hanımlar biraz sakin olur musunuz lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Silemiyoruz diyorlardı yani ben öyle hatırlıyorum ama?
Silememek mümkün değil ya sistemsel olarak, silmemeyi tercih ediyorlardır site kuralı gereği. Ama çatlıcam soru nereye gitti diye :D

Silememek mümkün değil ya sistemsel olarak, silmemeyi tercih ediyorlardır site kuralı gereği. Ama çatlıcam soru nereye gitti diye :KK70:
Konu içeriğinden dolayı silindi desem ne konular var silmiyorlar bu konu nereye gitmiş ben de merak ettim.

Konu silmek yasak.
Üyenin konusu sizlerin sandığı gibi kafamıza göre işlem yapmamızdan değil, siteye yasaklı içerik ihtarı geldiği için mecburiyetten silindi.
Siz bilmiyor olabilirsiniz ama siteler denetleniyor ve artık bazı içerikler sakıncalı bulunduğundan sitelere ihtar gidiyor, içerik kaldırılmazsa yaptırım uyguluyorlar.

Paylaştığınız karikatürler ve telif hakkı olan görseller için dahi direkt siteye yaptırım uygulandığından birçok şeyden haberiniz yok tabii.
Mesela olsun yasak ama paylaşacağım deyip eklediğiniz karikatürler sebebiyle tek tek sizleri tespit etmeleri yerine siteye dava açtıklarını ve davanın devam ettiğini biliyor musunuz?
Kurallarımız yine aynı içerik silmek yasak ama yer sağlayıcı olarak içeriklerinizden sorumlu olmasak da ihtar gelmesi halinde paylaştığınız içeriklere erişimi engellemekle yükümlüyüz.

Rica ediyorum önce bize sorun doğrusunu öğrenin sonra fikir yürütün.

I ikimeleklerinannesiyim siz de kuralları bir okusaydınız da böyle konular açmamanız gerektiğini öğrenip ondan sonra üyelik iptali yapsaydınız.

Hazır hepiniz buradasınız, başka bir topikte adminle yazışmalarımızı ekliyorum.
Site kuralları baki ama resmi ihtar uyarı geldiğinde Kadınlar Kulübünü korumak için resmî ihtarlara uymak zorundayız, siz her şeyi paylaşıyorsunuz ama arka planda işler böyle yürümüyor bilin istedim.

Not düşeyim uyarı gelen konular da içerik olduğu gibi duruyor silinmiyor aslında, yapılan işlem silme değil erişim engeli.

Çok dava açıldı maalesef, linkini verdiğim dava sadece bir tanesi, ne twitter face hesaplarına davalar açılmış, bizim siteye de bu sebeple uyarı geldi diye hatırlıyorum, o yüzden sitede karikatür paylaşımı yasak, hatta Google’da kullanılan görsellerin dahi telife tabii olup olmadığını kontrol etmeden kullanmamak lazım.
Karikatür paylaşımları yüzünden profillere tek tek bilgilendirme yapamadığımdan, genel bir duyuru olsun diye duvarıma bir yazı bile eklemiştim.

Yanlış biliyorsun Mune. Uyarı gelmedi bize de dava açıldı. Dava sonuçlandımı bilmiyorum (ana dava sonuçlandı, itirazı ne aşamada bilmiyorum) ama baya da bir pazarlık yatılar. Ama aynı kişinin açtığı davadan nice öğrenci, öğretmen, karakola gitti, bilgisayarlarına el kondu. Kimisi davalık oldu, kimisi pazarlıkla bir miktar para verdi.

Aslında bu Telif kanunu Türkiye özelinde bir şey değil. Uluslararası bir telif düzeni var. Kullanılan görsellerle ilgili ara sıra yabancı makamlardan da mesaj alıyoruz.

Yeri değil ama ufak bir bilgi :

Google üzerinde arama yaparken resim aramalarında araçlar diye bir düğme var. Orada kullanıcı haklarında creative common seçerseniz telifi olmayan imajlara ulaşabilirsiniz.

Eki Görüntüle 3255733

gibi

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X