- 20 Ekim 2009
- 8.868
- 15.730
- 823
Tanismadan anlayamazsiniz bence anlasip anlasamayacaginizi. Once bi tanisin bence bikac kere konusun iciniz isinir yada isinmaz zaten. Diger konulari ondan sonrakonusursunuz bence. Bakarsinizki cokisrarci bazi seylerde kesersiniz konusmayi.
Simdi bu riske niye gireyim diye dusunuyorsunuz muhtemelen ama eger evlenmek gibi birniyetiniz varsa birileriyle tanismadan nasil olacak bu. Mecburen bikac riski daha girmek gerekecek sanirim. Ins hayirlisi olur hakkinizda
aslında gereksiz bir panik benim ki belki de henüz tanışmadık bile ama huyum batsın ezelden beri doğmamış çocuğa don biçerim.
benim önceki görüşmelerim cidden çok kötüydü öyle böyle değil cesaret edememek var zaten.
ama dediğiniz gibi görüşmeden konuşmadan anlaşamam ki
çok teşekkür ederim
Acıkcası benim de yaşım geciyor ve benimde kriterim var.bu kriterleri koymamdaki en büyük sebep benim mutluluğum ve inşallah olursa cocuklarımın mutluluğu .bende dinime bağlı biriyim.ve dinimizce de bir kadının evleneceği erkeğin dinen daha üstün olması daha iyidir. Bence yasının gecip gecmemesi önemli değil.mutlu olacağın insanı bulman önemli.unutma taviz tavizi getirir. Ve ya sen onun gibi olursun yada o senin gibi.hangi taraf baskınsa artık..iyi düşün iyi tart:)
ben de çocukları düşünüyorum (bartam arkadaşım demesin kimse diye yazmadım)
homojen bir ailede yetişsinler sağa bakıp başka sola bakıp başka bir şey görmesinler istiyorum
dinen de o çocuklardan mesulüm ohak nasıl verilir bilmem.
cok şey gelebilir ama bence istiareye yatin. Dualarinizda da ictenlikle allhim hayirliysa olsun degilse olmasin deyin. Acaba diyerek karar vermek kumar oynamak gibi bisey
forumda buldum Veysel Karani zikri diye bir zikir onu yapıyorum günlük
istihareyi daha öce çok yaptım da göremiyorum hiç rüya filan
hep öyle diyorum
Rabbim hayrlı, sana bağlı, merhametli bir eş istiyorum diyorum ama hep böyle mücadelelik meseleler çıkıyor.
Kesinlikle şans vermelisiniz. Benim ailem oldukca muhafazakardir. Ben de cehennemin dibinde de olsam namazimi kacirmazdim. Ama icmekten bira göbeği yapmis biriyle evlendim. Biz basta konustuk bu durumu. Seni degistirme niyetinde degilim, fakat icki butun kotuluklerin anasidir ve ben icen biriyle evlenemem dedim.
O da artik icmem, evlenince birakacagima söz verdim dedi.
Aynen anlattiginiz gibi ailesi taninmis iyi insanlardi.
Ama bilemiyorum her erkek bunu yapar mi?
Ben bu konuda şanslıyım diye düşünüyorum. Yalan da söylüyor olabilirdi.
Ha bu arada ilk esim namaz kilardi, orucunu tutardı. Dini konularda mangalda kül birakmazdi.
Lakin katıksız o..cocuguydu ..
maşallah
sizi gerçekten sevmiş eşiniz demek ki.
ben o kadar kıymetli olacağımı veya talebimin hoş karşılanıp karşılanmayacağını bilmiyorum henüz.
Suan sorgulama asamasinda, dua et bu islem ateizmle tamamlanmasin. Cunku ateist biriyle degil evlilik arkadaslik bile zor.
arkadaşlık olayında sıkıntı etmem. o benim sınırlarıma girmesin ben onun
ama evlilik bambaşka bir şey dediğiniz gibi
benimle olsun veya olmasın umarım doğruya yönelir
Ya canım benim müslümanım diyipte haram yenilen küçücük cocuklarımıza bile yan gözle bakılan bi ülke olduk kı %90 ımız Müslüman.. Sen insanlığına bak. Sana değer veriyor mu seni seviyor mu önemli olan bunlar unutma her koyun kendi bacağından asılır.. İçme konusuna gelince ara sıra bırak içsin ama illa olmaz diyorsan bunu baştan konus.. Bence ilk sıraladığın maddeler evet demen için yeterli..
onlar din tacirleri gerçek müslüman asla o şekilde davranamaz ki zaten.
hele bir görüşeyim belki beğenmez beni, ben seçim yapmaktan ya da düşünmekten kurtulmuş olurum