hanımlar kedi dadandı yardım...

Ben hayatımda hiç giriş katta oturmadım bilemiyorum ama kedi giren yerden hırsız da girmez mi? Birden yatağın altında kedi görsem aklıma gelecek şeylerden biri bu kedi girdiyse yarın öbür gün sessizce insan da girebilir olur.

Bir de siz de haklısınız ama ne kadıncağız ne kedicik diye düşünmeyelim. Kedi girdi diye dünyanın sonu değil, kadın iki pist dedi diye de dünyanın sonu değil. Ama işte herkes kendi hassasiyetine göre durumu ele alıp dünyanın sonu gibi davranıyor. Ama çok güzel tavsiyeler de var. Korkuyorsanız sineklik taktırın ama korkmuyorsanız da bir kap yemek su verin sevaba girersiniz gibi.

Muhtemelen demir parmaklık vardır canım korunma amaçlı.

Hayvanları insanlardan kesinlikle daha çok seviyorum.Çıkarsız saf sevgi ile dolu varlıklar onlar.Bizim onlara verdiğimiz zararı onlar bize hatta kendi içlerinde birbirlerine vermiyorlar.Keşke onlar kadar birlikte yaşamayı bilsek.İtirazı olan varsa buyursun.HAYVANLARI İNSANLARDAN DAHA ÇOK SEVİYORUM.:ssz:

kesinlikle :46::46::46::46::46::46::46::46::46:

merhaba. biz giriş kattayız. bugün öğleden sonra saat 2 gibi filan eve bi kedi girmiş. yol ortasında halının zerinde yatıyor. kovaladık. şimdi annem dışarıya çıktı. oda şimdi kovaladı. ben ne yapıcam şu hayvanla. daha demin yani 1-2 dakika öncede annem camın üstünden kovaladı işte.

ayy yer falan ya seni nasıl insanlar var şaşıyorum kediyi Allah yaratmamış gibi davranıyorsunuz ucube değil bu yılan akrep te değil bunun için konu açıp sinirimi zıplattınız sabah sabah.. zaten hayvan düşmanı dolu etraf kedi ayy diye yırtınan kadınlardan nefret ediyorum ne derseniz diyin hayvan sevmeyenleri hiç sevmiyorum...:47::47:

Ailece bir kediyi kovayalana kadar biriniz bir mama, su verseydiniz hayvanima...

Neden konu sahibine yukleniliyor diyenlere de, ben cekinirim korkarim, yazik bir sey yapmadim ama nasil uzaklastirabilirim demiyor ki, pesi sira kovaladik, dadandi diyor...
Azicik vicdanli olmaktan zarar gelmez korkmayin...

kedi ya bu kedi yılan değil akrep değil kedicik ya hayvanın ödünü patlatmaya ne gerek var.. size katılıorumm

size yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. bir gün yolda gezerken apartman bahçesinden dışarı doğru tellerin arasından çıkan yavru bir kedi gördük elimizdede jambon vardı verdik yedi..bir kadın geldi apartmana girerken bize dönüp.. BİZ KEDİ İSTEMİYORUZ APARTMANIMIZDA dedi.bizde ne olcak sadece bişey verdik.. YOK ALIŞIYORLAR.ALIN GÖTÜRÜN ÇOK İSTİYORSANIZ DEDİ..bizde yer olsa zaten asla bırakmazdık dedik.sizde birkaç artık verseniz yerler sonra giderler zaten minicik dedik. Al GÖTÜR BEĞENDİYSEN ÇOK DEDİ. zoruma giden bide kültürlü bir insandı görüntüde ama fos içi.. yani bilmiyorum çok acayip buluyorum çok vicdansızca elinde olsa zehirler.

Konu sahibesini bu kadar yargilamanizi hic hos bulmadim oncelikle bunu belirtmek isterim.
Belkide kedilere karsi fobisi olabilir.Ayrica bu sokak kedisi sonucta pireside var bilmem neside var.Hoslanmiyor olabilir.Neden bu kadar yadirgadinizki?
Hayvanlari sevmiyenler empati duygusundan yoksunmus falan hic hos degil cidden.Onyargili davranmayin herkes farklidir.Ben bu hayvani seviyorum diye oda sevicek diye bir kaide yok.Ayrica bencede sineklik takilabilir. :)

Saygilar.

Bir arkadaşın bahsettiği gibi bende hayvanları insanlardan çok severim, kedi de besledim evde. Ama eve giren bir kedi pireli olabilir eve pisleyebilir, ki bir çoğunuz bunun nasıl kötü olduğunu bilmiyorsunuzdur eminim. Ayrıca pireye karşı aşırı hassasım tüm vücudum günlerce kabarır belki konu sahibi de böyledir. Hem fobisi de olabilir. Ben olsam bende eve sürekli girmeye çalışan kediye karşı çözüm yolları arardım. Gereksiz ağır yargılarda bulunanları anlamıyorum :ssz:

Ben hayatımda hiç giriş katta oturmadım bilemiyorum ama kedi giren yerden hırsız da girmez mi? Birden yatağın altında kedi görsem aklıma gelecek şeylerden biri bu kedi girdiyse yarın öbür gün sessizce insan da girebilir olur.

Bir de siz de haklısınız ama ne kadıncağız ne kedicik diye düşünmeyelim. Kedi girdi diye dünyanın sonu değil, kadın iki pist dedi diye de dünyanın sonu değil. Ama işte herkes kendi hassasiyetine göre durumu ele alıp dünyanın sonu gibi davranıyor. Ama çok güzel tavsiyeler de var. Korkuyorsanız sineklik taktırın ama korkmuyorsanız da bir kap yemek su verin sevaba girersiniz gibi.

Valla bizim bahçe kedi kaynıyor artık tasmaları var düşünün kesinlikle aç falan da değiller ama fazla arsızlar bazen deli gibi sevsem de kovalayasım geliyo bi'çay içeyim balkonda diyorum tepemde geziyolar:9:. İki dakika arkanızı dönün kapıdan dalıyolar içeri görmediysen korkuyosun haliyle. Mesela geçen babam güllere bakmaya çıkmış sonra girmiş içeri örtmüş kapıyı ben salondayım adamın çıktığını duymamışım. Odama bi'gittim televizyonun arkasından bi'çift göz bana bakıyo aklım çıktı resmen nasıl boş bakıyosam.

Dünyanın sonu tabii ki değil ama evinde sokak kedisinin çamurlu patileriyle dolanmasını istemeyen, tüyünden rahatsız olan birinede hayvan düşmanı gibi rencide etmek çok garip geliyo.

Ayarlayamıyoruz bence tepkilerimizi...

(Güvenlik için binaya çıkan kapı zaten güvenli+sürgü zincirlerden var, bahçe kapısında ayrıyetten demir parmaklıklı kapı ve alarm var camlarda da demir parmaklık mecburen...)

Son düzenleme:
kediye süt verilmeyeceğini kk'da öğrenmiştim sanırım..
yanlış hatırlıyorsam bilenler düzeltir zaten.

Kediye az miktarda laktozsuz sut verilebilir. Ya da arada bir az miktarda sulandirilmis sut de is gorur. Tabi bu cins kediler icin gecerli, sokaktaki acbilac ne bulsa yiyebilen garipleri Allah koruyor,birsey olmuyor. Saka bir yana sokak kedilerinin bunyeleri Daha saglam,kolay kolay birsey olmaz :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
bir insanı tanımaya çalışırken ilk önce hayvan ve çocuk sevgisine bakarım. hayvanlara ve çocuklara kötü davranıyorsa o kişiden soğurum. eşimle evlenmeden önce buna dikkat ettim. eşim çok sever hayvanları da çocukları da. çok şükür çok merhametli duygusaldır.

bende evimde 2 kedi beslerim kapımada gelen hiçbir kedi köpek olsun aç yollamam ondan çok kedi gelir gider kapıma evimede girer çok aç çünkü korkmasına ragmen bile merdivenden içeri girmeye cesaret edemezler ama bazen okadar açki evin içine bile giriyo yavruları da üstelik... insanlık edin de kediyi kovacagınıza yemek verin sevaba girersiniz...

bir insanı tanımaya çalışırken ilk önce hayvan ve çocuk sevgisine bakarım. hayvanlara ve çocuklara kötü davranıyorsa o kişiden soğurum. eşimle evlenmeden önce buna dikkat ettim. eşim çok sever hayvanları da çocukları da. çok şükür çok merhametli duygusaldır.

hayvanları sevmeyen hatta özellikle kedileri sevmeyen cennete giremez diye hadis var ... ve bence de en buyuk eziyeti kediler görüyor şu dunya da gariplerimin sevmeyenleri malesef çok...:43:

pek aç olduğunu düşünmüyorum çünkü bu olaydan 115 dk sonra önünde bira z süt ve mama vardı. ve 8 aylık bir bebeğin emekleme pozisyonundaki hali kadardı.
Belli ki ev ortamına alışkın bir kedi ve büyük ihtimalle aç. Çok zor değil, yapmanız gereken şey yiyeceği bir parça mama ve sevgi vermek...

evet biraz kediden korkuyorum.
Kediden korkuyorsanız, camlarınıza ve kapınıza sineklik tarzı bir kapı yaptırın, böylece giremezler. Eğer korkmuyor ve çekinmiyorsanız arada vereceğiniz yiyecek ve suyla onlara dünyaları bahşetmiş, sevaba girmiş olur ve bir canlının karnını doyurmanın verdiği hazzı yaşama şansını elde edersiniz. Ben artan yemekleri, balık artıklarını sürekli evin civarındaki kedilere veririm. Onlar da alıştılar, ne zaman kapıyı açsam koşturuverirler. Üstelik bir iki ufak azardan sonra eşikten içeri adım atamayacaklarını da anladılar.
Velhasıl kedi dadandı başlığınız bile beni çok güldürdü :))

Allahimbbi de buhu problemmis gibi soyleyen insanlara Allah akil fikir versin.gunah hayvan actir usumistir girmistir.batiyor hayvanlarin yaninizda bile olmasi.biz onlarin bolgesinde yasiyoruz ormanlar yerine koca koca binalar sdikiyoruz.sonra da dagdan gelip bagdakini kovuyoruz olacak is degil;

Bu kedilerden korkupta kovmanız gazete haberlerinden herhalde en son yazılanları okuyanlar korkar tabi kedinin salyası tüberkoloz hastalığına sebep olmuş diye başka duyduklarımızda var ,mesela doğum yapacak bir kadının evinde bence asla kedi olmaması gerek küçükken kadının çocuğu beyin özürlü doğdu uzun araştırmalar sonrası kediden bulaşan mikrop neden olmuş sonradan kadın bize anlattı , tabi normal korkmak ,kim hasta olmak ister ki yani hayvan sevgisinide abartmamak gerek ,benimde süs köpeğim var ama asla evin içerisine almıyoruz

evet biraz kediden korkuyorum.
Kediden korkuyorsanız, camlarınıza ve kapınıza sineklik tarzı bir kapı yaptırın, böylece giremezler. Eğer korkmuyor ve çekinmiyorsanız arada vereceğiniz yiyecek ve suyla onlara dünyaları bahşetmiş, sevaba girmiş olur ve bir canlının karnını doyurmanın verdiği hazzı yaşama şansını elde edersiniz. Ben artan yemekleri, balık artıklarını sürekli evin civarındaki kedilere veririm. Onlar da alıştılar, ne zaman kapıyı açsam koşturuverirler. Üstelik bir iki ufak azardan sonra eşikten içeri adım atamayacaklarını da anladılar.
Velhasıl kedi dadandı başlığınız bile beni çok güldürdü :))

bencede. ben h,5 ay önce doğum yaptım ve hamile olduğum günün akşamı bizdeki muhabbet kuşunu kız kardeşime verdim.
Bu kedilerden korkupta kovmanız gazete haberlerinden herhalde en son yazılanları okuyanlar korkar tabi kedinin salyası tüberkoloz hastalığına sebep olmuş diye başka duyduklarımızda var ,mesela doğum yapacak bir kadının evinde bence asla kedi olmaması gerek küçükken kadının çocuğu beyin özürlü doğdu uzun araştırmalar sonrası kediden bulaşan mikrop neden olmuş sonradan kadın bize anlattı , tabi normal korkmak ,kim hasta olmak ister ki yani hayvan sevgisinide abartmamak gerek ,benimde süs köpeğim var ama asla evin içerisine almıyoruz

Back
X