Harcamadıgım parayı ödettirmeye çalışıyorlar :(

Öncelikle geçmiş olsun.
Çok kızmışsınız, haklısınız anlıyorum sizi. Ama kızgınlıkla bazı şeyleri atlıyorsunuz.
Bakın bankaların size sizin olmayan bir kart için bilgi vermemesi çok normal. Nerden bilsinler sizin kartı bulan ya da çalan biri olmadığınızı. Öncelikle kart sahibi olduğunuzu ispatlamanız gerekir ki size bilgi verebilsinler.
ıkincisi, öfkeyle yazdınız anlıyorum ama "Eminim banka çalışanları yapıyor." demek çok yanlış. Bir bankacının çalıştığı bankada bunu yapması neredeyse imkansızdır. Çünkü böyle birşey ortaya çıkarsa hapse gireceği gibi bir daha bankacılık ve develet memurluğu da yapamazlar. Ve bir bankada böyle bir sahtekarlığı çalışan yaptığında ortaya çıkarmak çok çok kolaydır emin olun. Dolayısıyla hiç kimse 300-500 lira için hayatını tehlikeye atmaz.
Olan şu: Sizin kartınız kopyalanmış. Bunu yapan bir sürü insan var dışarıda. Kart kopyalanınca kişini şifreyi bilmesine filan de gerek kalmıyor. Dolayısıyla, paranızı çalan bankacılar değil, bir çete. Bunu haberlerde onlarca kez izlemişsinizdir.
Şimdi hukuken bankanın sorumluluğu yok, fakat bankayı sıkıştırın ve harcama tarihinde nerede olduğunuzu ispatlayın banka gereken kolaylığı sağlar.
Bir de call center'da çalışanların da bizler gibi ücretle (ki genellikle asgari ücrettir) çalışan ve hergün binlerce sorunu telefonda çzömeye çalışan gençler olduğunu unutmayın. Kişisel olarak onlara bağırmakla birşey geçmez elinize.
Yapacağınız şey banka şubesine bizzat kart sahibi ile birlikte gidip sakin sakin durumu anlatmanız. Kart sahibi olmadan banka hiçbir işlem asla yapmaz. Ve yapmamalıdır. Siz iyi nieytlisiniz ama o kart kötü niyetli biri tarafından çalınmış da olabilirdi, nerden bilsin banka?

Tamam mağdur olmuşsunuz ama bankayı yada çalışanlarına şerefsiz demeniz, onları hırsızlıkla suçlamanız çok ama çok saçma....
Size tabiiki bilgi vermeyecekler.. Kartın sahibi abiniz abiniz ararsa bilgi verirler....
Sizi de yönlndirmişler itiraz dilekçesi yazın demişler....
Bir dilekçeyle kredi kartındaki şu şu harcamalar benim tarafımdan yapılmamıştır, incelenmesini istiyorum diyeceksiniz....
Banka da o çekilen harcamaların olduğu mğaza yada şirketleri arayıp slipleri isteyecek, sliplerde şifreli mi şifresiz mi işlem yapıldığı incelenecek... O işlemler sırasında sizin o meanlarda olmadığınızı ıspatlamanız gerekiyor...
İnternetten oyun mu alınmış.. Tamam oyunu satan firmadan savcılık fatura bilgileri yada IP no istenir o bilgi size ait değilse problem yoktur....
Telefon numarası da operatörden araştırılır kime ait olduğu öğrenilir ve bu şahıslar hakkında ceza davası açılır....

Belli ki kartınız kopyalanmış, bunda bankanın ne suçu var.... Niye müşteri hizmetlerinde çalışan ve binlerce bu ve bunun gibi sorunla çalışan insanların adreslerini isteyip tehditvari konuşmalar yapıyorsunuz ki....

Burada suçlu banka değil sizin kartınızı koyalayan kişilerdir.....
Burada telno bakasına ait olsa da, oyun başkası tarafından satın alınmış olsa da gene kredi kartınızı sizin bilginiz dahilinde kullanmış olabilecekleri düşünülerek bu araştırılır... Sizin o alışverişlerin yapıldığı yerde bulunmadığınızı ispat etmeniz gerekiyor...

Ayrıca kart abinize ait olduğu halde sizin ulandığınız banka tarafından öğrenilirse bu szin için dezavantaj olacaktır, abiniz size kredikrtını kullandırdığına göre başka birine de kullandırtmış olabilir diye düşünebilirler....

ıSTEDıĞıMı DERıM BAŞINA GELEN ANLAR BENı PARA KOLAY KAZANILMIYO Tabiki bilgi vercek abim aradı kart sahibi onada bilgi vermiyolar sen olsan ne düğşünürsün magdur olan abim ama nerdeyse çekeni saklıcaklar olabilirmi böyle bişi yaaa dilekçe yolladık kabul etmiyolar bide saon günmüş 7gün itiraz hakkımız var hiçmi bilgisiz sabnıyolar bizi kendilerinceee

Son düzenleyen: Moderatör:
benim kartım bbamın üzerinden ek kartı
babam kartı kapattırmak istedi
kızım da kendi adına alır dedi
önemli değil ek kart kalabilir sizinkini kaparız demişler
neyse birgün benim kartım kapandı,hiçbiryerde çekmiyor
aradım sorun yok dediler
tekrar aradım babanız arasın dediler
babam arıyor sorun yok diyorlar
böyle 1 ay oyaladılar
en sonunda babama sizin borcunuz var demişler
borç da ne biliyor musunuz
babamın akrtı habersiz açılıyor ve babamın hiçbirşekilde haberi olmadan emeklilik sigortası başlatılıyor!!
ilk iki ay ödenmeyince de kartı kapatılıyor,200 tl gibiydi sanırsam yalan olmasın ödeyin kartınızı açalım diyor
tabi babam mali müşavir adamlara çok sert konuştu ve dolandırıcılıktan dava açacağını söyledi
o zaman tamam hemen açıyoruz deyip kıvırdılar aynı konuşma içinde hem de
yani versek alacaklar parayı!!
bu yüzden hepsi aynı değil belki ama
bu bankadaki çalışanların bir kısmı da fena değil!

büyük harflerle yazmak yasak.. uyarayım dedim.

canım bende 2 ay önce 7204 tl fazladan para ödedim ne kadar az da olsa senin miktar sonuçta haksızlıktek yapacağın şey gidip bi avukata itiraz dilekçesi yazdırıcaksın mutlaka sonuçlanıyor sende türkcele 9o küsür tl harcanmış benim sırf türkcel kontöre 890 tl harcanmış birde 6ya bölünmüş benim 7.204 liramı geri yatırdılar ama tabi itiraz dilekçesi yazmak şark

Ben bahsettiğiniz bankanın kredi kartını 15 yıldır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım, 50 tl üstü harcamalarım cep telefonuma mesaj olarak gelir, olayın bankayla alakası yok kullanıcıdan kaynaklanıyor tamamen borcunuzu kapatın ve iptal ettirin bence kredi kartınızı...

ha birde geçmişi şimdi okudum a.bakmış bide aynı banka aynı ceo oparetöri suçlamak istemem ama herkes aynı dertten müzdarip t.cell de bu durumdan ayakta duruyor akbankta benim de axess kart ve sen yine onunla kurtulduğuna yat kalk dua et ben dediğim gibi 7bin 204 lirayla mahke*melik oldum ve avukatım saolsun parayı geri yatırttı sende bi avukat bulup itiraz etmen lazım zaten itiraz etsen bile borc katlanmadan borcu ödemen lazım bende ilk ödedim 1 ay çerisinde 2 ay sonra bana geri yatırıldıı

Kredi kartınızın numarasını ve arkasındaki şifreyi ele geçiren biri net'den kolaylıkla alışveriş yapabilir...

Merhabalar, internetten sürekli alışveriş yapan biri olarak yardım etmek isterim.. İnternette yapılan alışverişlerde şifre sorulmuyor. Yanı kart numarası, son kullanma tarihi ve arkadaki 3 haneli sayı yetiyor. İçinizi kuşkulandırmak istemem ama, yakınınızdan biri internette bu şekilde alışveriş yapmış olmalı..:1no2: Kart faturasındada alışverişin yapıldığı tarih ve yapılan sitenin adı yazar.. Turkcell'le alakalı da, internetten online fatura ödenmiş olabilir, kartın üzerindeki numaralardan giriş yapılıyor yine internet bankacılığına..
Umarım kimin yaptığını bulursunuz.. Hiçbirşeyden haberiniz yokken bankaya sizin yapmadığınızı anlatsanız bile, maalesef anlayış göstermiyorlar, siz doğru söyleseniz bile bunu artniyet için yalan söyleyip yapan o kadar insanlar varki.. Artık kurunun yanında yaşta yanıyor.. Umarım bir açıklığa kavuşur.. Sevgiler..

itiraz dilekçes,i yazdık cnm ikigün önce bakalım ses çıkmadı daha turckcel faturasının kime ait oldugunu banka bildirmiyo turckcell denögrenin dio ama turkcell de vermiyo sanırım buparayı ödettircekler bize abimlede papaz oldum konuşmuyoz ogünden beri niye beni bulurki böyle işeyler he p i y iniyetimden kaybediyom

öncelikle çok geçmiş olsun ama abinizle neden papaz oldunuz onu anlamadım. bu bir talihsizlik, allah korusun ama kendisinin başına gelmeyeceği ne malum :umursamaz:

yakınlarından biri de kullanmış olabilir kart numarsı ve kartın arkasındaki 3 haneli rakam yeterli bi de ufak tefek ayrıntı anne kızlık soyadı gibi bunu bilen herkes rahatlıkla herşeyi yapar nakit para bile çekebilir.bunu yapan kişi 95-100 gibi küçük rakamlarla uğraşmaz tel.faturası hangi numaraya ödenmiş ona baksaydın..ahhh bu kartlar ahhh insanın yuvasını yıkar geçmiş olsun tatlım

öncelikle geçmiş olsun çok sevindim adınıza
detayları paylaşabilirmisin acaba herkesin başına gelebilir ki gelmiş de ne yapmak lazım nasıl bi yol izlemeli anlatırmısın teşekkürler

öncelikle itiraz dilekçesi yazdık kızlar hesap özetlerini faxladık dilekçeyle ve slipleri faxladık internet ortamından şifre kırılmış oyun sitelerinden oyun satın alınmış 75tllik iki tane btane turckcell fatura ödenmiş 95tllik ama malesef o firma tlf numarasını vermedi kim oldugunu ögrenemedik ama bankanın genel müdürüne bagırdım bu nasıl bir sorumsuzluk ya farketmeseydimde bütün 9binlik limit kullanılsaydı dedim nasıl özür dilicegini şaşırdı nette ş,ikayetleri okudum bankanızdan bir çok müşteri madur dedim ödemeniz yapılcak yeni kartınızı yolluyoz dediler gerek yok dedik size kalsın kartınız güvenlik önlemleriniz çok zayıf dedik bir hafta sonra gittim bantık para iade olmuş 300kusur lira geri aldık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…