Hanımlar düşünmekten başım çatlayacak bi' el atıverin

aslında gereksiz bir panik benim ki belki de henüz tanışmadık bile ama huyum batsın ezelden beri doğmamış çocuğa don biçerim.
benim önceki görüşmelerim cidden çok kötüydü öyle böyle değil cesaret edememek var zaten.
ama dediğiniz gibi görüşmeden konuşmadan anlaşamam ki
çok teşekkür ederim

ben de çocukları düşünüyorum (bartam arkadaşım demesin kimse diye yazmadım)
homojen bir ailede yetişsinler sağa bakıp başka sola bakıp başka bir şey görmesinler istiyorum
dinen de o çocuklardan mesulüm ohak nasıl verilir bilmem.

cok şey gelebilir ama bence istiareye yatin. Dualarinizda da ictenlikle allhim hayirliysa olsun degilse olmasin deyin. Acaba diyerek karar vermek kumar oynamak gibi bisey

forumda buldum Veysel Karani zikri diye bir zikir onu yapıyorum günlük
istihareyi daha öce çok yaptım da göremiyorum hiç rüya filan
hep öyle diyorum
Rabbim hayrlı, sana bağlı, merhametli bir eş istiyorum diyorum ama hep böyle mücadelelik meseleler çıkıyor.

maşallah
sizi gerçekten sevmiş eşiniz demek ki.
ben o kadar kıymetli olacağımı veya talebimin hoş karşılanıp karşılanmayacağını bilmiyorum henüz.

Suan sorgulama asamasinda, dua et bu islem ateizmle tamamlanmasin. Cunku ateist biriyle degil evlilik arkadaslik bile zor.

arkadaşlık olayında sıkıntı etmem. o benim sınırlarıma girmesin ben onun
ama evlilik bambaşka bir şey dediğiniz gibi
benimle olsun veya olmasın umarım doğruya yönelir

onlar din tacirleri gerçek müslüman asla o şekilde davranamaz ki zaten.
hele bir görüşeyim belki beğenmez beni, ben seçim yapmaktan ya da düşünmekten kurtulmuş olurum

Sadece ilk yorumunuzu okudum. Ona göre cevap vereceğim. İyi, merhametli, temiz, sevilen bir adam sırf Kuran'ın türkçe mealini okuyor diye neden bukadar kafanızı karıştırdı. Herkes kuran'ı kendi dilinde okumuyor. Önemli olan hissederek, anlayarak okumak. Buna çok takılmayın. Ayrıca içki konusunda baştan konuşun hoşlanmadığınızı. Ama bukadar çok ince eleyip sık dokumamak lazım. Herkes evlenirken kusursuz mükemmel insanlarla evlenmiyor. O nedenle bazı şeyleri görmeyin. İyi ahlaklı, saygılı ve size değer veren biriyse kaybedecek birşey yok görüşmekten birşey kaybetmezsiniz.

forumda buldum Veysel Karani zikri diye bir zikir onu yapıyorum günlük
istihareyi daha öce çok yaptım da göremiyorum hiç rüya filan
hep öyle diyorum
Rabbim hayrlı, sana bağlı, merhametli bir eş istiyorum diyorum ama hep böyle mücadelelik meseleler çıkıyor.

bende sabirli biri olmadigim icin gunluk istiare ye yatmistim bi kac kez olmamisti 7 gun yatilani yap olur belki

konuyu anlatamamışım belki de ilerleyen yorumlarda açığa kavuştu mevzu.
sorunum ya da beni düşündüren kısım Kur'an meali okuması değil hatta bu güzel bir şey
benim söylediğim şey inanç anlamında kendi ifadesiyle ortada kalıp inanç veya inançsızlığa düşebilirim demesi.
tamamen reddetme riski olması yani

bende sabirli biri olmadigim icin gunluk istiare ye yatmistim bi kac kez olmamisti 7 gun yatilani yap olur belki
onu da yaptım göremiyorum

canım bence armutun sapı ve üzümün çöpünü çok düşündüğün için hala kararsızsın evlenip evlenmemekte.Söylediğin nedenler çok cidi sebepler değil,adam içmiyor etmiyor,ayda yılda bir içerse içsin,onu kendi düşünsün ama evliliğinizi etkileyecek ele alınır bir sebep yok ortada,hayırlısı olsun inş..

canım benim tanışmaktan ne çıkar kimse bişey kaybetmezki. ayrıca kuranın mealini okuması konusunu inan anlayamadım kusuruma bakma anlamadım valla ne demek istediğini:26:

allahım gönlüne göre versin bende 30 yaşındayım bekarım dilerim bizim gibi olan herkese rabbim hayırlı bi yuva nasip eder

Burada herkes farklı düşünceler belirtecek ama bence kararı senin özgür iradenle vermen lazım.
Bizim evet olur ya da olmaz dememizle bir karara varamazsın, varmamalısın.
İyi ölç tart ve ona göre görüş.

tanışın iş ciddiye binerse alkol almamasını şart koşarsın
kabul ederse ne güzel
hem de hayıra vesile olmuş olur
tabi bir de verdiği sözden dönmemesi gerek

Şahsen ben dini tam olarak yaşasın diyemem ama yaşasın isterim
Herkesin özgür iradesi inanmak, inanmamak veya araştırmak
Ben hayatımı birleştireceksem bu çok önemli
Özellikle içkiye hayır diyememesi..
Elbette her kadın evlenmek, anne olmak ister. Yaşım geçiyor diye düşünme elbette sorgulayacaksın karşındakini
Evlatlarının babası olacak adam da adam olmalı bir kere
Bir görüş bak, olmadı dünyanın sonu değil

içkiyi geçtim ama inanmamayı seçerse çok sıkıntılı olur ama

meali okuyor ama bakalım dinim nasıl Allah ne buyurmuş diye okumuyor
çok sorguluyor ve inancından şüphe ettiğini bazı şeyleri anlamsız bulduğunu söylemiş sıkıntım o
amin hepimizin inşallah

ben yargılarıma çok güvenmem. doğru bildiğim olur ki yanlış olabilir.
ama tabi ki en nihayetinde ben karar vereceğim
umarım hayrlı bir karar olur

ben yargılarıma çok güvenmem. doğru bildiğim olur ki yanlış olabilir.
ama tabi ki en nihayetinde ben karar vereceğim
umarım hayrlı bir karar olur

İnşallah kendin için en doğru kararı verirsin canım.
İyi yönleri mi daha ağır basıyor yoksa kötü yönleri mi. Buna bir cevap bulursan daha da netleşirsin zaten.

yok canım ya anlattığına göre bu insandan bir sorun çıkmaz,inanmamak derken dine inancını mı söylüyorsun?Nerden o kanıya vardın?Bu kadar ince düşünürsek işin içinden hiç çıkamayız.

Bekar oldugundan dolayı bence içki içmesi ve çevreden dolayı.Bu konuyu kendisine aç söyle evlenirsek alkol alırmısın diye sor dini yöndende seni gördükçe alışır öncedende alışmışlıgı varsa takılma derim önceden yapıp sonradan yapmıyorsa boşlamıştır yani

şaşırdım canım buna bilemiyorum bişey diyemeyecem hakkında hayırlısı olsun

İnşallah kendin için en doğru kararı verirsin canım.
İyi yönleri mi daha ağır basıyor yoksa kötü yönleri mi. Buna bir cevap bulursan daha da netleşirsin zaten.

işte o cevabı bulmak için bu insanla oturup enine boyuna konuşmam lazım
blki de sıkılıp kaçar

İncitici olmak istemem ama sen bu kafayla zor evlenirsin.
incinmedim hayır ama umut kırıcı olduğunu söylemem lazım
bazı beklentilerim olması çok mu anlamsız

işin içinden çıkamıyorum zaten ve kahretsin ki çok ince düşünüyorum ve yoruldum cidden

inşallah öyledir
inşallah

şaşırdım canım buna bilemiyorum bişey diyemeyecem hakkında hayırlısı olsun
amin Allah büyük ne diyeyim

Bence Niyetin temiz Olsun ve sen sırf Allah rızası için Allah'ın Emrine itaat etmeyen kişiyi kibarca geri çevirirsen Allah (c.c.) Senin bu güzel ve temiz olan işinde seni geri çevirmeyecek ve karşına umuyorum ki,çok daha iyi kişiler çıkaracaktır.
Benim babam gelen kısmetleri mi hep geri çevirmişti ve hep önceliği İmanlı ve Salih bir kişi olması temennisiydi ve bu uğurda çok iyi zengin kişileri bile geri çevirmişti o zamanlar cahilliğimin verdiği hislerle mantıklı düşünemiyordum ve şuanda diyorum ki, İyi ki babam beni temiz imanlı ve ihlaslı olan kişiye vermiş.Elhamdülillah eşim benim inanç konusunda her isteğimi yerine getiriyor ve beni 14 yıldır her geçen gün daha da büyüyen bir aşkla seviyor ve hep bana hayır dua ediyor.Rabbim seni başımızdan eksik etmesin seni kendimden bile çok seviyorum diyor bana.Yani işin özü canım sen ne istersen ALLAH için iste ki, ALLAH'ta senin için hayırlı olanı sana versin..........
(Özel mesaj yazamıyorum o sebepten özelden yazmak istediklerimi buradan yazmak zorunda kaldım )

Masallah oyle imreniyorum ki aradigini bulanlara ve mutlu olanlara.
Eger vazgecmem gereken bir noktaya gelirsem bu Allah icin ilk vazgecisim olmayacak. Vazgecislerimden pisman degilim de gelecegimden oldukca endiseliyim.
Bana dua edin cok tesekkur ederim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…