• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanimlar deneyimlerinize ihtiyacim var

Srplkdr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
636
190
53
32
Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Kaynanama sinir oldum bu düşüncesinden dolayı paragöz

Çocuğun masrafı anasına babasına aittir. Çok saçma buluyorum sorumlulukları başkalarına kitlemeyi. Alamayan çocukta yapmaz biz hallederiz diyip geçin bence.
Tabiki öyle eşimde böyle dusunuyo zaten biz vok mutluyuz çocuğumuz olucak diye asla maddi bisey düşünmüyoruz ama kaynanamin böyle söylemesi biraz rahatsız etti
Yeni doğan bebege biseyler takılır dedim kaynana gelişine bilezik takar dedim bende adettendir dedim asla paragöz degilim ama bende susamazdim

Bunu diyen babaanne torun doğunca da öyle bir sahiplenir ki, çocuk onların olur.

Değil anneanne , sizi bile dış kapının mandalı ilan eder. Bizim soyumuz bizim çocuğumuz moduna girer.

Ve zaten ne hikmetse onların gelenek görenekleri sadece karşı taraf için vardır.
O gelenekte hep başkaları almalı yapmalı.
Kendileri ???

Kendileri var olsun yeter 🤣🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ama bazi yerlerde.ilk torunun ust bas masrafini anneanne yapar diye duymuşlugum.oldu onuda belirtiyim ☺

Ben kendi çocuğuma yetiyorum, bu benim çocuğum kimsenin parasına ihtiyacım yok sen de her halta karışma teyze diyin kendisine. Benden de selam söyleyin her şeye karışmasın :ruh:
Kaynanam söyledi bana bisey söylerse derim bu konuşmalar hiç doğru degil cok yanlış lutfen bunları konuşmayın benimle

Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Kaynanama sinir oldum bu düşüncesinden dolayı paragöz
Ben kimseden birsey beklemiyorum diyin böyle bir muhabbet olsa eşime annneme güvenerek yapmadım bu çocuğu derdim kayın validenize ne kimin elinde varsa o yapar herkes adettendir deyip Yolma derdin de

Herkes birbirine paslar çünkü paranın köpeği olunmuş bu devirde
Ben böyle orf adet kurallar olduğunu düşünmüyor inanmıyor varsa da reddediyorum

Çünkü benim çocuğum ben ve eşimin sorumluluğunda
Ne başkası bakmak zorunda ne maddi olarak yardımcı olmak, masraf üstlenmek zorunda

Canı isterse yapan yapar
Ama mumkunse yapmasınlar minnet edemem kimseye.

Anne babalar ve eşiniz doğum hediyesi olarak bilezik künye vs almali mi bence almalı
Bu da görev değil tabi
Sadece doğurana bişey takılır ya hani
Teyze hala çeyrek getiriyoken eş anne baba bı zahmet bilezik taksin künye taksin derim, beklersem bı bunu beklerim, hamileyim..

Benim eski kaynanamla bebeğin besihini,yatağını anneannesi yapar demişti
Bende sinir olmuştum neden biz annesi,babası olarak alamıyoruz dedim ama öyle bir adet varmış
Annem beşiğini,yatağını,kıyafetini,oyuncağını doldurdu zaten de içinden gelenin fazlasını yaptı.
Bazı yerlerde de bebek arabasıni babaanne yapar derler sende o âdeti şöyle 😅

Back
X