ve hatta cocugumu dolduruyorlardı '' kalırsan sana burda cıkolata verırırız bılmem sunu bunu alrırız'' dıye cocuk da tabı kalalımdıye aglıyor
ben de şimdi cocugum 5 yasına geldi artık anlıyor gıtmeden once tembıhlıyorum sana kal derlerse sakın kalacagım deme '' biz evimize gideceğiz'' de diye tembihliyorum ( kim ne derse desin buna yok babanneye dedye karsı dolduruyo musun bılmemne dıye ama benı bu duruma onlar getırdı) şimdi cocugum da benım ogrettıgım gıbı soyluyor
suan zaten de eskısı gıbı söyleyemıyorlar o kadar fazla ben de '' kalmayacagım evıme gıdecegım'' dıye cevap verıyorum bi iki çocugu yıne kullanmaya kalktılar , kendileri söyledi kendileri dinledi onlar cocuga kal diye söylerken ben bi yandan cocugun ustunu basını gıydırıyorum hadı kızım babanne ıle dedeye hoşçakal de dıyorum ve byeee dıyıp gıdıyorum
daha da yapamıyorlar

Şimdi geldim eve,
Gebe kaldığımda görümcem araştırıp en iyi dr bu buna gidin demişti özel bir hastanede,(görümce hemşire bu arada)

Geçen aya kadar aynı dra gidiyorduk lakin hiç memnun kalmamıştık, adam zerre kadar ilgilenmiyor, ağzından laf almak ölüm bir de saatlerce sıra bekliyoruz.

Ben bunu eşime ve görümceme belirttim; görümcem demez mi "siz boş boş konuşacak dr arıyorsunuz bu adam en iyisi bilmem ne" 22haftalık olmuş daha bebeğin ne kilosunu öğrenebilmişiz ne boyunu ne de daha kalp ritmini dinleyebilmişiz düşünün,

Eşime dedim ki yemişim böyle drun uzmanlığını! Para veriyorum sonuçta tabiki bilgi almak en doğal hakkım! Sanki hayrına bakıyor dr bana...

Ben araştıracağım en iyi dru bulup ona devam edeceğim dedim orda bi tartıştık zaten, ablası hemşire ya her haltı ona onaylatmamız gerekiyor çünkü!

Ayrıntılı ultrason için bugün randevu aldım bu özel drdan, herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattı, ilgilendi sağolsun, eşimin de yüzü güldü mutlu olduk falan.

Dr bana ultrason fotolarını verdi renkli, muayenehaneden çıkarken eşim aldı elimden fotoları koltuğunun altına sıkıştırdı gidiyor,

Bi versene dedim telefonla fotosunu çekeyim,
Çekersin birazdan dedi, niyeti yine anasıgile gitmek, ablasına onaylatacak sonuçları!
ısrar edince verdi çektim al dedim almadı.
Neymiş artis artis hareket yapıyormuşum zor tutuyormuş kendini! Tutma ya niye tutuyorsun tutma bundan sonra dedim bastım eve geldim, o da anasına gitti...
Çok moralim bozuldu ya
Psikolojim altüst oldu
Hergün aynı psikolojik işkence, ağlamadığım tek birgün yok bezdim artık

Öncelikle karı-koca olarak ailelerde kalma işi çok garip.
Alıştırmışsınız üstelik.
Çocuk olup yeni düzen gelene kadar bunu sizden bekleyecekler.
Çocuk olduktan sonra yapmayın .
Sizin anneniz uzak mesafe orada kalınmasına lafım yok ama 15 dakikalık mesafe için kalmak biraz absürt.
KV biraz bulandırmış suyu , eşinizin de size destek olmayışı körüklemiş olayı.
Eşinizle buğulu gözlerle konuşun.
Konuşurken temas edin mutlaka.
Asıl canınızı neyin sıktığını anlatın.
Erkekler karşısında kuş gibi bi hatuna dayanamaz.
Ara sıra Bizans Oyunları da gerekiyor.
Yoksa erkek siz haklı bile olsanız , inat varsa burnundan kıl aldırmaz.
Buğulu gözler, duygusal konuşmak falan hiç işe yaramıyor inan...
Adam tembihlenmiş çünkü...
Bilmiyorum belki de sevmiyor beni o yüzden hiçbirşeyi kabul etmiyor... İnsan sevdiği üzülmesin kırulmasın istiyor, ben eşim üzülünce boynu bükülünce çok üzülüyorum,
Her durumda yanında olmaya çalışıyorum ama onda bi karşılığı yok iyice anladım bunu... Ben ne söylersem ters anlıyor aksini yapıyor
Düşünüyorum acaba gebe olduğum için mi böyle hissediyorum diye ama hyr evlilimizin başından beri alttan alması gereken düşünceli olması gereken adım atması gereken hep bendim...
Ben de insanım, arada desteklenmek pohpohlanmak sevildiğimi görmek istiyorum dayanamıyorum artık

Buğulu gözler, duygusal konuşmak falan hiç işe yaramıyor inan...
Adam tembihlenmiş çünkü...
Bilmiyorum belki de sevmiyor beni o yüzden hiçbirşeyi kabul etmiyor... İnsan sevdiği üzülmesin kırulmasın istiyor, ben eşim üzülünce boynu bükülünce çok üzülüyorum,
Her durumda yanında olmaya çalışıyorum ama onda bi karşılığı yok iyice anladım bunu... Ben ne söylersem ters anlıyor aksini yapıyor
Düşünüyorum acaba gebe olduğum için mi böyle hissediyorum diye ama hyr evlilimizin başından beri alttan alması gereken düşünceli olması gereken adım atması gereken hep bendim...
Ben de insanım, arada desteklenmek pohpohlanmak sevildiğimi görmek istiyorum dayanamıyorum artık
Tembihlenmismidir bilemem ama
Sana karsi gardini almis belli.
Ne diye izuluyorsun ki? Amaci seni uzup
Kendi istedigi sekle
Sokmak.
Buna izin verme.
Dittirsin gitsin.

Emin ol biz kadinlar cok seviyoruz ince dusunuyoruz ama erkekler oyle
Deyil.
Umursama
Hayatina bak.
Birlikte aile olucaz hayallerini de simdilik unut derim. Cunku senin kocan daha
Olgun deyil. Zaman lazim.

Benimki bile
Ikinci cocuktan sonra tam istedigim kivama geldi.

Tembihlenmismidir bilemem ama
Sana karsi gardini almis belli.
Ne diye izuluyorsun ki? Amaci seni uzup
Kendi istedigi sekle
Sokmak.
Buna izin verme.
Dittirsin gitsin.

Emin ol biz kadinlar cok seviyoruz ince dusunuyoruz ama erkekler oyle
Deyil.
Umursama
Hayatina bak.
Birlikte aile olucaz hayallerini de simdilik unut derim. Cunku senin kocan daha
Olgun deyil. Zaman lazim.

Benimki bile
Ikinci cocuktan sonra tam istedigim kivama geldi.
Çok gücüme gidiyor ama ya tatlı tatlı anlaşmak varken ne diye savaşıp duruyoruz? Evlendik yuva kurduk , güzel güzel keyif alarak yaşamak varken sürekli evde gerilim... Kim isterki böyle ortamı?
Ben bunları anlayamıyorum gerçekten,
Artık düşünemiyorum çok yoruldum

Kayinvalidenizle evleriniz cok yakin zaten ziyarete gidiyorsunuz kalmaniza gerek yok bence.
Ama ailenize sIk sIk gidemiyorsunuz gittiginizde biraz kalmak istemeniz hakkiniz.
Fakat siz esinizin ailesinde kalmazsaniz, erkeklerin genel karakteristigi, oda sizinkilerde kalmaz.
Agzinizdan bir soz cikmis fakat geri adim atmazsaniz esinizde sizin ailenizde kalmayacak bundan sonra ve aileniz uzulur eminim.
Birde esinizi tek yollarsaniz, esinizin ailesiyle sorunlar, kuslukler olacagi muhtemel.
Bence inatlasmayin orta bir yolda uzlasin.
Evlilik inatla yurumez...

Çok gücüme gidiyor ama ya tatlı tatlı anlaşmak varken ne diye savaşıp duruyoruz? Evlendik yuva kurduk , güzel güzel keyif alarak yaşamak varken sürekli evde gerilim... Kim isterki böyle ortamı?
Ben bunları anlayamıyorum gerçekten,
Artık düşünemiyorum çok yoruldum
Dusunme zaten. Olay surda biliyormusun.
Sana gore evinizde birlikte aile hayati yasamak sadece ikinizin oldugu, kendi ailelerinize de haftada bir iki gorusmek
Guzel guzel anlasmak.

Ona gore ise annesigile devamli gitmek, onlarda kalmak, herbir seyi beraber yapmak
Guzel guzel gecinmek.

Iste zaten sorun burda.
Tr ye uc yilda bir geliriz, ben zaten afedersin esek gibi calisirim burda ve tum tatilimi tr ye ayiririm, gezmek
Isterim haliyle, ama esim beni cikarmaz disari. Illa annesigil kardesleride gelmeliymis, biz zaten ne diye gidiyomusu ki tr ye o zaman. Olurmusun oldururmusun. Gencligim gitti oyle. Gezemeden, evde tikilarak.

Ona gore bu guzel bir sey, adam cikmak istemiyo disari. Ama hata bende onu niklemeyip cekip gidip kendim cikicaktim. Bunu gecte olsa anladim. Zaten emin ol sonra sana ayak
Uyduruyolar. Sende haftada birkere gitmen gerekiyosa git kaynana, ama gece kalmicam diyosan da asla kalma. gerekirse kendin cik disari gece eve geri don. Sakin sakin de anlat beden boyle
Yapmak istedigini. Kusura bakma de. HuysuLuk
Yapicaktir ama
Alisacak.

Dusunme zaten. Olay surda biliyormusun.
Sana gore evinizde birlikte aile hayati yasamak sadece ikinizin oldugu, kendi ailelerinize de haftada bir iki gorusmek
Guzel guzel anlasmak.

Ona gore ise annesigile devamli gitmek, onlarda kalmak, herbir seyi beraber yapmak
Guzel guzel gecinmek.

Iste zaten sorun burda.
Tr ye uc yilda bir geliriz, ben zaten afedersin esek gibi calisirim burda ve tum tatilimi tr ye ayiririm, gezmek
Isterim haliyle, ama esim beni cikarmaz disari. Illa annesigil kardesleride gelmeliymis, biz zaten ne diye gidiyomusu ki tr ye o zaman. Olurmusun oldururmusun. Gencligim gitti oyle. Gezemeden, evde tikilarak.

Ona gore bu guzel bir sey, adam cikmak istemiyo disari. Ama hata bende onu niklemeyip cekip gidip kendim cikicaktim. Bunu gecte olsa anladim. Zaten emin ol sonra sana ayak
Uyduruyolar. Sende haftada birkere gitmen gerekiyosa git kaynana, ama gece kalmicam diyosan da asla kalma. gerekirse kendin cik disari gece eve geri don. Sakin sakin de anlat beden boyle
Yapmak istedigini. Kusura bakma de. HuysuLuk
Yapicaktir ama
Alisacak.
Evet aynen dediğin gb canım,
Ayrı bir aile olduğumuzun bilincine varamadı, ona göre herşey normal, sanki ailesi bizim ailenin bir uzantısı gb.

Bu durum bana çok ters, ben evlenmeden önce de böyle vıcık vıcık aile ilişkisi yoktu biz de, illa gelecen kalacn bana soracan diyen yok biZim tarafta, evinizde mutlu huzurlu olun iyi geçinin yeter diyorlar, erkek kArdeşim de evli onlara karşı da böyle ailem, karışmaz etmezler, herkes gayet memnun hayatından.

Ama bu tarafta bi gariplik var ya siz ayrı ev ocak oldunuz evinizde mutlu olun diye düşünen yok, dillerinde var da icraatler bambaşka... Ben alışamadım bu düZene,
Yapım gereği haksızlığa da gelemiyorum ne oluyor sürekli üzülen ben oluyorum başka birşey değil...

Annede kalma nedir kendi eviniz varken ne ben kalirim nede eşim böyle birşey şimdiye kadar teklif bile etmedi tamam gidin görün gelin.. ahh su erkekler:'(

GÜNCEL
Bir ay sonra olan biteni özet geçeyim kızlar,

Yatıya kalmama kararımdan sonra kararlı davrandım, gidip gelme olayını da baya bi azalttım,

Geçen kurban bayramında ilk iki gün kendi annemlerdeydim, 2.gün eşim beni almaya geldi, bir gece de eşimle kaldık, herşey iyi güzel neyse, 3.günü dönerken annem birkaç kışlık yiyecek koydu götürelim diye, bir de eşim seviyor diye kavurma koymuş dondurucu için.

Otobüsle döndük neyse eşim dedi ki bizimkilere de gideriz değil mi bayrama? Tabi gideceğiz dedim bayramlaşmaya gitmeden olur mu? Yatıya kalır mıyız dedi ben biraz düşündüm, bayram olduğu için bir gece kalabiliriz istisna olarak dedim çocuk gb sevindi neyse.

Evimize geldik ben annemlerden gelen malzemeyi dondurucuya atmaya çalıştım (bu arada benim derin dondurucum yok buzdolabımın dondurucu kısmından söz ediyorum) ama hiç yer yoktu, daha önce koyduğum birkaç parça yiyeceği çöpe atmak zorunda kaldım yine sığmadı. Eşim dedi ki belki benim annem de et falan vermek ister yer var mı? Hayatım görüyorsun dedim durumu, annene söylesek bir iki ay sonra alsak (bu arada taşınma işimiz de var) hem onun sandık dondurucusu var sorun olmaz diye tamam dedi.

Neyse gittik kaldık bir gece ertesi gün hazırlanıyoruz çıkmak için kv geldi yavrupancar et koyayım götürün dedi, anne dedim durum böyle böyle bir iki ay sonra alsak olur mu? Ama ben oğluma sordum koy götürelim dedi dedi. Tamam anne eşim öyle dediyse götürürüz o zaman dedim.

O sırada eşim bi hışımla geldi, noluyooo burda diye çıkıştı, kv de pancara et götür dedim hyr dedi dedi!:KK57: Eşim de bırak anne ya götürmezse götürmesin diye bağırdı ben tabi şok!

Sanki bunlar hiç konuşulmamış, ben annesini dövüyormuşum da ayırmaya gelmiş gb bir tavır! Nasıl sinirlendim hiç konuşmadım, eve geldik, ben salak gb bekliyorum ki gelsin ne oldu neydi o diye sorsun! Adam iki gün sonra aldı yastığını battaniyesini salona geçti orda yatacakmış bundan sonra!

Benim şalterler attı tabi, bana bak dedim ne demek bu? Yatak ayırmak ne oluyor??? İnsan gelir bi sorardı olay neydi diyeki olay bile yok normal bi konuşmanın arasına sanki büyük bi kavga var gb daldı beni ezdi resmen gömdü anasının yanında!

Benim için yatak ayırmanın tek bi anlamı var dedim, eğer bi planın varsa açıkça söyle oyuncak yok senin karşında dedim, anasıyla aramızda geçen gayet normal konuşmayı anlattım, eğer dedim bundan sonra burda yatmayı düşünüyorsan yarın sabah ilk iş git dilekçeni ver yeter artık bu kadar dedim kalktım yanından.
Paşa paşa gelip yattı sonra yatağa.
Bir iki gün içinde normale döndük, zaten kvgile gitmediğimiz zamanlarda gayet iyiyiz, oraya gittik mi bi haller oluyor adama.:KK34:

Bu arada ben bir daha kvgile gitmeme kararı aldım, bu kararda hem eşimin davranışları hem de kv ve görümcenin ikili oyunları etkili oldu
En Büyük KK

Geçen hafta eşim ben annemlere gideceğim sen gelecek misin dedi yok dedim sen git benim işlerim var,
Bozuk attı baya bi, hayatım otur konuşalım bu konuyu dedim, neymiş ben konuşmadan anlamazmışım! O nerden çıktı ya dedim ne demek bu? Anlatsam da kapasiten yetmez demez mi bana?? Çok sinirlendim kalktım gittim yanından,
Biz bu adamla kesinlikle oturup normal konuşamıyoruz bir konuyu, beni aşağılamayı alışkanlık yapmaya başladı. Ben de dün sabah bir uzun msj yazdım konuşmak istediğim herşeyi yazdım,

Ablasının ve annesinin benim yüzüme farklı ona farklı kobuştuğu olayları ikili oyunlarını anlattım ve artık huzurumu bozacak hiçbir yerde bulunmak istemediğimi söyledim.

Hiç tat bırakmadılar, adamın göbek bağı zaten kopmamış, olgunluk desen zerre yok! Ham meyvayı koparmışlar dalından misali!

Sonuç dünden beri yine konuşmuyoruz. Yeminle bezdim!

eşine onlar kadar senin ve çocuğununda onun ailesi olduğundan bahsettinizmi ben bu kadar tölarans gösterdim ama bundan sonra böle diyip geçin bence
Zaten konuşabildiğim zamanlarda konuşmamın teması hep bu oluyor "benim ailem sensin yuvam da burası" diyorum ama oraya bi gidip geliyor sil baştan herşey... :(

Back
X